Komentirajte članke portala www.avtomobilizem.com, podajte mnenja in ideje o izboljšavah

Škrat
Nov uporabnik

A. com postaja iz dneva v dan slabši!

Napisal/-a Škrat Ne jun 01, 2008 8:39 pm

Že kar nekaj časa spremljam forum in sem vsak dan sem bolj razočaran nad forumom. V preteklosti je bilo na forumu veliko dobrih postov in uporabnikov, ki so poste in svoja mnenja pisali predvsem iz lastnih izkušenj.

Danes je velika večina postov samo nabijanje števila postov, brez prave vrednosti in uporabnih informacij. Uporabniki, ki so res obvladali »sceno« so se zaradi velike količine »brezveznih« postov pomaknili v ozadje in sedaj sodelujejo samo še uporabniki, ki nimajo kaj delat in cele dneve visijo na forumu ter tekmujejo kdo bo imel večje število objav, seveda brez kakršnihkoli izkušenj. Svoje objave v večini pišejo iz svojega znanja pridobljenega na internetu in v revijah.
Torej forum je prišel do te faze, namesto da bi izvedel kaj uporabnih informacij izveš kdo ima daljšega…spolni organ namreč.

Še beseda ali dve o administratorjih oz. moderatorjih. Admini in modi naj bi v osnovi skrbeli za red na forumu in neko nenapisano atmosfero, ki bi dala forumu svoj zaščitni znak. Kar nekaj moderatorjev na tem forumu pa prevečkrat napiše zelo provokantne objave in s tem se kasneje začne razvijati debata v kregarijo. Tudi največji na forumu Mactron vse prevečkrat uporablja njemu zelo všečne žarnice. Včasih izpadejo zelo zaničljivo! Veliko njegovih postov je zelo dobrih in ima veliko znanja o avtomobilizmu, samo včasih bi moral svoj post 2x prebrat preden ga objavi.

To je samo moje mnenje, upam da ni preveč subjektivno

Pa lep pozdrav!
Poglejmo resnici v oči!

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Ne jun 01, 2008 8:45 pm

Uporabniki, ki so res obvladali »sceno« so se zaradi velike količine »brezveznih« postov pomaknili v ozadje

To se je zgodilo že dolgo nazaj. Leto, dve... Pomaknili so se pa na druge forume, kjer imajo debato na nivoju in o bolj specifičnih zadevah.

Mac-u vsa čast, ker obvlada. Glede žarnic ne vem... v nekaterih primerih bi jih lahko še več prilimal, glede na to kakšni so posti, na katere mora odgovorit.

Me pa zanima kaj je bilo s tistim predlogom da bi se začelo bolj resno moderirat? Rečeno je bilo da se boste modi o tem pogovorili pa potem ni blo nič.. To je namreč edini način da se dvigne nivo.. skoda.....
Zadnjič spremenil Pavel_P, dne Ne jun 01, 2008 8:46 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne jun 01, 2008 8:45 pm

Mejbi je mac štromar po poklicu pa ma tok rad žarnice? :D

No resno, maš popolnoma prav ampak boljše da se tole zaklene ker bo spet en vsesplošni kreg in mlatenje prazne slame nažalost.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Napisal/-a Pavel_P Ne jun 01, 2008 8:50 pm

speedfreak je napisal/-a:Mejbi je mac štromar po poklicu pa ma tok rad žarnice? :D

No resno, maš popolnoma prav ampak boljše da se tole zaklene ker bo spet en vsesplošni kreg in mlatenje prazne slame nažalost.

Lej, prvi začneš z oftopikom in hecanjem in za nameček se še odločiš da je treba zaklenit temo. A ne bi te odločitve raje prepustil modom?
Če smo že pri tem, vse kar je tu primerno da storijo je, da preusmerijo debato v drugo temo, če že obstaja ali pa to morda premaknejo v "Obvestila in predlogi". Prvi post je namreč dokaj konstruktiven, brez kakšnega žaljenja ali provociranja. Mene recimo resno zanima kar sem vprašal v prejšnjem postu, ker če forum ni na nivoju, se tudi jaz obnašam pod nivojem, priznam, me pač potegne.....

Uporabniški avatar
Drocky
Poznavalec foruma

Napisal/-a Drocky Ne jun 01, 2008 8:50 pm

Drugače pa je forum začel padati že davno(odkar je V.3), ne šele pred nekaj časa.

Vedno je tak, da ko je nekaj preveliko in ma preveč sudelujočih lažje skrene iz smeri, kot pa če je sodelujočih manj.
Vrjetno pa se vsi zavedamo, da imajo tudi moderatorji in administratorji napisati svoje mnenje in tiste žarnice sploh niso moteče, sploh če že dalj časa bereš poste nekoga veš točno kaj hoče s tem povdarit in zakaj.

Morem stopit na stran moderatorjev, ker se mi prav dopade, da se včasih razvije dobra debata(ki seveda pol zavije s poti), v kateri sodelujejo tudi oni. Pa čeprav se ne strinjam vedno z njimi.
Zadnjič spremenil Drocky, dne Ne jun 01, 2008 8:53 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
LP Rok

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Ne jun 01, 2008 8:52 pm

Imaš uporabnike, ki jih vsakodnevno mečeš dol (benaš), čez pol ure se pa spet prijavi pod novim userjem. Pač resetira modem in dobi drug IP (ki pa jih ne smemo blokirat, ker potem še kdo drug ne more delat zaradi njih).

Glede tega, da so odšli dobri uporabniki drugam, kaj ste pa potem vi, ki ste tukaj ostali - slabi uporabniki?

Za moje pojme je nekako takole - sami ste uporabniki, pa dvignite debate na nivo, tiste pod nivojem pa ignorirajte in bodo zginile, ker jih nihče ne bo upošteval.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Ne jun 01, 2008 8:53 pm

pomojem bi blo pa boljše če bi se moral pred registracijo predstavit al pa vsaj povedat kolk si star!!!
sem opazil da je kar nekaj 12,13,14 let starih tle gor in predstavljajo bratove avte in podobne bedarije :twisted:
mislim da oni najbolj smetijo ta forum-moje mnenje

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Napisal/-a Pavel_P Ne jun 01, 2008 8:58 pm

nebivedu je napisal/-a:Glede tega, da so odšli dobri uporabniki drugam, kaj ste pa potem vi, ki ste tukaj ostali - slabi uporabniki?

Za moje pojme je nekako takole - sami ste uporabniki, pa dvignite debate na nivo, tiste pod nivojem pa ignorirajte in bodo zginile, ker jih nihče ne bo upošteval.

Uporabniki, ki nis(m)o tako odlično tehnično podkovani za težje tehnične debate. Naprimer an....

Ja lej, lol, če je tudi 1/5 takih ki bi radi dvignili nivo, misliš da če bo 1/5 ignorirala ostale 4/5, ki bojo med sabo veselo debatirali in še opazili ne bodo, da se bo kej spremenilo? nič :)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Ne jun 01, 2008 8:58 pm

Sicer je pa tako. Tudi uporabniki ste lahko delno moderatorji.
V vsaki debati, ki je pod nivojem, imate uporabniki možnost kliknit na gumb in obvestit moderatorje. Zraven komot napišete še vaš komentar, zakaj se vam zdi tema pod nivojem in jo bomo zaklenili. Tako bo vedno manj slabih tem in vedno več boljših.

Meni bi bilo to še bolj všeč, ker je težko prebrat vse teme in se odločat, ali je dobra ali ni, kot moderator moram pa brati tudi teme, ki so mi čisto nezanimive, da preverim, če je ker smeti v teh temah.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Re: A. com postaja iz dneva v dan slabši!

Napisal/-a Joie de vivre! Ne jun 01, 2008 9:01 pm

Škrat je napisal/-a:Že kar nekaj časa spremljam forum in sem vsak dan sem bolj razočaran nad forumom. V preteklosti je bilo na forumu veliko dobrih postov in uporabnikov, ki so poste in svoja mnenja pisali predvsem iz lastnih izkušenj.

Danes je velika večina postov samo nabijanje števila postov, brez prave vrednosti in uporabnih informacij. Uporabniki, ki so res obvladali »sceno« so se zaradi velike količine »brezveznih« postov pomaknili v ozadje in sedaj sodelujejo samo še uporabniki, ki nimajo kaj delat in cele dneve visijo na forumu ter tekmujejo kdo bo imel večje število objav, seveda brez kakršnihkoli izkušenj. Svoje objave v večini pišejo iz svojega znanja pridobljenega na internetu in v revijah.
Torej forum je prišel do te faze, namesto da bi izvedel kaj uporabnih informacij izveš kdo ima daljšega…spolni organ namreč.

Še beseda ali dve o administratorjih oz. moderatorjih. Admini in modi naj bi v osnovi skrbeli za red na forumu in neko nenapisano atmosfero, ki bi dala forumu svoj zaščitni znak. Kar nekaj moderatorjev na tem forumu pa prevečkrat napiše zelo provokantne objave in s tem se kasneje začne razvijati debata v kregarijo. Tudi največji na forumu Mactron vse prevečkrat uporablja njemu zelo všečne žarnice. Včasih izpadejo zelo zaničljivo! Veliko njegovih postov je zelo dobrih in ima veliko znanja o avtomobilizmu, samo včasih bi moral svoj post 2x prebrat preden ga objavi.

Pa lep pozdrav!

V rokah posameznika je, da odpira, piše in bere kvalitetne prispevke. In teh je na forumu več kot dovolj, zato se s tabo nikakor ne morem strinjati.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Ne jun 01, 2008 9:02 pm

Pavel_P je napisal/-a:
nebivedu je napisal/-a:Glede tega, da so odšli dobri uporabniki drugam, kaj ste pa potem vi, ki ste tukaj ostali - slabi uporabniki?

Uporabniki, ki nis(m)o tako odlično tehnično podkovani za težje tehnične debate. Naprimer an....

Ja lej, lol, če je tudi 1/5 takih ki bi radi dvignili nivo, misliš da če bo 1/5 ignorirala ostale 4/5, ki bojo med sabo veselo debatirali in še opazili ne bodo, da se bo kej spremenilo? nič :)

Nas je kar nekaj na tem forumu, ki veselo šraufamo avtomobile vsak dan. Seveda pa niti nočemo gledat teme z naslovom Pomoč, pomoč. Jaz osebno moram kot moderator sicer pogledat, zakaj se gre v taki temi, vendar večinoma zanalašč ne odgovorim, pa vem odgovor na zastavljeno vprašanje. Človek naj se nauči postavit pravilen naslov, da že iz tega veš o čem se bo v temi govorilo.

maniaxxx
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a maniaxxx Ne jun 01, 2008 9:04 pm

mislim da se tudi modi in uporabniki strinjajo da hec tudi more bit, če je zdrava mera in ni žaljenja. ne bom reku da sem cvetka, tudi nimam nekega velikega tehničnega znanja, imam pa dosti izkušenj ( vozniških ) in se pač trudim svetovat koliko pač znam...pa tudi če pride kdaj do malo bolj "pestre" debate ni pomoje nič narobe, dokler se ne zmerjamo, v življenju so vedno različna mnenja in vsak zagovarja svojega, ne pomeni pa to, da je ta človek zato i**** ali kaj podobnega.. ( razen učasih ampak se bom raje zadržal )

Rabimo pa več moderatorjev.
Podpis je besedilo, ki se samodejno doda na koncu vsake vaše objave. Dolžina besedila je omejena na 355 znakov.

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Napisal/-a Pavel_P Ne jun 01, 2008 9:52 pm

nebivedu je napisal/-a:
Pavel_P je napisal/-a:

Nas je kar nekaj na tem forumu, ki veselo šraufamo avtomobile vsak dan. Seveda pa niti nočemo gledat teme z naslovom Pomoč, pomoč. Jaz osebno moram kot moderator sicer pogledat, zakaj se gre v taki temi, vendar večinoma zanalašč ne odgovorim, pa vem odgovor na zastavljeno vprašanje. Človek naj se nauči postavit pravilen naslov, da že iz tega veš o čem se bo v temi govorilo.

Ja sej, NEKAJ, to je problem. Na začetku a.com-a je bila pa večina ali pa vsaj kar velik odstotek.. Glede ostalega se pa strinjam. Ravno o takih govorim. :? Pol pa še 100 smajlijev na konc posta, ki je itak brez vejic in pik in je čisto nejasno spisan. Potem mu pa sledita dve strani, kjer sta dva uporabna posta.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Ne jun 01, 2008 10:17 pm

Par let nazaj je bilo 3000 uporabnikov. Forum ni bil splošen, ampak je bil nekako usmerjen čisto na tehnikalije. Ni bilo nekih tem v nima veze z avtomobilizmom in podobnih zadev. Večina nas je bila zato tu, da smo izmenjevali izkušnje in velika večina nas je šraufala. Tisti, ki pa niso, so pa ponavadi samo brali teme in se učili, ter postavili vprašanje že na začetku tako, da so dobili točen odgovor.

Počasi pa se je število uporabnikov začelo večat, hkrati pa se je večal delež tistih, ki niso imeli pojma, pa niso več samo brali ampak so se pozanimali še na drugi strani, pri vaških mehanikih, in so vtikali nos v vsak odgovor. Če si napisal kaj kar je bilo odgovor in to pravilen, je pa itak prišlo do tega, da njegov kolega ali mehanik, pa že ni levak in da mu je mehanik reku, da je to drugače in da ti nimaš pojma. Pa počas so začeli tudi 14 letni mulci hodit in zanalašč provocirat. Pa tudi ustanovile so se skupine, ki so imele svoje interese, ki so bili višji od nekega splošnega foruma.

Večina tistih, ki so šraufali in še šraufajo, je zato zapustila ta forum, ker se jim ni dalo več ukvarjat s tem, da je pa mehanik reku drgač in da sigurno nimajo prav. Ustanovili so svoje forume in sedaj na njih razpravljajo o teh zadevah, hkrati pa ne spustijo nikogar zraven, ki bi potencialno ga to res zanimalo, ker je vse preveč takih, ki samo provocirajo.

Na splošno pa je avtomobilzem.com postal zelo ali celo preveč splošen forum in na njem je možno dobit teme iz aktualnih dnevnikov in hkrati čisto brezvezne teme o tem kakšne joške ima kaka naša dečva iz sveta zabave. Meni osebno to ne paše zraven in bi ukinil temi nima veze z avtomobilizmom in zabavni kotiček. Poleg tega bi vsako temo, ki nima veze z avtomobilizmom brisal, prav tako tiste teme, ki nimajo dobro zastavljenega naslova. Pomoč, pomoč vsekakor ni naslov, ki paše pod avtomobilizem.

Pa če hočeš nekaj spremenit in sem se recimo spravil na par tistih, ki so res štalo delal, se je večina uporabnikov usula name, češ, kaj se pa grem in podobno. Od takrat naprej tudi ne utemeljujem stvari, ki jih počnem. Če mi nekdo ne paše na ta forum (po mojem prepričanju), ga enostavno vržem dol, brez da bi to moral opravičit. Vendar pa to ne pomaga, ker se potem pol ure kasneje že prijavi pod drugim uporaniškim imenom in še bolj provocira. Če ga pa potem ignoriraš, imaš pa kasneje mir, ker vidi da te ne prizadane več. Vendar s tem pa imate potem sami uporabniki slabši forum in brezvezne teme, ki bi jih bilo potrebno brisat, ampak zavoljo miru ostanejo na forumu in aktivne.

Uporabniški avatar
martk
Uporabnik

Napisal/-a martk Ne jun 01, 2008 10:27 pm

Če bi vsak odgovarjal na vprešanja na katera odgovor VE, se pravi da se je s problemom srečal oz. ima zanesljive podatke o tem, kako se problem reši, bi bilo zelo lepo. Ne pa da večina nabija poste, boosta svoj EGO in se skrega z vsakim, ki trdi da se moti. Da ne govorim o tem, koliko uporabnikov ne zna oz. se jim ne ljubi uporabljati tovarne znanja in funkcije "iskanje". Plus ogromno mladoletnikov brez izpita, ki so se rodili z narejenim mojstrskim izpitom iz avtomehanike, avtoelektrike, avtoakustike, doktoratom iz prava...
Imamo pač demokracijo, je**ga. Mogoče je na celem forumu 20 uporabnikov, katerim bi na besedo zaupal.
LP
Martin

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Napisal/-a Pavel_P Ne jun 01, 2008 10:28 pm

nebivedu je napisal/-a:Na splošno pa je avtomobilzem.com postal zelo ali celo preveč splošen forum in na njem je možno dobit teme iz aktualnih dnevnikov in hkrati čisto brezvezne teme o tem kakšne joške ima kaka naša dečva iz sveta zabave. Meni osebno to ne paše zraven in bi ukinil temi nima veze z avtomobilizmom in zabavni kotiček. Poleg tega bi vsako temo, ki nima veze z avtomobilizmom brisal, prav tako tiste teme, ki nimajo dobro zastavljenega naslova. Pomoč, pomoč vsekakor ni naslov, ki paše pod avtomobilizem.

:tomidelej: :tomidelej:

Pa če hočeš nekaj spremenit in sem se recimo spravil na par tistih, ki so res štalo delal, se je večina uporabnikov usula name, češ, kaj se pa grem in podobno. Od takrat naprej tudi ne utemeljujem stvari, ki jih počnem....

Zato bi bilo pa fino da bi se izcimilo kej iz tistega dogovarjanja zadnjič za bolj strog forum. Pravila bi se pač poostrila in ne bi bilo treba nič razlagat. Seveda pa da bi vsi modi delovali enotno. Če ne pa pilleta za moda pa da vidmo ko se bo povprečna starost na a.com zvišala za 10.... na 25 :mrgreen:

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Ne jun 01, 2008 10:39 pm

Škrat: zanimivo si ti to opredelil te moje "zarnice" ... :clapclap kapo dol
evo tu pa ostanem brez 5364 besed... se niti ne mislim na pol tvojega nivoja spustit
zanimivo se nekaj ...provokativne izjave brez osnove

speedfreak: predno govoris taksne ..imas napisano kaj je moja profesija :idea:

vseeno ne vem... neko taksno temo smo ze zaceli oz. sem jo samo v smislu BOLJSEGA
nahaja pa se malce pod vrhom tega koticka ...obnasanje uporabnikov
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Ne jun 01, 2008 10:55 pm

Pavel_P je napisal/-a:Zato bi bilo pa fino da bi se izcimilo kej iz tistega dogovarjanja zadnjič za bolj strog forum. Pravila bi se pač poostrila in ne bi bilo treba nič razlagat. Seveda pa da bi vsi modi delovali enotno. Če ne pa pilleta za moda pa da vidmo ko se bo povprečna starost na a.com zvišala za 10.... na 25 :mrgreen:

Moraš računat, da ima tukaj zraven tudi veliko domenca, ki si želi veliko uporabnikov, sej veš, več uporabnikov, več klikov na reklame, več zaslužka. Jaz jih v tem čisto razumem in vem kako zadeve gredo v takem primeru.
Pa tut moderatorji smo zelo enotni, tako da tukaj ne vidim problema.

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Re: A. com postaja iz dneva v dan slabši!

Napisal/-a pugi405 Ne jun 01, 2008 11:20 pm

Škrat je napisal/-a:Že kar nekaj časa spremljam forum in sem vsak dan sem bolj razočaran nad forumom. V preteklosti je bilo na forumu veliko dobrih postov in uporabnikov, ki so poste in svoja mnenja pisali predvsem iz lastnih izkušenj.

Pa lep pozdrav!

Sej jest sem na tem forumu že 6 let verjel ali ne... Opažam pa samo to, da smo včasih imeli bolj kvalitetne debate od sedanjih... Ne bom rekel, da je a.com vsak dan slabši! Če bi mislil tako, bi že zdavnaj prenehal obiskovati forum... rekel bom samo to, da se lahko zamislimo nad tem, zakaj so iz foruma odšli ljudje, ki so tvorili tako kreativne poste.... like: oldskul vs. new age punks... mal je pozno že... malo bluzim... kdor me hoče razumet me naj ostali: skip :roll:

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Ne jun 01, 2008 11:32 pm

@Škrat: časi se spreminjajo in tako se spreminja miselnost in udeležba posameznikov na tem forumu mar ne?

nekateri dejansko znajo pomagat nekateri pa samo nabijajo poste
Zadnjič spremenil adis, dne Ne jun 01, 2008 11:36 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Obvestila in predlogi

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost