lenivec je napisal/-a:ja in? kaj bi s tem rad povedal da pod takimi pogoji pa 2.1 pač ni problem al kaj?
el_diablo je napisal/-a:Blinder je napisal/-a:Sam teh 2,1 sekund je do 97 kmh. In so jih dosegli na tisti lepljivi podlagi od drag-stripa.
kaj ma to veze?
dejstvo je da je avto v najidealneših pogojih v tem cajtu zmožen do tolk stegnt,in to je to.
Blinder je napisal/-a:A mi zna kdo razlozit, kaka je tista podlaga na drag stripu, pa kako je mozno, da se na njej naredi več ko 1g pospeska brez downforcea?
Blinder je napisal/-a:Hocem povedat, da v normalnih pogojih, kot se meri pospesek 0-100, bi rabil več.
Sploh pa je malo verjetno, da bo avto pospesil do 100 v krajsem casu kot zaviral. Pri zaviranju vsa 4 kolesa grabijo...
Blinder je napisal/-a:el_diablo je napisal/-a:Blinder je napisal/-a:Sam teh 2,1 sekund je do 97 kmh. In so jih dosegli na tisti lepljivi podlagi od drag-stripa.
kaj ma to veze?
dejstvo je da je avto v najidealneših pogojih v tem cajtu zmožen do tolk stegnt,in to je to.
To je kot da bi jaz rekel, da moj avto doseze 100 kmh v 2,8 sekund. Tolko bi porabil, če ga vrzem v prsti pad v vakumu. Tisti "katalogni" pospesek 0-100 kmh se naredi na normalnem asfaltu.
Tisti top fuel drag avti pa pospesijo na 400 metrov s povprecnim pospeskom 3gnoro
A mi zna kdo razlozit, kaka je tista podlaga na drag stripu, pa kako je mozno, da se na njej naredi več ko 1g pospeska brez downforcea?
Prokarjon je napisal/-a:Brez zamere ampak še ena zelo bosa... brez downforca??? downforce kvečjem le omejuje pospeške... to je tuje ime za potiska avta k tlem... in ta kontra-razmerno poslabšuje pospešek in končno hitrost... na sam pospešek oz. oprijem gum naravnost pač nima dobrega vpliva.... prej slabega
Prokarjon je napisal/-a:@Blinder:
Enostavno ne drži kar govoriš... downforce pospeškom škoduje... enostavno zato ker pri nizki hitrosti niti približno ne daje tistega potiska k tlom da bi avto imel boljši grip (če že je njegov kasnejši negativni efekt vplivnejši) medtem ko pri večjih hitrostih avto navadno nima več take moči da bi vrtel v prazno,...zatorej samo ustavlja avto ker povzroča nepotrebno trenje.
glavna vloga downforce-a (ne downforce-ta) je v ovinkih in pri zaviranju
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 5 gostov