igre za PC in konzole, vici, smešne slike, ...

KRISTJAN KRAMER

Kraj: GORNJI GRAD

NSU RO 80 -VOZILO TISOČLETJA ALI ?

Napisal/-a KRISTJAN KRAMER To jun 19, 2007 6:38 am

ODPIRAM DEBATO- KAJ MENITE O TEM VOZILU?SEM LASTNIK NSU RO 80 ŽE ŠTIRI LETA IN VSE LAUFLE!!!!
Priponke
scan0004.jpg
NSU -MAN

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To jun 19, 2007 7:38 am

Vse lepo in prav, le tesnjenje rotacijskih batov jim je tiste čase žal povzročalo resne probleme. Se mi pa dopade kako so nameščene sprednje zavore 8) Zaradi čim manjših nevzmetenih mas so jih namontirali na začetku polosi. A se dajo ploščice koliko toliko preprosto zamenjat?
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

KRISTJAN KRAMER

Kraj: GORNJI GRAD

Napisal/-a KRISTJAN KRAMER To jun 19, 2007 7:59 am

JA IN NE !OD LETA 1972 SO POSODOBILI MOTOR IN SICER JE TROHOIDA IZ POSEBNEGA MATERJALA KI JE DELOMA SAMOMAZALEN .PROBLEM PA NASTANE ČE PREGREJETE ALI KURITE SLAB BENZIN OZ NIZKO VREDNOTO OKTANOV KAR POVZROČA PREGRETJE IZGOREVALNEGA PROSTORA IN POSLEDICA POPUSTITVE VZMETI POD TESNILNIMI ELEMENTI.VEČKRAT SO TUDI ZAMENJALI MOTOR KER ENOSTAVNO NISO SI BILI NA JASNEM KAKO SE NASTAVI UPLINJAČ OZ ZAKAJ MOTOR DELA NA SAMO ENO KOMORO KAR NI VEDNO KRIVO TESNENJE AMPAK TUDI NEPOZNAVANJA DELOVANJA CELOTNEGA SISTEMA KI JE V PRIMERJAVI Z PRIČEVIM MOTORJEM AEROPLAN!
LEP POZDRAV!
NSU -MAN

Uporabniški avatar
erda
Novinec

Kraj: Maribor

Napisal/-a erda To jun 19, 2007 8:38 am

probaj izklopit Caps Lock

prosim
Naložim AdriaRoute 2.0 na navigacije garmin. za več info zasebno sporočilo

Uporabniški avatar
Eazy-O
Uporabnik

Kraj: Somewhere Over The Rainbow...

Napisal/-a Eazy-O To jun 19, 2007 11:51 am

Priznam, da nisem vedel skoraj nič o temle avtu... Sem si malo prebral po internetu, zanimiva zadeva. Čisto iz firbca, glede na to da ima Wankel motor, kakšna je kaj poraba?

Kakšna pa je kaj zgodovina dotičnega avta? Je imel v preteklosti kakšne večje probleme kot so bili značilni zanje? Kaj pa rezervni deli?

Nekaj malega podatkov: http://en.wikipedia.org/wiki/NSU_Ro_80

P.S.: Kristjan, na forumih navadno pišemo z malimi črkami ker je bolj pregledno in se smatra za normalen ton govorjenja... Same velike črke se smatrajo za kričanje in je zelo nezaželjeno. V vednost. ;)
Slika

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh To jun 19, 2007 1:21 pm

Nekaj sem poslikal tu:
Priponke
IMG_1153.JPG
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
Pero
Poznavalec foruma

Re: NSU RO 80 -VOZILO TISOČLETJA ALI ?

Napisal/-a Pero Sr jun 20, 2007 10:34 am

KRISTJAN KRAMER je napisal/-a:ODPIRAM DEBATO- KAJ MENITE O TEM VOZILU?SEM LASTNIK NSU RO 80 ŽE ŠTIRI LETA IN VSE LAUFLE!!!!

Čestitam za nakup in vzdrževanje oldtimerja. Upam da bo še dolgo delal.

RO 80 je sigurno eden od bolj znanih avtov v zgodovini, ampak se mi zdi daleč od tega da bi bil kaj revolucionaren (razen uvajanja Vankla, ki se je tedaj izkazal za pravo katastrofo).

Meni najbolj zanimil avto je Citroen DS, ki je že 1955 imel veliko res revolucionarnih stvari. Recimo prvi serijski avto z disk zavorami, prav tako montirane ob menjalniku ;) Prvi avto z radialnimi gumami, hidropnevmatika, servo volan, polavtomatski menjalnik, nastavljanje višine, eden prvih z vbrizgom goriva, plastična streha (zmanjšanje teže), izvrstna aerodinamika, itd itd itd....

Tu_Nera
Novinec

Napisal/-a Tu_Nera Pe jun 22, 2007 12:40 pm

malo več slikic
Slika :ewil:
Vrni se na Zabavni kotiček

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov