igre za PC in konzole, vici, smešne slike, ...

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat To apr 19, 2005 5:08 pm

Asterix je napisal/-a:Kolkor vem, za lastno uporabo lahko maš ti kaj hočeš. Z avtorskimi pravicami je pa prepovedano razmnoževati, javno predvajati in prodajati. Ni to nekako tako?
Pa to je tak joke, po moje.

Kolikor je meni znano (iz zanesljivih virov ;) preverjeno:D ) je tko:
Kar je avtorsko zaščiteno je kaznivo vsakršno javno predvajanje ali kopiranje ali javna izposoja izjema je le kopiranje LASTNIH cd-jev za namen varnostne kopije tako da ima policaj vso pravico tak piratski cd ali dvd in ima tip srečo da mu kaps ni zatežil s zakonom o avtorskih pravicah zato pa mu je tudi dal listek da naj orginale prinese na postajo ker tut mp3-ji morjo bit ripani iz orginalov drugače je to piratska kopija in se lahko lastnika kaznuje po zakonu o avtorskih pravicah.Torej tut doma ne moreš met vse kar hočeš kot si napisu ampak samo tisto kar imaš orginal kupljeno in imaš lahko samo eno kopijo za varnostno kopijo.

Tko nekak je zapisano v zakonu ampak sem skrajšal tko da fantje ne krive vere širit po forumu ker tut kaki nepiratje berejo forum :D:D
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
M3
Moderator foruma

Kraj: Koper

Napisal/-a M3 To apr 19, 2005 5:14 pm

tole je pa zato ker je mami ustavu!
in ker je imel slab dan.

da bi meni tole naredil bi bil že na zavodu ;)
Slika

Uporabniški avatar
Cliosport
Novinec

Napisal/-a Cliosport To apr 19, 2005 5:27 pm

No nebom zavajal forumcov. Mislim da obstajajo razne MP3 strani kjer si lahko zastonj downlodaš glasbo (seveda ob potrditvi agreementa )in jo potem ko jo slišiš tudi izbrišeš oz. uničiš. Tko bi reku policaju, da ga boš uničil go ga boš slišal do konca.
Ma sej mu tud lahko rečeš da si ga našu pred avtom na park placu...in da neveš čigav je v glavnem mu prodaš Haribo bombone za otroke :P hehe
Če bi policaj še naprej utrujal bi si omislu odvetnika 8)
I feel very Olimpic today

Uporabniški avatar
Cuore Sportivo 156
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Cuore Sportivo 156 To apr 19, 2005 5:55 pm

potem lahko meni g.Policist odvzame tudi piratski sendvič?
če nimam računa za nehomologirano salamo?

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY To apr 19, 2005 6:42 pm

me prav zanima kaj bi ta policaj nardil, ko bi pogledal v moj avto...

mp3 radio, pa kake 120 pohnjenih cdjev, pa dva originalna? :roll:
Slika

Uporabniški avatar
stealth
Novinec

Napisal/-a stealth To apr 19, 2005 6:45 pm

regy: ti mas celo dva originalna? Jaz originalov sploh nikol ne nosim s sabo 8)
Dodge Stealth Twinturbo AWD

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

Napisal/-a RegY To apr 19, 2005 6:49 pm

moral sem nekaj kupit, ko sem bil v klubu mladinke knjige al kaj je že tisto... eno je andrej šifrer (greatest hits kao) pa od moje bivše punce, ko sem si kupil original cd od njenega benda.

drgač pa nekaj originalov že mam doma, ampak so večinoma soundtracki filmov :?

ampak največ se še pa vseeno pocuza iz neta in če se bo kiri policaj kaj zgovarjal, definitivno mu bom povedal, da sem si jih dljal iz sajtov, kjer se plača za mp3je, plačal sem pa s kartico, za katere se pa ne rabi shranjevat računov :P
Slika

mevden
Uporabnik

Kraj: Ljubljana-Fužine

Napisal/-a mevden To apr 19, 2005 6:54 pm

al pa da reces policistu da si posnel mp3-je z neta. fora je pa v tem, da vecino strani sporoca da moras v 24urah zbrisat komade z diska, zarad pravic pa tega. torej reces murjaku da si mislu cd-e vrzt v roku od 24 urah :)

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Kraj: Lukavci

Napisal/-a woolff To apr 19, 2005 6:57 pm

V mojem avtu se policist nikoli ničesar ne bo dotaknil, niti slučajno pa bilo kaj iz njega vzel. Te sreče pri meni ne bo imel.
Če se bojiš brzine prelepi števec!

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a HeP][MeN To apr 19, 2005 7:27 pm

BiMMER je napisal/-a:Če povem po pravici ne vem kaj nej rečem. Ne vem!
Ne poznam zakona o avtorskih ravicah, je pa dejstvo da je za nadzor zakona vedno pristojna inšpekcija in policija. Torej če v Zakonu o avtorskih pravicah piše, da se ne sme posedovati MP3 cd-jev jih policist lahko zaseže. Drugač pa res ne vem,..bom enkrat pogledu, zdele se mi ne da!

...v kuferanu pa torba z laptopom in potem moras gospodu Policistu razkazati še cel svoj hard disk ipd., saj se na njem lahko nahajajo piratski programi, ne samo mp3 datoteke... :lol: :lol: :lol:
[i]Weeeeeeee![/i]

Uporabniški avatar
Liquid
Moderator foruma

Kraj: ob smaragdni reki

Napisal/-a Liquid To apr 19, 2005 7:44 pm

woolff je napisal/-a:V mojem avtu se policist nikoli ničesar ne bo dotaknil, niti slučajno pa bilo kaj iz njega vzel. Te sreče pri meni ne bo imel.

word ;)

Uporabniški avatar
Yagi-san
Poznavalec foruma

Napisal/-a Yagi-san To apr 19, 2005 7:44 pm

Če je zgodba resnična, v kar dvomim, je policaj eden izmed tistih 51% policijskih kekcev zaradi katerih imamo tako mišljenje o njih. Mi jih plačujemo, da te potem jebejo zaradi CD-ja. Naj raje prave kriminalce lovijo in posredujejo, kadar jih potrebuješ. Sam ta naša policija je žalost prav zardi takih primerkov.

Yagi-san

Uporabniški avatar
BaSe
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a BaSe To apr 19, 2005 7:56 pm

Takemu policaju samo šus v glavo, in ga razrežit muk, da je k****n :? :?

Uporabniški avatar
Kaktus
Novinec

Kraj: Mirna

Napisal/-a Kaktus To apr 19, 2005 7:59 pm

a ni zdj celo tko, d ti lahko policist preišče avto po dolgem in počez?

namreč prejšnji teden sem se s prijateljem peljal mimo patrulje ravno, ko je policist odprl avto in se vsedel vanj (civilni avto, lastnik stal zraven).

lp Pero

Uporabniški avatar
Foto Jovo
Stalni uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a Foto Jovo To apr 19, 2005 7:59 pm

mevden je napisal/-a:al pa da reces policistu da si posnel mp3-je z neta. fora je pa v tem, da vecino strani sporoca da moras v 24urah zbrisat komade z diska, zarad pravic pa tega. torej reces murjaku da si mislu cd-e vrzt v roku od 24 urah :)

eh ni to glih tko sj k on odpre cd se vid kdaj je bil zapečen pa kdaj komadi kor naloženi tko da... treba si kj druzga zmislt :)

Upam da to ni resnicno, ker ce je pol lahko vsak avto ustavjo in začnejo pobirat cd-je saj pomoje je zlo mal folka k ma samo original cd-je! :evil:

Uporabniški avatar
mistervegas
Uporabnik

Kraj: Ptuj, okolica

Napisal/-a mistervegas To apr 19, 2005 8:01 pm

BY_JOVICH je napisal/-a:
mevden je napisal/-a:al pa da reces policistu da si posnel mp3-je z neta. fora je pa v tem, da vecino strani sporoca da moras v 24urah zbrisat komade z diska, zarad pravic pa tega. torej reces murjaku da si mislu cd-e vrzt v roku od 24 urah :)

eh ni to glih tko sj k on odpre cd se vid kdaj je bil zapečen pa kdaj komadi kor naloženi tko da... treba si kj druzga zmislt :)

Upam da to ni resnicno, ker ce je pol lahko vsak avto ustavjo in začnejo pobirat cd-je saj pomoje je zlo mal folka k ma samo original cd-je! :evil:

datum za zapećitev lahko v neroti spremeniš na leto 2009 če ti pase. Rečes da je napaka na sistemu. Prav hudo če je to real.

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Napisal/-a lublancan To apr 19, 2005 8:05 pm

woolff je napisal/-a:V mojem avtu se policist nikoli ničesar ne bo dotaknil, niti slučajno pa bilo kaj iz njega vzel. Te sreče pri meni ne bo imel.

stvar mu boš ti dau
če ne bo lepo kar sam uzeu (lahko pregleda avto, če ima utemeljen sum)
če se boš kej upiru te bo lepo aretiru, zarad oviranja postopka
avto ti pol okol obrnejo
in kaj boš naredu? nič
podpis

Uporabniški avatar
HyundaiGTI
Novinec

Kraj: Še sam ne vem dobr

Napisal/-a HyundaiGTI To apr 19, 2005 8:07 pm

Buče :lol: :lol:
Ej štef pazi s kom dirkaš !!!

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko To apr 19, 2005 8:17 pm

a ni tko da ti CDja ne smeš kopirat!!!
Če pa maš CD od ene skupine, komadi pa so mešano nasneti in ne vsi isti kot na original CDju. da ti pol nič ne morejo??--za tole sicer nisem zihr!

Ampak za MP3 je ti pa itak naj nebi mogli težit, ker to ni AUDIO CD ampak podatkovni CD!! Niti nimaš gor posnetga samo enga izvajalca ampak malo morje-komu si pol kao dolžan plačat avtorske pravice???Po tej logiki tudi kaset ne smeš imeti (razen original), ker je kao prepovedano snemanje iz radia!??

in na koncu, je lahko tudi Radijska postaja po tej logiki nelegalna (sicer res kao plačajo avtorjem -založbam da lahko vrtijo njihovo muziko, ampak sigurno ne vsem!!!- si predstavljate koliko izvajalcev se na dan zavrti na radiu!)

...tole je pomoje izmišljeno, če je pa res, pol sem pa brez besed!!
Tale SLO je res vedno bolj policijska država, najebejo pa samo povprečni in podpovprečni ljudje, tist ki majo dost denarja pa ga lahko serjejo še 100x bolj :x
juuuhhuuu demokracija...
Vrni se na Zabavni kotiček

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov