Komentirajte članke portala www.avtomobilizem.com, podajte mnenja in ideje o izboljšavah

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Bumbarji

Napisal/-a Pugi Sr jul 28, 2004 10:14 pm

A vam je všeč, a sm koga kej užalu, ma kdo kej za dodat? Prosem na dan oz noč sz predlogi.

http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... highlight=

LPugi
Zadnjič spremenil Pugi, dne Sr jul 28, 2004 10:16 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a TITan Sr jul 28, 2004 10:25 pm

Dodatek: newbieji se naj ne sprovocirajo, čeprav jih na vso moč nekateri hočemo. :P
Slika

Uporabniški avatar
f4676
Novinec

Napisal/-a f4676 Sr jul 28, 2004 10:31 pm

Sem še precej nov na tem forumu. Upam, da nisem prevečkrat neumnosti klatil. Samo pugi, če nočeš, da drugi neumnosti klatijo jih moraš najprej ti nehat. Ko sem prebral tisto tvoje pisanje, ko tlačiš BMW k Ferrariju Maseratiju in druščini mi je šlo pa na smeh. Malo premisli preden kaj zapišeš. Upam, da sprejemaš kritiko

Uporabniški avatar
Honda_fan
Nov uporabnik

Napisal/-a Honda_fan Sr jul 28, 2004 10:31 pm

-Desmodromika in Metod Trobec (posebni primeri)

:ue
Slika
tuning is not a crime, but it is a way of life

Uporabniški avatar
Slide
Moderator foruma

Napisal/-a Slide Sr jul 28, 2004 10:35 pm

Jz mislm da si dobr napisu...se bomo popravli...vzkipljiveži :oops:
Glede BMW-ja pa...recimo da se vsaj M modeli lahko kosajo z omenjenimi firmami...Tak da tud nisi tuk falil :wink:
Understeer is when the driver is scared, oversteer is when the passengers are scared

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr jul 28, 2004 10:39 pm

f4676 je napisal/-a:Sem še precej nov na tem forumu. Upam, da nisem prevečkrat neumnosti klatil. Samo pugi, če nočeš, da drugi neumnosti klatijo jih moraš najprej ti nehat. Ko sem prebral tisto tvoje pisanje, ko tlačiš BMW k Ferrariju Maseratiju in druščini mi je šlo pa na smeh. Malo premisli preden kaj zapišeš. Upam, da sprejemaš kritiko

Če razdelimo grobo avto tovarne na dva dela (2):
-splošne: primer renault: dela tovornjake, kombije, šleparje, formule, osebna vozila, piizda jadrnice kar češ, še špagete renault dobiš.... :roll:

-specializirane: a si kdaj vidu kakega tovornjaka BMW na cesti, al pa avto z 1.3L dizlskim motorjem. Bmw je specializiran za limuzine visokega ranga, športne modele teh limuzin in podobno. Poglej začetno ceno najcenejšega renoja in najcenejšega bmwja.

Se opravičujem, ampak tu si žal ti neumnost sklatil.
Slika

Uporabniški avatar
f4676
Novinec

Napisal/-a f4676 Sr jul 28, 2004 10:40 pm

Ma oni lahko vtaknejo not letalski motor, pa je avto še zmeraj BMW in ne eden iz omenjene druščine. Tudi če v jugota vtakneš BMW-jev motor, še vedno ni njegova konkurenca. Tisti, ki kupuje avto lige Ferrari... ti za BMWjem ne bo niti pogledal

Uporabniški avatar
gajo_g
Novinec

Napisal/-a gajo_g Sr jul 28, 2004 10:41 pm

Pugi je napisal/-a:
f4676 je napisal/-a:Sem še precej nov na tem forumu. Upam, da nisem prevečkrat neumnosti klatil. Samo pugi, če nočeš, da drugi neumnosti klatijo jih moraš najprej ti nehat. Ko sem prebral tisto tvoje pisanje, ko tlačiš BMW k Ferrariju Maseratiju in druščini mi je šlo pa na smeh. Malo premisli preden kaj zapišeš. Upam, da sprejemaš kritiko

-splošne: primer renault: dela tovornjake, kombije, šleparje, formule, osebna vozila, piizda jadrnice kar češ, še špagete renault dobiš.... :roll:

-specializirane: a si kdaj vidu kakega tovornjaka BMW na cesti, al pa avto z 1.3L dizlskim motorjem. Bmw je specializiran za limuzine visokega ranga, športne modele teh limuzin in podobno. Poglej začetno ceno najcenejšega renoja in najcenejšega bmwja.

BMW-jeva tehnologija se skriva pod znamko MAN pri tovarnjakih saj na formuli vidis bmw wiliams pripeljejo z MAN-ovimi kamioni !!

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr jul 28, 2004 10:43 pm

Kot prvo bi tovarne razdelil na splošne in specializirane:
Splošne so naprimer Renault, Peugeot, VW… Te tovarne so masovno usmerjene in izdelujejo vse od tovornjakov, osebnih vozil, do športnih avtomobilov. Ponavadi so te firme zelo velike.
Pod specializirane bi uvrstil take firme, ki se ukvarjajo z manj vrstami avtov, kot naprimer športne variante: Porsche, Maserati, Ferari, pa tudi že bmw…Pogosto spadajo pod velike koncerne, a pustimo to…

Evo šeenkrat si preberte pa najdte napako. Tudi bmw je specializirana tovarna pa ne me basat. A dela vse? -Ne. Torej je specializirana...
Slika

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr jul 28, 2004 10:44 pm

gajo_g je napisal/-a:
Pugi je napisal/-a:

BMW-jeva tehnologija se skriva pod znamko MAN pri tovarnjakih saj na formuli vidis bmw wiliams pripeljejo z MAN-ovimi kamioni !!

Porschejeva pa v Peugeotih. Brez zajebancije. :wink:
Slika

Uporabniški avatar
gajo_g
Novinec

Napisal/-a gajo_g Sr jul 28, 2004 10:47 pm

Pugi je napisal/-a:Kot prvo bi tovarne razdelil na splošne in specializirane:
Splošne so naprimer Renault, Peugeot, VW… Te tovarne so masovno usmerjene in izdelujejo vse od tovornjakov, osebnih vozil, do športnih avtomobilov. Ponavadi so te firme zelo velike.
Pod specializirane bi uvrstil take firme, ki se ukvarjajo z manj vrstami avtov, kot naprimer športne variante: Porsche, Maserati, Ferari, pa tudi že bmw…Pogosto spadajo pod velike koncerne, a pustimo to…

Evo šeenkrat si preberte pa najdte napako. Tudi bmw je specializirana tovarna pa ne me basat. A dela vse? -Ne. Torej je specializirana...
zato pa obstajajo na svetu koncerni npr. FIAT pod njenim okriljem (alfa,lancia, iveco itd). BMW( mini. rover.MAN) dobro roverja so prodali nazaj anglezem ampak to je pomen tega pri nekaterih so znamke razdeljene pri nekatrih pa ne !!

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr jul 28, 2004 10:54 pm

A lahko prosem gledate kontekst teme. O tem se da razglablat 24 ur, ampak fora je - te znamke k mi poznamo: bmw, alfa, honda, peugeot, vw, porsche, ferrari,... No zdj jih pa razdeli.

Fora je, da če primerjamo en vw avto z recimo audijem. Audi je specializiran za večji luksuz kot vw in bo v primerljivem razredu bolj prestižen, seveda z izjemami. Ampak tak je princip.
Slika

Uporabniški avatar
gajo_g
Novinec

Napisal/-a gajo_g Sr jul 28, 2004 10:59 pm

od nas ni nihce niti poskusal delit avtomobilske znamke na dve skupini sej se jih neda po kaki viziji jih pa ti delis pa ni nikomur jasno !! avtomobili se delijo v nesteto skupin in nikakor na grobo v dve !!

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr jul 28, 2004 11:02 pm

jafakjafakjafak. Pa dej men se ne da pisat, če še to ne zastopeš, pol tud naprej ne boš in je brez veze. Itak da se, pa še firme same se tud delijo na razvojni oddelek in na testni oddelek. Matr božjo.

Če je avto specializirane znamke (porsche konkretno) bo imel verjetno boljše športne performanse kot avto splošne skupine v istem razredu. In res se mi ne da več, ker sm že miljon zaspan in ne morm več razmišlat. Bom jutr naprej zvečer...
Slika

Uporabniški avatar
f4676
Novinec

Napisal/-a f4676 Sr jul 28, 2004 11:03 pm

Iz te teme je sedaj nastala prava piz...
Jaz sem hotel samo reči, da BMW ne tlači skupaj z Ferrarijem. Ker če lahko njega daš k omenjenim potem bo to potegnilo za sabo tudi znamke ki direktno konkurirajo BMW-ju. Potem bodo pa vsi v istem razredu. Upam, da smo se sedaj razumeli :idea:

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr jul 28, 2004 11:05 pm

Zgleda, da je preveč za vaš um, al pa sm js smotan. Bom zbrisov.
Se mi ne da razlagat, bo manj dela.
Slika

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Sr jul 28, 2004 11:26 pm

Pugi je napisal/-a:Kot prvo bi tovarne razdelil na splošne in specializirane:

Ferrari ne dela motociklov !! 8)
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
PiLLLe
Poznavalec foruma

Kraj: lublana

Napisal/-a PiLLLe Sr jul 28, 2004 11:39 pm

Bogi pugec vsi ste ga napadl :) k*** gleda vse te Bmw firme/podfirme and the others model je pac zajeu point vsega kar se dogaja na forumu :P

Lp PiLLLe

Uporabniški avatar
monster_d
Moderator / upravnik foruma

Kraj: Ptuj

Napisal/-a monster_d Če jul 29, 2004 1:44 am

Swasta... :roll:
Skratka vec olike met, uporabljat cim manj zaljivk, provicirat itd... pa nam bo usem bol sedl in se bomo mel :)=(:

seicento
Novinec

Kraj: mb

Napisal/-a seicento Če jul 29, 2004 5:12 am

pugi lepo povedano

primerjajte avte enake moči ali saj isti razred

pa prosim imejte tudi iskušne ali da ste sej peljali

lahko pa na glas rečem da sem vozil BMW 320d in ford mondeo 2.0 tdci in lahko povem da je ford glede na ceno in da je 2 leti mlajši bol poln z opremo pa bol leti tak da BMW ni vse

hvala

pugi pravilno povedal

govori o tistem kaj si probal

moja malenkost
8)
Vrni se na Obvestila in predlogi

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost