igre za PC in konzole, vici, smešne slike, ...

Habir
Nov uporabnik

Napisal/-a Habir So apr 30, 2005 4:43 pm

Joj, kakšne neumnosti pa ti kvasiš.... Laughing Laughing Laughing Ne vem niti kako bi ti razložil, da bi doljel svet igralne industrije. Igre za PC so čisto na stranskem tiru (ne glede na grafiko), glede same tržno zanimivost. Zakaj ? Ker takšnih prodajnih številk, ki jih dosegajo naslovi konzol, PC žal ne bo nikoli dosegel. (HALO 2 XBOX, v prvem dnevu prodanih za 125 Mil $.)
Poglej si samo kako izgleda Gran Turismo 4 na predpotopnem Playstatiounu 2.
V glavnem takaj si lahko prebereš kako močan bo hardwarsko PS3, da tudi najmočnejšega PC-ja, bo posekal do za nekajkrat.

Čak mal, o čem jaz govorim že? Ne razumem zakaj menjaš temo. :? Lej, ti bod tak frajer pa pejt na slo-tech forum pa dej une PC frike prepričaj v svoje prav. Mislm da te bodo na hitr skenslal. 8)

PS: brez zamere, we all love PlayStation :P

Uporabniški avatar
domzalcan21
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a domzalcan21 So apr 30, 2005 5:01 pm

Habir je napisal/-a:he he poznam kolega k ma že tako grafiko...špil Half Life 2 in grafična za 150k. :shock:

ce dam jst graficno pr Half Life 2 vse na full mi tekoce dela...pa mam GForce Fx 5700 256Mb :lol:

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee So apr 30, 2005 5:11 pm

domzalcan21 je napisal/-a:
Habir je napisal/-a:he he poznam kolega k ma že tako grafiko...špil Half Life 2 in grafična za 150k. :shock:

ce dam jst graficno pr Half Life 2 vse na full mi tekoce dela...pa mam GForce Fx 5700 256Mb :lol:

ker ne podpira popolnoma DX9,torej ne izrisuje tekstur kot bi jih morala :P
Slika

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 So apr 30, 2005 6:05 pm

Habir je napisal/-a:Čak mal, o čem jaz govorim že? Ne razumem zakaj menjaš temo. :? Lej, ti bod tak frajer pa pejt na slo-tech forum pa dej une PC frike prepričaj v svoje prav. Mislm da te bodo na hitr skenslal. 8)

Jaz nekatere b**** iz tistega foruma ne mislim prepričevat. Dejstvo je da so konzole narejene za daljše obdobje, kar pa ne morem reči za PC. Predvsem ciljam s tem na samo konstrukcijo, kjer ti ni treba skrbeti ali bo igra delovala gladko in z vsemi učinki. PC hardware se preprosto prehitro razvija (na oko rečeno - vsake 3 mesece nova grafična kartica, vsake 6 mesecev nov procesor,...). Kar se tiče vložka za samo igranje iger so konzole daleč v prednosti. Očitno pač nekaterim v zaplankani Sloveniji še ni to prišlo na misel.

Kakorkoliže PC se po eni strani ne da primerjat, ker je multifunkcijsko naravnan. Vendar se to počasi spreminja - Microsoft se že dolgo trudi, da bi posiljeval s svojim konceptom vsestranskosti, vsakogar v gospodinjstvu (operacijski sistem Windows v vsako škatlo, tudi zmrzovalnik). Naslednik Xboxa (Xbox 360) bi naj bil še bolj prilagodljiv kot je bil to predhodnik (res, da za to potrebuješ čip, a vendarle).

Habir
Nov uporabnik

Napisal/-a Habir So apr 30, 2005 7:58 pm

Ne vem zakaj, ampak prav siliš me da komentiram to tvoje brezglavo pisarjenje. Prvo na unem forumu niso bedaki ampak so ljudje ki vedo da to kar ti pišeš je nesmisel. Vem, ker sem dal link parim kolegom...sam smejal so se! In nadaljujem...tebi ni potrebno skrbeti za grafiko, grafične se ne razlikujejo tolk, vsaj za amaterje. Glede tega kdo je narejen za daljše obdobje... Najhujše dejstvo je, da igre za PS1 ne delajo več, ker so se osredotočili na PS2, kako se to sliši a?!! Kje si vidu da zdej vsi ki imajo starejše PC-je od petih let ne bodo videl novih iger ker jih več nihče dela zanje. Igro na starem kompu se da igrat (več al manj) sam na grafiko low. Trditve da se PC hardware preprosto prehitro razvija, ne bom obširno komentiral. Ti predlagaš naj se bolj počasneje razvija kot konzole, to je prav ane? Zato da boš lahko še bolj glasno govoril kako je konzola postala napredna.
Drugi odstavek sicer nima smisla komentirati, ker si dvakrat isto napisal....ker je multifunkcijsko naravnan (to pomeni mnogo oz. več)...Vendar se to počasi spreminja...da bi posiljeval s svojim konceptom vsestranskosti (pomeni isto mnogo oz. več). Nočem se prenagliti in žaliti tole, zato je najbolje da prebere še kdo drug te tvoje trditve in komentira nepristransko. Če zaključim...Še vedno trdim da je PC boljši za grafiko in vse ostalo, konzola je za igranje in tako bo še lep čas. Drži se tega dejstva in dokler ne bo navadni smrtnik imel tega kar ti trdiš tam zgoraj s slikami in besedami, do takrat nima smisla to tvoje pisarjenje. Obljubiti je lahko, težje jo obljubo izpolniti.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat So apr 30, 2005 8:28 pm

Naj povem da je prvotni namen konzol zgol in le igranje čeprav se že da z konzolami gledat filme in pa surfat po netu glavni namen računalnika pa ni igranje igric ampak resno delo vendar marsikdo ma računalnik samo za igranje iger ne ve pa kaj vse se lahko z računalnikom dela ker tudi sprva v zgodnem razvoju računalnika so ble igre kot stranski tir in delo nadobudnežev ki pa je hvalabogu ta veja zrasla v dobičkonosen posel in pa tudi mi se lahko kdaj malo sprostimo :D
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 So apr 30, 2005 9:40 pm

Ne vem zakaj, ampak prav siliš me da komentiram to tvoje brezglavo pisarjenje. Prvo na unem forumu niso bedaki ampak so ljudje ki vedo da to kar ti pišeš je nesmisel.

Raje preberi še enkrat preden pričneš obračat besede. Napisal sem nekateri, kar pomeni, da se vedno najdejo bedaki, ki začnejo pljuvati (neutemljeno) po konzolah in morajo modi in admini delati red (najvčekrat taka tema kar izgine ali se izbriše).

Vem, ker sem dal link parim kolegom...sam smejal so se!

Dobro, privoščim jim smeh. Razlog pa vedo samo oni (in mogoče ti). ;)

In nadaljujem...tebi ni potrebno skrbeti za grafiko, grafične se ne razlikujejo tolk, vsaj za amaterje.

Hmm, res?! :roll:

Glede tega kdo je narejen za daljše obdobje... Najhujše dejstvo je, da igre za PS1 ne delajo več, ker so se osredotočili na PS2, kako se to sliši a?!! Kje si vidu da zdej vsi ki imajo starejše PC-je od petih let ne bodo videl novih iger ker jih več nihče dela zanje.

Očitno si me narobe razumel. Pisal sem, da ti samega hardware ni potrebno nadgrajevati, da boš igral najnovejše špile, ki so izboljšani. Prva generacija špilov je vedno znatno slabše grafično podkovana kot pa kasnejše generacije. Primerjaj GT3 in GT4, kejr boš opazil kar nekaj izboljšav. In to na istem hardwareu. ;)

Igro na starem kompu se da igrat (več al manj) sam na grafiko low.

Igraj HL2 na 5 let starem PC-ju in ne obupaj zraven. Veliko sreče.

Trditve da se PC hardware preprosto prehitro razvija, ne bom obširno komentiral. Ti predlagaš naj se bolj počasneje razvija kot konzole, to je prav ane?

Jaz ne predlagam ničesar, to je samo plod tvoje domišljije. ;)

Zato da boš lahko še bolj glasno govoril kako je konzola postala napredna.

Glede samih iger in igralnosti (ter deloma grafike, vsaj ob izidu same konzole), DA.

Drugi odstavek sicer nima smisla komentirati, ker si dvakrat isto napisal....ker je multifunkcijsko naravnan (to pomeni mnogo oz. več)...Vendar se to počasi spreminja...da bi posiljeval s svojim konceptom vsestranskosti (pomeni isto mnogo oz. več).

Tvoj komentar res ni potreben, ker očitno ti je poznavanje obeh strani (PC in konzole) španska vas. Odstavke je mišljen samo kot mnenje o Microsoftovi nakani o bodočih konzolah (Xbox 360) - večopravilnost novodobnih konzol (poleg iger, filmov in glasbe, še brskanje po netu in kup drugih reči (brez modčipa seveda)).
Zadnjič spremenil TomyBoy2, dne So apr 30, 2005 9:48 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR So apr 30, 2005 9:48 pm

Sam PS3 naj bi bla 512 bitna. PS2 je 128 bitna in ima 333 Mhz procesor. Pa poglejte grafiko v GT4. Tapravi ne pa uni kao predstavitveni.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
idol plemenit
Novinec

Napisal/-a idol plemenit So apr 30, 2005 10:09 pm

Jao kam to vodi?! :shock: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted: :twisted:
Ps folk TOMY BOY JE CAR, PA KONZOLE ROX!!!!ŠE KAJ?
pA NEHITE SE ŽE KREGAT! :evil: :/:o:/
men je dedek zmeri govoru:zrno na zrno pogača, kamen na kamen palača, guma na feltno-avto

Habir
Nov uporabnik

Napisal/-a Habir So apr 30, 2005 10:20 pm

ta frajer je slabši k otrok, ne odneha pod milim bogom... :?
Upam da bo ta tema še na forumu, ker jo bom čez kakšno leto z veseljem odprlu... :lol:

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 So apr 30, 2005 10:31 pm

Habir je napisal/-a:ta frajer je slabši k otrok, ne odneha pod milim bogom... :?
Upam da bo ta tema še na forumu, ker jo bom čez kakšno leto z veseljem odprlu... :lol:

Če nimaš pametnih argumentov pač ne piši. No, lahko jo odpreš. Vendar vedi, da pride PS3 čez približno 1-2 leti. ;)
Zadnjič spremenil TomyBoy2, dne So apr 30, 2005 11:31 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
idol plemenit
Novinec

Napisal/-a idol plemenit So apr 30, 2005 11:02 pm

TOMY- CAR!!! 8) 8) 8) 8)
PS ČE BO TVOJ KOMP TAKRT ŠE ŽIV JO KR ODPRI! :P :P :P
men je dedek zmeri govoru:zrno na zrno pogača, kamen na kamen palača, guma na feltno-avto

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 So apr 30, 2005 11:15 pm

idol plemenit je napisal/-a:TOMY- CAR!!! 8) 8) 8) 8)
PS ČE BO TVOJ KOMP TAKRT ŠE ŽIV JO KR ODPRI! :P :P :P

Bo, naj te ne skrbi!

Uporabniški avatar
pernat_b
Stalni uporabnik

Kraj: Ptuj

Napisal/-a pernat_b Ne maj 01, 2005 12:00 am

Grem stavit, da ma moj frend boljšo grafiko na PC ko pa bom mel novejš komp!
Če maš dnar si kup "prav pc" pol pa boš vio primerjavo v grafiki!!!
Timmy drift: http://www.youtube.com/watch?v=NXzNhBMdP5U
STREET RACING OR DRIFT IS NOT A CRIME!!!
www.slo-drift.com

Uporabniški avatar
killah bee
Smrtonosni čebelj

Kraj: RS

Napisal/-a killah bee Ne maj 01, 2005 12:37 am

Falil ste namen teme,
glede Slo-techa je pa tko,vsak tele ma svoj vesele,tko so oni naravnani na računalništvo,pa mahnjeni so na navijanje računalnikov,pač freaki da jim ni para in ne rečem da ne vejo nič,ravno obratnodoločene osebe so pravi stručkoti na področju računalništva, računalništvo je pa pravo nategovanje folka,same obljube in polne besede kaj bo to zmožno itd.,na koncu se izkaže da ni nič od tega dobesedno res daleč od obljubljenega.

Da se ustavim pri igri HL2, da igraš to igro s konzolo rabiš reci piši cca 30k SIT,pa ima PS2 že kar par let za sabo,če hočeš imeti enako grafiko na računalniku rabiš recimo od oka 200k SIT pa je premalo za tekoče igranje na high detajlih,poleg tega mora biti strojna oprema nove generacije,če ne ni nič ;)

Torej za igre je idealna konzola,vsi plusi grejo k njej,pa kot sem napisal že drugje v drugi temi, niso važi kolk hitr je procesor,vendar danes vse kar premore najnovejši PC je 64 bitov,PS2 deluje v 128 bitih,torej je konzola še vedno daleč pred PCjem, s prihodom PS3 bo pa ta razlika še večja :!:

Igre->konzola
vse ostalo -> PC

LP Killah bee
Slika

Uporabniški avatar
kljukec
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a kljukec Ne maj 01, 2005 12:46 am

killah bee je napisal/-a:Falil ste namen teme,
glede Slo-techa je pa tko,vsak tele ma svoj vesele,tko so oni naravnani na računalništvo,pa mahnjeni so na navijanje računalnikov,pač freaki da jim ni para in ne rečem da ne vejo nič,ravno obratnodoločene osebe so pravi stručkoti na področju računalništva, računalništvo je pa pravo nategovanje folka,same obljube in polne besede kaj bo to zmožno itd.,na koncu se izkaže da ni nič od tega dobesedno res daleč od obljubljenega.

Da se ustavim pri igri HL2, da igraš to igro s konzolo rabiš reci piši cca 30k SIT,pa ima PS2 že kar par let za sabo,če hočeš imeti enako grafiko na računalniku rabiš recimo od oka 200k SIT pa je premalo za tekoče igranje na high detajlih,poleg tega mora biti strojna oprema nove generacije,če ne ni nič ;)

Torej za igre je idealna konzola,vsi plusi grejo k njej,pa kot sem napisal že drugje v drugi temi, niso važi kolk hitr je procesor,vendar danes vse kar premore najnovejši PC je 64 bitov,PS2 deluje v 128 bitih,torej je konzola še vedno daleč pred PCjem, s prihodom PS3 bo pa ta razlika še večja :!:

Igre->konzola
vse ostalo -> PC

LP Killah bee

definitivno je za drirkaške špile in podobno bolša konzola
(vsaj po moje
morm pa pripomint da nekih strategij in recimo gta meni odebno pc daleč spredaj
mogoče zato ker od nekdaj igram na pc-ju
miška je za moje pojme nujna- na xboxu oz ps2 je nism imel mogoče je tu problem
kar se tiče gravike pc definitivno lovi konzole
pa ne se kregat k nima smisla
upam sam da bo šla grafika naprej ina da bodo špili taki kot na teh slikah
aja kra se tiče prepričevanja na rač. forumih, kva je bolš konzola al pc
to je isto kot da prepričuješ ljudi na a.com kva je bolš avto ali motor
vsaka stvar ima svoje + in - vendar se tu zbiramo PREDVSEM avtomobilski navdušenci
lp

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 Ne maj 01, 2005 8:44 am

pernat_b je napisal/-a:Grem stavit, da ma moj frend boljšo grafiko na PC ko pa bom mel novejš komp!

Seveda ima saj grafika, ki je trenutno na konzolah, zaostaja za PC grafiko. To je tudi logično, če pogledaš kako star hardware je v PS2 in XBOX-U. Gre za to, kakšna bo grafika v konzolah naslednje generacije, to bo pa čisto druga pesem, saj dokler jih PC spet ne dohiti z grafično, ki bo stala 150.000 SIT. :roll:
Itak bo pa vse jasno čez dobre tri tedne na E3 (največji igračkarski sejem v Los Angeles), kjer bosta predstavljena XBOX 360 in upam da tudi PS3. Pa tudi na Nintenod-ov Gamecube 2: Revolutions ne smemo pozabiti.

pernat_b je napisal/-a:
Če maš dnar si kup "prav pc" pol pa boš vio primerjavo v grafiki!!!

Na moji X800-tki XT me zaenkrat prepriča samo Half Life 2 in DOOM 3. Večino časa pa zverina poganja divix-e in čaka na boljše čase. :P
Zadnjič spremenil TomyBoy2, dne Ne maj 01, 2005 10:14 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Ne maj 01, 2005 10:07 am

Ja če hočeš na PC-ju igrat same nove špile v ultra visoki ločljivosti in z vsemi podrobnostimi (doom3) morš res met top PC ker drugače se je vidlo pr Doom3 kam gre razvoj iger torej v višave saj zdajšne grafe in CPU-ji enostavno Doom3 niso dorasli sicer je blo neki tut v sami kodi igre ki bi jo lahko popravili ampak vseen ob srednje dobri grafi in recmo zadovoljivi moči samega kompa si lahko na ultra visoki grafiki v igri gledu le diapozitive tko da smo bili lastniki Geforcev 5700 pač primorani za gladko igranje doom3 igre pač znižat detalje in ločljivost
Torej za igranje iger toplo priporočam konzolo saj je tam tudi večja igralnost pa še skrbet ti ni treba da bo igra "štekala" ker na kompu pa nikol ne veš kaj boš mogu nadgradit če boš želel igrat recmo Half-LifeXX
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Ne maj 01, 2005 10:22 am

Ok bom še jst na kratko povedou.

Doma mam računalnik, na katerem mi VSI, beri VSI, špili laufajo na polni resoluciji z VSEMI detajli. Mam pa tut od kolega XBOXa. In moram rečt, da je XBOX bistveno bolj uživaški kot katerkoli PC. Sicer si dostkrat zaželim, da bi gor lahko prključu še miško pa tipkovnco, pol bi bil pa res idealen.

Mislm halo... kako lahko primerjate kvaliteto grafike na npr. XBOXu (ki ma ločljivostu 720 x 576), al pa PC, kjer gre ločljivost do 1600X1200 in še več! Sama kvaliteta pa je na TVju zlo dobra. Čakte, da pride PS3 pa kkšn prklop za HDTV. Dejte na PCju tako ločljivost, pol se pa jokejte :) Zlo dobra stvar je pr konzolah, da ko kupiš špil, veš da ti bo delal in se ne bo zatikal. Medtem ko marsikater uporabnik tega ne bo vedu.
In čedalje več je iger, ki so predelane iz konzole na PC. Recmo FIFA 2005 in večina (če ne celo vsi!) EAjevi špili.

Kakorkoli igranje iger na konzolah je bistveno boljše kot pa na PCju. Poleg tega so boljši špili, večigralstvo je itak dodelano v piko, splih screen in podobno (XBOX live npr.). Da o n špilu kot je BurnOut3, ki je sm za konzole zunej, ne izgubljam besed.

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 Ne maj 01, 2005 12:06 pm

Kakšne poškodbe avtomobilov v samih igrah nas čakajo v prihodnosti. :)
http://xboxmovies.teamxbox.com/xbox/601 ... rash-Test/

Tukaj gre za testne pogone, da ne bo spet pomote, tudi PC je seveda med njimi. Nekaj filmčkov.(malce starejši)
http://xboxmovies.teamxbox.com/xbox/602 ... oir-Style/
http://xboxmovies.teamxbox.com/xbox/603 ... echnology/
XNA-Next Generation Software Platform
http://xboxmovies.teamxbox.com/xbox/612/GDC-Keynote/

Samo za informacijo, uradna predstavitev novega XBOX 360, bo neposredno prenašal MTV v četrtek 12.05.2005 in evropski MTV v petek 13.
http://xboxmovies.teamxbox.com/xbox/184 ... ed-Teaser/
XBOX 360
What a week. First the pictures of the current Xbox 360 Development Kit, then a photo of the Xbox 360 taken from an odd angle and today the ATI patent for the embedded video RAM used in the Xbox 360 graphics chip...now this!
Well, it happened. It always happens. Someone has leaked an image of the Xbox 360 and we believe this is indeed the design that will be shown next month at E3. That doesn’t mean it will be the final design that will ship later this year but you can bet it won’t be much different.
By the size of the disc tray we can conclude the Xbox 360 is much smaller than the current Xbox and it looks like a 21st century set top box. There are two memory slots in there, a big power button and a few other ports whose functions remain to be seen.
Slika

Another interesting image has surfaced around the web, this time showing what seems to be the left side of the console, where a removable hard drive would reside.
Slika
Vrni se na Zabavni kotiček

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov