No pa naj dam se jaz svoj pogled na studij in studentska leta...
Jaz sem tik pred diplomo na FRI VSŠ, ostal mi je samo se en izpit in sicer Analiza 2... popizdu bom. Hodil sem na SERŠ v LJ - rac.tehnik, ko sem prisel na FRI sem 1.letnik raztural ker je bilo prakticno ponavljanje srednje sole. Sem imel sreco da sem imel tako dobro osnovo in sem v prvem letniku naredil 7/8 izpitov za salo (prakticno brez ucenjea - 2 uri pred izpitom). Sam to je blo tko... dvorezen mec. V drugem letniku sem mislil, da bom lahko to pocel na enak nacin, a se ni izslo... sicer sem nekaj izpitov naredil a sem kaj kmalu ugotovil da so tu nekatere stvari o katerih nimam pojma in moram hoditi na predavanja ter sodelovati, da bi jih naredil. A me je malo streznilo in sem ugotovil, da fax ni lih sam zajebavanje pa zuranje. Fax ni za vsakogar. Za fax niti ni potrebno biti prepameten, moras biti samo vztrajen, imeti dobre delovne navade in vzeti si cas tudi za solo.
Studenstko zivljenje je lepo tudi zato, ker nimas nobenih hudih obveznosti, noben te ne nadzorujes, zivis svobodno. Pa veliko prostega casa imas, za moje pojme prevec.
Jaz sem se po prvem letniku in delno drugem letniku uzivanja studentskega zivljenja odlocil za nekaj, kar se pogosto dogaja na nasem faxu. Kot racunalnicar sem si nasel studentsko delo. Kot racunalnicar v LJ ni tesko dobiti solidne sluzbe, sam pol je problem ce se neznas kontrolirat in delas prevec, pa pol studij trpi. Jst sem zapravil eno leto, ker sem ponavaljal drugi letnik, ceprav sem imel pogoj za tretjega. A sem se zavestno odlocil da bom raje nabiral delovne izkusnje. In moram reci da mi ni zal. Do sedaj bi lahko sicer ze diplomiral (lani), a tako upam da mi bo uspelo letos do poletja diplomirati s to razliko, da bom imel diplomo v roki ob tem pa se 4 leta delovnih izkusenj na mojem podrocju. To pa lih tok pomen kot fax sam, ce ne se vec. Fax je itak samo boljse izhodisce pri osnovi za placo :P
Mislim, da je studij res najlepsi cas v zivljenju, a je tudi cas mnogih razpotij in odlocitev, ki ti krojijo nadaljnje zivljenje. Lahko postanes pijancek pa lufter, lahko postanes freak, lahko pa izberes srednjo pot ... malo radis, malo krades i posteno zivis
FRIja ti odsvetujem, ce ne maras programiranja in nisi vsaj priblizno doma v matematiki, da nebos tko kot jst pred diplomo a matematika se zmer ni narjena!
BTW... a mi kdo nardi Analizo 2, dobi gajbo piva pa se ksn spojlercek ga castim!
LP