igre za PC in konzole, vici, smešne slike, ...

-BERTONE-
Novinec

Napisal/-a -BERTONE- So dec 30, 2006 9:30 pm

DonFilipo je napisal/-a:Za taki denar imam rajse stanovanje.
Vec kot 5 milj za avto je nesmisleno! Se 5 mil. je diskutabilno!. Kupis mazdo 3, kasko in mirno spis. Ne vem zakaj nekdo potrebuje avto za 10, 15 mil ko te enako zapelje od tocke A do B kot tisti za 3 milj.

Tolk koker zaslužiš tak avto si pa lahko privoščiš, nekdo ki zasluži 200k bo verjetno ne bo kupil dražjega avta od rečmo 5 mio sit(če je pameten), nek zdravnik ki je privat in mu nese tam 1,5 mio na mesec si bo pa zašalo kupil enega novega BMW 5 za 15-20 mio, ker ga zasluži v enem letu.

Petersilj
Novinec

Napisal/-a Petersilj So dec 30, 2006 9:35 pm

CERES je napisal/-a:Za sebe vem če bi imel avto za 30 M ali več avto ne bi moral normalno ponoči spati :?

Kdor v SLO kot privat* oseba kupi taki avto, res nebi smel mirno spat. Težko zasluži kdo toliko denarja na 'pošten' način sam za avto.

*sp,leasingi itd. je drugo

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Kraj: 18S; 172W - najdi na karti

Napisal/-a DonFilipo So dec 30, 2006 9:52 pm

-BERTONE- je napisal/-a:
Vec kot 5 milj za avto je nesmisleno! Se 5 mil. je diskutabilno!. Kupis mazdo 3, kasko in mirno spis. Ne vem zakaj nekdo potrebuje avto za 10, 15 mil ko te enako zapelje od tocke A do B kot tisti za 3 milj.

Tolk koker zaslužiš tak avto si pa lahko privoščiš, nekdo ki zasluži 200k bo verjetno ne bo kupil dražjega avta od rečmo 5 mio sit(če je pameten), nek zdravnik ki je privat in mu nese tam 1,5 mio na mesec si bo pa zašalo kupil enega novega BMW 5 za 15-20 mio, ker ga zasluži v enem letu.

se ne strinjam. hoces povedati da moramo kupavati avte na osnovi zasluzka. cetudi sluzim velike denarje si ne bom privoscu dragega avta.
razlogi:
- drazji avto - drazji stroski
- vecja moznost kraje
- vecja poraba
- nemiren spanec
- tezje parkirati
- bolj in prej me opazijo
- corola me enko vozi kot A8
- zavist
- megane 2004 je bolj varen kot Audi A6 2004
- vecjim avtom hitreje pada vrednost
- tezje se prodajo
- ...
po tem je razvidno da z cenejsim avtom vec prihranis. poleg tega rajse dam denar u nekaj bolj obetavnega (nepremicnine, obveznice, tovarne, znanje...)
--= Hasta La Vista Don =---

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica So dec 30, 2006 10:20 pm

DonFilipo je napisal/-a:
-BERTONE- je napisal/-a:

se ne strinjam. hoces povedati da moramo kupavati avte na osnovi zasluzka. cetudi sluzim velike denarje si ne bom privoscu dragega avta.
razlogi:
- vecja moznost kraje
- vecja poraba
- nemiren spanec
- tezje parkirati
- zavist
- tezje se prodajo
- ...
po tem je razvidno da z cenejsim avtom vec prihranis. poleg tega rajse dam denar u nekaj bolj obetavnega (nepremicnine, obveznice, tovarne, znanje...)

nekdo ki ima hiso, preskrbljene otroke, vikend na morju, jadrnico v zalivu in je videl pol sveta ne rabi bebavo nastevanje razlogov zakaj si ne bi privoscil dragega avtomobila... nekateri (naprimer ti) tega ne boste nikoli razumeli. za tebe morda nesmiselno, za koga drugega razumljivo.
ajde

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi So dec 30, 2006 10:29 pm

Včasih pa te stvari niso niti toliko povezane z denarjem in statusom kot enostavno to, da ti je nek avto totalno všeč. In če so ti recimo všeč limuzine, boš težko našel avto pod 5 miljoni, žal. Nekaterim nam mali avti pač ne sedejo, čeprav ekonomija govori njim v prid. Seveda govorim o novih avtomobilih. Res pa je, da če boš šel z nemcem v srbijo, je velika verjetnost, da boš šel z vlakom nazaj... Od mojega kolega mat je v parih letih "pustila" tam že 3 službene passate...
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 So dec 30, 2006 10:43 pm

kaj pa tisti človek, ki ima pri nas na dvorišču carrero GT,cayenna in porsche turbo 4s?

a ta pa sploh ne spi... dejte no...

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Napisal/-a DonFilipo So dec 30, 2006 11:11 pm

H2 je napisal/-a:kaj pa tisti človek, ki ima pri nas na dvorišču carrero GT,cayenna in porsche turbo 4s?

ta je verjetno izfrustriran da si kupuje take avte. noben v praksi ne potrebuje take avte za kaj drugega kot za preseravanje!
ce spi pa mi je cist vseen!
Zadnjič spremenil DonFilipo, dne So dec 30, 2006 11:20 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Napisal/-a DonFilipo So dec 30, 2006 11:15 pm

juhica je napisal/-a:nekdo ki ima hiso, preskrbljene otroke, vikend na morju, jadrnico v zalivu in je videl pol sveta ne rabi bebavo nastevanje razlogov zakaj si ne bi privoscil dragega avtomobila... nekateri (naprimer ti) tega ne boste nikoli razumeli. za tebe morda nesmiselno, za koga drugega razumljivo.
ajde

zgleda da si materijalist. namrec opisujes "idealno slovensko druzino" oz. "kako naj bi zgledal uspesen slovenec". Verjetno imas prov da tega ne bom nikoli razumel in sem prau vesel, da ne bom! Za mene imajo nekatere druge stvari veliko vecji pomen kot to kar si ti nastel. Zdi se blesavo metati denar v nekaj kar zgublja vrednost. Pac zgleda da drugace gledam in cenim denar kot ti in vsi tisti ki se strinjajo s tabo. tukaj sodi tudi BMW za 10 mil.
In verjetno zato ker "bebavo nastevam razloge" bom v zivljenju vec vec prihranil od tebe in posledicno vec meu.

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT

Uporabniški avatar
bugatti
Novinec

Kraj: Celje

Napisal/-a bugatti So dec 30, 2006 11:23 pm

hmm a ni to forum Avtomobilizem ne pa kako sparat pa gledat na vsak cent? :roll:

Ah kdor si lahko prvos avto za 10mio nej si ga ne mors ceu zivljenje sparat.

Uporabniški avatar
DrMr
Uporabnik

Napisal/-a DrMr So dec 30, 2006 11:35 pm

DonFilipo je napisal/-a:
H2 je napisal/-a:kaj pa tisti človek, ki ima pri nas na dvorišču carrero GT,cayenna in porsche turbo 4s?

ta je verjetno izfrustriran da si kupuje take avte. noben v praksi ne potrebuje take avte za kaj drugega kot za preseravanje!
ce spi pa mi je cist vseen!

... ali pa za svoj užitek, ki ni vedno preseravanje... saj si denarja valjda ne bo v grob nesel, ti si ga menda boš...si pač fauš, je..bi ga,... "saj nisem sam kriv, tako so me vzgojili" boš pač rekel... (dober izgovor) :!:
... kdor ne dirka, naj se vozi...

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Ne dec 31, 2006 12:38 am

Ah, zdaj smo pa že pri debatah kako nakup avta ni finančno rentabilen. Don filipo, naravnost smešne argumente imaš. Ti argumenti zdržijo za "normalne" ljudi.

Če si pa enkrat tako daleč da služiš dovolj denarja, si pač kupiš boljši avto. Tako kot ko si enkrat dovolj daleč ne moreš prit na sestanek v obleki za 15 tisoč tolarjev in čevlji za 10k.

Kar se tiče argumentov da posamezniki "ne morejo (niso) na pošten način zaslužit tolk denarja", so pa smešni. Seveda, ja, mamile prodajat pa služit ni problem. Ampak obstajajo tudi vrhunski strokovnjaki ki so za svoje delo plačani tolk da lahko samo sanjaš. In oni so barabe? Nepošteni? Samo uspešni in zelo zelo sposobni ;)

Saj so vam kot otrokom pravili zgodbice: "prišel smetar v ameriko in videl kako je umazana. Ustanovil je smetarsko firmo ki je pucala kot se gre in postal miljonar". Pacek pokvarjen, koliko ljudi je zadrogiral in ubil, ane?

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Kraj: Miklavž pri Mb

Napisal/-a Lumpy_ Ne dec 31, 2006 4:04 am

:pop: :lol:
Autobahnbomber......Freude am fahren
BMW f10 535i Sapphire Black Metallic

AndrejD
Stalni uporabnik

Napisal/-a AndrejD Ne dec 31, 2006 8:56 am

sebaveh je napisal/-a:
AndrejD je napisal/-a:Verjetno ne obstaja klučavnica ki je firma Wendt nebi odprla...

En čas sem imel eno zanimivo ključavnico: Ključ je bil takšna štirioglata, 4 cm dolga palčka, ki ji jo prislonil k ključavnici in se je odprla. Nikjer nobene elektrike, nič magnetne sile, železni opilki se niso gor prijeli, na spodnji strani palčke pa je bila bakrena plast. Mislim da je bila Češkega ali Poljskega porekla (po napisu na njej). Sedaj pa nevem kam sem jo založil. :cry:

Ne skrbi Wendt bi našel postopek za hitro odklepanje :twisted:

Še vsaki novi avto si je sposodil za par dni pa ga preštudiral kje je ranljiv...
Slika

Uporabniški avatar
sebaveh
Poznavalec foruma

Kraj: Slov. Bistrica

Napisal/-a sebaveh Ne dec 31, 2006 11:22 am

najboljše je dat gor tisti zapah in ključavnico obešanko, kot jo je imel mr. Bean na Morrisu 8)
EDD: Now what?
EDDY: I'm thinking, I'm thinking...
ED: Can I think?
EDD/EDDY: NO!

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ Ne dec 31, 2006 2:14 pm

sebaveh je napisal/-a:najboljše je dat gor tisti zapah in ključavnico obešanko, kot jo je imel mr. Bean na Morrisu 8)

Pol pa ti jo s pajserom bek vtrga, pa si na istem :lol: :twisted:

Uporabniški avatar
Thor
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a Thor Po jan 01, 2007 9:07 pm

DonFilipo je napisal/-a:
-BERTONE- je napisal/-a:

razlogi:
- vecja moznost kraje
- vecja poraba
- nemiren spanec
- tezje parkirati
- zavist
- tezje se prodajo
- ...

sodeč po tvoji izjavi je zate potem isto, če ješ enolončnico ali jastoga al kaj...po obeh si sit. tako kot ti govorijo tisti, ki niso nikoli izkusili vožnje v luksuznih avtomobilih oz zaradi podcenjevanja samega sebe prepričujejo sebe in druge, da je posedovanje dobrega in dragega avtomobila slabotno in posmeha vredno dejanje. Iz tvojih besed je razvidno kako malo se ceniš, ker si enostavno prepričan da obojega(nepremičnine in dragega avtomobila) ne moreš imet. Sposobni ljudje lahko imajo oboje in še kaj drugega...

- drazji avto - drazji stroski...cena slave
- vecja moznost kraje...kasko
- vecja poraba...ma tudi ko pohodiš se ti raztegne nasmešek
- nemiren spanec...kasko
- tezje parkirati...isti k.... je parkirat a6 kakor laguno
- bolj in prej me opazijo...in kaj je v tem slabega, a te je sram mogoče?
- corola me enko vozi kot A8...tu sem umrl od smeha
- zavist...kasko
- megane 2004 je bolj varen kot Audi A6 2004...a6 pa še vedno ostaja a6
- vecjim avtom hitreje pada vrednost...če si sposoben to prenest te to ne moti
- tezje se prodajo...enako kot v prejsnjem stavku
... tu bom pa še dodal in večina uporabnikov tu gor me bo razumela
ŽIVI SE PA SAMO ENKRAT
LP

blazp
Stalni uporabnik

Napisal/-a blazp Po jan 01, 2007 10:11 pm

to je res.

Uporabniški avatar
Lumpy_
Poznavalec foruma

Napisal/-a Lumpy_ To jan 02, 2007 3:16 am

Thor je napisal/-a:
DonFilipo je napisal/-a:
-BERTONE- je napisal/-a:

razlogi:
- vecja moznost kraje
- vecja poraba
- nemiren spanec
- tezje parkirati
- zavist
- tezje se prodajo
- ...

sodeč po tvoji izjavi je zate potem isto, če ješ enolončnico ali jastoga al kaj...po obeh si sit. tako kot ti govorijo tisti, ki niso nikoli izkusili vožnje v luksuznih avtomobilih oz zaradi podcenjevanja samega sebe prepričujejo sebe in druge, da je posedovanje dobrega in dragega avtomobila slabotno in posmeha vredno dejanje. Iz tvojih besed je razvidno kako malo se ceniš, ker si enostavno prepričan da obojega(nepremičnine in dragega avtomobila) ne moreš imet. Sposobni ljudje lahko imajo oboje in še kaj drugega...

- drazji avto - drazji stroski...cena slave
- vecja moznost kraje...kasko
- vecja poraba...ma tudi ko pohodiš se ti raztegne nasmešek
- nemiren spanec...kasko
- tezje parkirati...isti k.... je parkirat a6 kakor laguno
- bolj in prej me opazijo...in kaj je v tem slabega, a te je sram mogoče?
- corola me enko vozi kot A8...tu sem umrl od smeha
- zavist...kasko
- megane 2004 je bolj varen kot Audi A6 2004...a6 pa še vedno ostaja a6
- vecjim avtom hitreje pada vrednost...če si sposoben to prenest te to ne moti
- tezje se prodajo...enako kot v prejsnjem stavku
... tu bom pa še dodal in večina uporabnikov tu gor me bo razumela
ŽIVI SE PA SAMO ENKRAT
LP

Samo podpišem se lahko pod to 8) :lol: :twisted:

Uporabniški avatar
Paris
Uporabnik

Kraj: Somewhere over the rainbow

:I

Napisal/-a Paris To jan 02, 2007 4:22 pm

Hehe,
Zanimivo, ta dekoder, kot mu pravijo, odpre tudi mojega poliča! :D
Točn tako ključavnco mam na polotu. A avto bo star 10 let :D

Must have! not, ker ne odpiram avta s ključem :D
Me pa zanima če dela potem tudi na vžig???
Slika

Uporabniški avatar
DonFilipo
Novinec

Napisal/-a DonFilipo To jan 02, 2007 6:20 pm

Thor; vidi se da razmisljas kot vecina pleh-norcev!
Mogoce imam denarja za S klaso ampak se še vedno vozim v renoju. In se tudi bom. Probal sem avtomobile visoke in luksuzne klase. Doma imajo Imprezo WRX in me sploh ne mika. in se mi ne zdi cist nic posebnega. Se vedno bom ostal na avtu nije klase.
Ne bom ti ugovarjal. Ti pa mene ne bos nikoli razumel.

pa lep dan

Impreza STi 330 SE
440i
R1200 RT
Vrni se na Zabavni kotiček

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost