igre za PC in konzole, vici, smešne slike, ...

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

spletna igra Travian

Napisal/-a RedBull™ Sr nov 28, 2007 6:02 am

travian
Lepljivi svet omrežnega bratstva

sobota, 27.10.2007
Tekst: Sebastijan Kopušar

Ponedeljek, 5:59. Oči strmijo v kazalce, prsti živčno drsijo po tipkovnicah, sekunde se opotekajo počasi kot pijani sloni, od napetosti drhti zrak okoli računalnikov. Ob 6:00 začno tipke rešetati nestrpni udarci, internetne povezave nabrekajo od silnega napora, stotine ljudi divje hiti, da bi bili, če že ne prvi, vsaj med prvimi desetimi, petdesetimi.

Nihče ni ničesar dobil zastonj, nihče ne bo postal slaven, niso se obetala tranzicijska bogastva, ni bila odločilna tekma svetovnega prvenstva. Le v nekem računalniškem drobovju so začeli zbirati prijave za nov slovenski krog spletne igre Travian.

V nekaj urah se jih je zbralo na stotine, v dobrem tednu skoraj pet tisoč. Poleg slabih osem tisoč prijavljenih, ki že vsak dan gradijo, trgujejo, sklepajo diplomatske pogodbe, še najraje pa bijejo bitke drug z drugim na prvem slovenskem strežniku za Traviana.

Merilniki spletnega prometa so sredi minulega tedna drugi strežnik postavili na 29. mesto najbolj obiskanih spletnih strani v naši državi. Pred spletne portale vseh slovenskih časopisov, pred športne stave, pred XXX strani. Na globalni ravni je Travian še bolj osupljiv, v dobrih dveh letih so ga prevedli v 29 jezikov, igra ga že dva milijona ljudi, številni strežniki pa vsak dan kar 225-milijonkrat prikažejo njegove spletne strani.

Pri tem pa sploh ni najbolj priljubljena množična spletna igra, šele prebija se iz anonimnosti. Na zahodni polobli si laskavi status lasti World of Warcraft z devetimi milijoni uporabnikov, medtem ko je absolutni rekorder južnokorejska igra Lineage 2 z več kot 14 milijoni registriranih uporabnikov.

Druge vrste prvak je spletna igra EVE Online, saj se je v začetku letošnjega avgusta kar 35.313 igralcev sočasno podilo po njenih digitalnih vesoljskih prostranstvih. Zato niti ni čudno, da veljajo v gručo povezani računalniki, ki sredi Reykjavika poganjajo EVE, za najzmogljivejši računalniški sistem za igranje.

Računalniške igre že dolgo niso več le zabava za otroke, z odraščanjem prvih internetnih generacij se starostna meja pomika v trideseta. Prav tako ni izključno moška domena. V Travianu, denimo, je kar nekaj žensk, ki spretno pretepajo svoje mačistične nasprotnike.

Spletne igre so doumele željo po tovrstni zabavi in hkratno kronično pomanjkanje časa, ki ga morajo tridesetletniki nameniti tudi službi in družini. Zato je v teoriji za igranje dovolj nekajminutna prijava na spletno stran igre, ki traja tedne in tedne.

V teoriji. "Več igralcev mi je že reklo, da je Travian droga. To drži, kaže, da sem tudi sam zasvojen, že šestkrat sem neuspešno poskusil prenehati," na spletu priznava slovenski igralec z vzdevkom ajitam.

AlenBBB iz hrvaške različice igre je po nekajnočnem dežuranju ob računalniku, ko je nadgrajeval naselje, v šali zapisal, da njegov zakon ne bi prenesel hujšega spletnega poraza in ponovne nočne gradnje. Je del Stare škole, plemena, ki združuje igralce s povprečno starostjo okoli 30 let, pri čemer sam sodi v generacijo, ki je v 80. letih odkrivala prve hišne računalnike in The Cure.

Morda nalezljiva lepljivost Traviana in podobnih spletnih iger korenini prav v takšnih plemenskih zvezah, kjer se ustvarjajo tesne vezi med ljudmi, ki prek tipkovnice gradijo svoje alternativno socialno omrežje. Med vohunskimi spletkami, vrednimi hladne vojne, smrdljivimi političnimi intrigami, ki se jih ne bi sramovale niti moderne stranke, in divjaškimi roparskimi pohodi nastajajo izjemno trdne zveze, igralci strastno branijo "svoje" in z ramo ob rami garajo za prvo mesto na lestvici.

"Če bi bil rad uspešen, moraš igrati dan in noč. Nimam toliko časa. Vendar vztrajam, zaradi vas," svojim staroškolcem pravi Patuljach. Zvezan v bratstvo z ljudmi, ki jih verjetno še nikoli ni videl.

vir.:http://www.dnevnik.si/tiskane_izdaje/dnevnik/277425/

Kdor se želi registrirati na server 3,kateri se je danes odprl,je vljudno vabljen...

http://www.travian.si/?uc=si3_14
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a mloncar Sr nov 28, 2007 9:27 am

jst igram na s3.com, s5.com, s6.com in pa speed.com serverju :lol:

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Sr nov 28, 2007 10:14 am

mloncar je napisal/-a:jst igram na s3.com, s5.com, s6.com in pa speed.com serverju :lol:

addict

Jaz samo malo praskam po s2.travian.si-ju. Ni švoh za dolgčas, drugače pa ostali pazite. Hehehe... to so dobesedno odvisniki, ki skoraj vsi po vrsti za vstop v njihovo alianso zahtevajo igranje vsaj po 2-3 h na dan... odpuljenci.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr nov 28, 2007 10:24 am

dobro da imate čas sploh igrati ;)

Uporabniški avatar
smernik
Nov uporabnik

Napisal/-a smernik Sr nov 28, 2007 11:06 am

jah kr fajna zadevca. Dokler te notri preveč ne potegne ja. Da bi 3h na dan porabil za tako stvar se mi zdi malo smešno. Je pa fajn tu in tam malo poklikat pa se pozabavat s surovinami in bitkami.

Uporabniški avatar
Blinder
Mojster foruma

Kraj: Obala

Napisal/-a Blinder Sr nov 28, 2007 2:46 pm

Samo se zgodi, da te po krivici pocistijo. Naprimer nekdo te redno napada, krade surovine, ti mu naredis protinapad, in pol vsa njegova aliansa napade tebe z katapultami in ti onemogocijo nadaljevanje igre.

Tak da vcasih tut ce te kdo napada je boljse potrpet. Pa met account še na kakem serverju, v primeru da ti na enem unicijo vas

Ce je kdo zainteresiran, lahko mu prodam surovine na slovenskem serverju 1. :D
Sem fant redkih besed. Govori vec moja desna noga.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Sr nov 28, 2007 4:59 pm

jst sem pa šele začek igrati to... sj vem da bom kaj kmalu pogorel... ampak jebiga,za probat je.... tiste pol urce na dan nameniš,da kaj zgradiš in je :D

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Sr nov 28, 2007 5:03 pm

RedBull™ je napisal/-a:jst sem pa šele začek igrati to... sj vem da bom kaj kmalu pogorel... ampak jebiga,za probat je.... tiste pol urce na dan nameniš,da kaj zgradiš in je :D

Pa upam da si začel vsaj na 2. slo serverju, še bolje bi bilo zdaj začeti na 3., ki se odpre 28, ker imaš tako več šans, ker rasteš vzporedno z ostalimi. Pri prvem serverju so pač eni že abnormalno razviti (igrajo že več kot 6 mesecev) in tako res nimaš za burek.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To dec 04, 2007 8:43 pm

Napadi & žrtve se stopnjujejo :yum

Uporabniški avatar
Brouky
Uporabnik

Kraj: the biggest street in sevnica

Napisal/-a Brouky Po dec 24, 2007 7:26 pm

učeri sm se registriru, da mal probam tole...postavu sm use stavbe, zej me pa zanima kuk pa polje postaviš pa te pizdarije?? :oops:

nej nekdo, k to špila mal pove napotke za začetek igre!
-kuk se polja pa to postavlja,
- kako pridobivaš človečke
-kako napadaš
-kako se braniš

pač te osnovne stvari k jih morš vedet... :D

hvala za odgovore :D ;)
Hyundai accent 1.3LS supercharged with my heavy leg :P

Uporabniški avatar
BAGGIO
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a BAGGIO Po dec 24, 2007 8:38 pm

na začetni strani klikni na forum in ti bo kmalu vse jasno

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line To dec 25, 2007 12:05 am

BAGGIO je napisal/-a:na začetni strani klikni na forum in ti bo kmalu vse jasno

zelo ja ... še zdaj sem komaj postavil 3 stvbe po 1 tednu ...
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
BAGGIO
Novinec

Kraj: NM

Napisal/-a BAGGIO To dec 25, 2007 12:28 am

pol pa poskusi s tem http://help.travian.com/index.php?type=faq&mod=346.
V glavnem takoj na začetku poleg glavne stavbe postavi še špranjo, kjer boš lahko imel skrite surovine pred plenilci. Nato izboljšuj polja (klikni na krogec in izboljšaj). Ko bo imel skupno proizvodnjo posameznih surovin okrog recimo 70 začni delati vojsko (če te kdo pogosto napada raje še malo počakaj, ker ti bo zlahka tistih par vojakov pospravil). Dobro je, če malo opazuješ sosednja mesta, ker določene osebe obupajo in ne igrajo več ali pa igrajo zelo redko. Tista mesta potem lahko zlahka oropaš s svojimi vojaki (vsak vojak lahko nese določeno količino surovin). Izogibaj se galcev, ker z lahkoto postavijo mnogo pasti, kamor se tvoji vojaki ujamejo in ostanejo ujeti, dokler jih ne osvobodiš z popolnim napadom. .... .... ....

Uporabniški avatar
R-M
Novinec

Napisal/-a R-M To dec 25, 2007 12:41 am

polja si nadgrajujes tm na vrhu prva ikonca ( ce das misko gor napise pregled naselbine)
clovecke pridobivas z porabo zita...to se prav pr vsaki bajti/polju dobis neki človeckov (vojska se ne steje zraven)
napadas potem ko vojasnico postavis in si naredis vojsko, prav tako obramba

pa na zacetku si samo polja nadgrajujte in pa spranje da vam ne kradejo...

Tle mate se building tree da boste vedl kaj gradit: klik
Pa se za registracije: klik

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK To dec 25, 2007 12:52 am

kake mate nicke v travianu?

Jaz igram na S1, nick SamoK

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ Po dec 31, 2007 6:00 pm

Vsem igralcem Traviana želim srečno, zdravo in miru polno prihajajoče leto 2008 - v osebmen življenju

ter čimveč napadov ter ropov v spletni igri Travian :-:o

Uporabniški avatar
smernik
Nov uporabnik

Napisal/-a smernik To jan 08, 2008 4:54 pm

To sem igral par dni. Potem sem enkrat pomisli kolk sekund bo še preteklo, da bom mel zgrajeno celo naselje in sm ugotovu, da se mi ne da sploh s tem ukvarjat. Premalo časa...

Uporabniški avatar
Blink-182-
Stalni uporabnik

Kraj: Škofja Loka

Napisal/-a Blink-182- To jan 08, 2008 5:56 pm

Igram to igro, mi je zelo všeč, pa sploh ne porabiš veliko časa za igranje, vsake toliko časa malo poklikaš in to je to :D igram pa na drugem strežniku (si2).

Uporabniški avatar
Brouky
Uporabnik

Kraj: the biggest street in sevnica

Napisal/-a Brouky Sr jan 09, 2008 4:25 pm

js igram na 2 in 3 serverju...povsod nickname Brouky: je pa res, da ne raiš neki fulcajta za to...vsake tuk cajta grem gor, pa mal poklikam, tak k je blink reku... ;)
Hyundai accent 1.3LS supercharged with my heavy leg :P

Uporabniški avatar
IcEm4n
Mojster foruma

Napisal/-a IcEm4n Sr jan 09, 2008 7:56 pm

sam sem na s3 nick IcEm4n. Mam še bolj mejhn naselje.
Slika
Vrni se na Zabavni kotiček

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost