Policaji na hrvaškem 1.
-Grem čez mejo za Zagreb in ker je lepa avtocesta ga napičim na 210. Čez nekaj momentov ugotovim, da je avto na odstavnem pasu policijski in da čez odpr prtlažnik meri in "lovi". Nabijem bremzo, nakar njegov kolega izskoči praktično na sred AC in maha z lučko kot nor naj ustavim. Ustavim dam dokumente in me vpraša kaj sem mi mudi. rečem da sem ravno prehiteval in se začne smejat, kao ja sem videl kako močno ste zavirali... Odide do kolega in pride nazaj odrecitira člen in pove mastno kazen, ki bi me spravila ob ves keš. Rečem OK, nakar njegov kolega vpraša "a vam je res priimek xyxy?" -Ja rečem pazljivo... "in imate sorodnike v xyxxy" MOžno rečem... "Pa to je bil eden od mojih gostov na poroki" reče on svojem kolega jaz samo

"Dej bomo napisal kazen da nisi imel pas, za denar ki si ga obdržal pa raje pelji punco na večerjo in pazi ker imamo še eno patruljo, ki meri na vhodu v mesto

" Jaz sem bil totalno paf , se zahvalil in odšel...
Policaji na hrvaškem 2.
Vozim punco v ZG domov, nakar me ustavijo ob 5 zjutraj - kontrola. Tokrat nisem bil pripet in reče "Hja mladi kolega, kazen za pas je xxx kun (kr velik je blo), a je kej dnarja pri roki?(bila je nedelja oz ponedeljek zjutraj)" -Žal ne, mu odgovorim, vračam se nazaj v SLovenijo in vse sem porabil čez vikend. "OK pol" reče tip "Bomo drugič pa dvojno colali

" in me lepo pozdravi in spusti naprej.
Policaji na hrvaškem 3.
Grem iz diskoteke na Krku in me ustavijo. "Kolega za prižgane meglenke je kazen" -Pa saj nimam meglenke "Ja in kaj je tole?" in mi kaže pozicijske -Jah pozivcijske pač in u naknadno prižgem meglenke, da se prepriča. "Zakaj si pa tako po gasu udaril, ko si speljeval" -Ja klimakompresor neki šteka in se šele pri večji vrtljajih pržge, zunaj je pa tako vroče. "Matr Hyundai dela pa res hecne avte" se nasmeje in me spusti.
Policaji v SLoveniji.
Pičim po Črnem kalu navzgor proti AC. Nakar pri cestninski opazim za sabo vektro. Sem mislil da so policaji, zato za foro potegnem na AC na ful - ampak samo do omejitve in držim 130 na števcu. Prlezejo mimo in so bili res policaji. Sovoznik je bil nek totalno grdogledajoči šefe, vozil je pa nek mladi tipo. Me ustavijo in mladi zaokroži prvo okoli avta, si ga ogleduje in me povabi ven. Potem mi reče "A veš da sem te lovil od začetka klanca, pa si mi vedno pobegnil iz kamere?" -Uf ne, ne vem "VOzili smo blizu 190, pa te še vedno nisem ujel" -Uf nebi vedel, nisem gledal na števec. "No srečo imaš, pa malce počasneje se vozi, ker nisi sam na cesti" -Se nasmehne in odide; očitno je zelo užival, da je lahko gonil za mano z njihovo strojčino
Policaji v ITA.
Greva z punco čez mejo in se mali italijanček zagleda v njo. Kot izgovor, da bi si jo bolje ogledal naredi kao rutinski pregled okoli avta (ki ga sploh ni zanimal btw), samo da bi čim prej prišel do njenih vrat. Punca odpre vrata in on ves slinast ker je mela miniko vpraša če lahko stopi ven. Ona mui seveda ustreže in ko je stopila ven je bila za glavo višja od njega skupaj z njegovo kapo.

. Tip je hitro ucvrl stran, eni slovenci ki so tudi čakali na pregled so se pa tako rolali skupaj z nami, da sem komaj odpeljal od smeha naprej.

2000 Hyundai Coupe 2.0 → 2003 Hyundai Coupe 2.0 → 1999 BMW 740i → 2009 BMW 530d M
→ 2010 Škoda Superb TDI → 2008 Renault Laguna Coupe GT 2.0T → 2016 KIA Sportage CRDi → 2021 KIA Xceed 1.5 T-gdi