Heh, dejvi, me veseli da se še nekdo spravlja v poglobljena razmišljanja o nastanku vesolja, počasi sem že mislil da sem čudak

ops: . Dejstvo, da je vesolje nastalo iz enega samega delca je namreč že potrjeno, tudi procesi v tistem trenutku so več ali manj jasni, za vse, ki jim pa ni jasno, kako lahko prostora enostavno ni pa je potrebno povedati, da so dimenzije prostora (tretja dimenzija, X, Y, Z os) in čas (četrta dimenzija) prepletene med seboj in ena brez druge ne obstajata. Čas se pojavi samo in le takrat, kadar imamo pred seboj premikajoči predmet, v kolikor se predmet (glede na absolutno ničlo - kraj nastanka vesolja) ustavi, se tam "ustavi" tudi čas. Po drugi strani, če se premikamo hitreje čas za nas teče hitreje... Posledica tega je, da s povečevanjem hitrosti dosegamo večjo maso, saj več delcev prepotuje enako razdaljo v krajšem času in zato potrebujejo več energije, da se držijo skupaj, energija pa je zopet pogojena z maso. Zato je potovanje s svetlobno hitrostjo teoretično (pustimo praktično, ker je do tega reeeeees še veliko let razvoja

) nemogoče, kajti povečevanje hitrosti vodi v večjo maso, večja masa pomeni večjo silo za enak pospešek (F = m * a), oz. če imamo konstantno silo, pomeni povečevanje mase proti neskončnosti (dejansko se to zgodi) zmanjševanje pospeška proti nuli. Zato so recimo tudi elektroni (kot trenutni najlažji stabilni delci) najhitreje premikajoči se delci, zelo blizu svetlobne hitrosti, vendar je ne dosežejo zaradi zgoraj omenjenega fenomena. Jap, tega ne povejte svojim puncam, ker bojo začele težit, da morate voziti počasneje
Po drugi strani pa je prenos elektromagnetnega polja povezan s fotoni - to pa so delci, ki jih skupaj drži energija, vsak zase obstajajo, vendar pa v sosedskem odnosu z drugim fotonom, ki je lahko tudi na drugi strani vesolja, nihajo in s tem povzročajo valovanje, ki pa prenaša energijo. Fotoni se lahko gibljejo s svetlobno hitrostjo (v končni fazi to je tudi svetloba), ker nimajo mase in s tem povezanega pridobivanja na masi. Imajo pa fotoni drug fenomen, kot sem že omenil, na njihovo valovanje vplivajo tudi fotoni z druge strani vesolja, in to se zgodi hipno, v trenutku, kar je dalo znanstvenikom slutiti o novi dimenziji, ki prepleta (ukrivlja, izvija, karkoli že hočete....) tretjo in četrto dimenzijo tako, da je vsaka točka vesolja povezana z drugo točko na natanko enaki razdalji, ki pa je praktično enaka ničli. To so pa že stvari, ki razvijajo teorije pete in šeste dimenzije (strune in niti) ter poskrbijo za par fantastičnih pojavov, ki so sami po sebi nerazumljivi (recimo slika snopa elektronov in posamično ustreljenih elektronov skozi režo je enaka, kar načeloma nima smisla...) itd itd itd... Dovolj bo ane
Gremo naprej with the riddle: kaj prikazujejo spodnje slike (natančno ime procesa). Glede na to, da smo tehnični forum pričakujem malo iznajdljivosti

.