darkdog24 je napisal/-a:Po narodnosti sem jaz teoretično Hrvat,ker je moja mama hrvatica in pravtako oče.Ampak js s Hrvaško nimam nč!Ne poznam njihove kulture,ne jezika,nimam pojma o njih.Rodil sem se v Sloveniji pred 24 leti,govorim Slovensko,poznam jezik,zgodovino,običaje Slovenske in bi tudi svoje življenje dal za Slovenijo če bi to bilo potrebno.Zato lahko s ponosom rečem da sem Slovenec!
Mislim da na svetu za mene ni lepše zemlje kot Slovenske.Na morje sem hodil doslej na hrvaško,ampak po teh izjavah in po vsem tem,sem se odločil da bom od sedaj naprej začel obiskovati druge države.Prva na spisku bo Črna Gora,potem pa druge EU države.
Imam teto v Zagrebu in si neupam več knjej na obisk,ker nevem če se bom živ nazaj vrnil.
Zelo me žalosti tole kar se dogaja,ampak da nekdo govori o Slovencih da so glupi itd....tega pa nebom dovolil!Zato na kratko in glasno jim povem
j***m JIM MATER HRVAŠKO!
Res ostro stališče ali ipak.
Jaz bi verjetno podobno reagiral če bi bila situacija obrnjena. Sem sicer tudi sam po stari mami Hrvat.
Se pa čutim Slovenca!!
Sem ponosen na to da ta država vsaj po večinski volji Slovencev ni nikoli sodelovala v ofenzivni vojni.
Ponosen sem da iz svojih učbenikov NE brišemo črne pike v zgodovini kot delajo naši sosednje(italiani fašizem, avstricij-nacizem, Madžari fašizem) še posebaj Hrvavati ki so izbrisali Jesenovac ki je bilo edino taborišče zunaj Italije in Nemčije, ki ga niso vodile sile osi(Nemčija, Italija) ampak avtohotno prebivalstvo na okupiranem območju. NDH(nazavisna država Hrvatska) kot nacistično podprta država med 2. vojno nad katero so še posebaj ponosni pa jo prikazujejo kot alfa in omega državo.
Za Jesenovac lahko potrdim da redko kateri mladi Hravat ve zanj.
Boli me ko gledam nesposobnost naše diplomacije ki bi lahko vse rešila že davno, pa se po nekem čudnem običajo vedno obnašajo tako kot hlapci ki čakajo gospodarjeve ukaze in njegovo podporo.
Sam imam prijatelje med Hrvati in se štejejo za nje. Zato lahko rečem da res ne smemo posploševat. Je pa res, da je množice ki so po letih zlorabe s strani vojaško verske diktature Tudžmana zelo lahko sprovocirat. Sploh zato ker vejo da so leta 1991 zajebal in jih to žre.
Ne se pustit provocirat in ne provocirat, ker samo če jih pustiš v miru obstaja možnost da jih sreča pamet in da se enkrat unesejo.
Pa lp