Komentirajte članke portala www.avtomobilizem.com, podajte mnenja in ideje o izboljšavah

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Talanje IP naslovov

Napisal/-a Nixxon Sr dec 01, 2004 10:03 am

Eno vprašanje moderatorjem & adminu?

A je legalno kar tkole talat IP naslove od ljudi okol. Sem zdele bral temo o Safranu, v kateri zahteva IP. WTF. In mu ga kar date!? Kaj pa kakšen zakon o varstvu osebnih podatkov, a za te stvari ne velja al kako?

Milsim če bo Safran šu tožit tipa ki ga žali/širi laži/govori resnico/I don't care what, ga bo že dubu preko uradnih kanalov, kar pa to glih ni. In da to napišete še javno. :roll:

Hmm.

Nočem nikogar žalit in PROSIM ne spet načenjat Safy teme, zanima me konkretno glede IP naslovov.

Ajd, LP
Slika

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Sr dec 01, 2004 10:21 am

kako pa veš da je tapravi naslov oz. kako ve on 8)

pa IP -ji na ADSL se menjajo niso statični, razen če zaprosiš itd...

tak da se ne sekiraj za to, jaz ti lahko tuki napišem moj IP, pa kako ti pol veš da je tapravi ;)
Slika

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Sr dec 01, 2004 10:31 am

Saj vem da so nekateri spremenljivi, baje na vseh dial-up so, tko da moje vprašanje je blo bolj tko zastavljeno, ker me zanima če IP naslov spada pod osebni podatek, poleg tega pa se nekdo lahko spravi celo tožit koga ker je razkril ta podatek.

Safrane: zakaj pa pol zahtevaš IP naslov če ga ne greš ubit. :lol: Saj sem napisal, če ga boš tožu, se da dobit po legalni poti tak IP naslov, tko kot si ga sedaj dobil zadeva niti ni legalno pridobljena in na sodišču nebi veljala. Torej so edini razlogi da zahtevaš IP tej da, ali jih zbiraš (za osebno črno listo) al pa da mu boš šou zagrozit.

Glede tega da ti gre na živce to žaljenje in vse ti pa verjamem, bi se vsi tako počutili.

Torej, zanima me kako je to pravno urejeno. In mogoče v opozorilo, da se kaki ambulance-chaser (beri: zajedalski odvetnik) ne najde, ki vas, odgovorne na avtomobilizem.com, ne toži zaradi razkrivanja osebnih podatkov.
Slika

Uporabniški avatar
K0zM0
Uporabnik

Kraj: Velenje z okolico ;)

Napisal/-a K0zM0 Sr dec 01, 2004 10:34 am

čuj nebi reku da je ip osebni podatek.. sej ip ti nč ne pove ha looooooooo
največ kar je lahk ugotoviš če gre za isto osebo, pa še to sam če ma statičnega..
če boš pa hotu ugotovit kdo je identiteto se boš pa mal bol mogu potrudit an..
Slika

Uporabniški avatar
S4sH
Novinec

Kraj: MS

Napisal/-a S4sH Sr dec 01, 2004 10:38 am

Heh saj nima veze če so dinamični ali statični, tisti trenutek je mel ta IP.
ISP ve kdo ga je mel tisti trenutek :D Vendar ti ISP,da podatke le, če vložiš kazensko ovadbo (ali pa maš prijatelja tam :twisted: )

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan Sr dec 01, 2004 10:43 am

najprej preberte http://www.avtomobilizem.com/forum/pravila.php

ip je javen, vid ga lahko vsak
če ti admin posreduje ip kršitelja, moraš vložit ovadbo zoper neznane kršitelja, na podlagi tega ti isp ob predloženem IP naslovu, datumu in uri pove s katere lokacije je bla vzpostavljena povezava, ko dobiš te podatke, prvotno ovadbo dopolnijo in potem lahko civilno tožiš
podpis

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Napisal/-a TITan Sr dec 01, 2004 10:50 am

Pa če bi bli taki zajebatelji vsaj malo inteligentni bi prek proxijov delal :lol:

Če dobiš IP ali ne je pač odvisno samo od volje modov/adminov. Najverjetneje nebi dali od Safija IP tem k so ga zajebaval recimo...
Slika

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan Sr dec 01, 2004 10:54 am

jah admini in modi morjo preprečt nadaljne kršitve, zato bi nej banal uporabnika glede na njegou ip in ime računalnika...
to se da narest tud če nimaš statičnega ipja
podpis

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Sr dec 01, 2004 10:55 am

Na podlagi tega IP-ja in datuma ter ure posta lahko zaprosi pri naših internet providerjih (po uradni poti - odvetnik tožba sodišče) za ime in naslov uporabnika, ki žali. Na podlagi tega pa lahko zahteva odškodnino za žaljenje.

Tko da na internetu ni nič več varno - sej niti nikoli ni bilo. Poznam zadeve, ker za svoje neumnosti še danes plačujem, pa bom še par let - udiranje v poslovne računalnike in podobno(hekerji pazte da vas ne dobijo) pri nas stane kar krepko čez 7 milionov, če te dobijo - leta 1996 sem izvedel veliki finale in leta od 1997, ko so mi zaplenili skor vso računalniško robo, kar sem je imel doma in do leta 2007 bom plačeval po 65k(skor 8 milionov tolarjev) sit na mesec zaradi "kao" kraje poslovne skrivnosti - pač sem eno veliko firmo shekal in mal brskal po njihovih papirjih - nič vzel samo namest enga šefa sm se podpisal.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
enrique
Novinec

ip

Napisal/-a enrique Sr dec 01, 2004 10:57 am

Ja kaj pa če greš na javno mesto npr na naši šoli mamo računalnike z netom pa se tm mal iživljaš???Al pa kakšen IP blocker program?

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Sr dec 01, 2004 10:59 am

lublancan je napisal/-a:najprej preberte http://www.avtomobilizem.com/forum/pravila.php

ip je javen, vid ga lahko vsak
če ti admin posreduje ip kršitelja, moraš vložit ovadbo zoper neznane kršitelja, na podlagi tega ti isp ob predloženem IP naslovu, datumu in uri pove s katere lokacije je bla vzpostavljena povezava, ko dobiš te podatke, prvotno ovadbo dopolnijo in potem lahko civilno tožiš

No, to me je zanimalo, hvala. 8)

Sm pozabu na pravila :oops:
Slika

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Re: ip

Napisal/-a lublancan Sr dec 01, 2004 11:07 am

enrique je napisal/-a:Ja kaj pa če greš na javno mesto npr na naši šoli mamo računalnike z netom pa se tm mal iživljaš???Al pa kakšen IP blocker program?

ponavad morš bit za pisanje po forumih registriran
če se hočeš registrat rabš email
torej morš nekje na javnem mestu narest email, se registrirat na forum in napisat sporočila
tuki dobijo tvoj ip
glede da je to internet caffe velkih šans nimajo da te dobijo, razen če ne greš večkrat ke in večkrat kej pišeš oz majo v lokalu ali bližini kamere (bankomati, nadzor vhodou...)
če si pa car, pa plačaš internet al pa kavo z bančno kartico

tle je pomembna sam hitrost, prej k odkriješ ip, lokacijo... več maš šans da dobiš storilca
pa mau morš bit detektiva...
podpis

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr dec 01, 2004 11:11 am

Jes bom sam to reku, da zdj pa nehejte s temi debilnostmi - ce nimate pojma od interneta, se pejte v PESKOVNIK NAZAJ IGRAT!!!!"

Ta ip je bil od ene cyberkavarne v Turciji, tko da...

In SAFRANE, mislu, sem da sem ti po pmjih uspel dotupit, da ne bot tak vosu,p sam zdj ti se enkrat povem, NE OBRNI SE NAME VEC V NOBENEM PRIMERU.

+To, da pojma nimas kaj pomeni enga toziti!!! Pojma, blage no way!!! Mislm a je kle klinika, da ste sami pacjenti??!

Dj ce ti ne pase ti enostavno povem - s***** pa pejt jokat kermu drugmu, kle na forumu ti popravici povem, da te mam vsaj js povn K.Urac!! Vzem vse svoje beemweje pa nevemkva pa ostan z njimi v nemciji!

Pa ce mi se eno temo odpres kjer se bos drkov nad moderatorji, te bom predlagov za BAN, ker zarad tebe mamo skoz delo kle, k ga nebblo treba!

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Sr dec 01, 2004 12:00 pm

Sam res, wtf? Pugman, dej kaj se tko razburjaš, nimamo vsi tolk pojma o računalništvu, kaj te sedaj moti moje vprašanje al kaj? Se preveč razburjaš, tale debata zdele je bla še kar konstruktivna, vsaj zame. :?

@Safrane: ne vseh BMWjev s sabo vzet, enga men pust. :lol:
Slika

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr dec 01, 2004 12:43 pm

Se opravicujem - moti me samo to, da skooooz neki jokate, karkol nardimo. Enkrat en da nej dam ip, da ga zahteva, drugic drug da zakaj ga dajemo - dj nkol vam ni prav.

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Napisal/-a Nixxon Sr dec 01, 2004 12:47 pm

To je res, sam pr taki masi folka tud nikol nau tko da bo vsem prav. No sej če zadeva ni ilegalna je men itak vseen.

PS: Zarad mene lahko zaklenete, sem izvedel ta svoje.
Slika

Uporabniški avatar
Pugi
Moderator foruma

Napisal/-a Pugi Sr dec 01, 2004 12:52 pm

Ah teme ne bomo zaklepal - ce ma se kdo kej za povedat nj pove, cene bo pa itak tema pocas sla navzdol.

Od sedaj naprej se ipjev ne bo vec talalo razen s policijskim nalogom. Safran, najem odvetnika, nej ti zrihta policijsko preiskavo kdo blati tvoje neomadezevano ime. Ce ga dobis, ga potem lahko tozis in zapravis vseskup cca pol miljona, cez 3 leta pa bos izvedel, da si tozbo izgubil. Mislm da se ti splaca.

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Sr dec 01, 2004 1:02 pm

Pug! je napisal/-a:Ah teme ne bomo zaklepal - ce ma se kdo kej za povedat nj pove, cene bo pa itak tema pocas sla navzdol.

Od sedaj naprej se ipjev ne bo vec talalo razen s policijskim nalogom. Safran, najem odvetnika, nej ti zrihta policijsko preiskavo kdo blati tvoje neomadezevano ime. Ce ga dobis, ga potem lahko tozis in zapravis vseskup cca pol miljona, cez 3 leta pa bos izvedel, da si tozbo izgubil. Mislm da se ti splaca.

Točn tko...tuki na forumu se zapravlja čas in prostor sam zarad tega ker eni iz muhe delajo slona...pa ne enkrat, dvakrat-ampak neprestano,pol se pa vsem pritisk dviga...pa kreganje pa svašta...ko ne bi bili eni tolk vpadljivi in glavni pa polni samohvale in "naduvanosti" , potem foruma nebi pretresali takšni in drugačni posti...

LP
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam
Vrni se na Obvestila in predlogi

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov