igre za PC in konzole, vici, smešne slike, ...

Uporabniški avatar
drift.king
Nov uporabnik

Napisal/-a drift.king Ne okt 11, 2009 10:34 pm

preveč težka zato ni interesa hehe..a se mogoče imenuje mog postopek

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Misak Po okt 12, 2009 12:17 am

žal, vendar si na dobri poti... MOG je samo še ena od izpeljank postopkov, kjer imamo kontinuirano podajanje žice, posebnost je v tem da zaščitno atmosfero priskrbi prašek v žici ali pa plašč okrog žice. Postopek, ki ga iščemo prav tako uporablja kontinuirano podajanje.

Verjetno bi ga najhitreje najdli, če bi odkrili katero podjetje proizvaja stroje za to varjenje (glej namige)...
Da bi zmanjšali število prometnih nesreč na naših cestah,
bi morali moškim prepovedati točiti alkohol.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Kraj: Nuclear City

Napisal/-a Shebo Po okt 12, 2009 8:15 am

Podjetje Fronius, varjenje je pa "strip wire welding"? Zasledeno tudi kot GMA?
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Napisal/-a Misak Po okt 12, 2009 12:30 pm

Fronius ja, GMA ne...
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Shebo Po okt 12, 2009 12:41 pm

CMT?
THE GOLDEN YEARS have come at last - I cannot see, I cannot pee, I cannot chew, I cannot screw, My memory shrinks, my hearing stinks, No sense of smell, I look like hell! My body's drooping, got trouble pooping. The golden years have come at last... THE GOLDEN YEARS CAN KISS MY ASS!

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a dejvi Po okt 12, 2009 1:48 pm

Ja če ni CMT, je pa lahko le še laser-hibridno ali pa najnovejše delta-spot varjenje. Ups :oops:

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Napisal/-a Misak Po okt 12, 2009 3:08 pm

Je CMT oz. Cold Metal Transfer :clapclap
Sicer v samem razvoju ni neke blazne revolucije, je pa zanimiv postopek zaradi dejstva, da v sam zvar in okolico močno zmanjša vnos toplote in s tem zmanjšuje potrebo po nadaljnih toplotnih obdelavah zvarjenca. Sicer deluje po podobnem principu kot MIG/MAG (neskončno podajanje žice) vendar pa s prekinjanjem toka in istočasnem odmiku dodajane žice prižiga in ugaša varilni plamen. S tem se dejansko doseže zmanjševanje vnešene energije in posledičnih toplotnih sprememb v okolici varjenega spoja. Slika, ki je postavila uganko prikazuje en cikel - vzpostavitev obloka, pretaljevanje žice, odmik žice in ponovno prbliževanje/vzpostavljanje obloka.

Shebo :arrow:
Zadnjič spremenil Misak, dne Po okt 12, 2009 5:15 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Po okt 12, 2009 4:31 pm

Misak: off: Da vskocim...
Skoda bi bilo za taksno zanimivo uganko, da se ne bi prilepilo tega video posnetka na
katerem se to zelo lepo vidi: http://www.youtube.com/watch?v=rvj2jOSp ... re=related
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Misak
Uporabnik

Napisal/-a Misak Po okt 12, 2009 5:35 pm

Hvala za dopolnilo :). Ne morem se ustaviti zato vam bom natresel še par podatkov - kogar zanima, si lahko ogleda spodnjo povezavo, kjer je vse lepo razloženo.

Ne vem kako je z vami, ampak fascinira me dejstvo, da lahko po tem postopku varimo s hitrsjo tudi 2 m/min, digitalno voden proces pa vmes konstantno vzdržuje višino obloka... Zato je tu potreben računalniški nadzor, saj ga ni človeka z dovolj mirno roko za enakomerne vare. Pri konvencionalnih postopkih (tu ciljam predvsem na MIG/MAG) se material namreč dodaja konstnantno, konstanten pa s tem tudi oblok. Kdor vari po tem postopku ve, da prevelik odmik pištole od obdelovanca povzroči prekinitev obloka, saj le ta zahteva določeno temperaturo za konstanten oblok. Istočasno s tem eliminiramo brizganje, ki nastane kot posledica "vrenja" materiala.

Več točnih podatkov:
http://www.fronius.com/cps/rde/xchg/SID ... G_HTML.htm
In ženskam bencin!

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Shebo Po okt 12, 2009 8:04 pm

Na začetku smo se dogovorili, da bomo vsako uganko posebej označevali po številkah in potem se je nekje v sredini te teme to vse skupaj nehalo. In sem naredil dobro delo ter malo raziskal in tako začnemo...

Uganka št. 78

Ker že dolgo nismo imeli nobenega strica, sem se odločil, da jaz predstavim enega :P
Priponke
splošna uganka 6.JPG

Uporabniški avatar
drift.king
Nov uporabnik

Napisal/-a drift.king Po okt 12, 2009 10:02 pm

Shebo je napisal/-a:Na začetku smo se dogovorili, da bomo vsako uganko posebej označevali po številkah in potem se je nekje v sredini te teme to vse skupaj nehalo. In sem naredil dobro delo ter malo raziskal in tako začnemo...

Uganka št. 78

Ker že dolgo nismo imeli nobenega strica, sem se odločil, da jaz predstavim enega :P

in kje je predstavitev, js vidm sam sliko :-P :P

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi To okt 13, 2009 6:00 am

Hm, spominja me na dohtarja, ki mi piše recept... :P

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Shebo To okt 13, 2009 6:03 am

dejvi je napisal/-a:Hm, spominja me na dohtarja, ki mi piše recept... :P

Dohtar je, pa tudi recept bi ti lahko napisal :P

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi To okt 13, 2009 6:58 am

Da ni to kakšen "nazi" dohtar? :shock:

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Shebo To okt 13, 2009 7:12 am

Čeprav je živel v tistih časih, ni imel z nazi režimom nič. Je bil bolj miroljuben :P

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi To okt 13, 2009 8:35 am

Torej prihaja iz medicine, je tako?

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To okt 13, 2009 8:57 am

miroljubne narave? mogoče v smislu psihiatrije oz. manipulacije?

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Napisal/-a adis To okt 13, 2009 9:43 am

pol je bil anglež?

Uporabniški avatar
Shebo
Poznavalec foruma

Napisal/-a Shebo To okt 13, 2009 9:47 am

Ups... Sem vmes po pomoti nekaj zbrisal..

@dejvi: Da

@adis: Ni bil psiholog. Miroljuben je bil zgolj s tega vidika, da ni pomagal nacistom pri raznoraznih eksperimentih.

In ni bil Anglež

Uporabniški avatar
dejvi
Uporabnik

Napisal/-a dejvi To okt 13, 2009 9:55 am

Ne vem, zakaj me spominja na švaba!

Hm, mogoče pa tudi ne.
Je to Henry J. Heimlich?
Zadnjič spremenil dejvi, dne To okt 13, 2009 10:15 am, skupaj popravljeno 1 krat.
Vrni se na Zabavni kotiček

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 7 gostov