igre za PC in konzole, vici, smešne slike, ...

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če jul 19, 2007 6:46 pm

Pavel_P je napisal/-a:Kavico pili zunaj? Pretiravaš, resno. Sej greš v lokal na kavo. To je primarni namen. Kar zraven počneš je neodvisno od ostalega. Oba, in kadilec in nekadilec, lahko pijeta kavo v lokalu. Razlika med njima je samo da prvi v večini primerov drugega moti in mu škoduje, drugi pa prvemu ne. Zdej se bo to končalo, zato pravim da sta na istem. Kt da kadilcu bo pa všeč, če bo pršu notr nekadilc, k bo smrdel po švicu pa po starih ribah. Ne, povedal bo vsem, ki jih pozna kako je v miru pil kavico pa bil na cigaretku, ko mu je nekdo pokvaril užitek. Če pa to kadilec dela, je pa vse kul...

Poleg tega... Temeljne človekove pravice in svoboščine (al kako se ze rece) se koncajo tam, kjer se zacne pravica drugega posameznika, ta pa je pa mu nihče ne škoduje. Pa maš lepo dokaz, da v bistvu kadilec nekadilca ne sme obremenjevat s svojim dimom. (K si med drugim prej omenjal neke ustavne pravice)

Ustavne pravice so ble kršene v novem zakonu in ne v lokalu. Jst popolnoma vrjamem, da je veliko ljudi to motilo. Imel si še vedno izbiro, da ne greš v lokal oz. si šel v takega, ki je imel po zakonu ločena prostora.

Men je v konči fazi še bolš. Velik manj denarja bom zapravu za 3x precenjene pere v lokalih. Sicer je pa dejansko škoda se kregat. Sva vsak na svojem bregu kjer ni mostu. Ti praviš da je popolnoma pravilno, da je POVSOD prepovedano, jaz pa trdim, da pa je to preraslo že vsako mejo okusa in nastalo zatiranje kadilcev.

P.S.: Če bi pod prejšnjim oz. še vedno veljavnim zakonom inšektorji dejansko opravljali svoja dela dvomim, da bi bilo toliko kršitev. Sicer pa so najbolj oškodovani lastniki lokalov, posebej tam kjer so že dosledno upoštevali zakon in niso imeli problemov, saj jih zadene tudi globa v primeru, da inšpektor ugotovi, da se je kadilo.

fbr

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Če jul 19, 2007 8:18 pm

Da ne grem v lokal, ker me moti dim ..... Dejansko grem pozimi bolj malo v kakšen lokal ker pol smrdim k kuga, me peče grlo in oči. Torej mi kadilci omejujete pravico svobodnega gibanja. Ker če se odločim, da ne bom škodoval svojemu zdravju grem lahko samo mimo lokala vanj pa ne, ker je notri sama megla.

In zakaj jamraš da je predrago v lokalu pa da itak boš nehal hodit ko se ne bo semlo kadit. Pa že danes potemtakem nehaj hodit v lokale. Samo užaljen kadilec si.

In koliko je takih, ki sedaj ravno zaradi zakajenosti ne grdo v lokal ?
Pomojem kar precej več kot pa kadilcev, ki jih po uveljavitvi zakone ne bo več videti v lokalih.
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Če jul 19, 2007 9:02 pm

FBR je napisal/-a:Ustavne pravice so ble kršene v novem zakonu in ne v lokalu. Jst popolnoma vrjamem, da je veliko ljudi to motilo. Imel si še vedno izbiro, da ne greš v lokal oz. si šel v takega, ki je imel po zakonu ločena prostora.

Hja, o tem bi se tudi dalo razpravljat :) Izredno malo gostiln in lokalov ima pravilno LOČENE prostore. Dostikrat je to kar isti prostor, samo nalepke na razlicnih mestih, če je pa fizično ločeno, je pa za nekadilce tako, da mora skozi kadilski prostor :)

FBR je napisal/-a:Sicer je pa dejansko škoda se kregat. Sva vsak na svojem bregu kjer ni mostu.

Imaš prav. Lp

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če jul 19, 2007 9:34 pm

Samo užaljen kadilec si.

Ti pa nova redna stranka, i guess?!!?

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če jul 19, 2007 9:37 pm

Pavel_P je napisal/-a:
FBR je napisal/-a:Ustavne pravice so ble kršene v novem zakonu in ne v lokalu. Jst popolnoma vrjamem, da je veliko ljudi to motilo. Imel si še vedno izbiro, da ne greš v lokal oz. si šel v takega, ki je imel po zakonu ločena prostora.

Hja, o tem bi se tudi dalo razpravljat :) Izredno malo gostiln in lokalov ima pravilno LOČENE prostore. Dostikrat je to kar isti prostor, samo nalepke na razlicnih mestih, če je pa fizično ločeno, je pa za nekadilce tako, da mora skozi kadilski prostor :)

FBR je napisal/-a:Sicer je pa dejansko škoda se kregat. Sva vsak na svojem bregu kjer ni mostu.

Imaš prav. Lp

Na žalost res. In tukaj bi morali storiti več. Če so bili po prejšnjem zakonu diskriminirani nekadilci (čeprav je obstajala zakonska podlaga za to), bojo v bodoče na enak način bili kadilci. In tako kot ste se do sedaj počutili nekadilci se bodo sedaj kadilci. Tukaj tiči trn.

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso Če jul 19, 2007 11:27 pm

Ma spet ste se nekadilci začeli nekaj buniti.Star zakon je popolnoma v redu, če bi se dosledno izvajal.Kdor misli, da mu bo šlo enako dobro brez kadilcev naj ima nekadilski lokal.Sej gostinstvo je svobodna dejavnost.Pa še mrbit rata moderno vse skupaj.
Mene tudi motijo debeli ljudje na avtobusu, v mcdonaldsih smrdi po pomfriju, folk se šprica s kolonjskimi iz merkatorja, nekateri se ne umivajo, eni smrdijo po alkoholu, tovornjakarji motijo moj mir in zrak....tole lahko jadamo v nedogled.Naj naredijo kadilske in nekadilske lokale.bu hu vsi boste pomrli slej ko prej :twisted:

Uporabniški avatar
dobek
Mojster foruma

Kraj: MarburgAnDerDrau

Napisal/-a dobek Pe jul 20, 2007 12:14 am

Vuso je napisal/-a:bu hu vsi boste pomrli slej ko prej :twisted:

ali z besedami kolega z enga drugega foruma:
saj vsi vemo da nekadilci umrejo bolj zdravi!

jaz pa ze pridno treniram povzrocanje resnih poskodb... :P
SlikaSlika
Ce v svojih postih slucajno koga uzalim - prisezem, da je bilo nalasc!

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Pe jul 20, 2007 7:43 am

dobek je napisal/-a:jaz pa ze pridno treniram povzrocanje resnih poskodb... :P

Hehehehe.

A lahko recimor mal kategoriziraš po stopnjah poškodb? lol

FBR

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Pe jul 20, 2007 9:11 am

Povej mi prosim te ustavni pravici, katere krši novi zakon

lp
Slika

Uporabniški avatar
Pavel_P
Stalni uporabnik

Kraj: Kr&Lj

Napisal/-a Pavel_P Pe jul 20, 2007 11:09 am

Vuso je napisal/-a:Ma spet ste se nekadilci začeli nekaj buniti.

LoL :D Vi se bunite, ne pa mi. Sej se vam odžirajo "pravice", nam je vse kul ;)

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Pe jul 20, 2007 11:26 am

eclipse_R je napisal/-a:Povej mi prosim te ustavni pravici, katere krši novi zakon

lp

Prošnja uslišana:

Se mi zdi da gre za pravico do dela (otroci pod 18 letom tako ne bodo smeli delat kjer se prodajajo cigare in pa ne opredeljuje natančno odgovornosti lastnikov.

Nerazjasnjena odgovornost ob kršitvi kajenja

Zakon med drugim določa, da je lastnik (tudi najemnik in upravitelj) lokala, obrata ali prostora, kjer se izvaja ena od navedenih gospodarskih dejavnosti in ki predstavlja javni prostor, ki zapade pod režim protitobačne novele, odgovoren za kršitev novele v primeru nespoštovanja prepovedi kajenja v teh prostorih. Novela teh vprašanj ni uredila dovolj jasno, natančno, obširno in v skladu z ustavo, so prepričani pobudniki. Po njihovem mnenju pa novela tudi omejuje gospodarsko svobodo pravnih subjektov in jim nalaga obveznosti in odgovornosti ter očitno neposredno posega v njihove pravice, interese, koristi in pravni položaj. Novela prepoveduje delo mladoletnih oseb v okviru prodaje izdelkov, če so med prodajanimi izdelki tudi tobačni izdelki. S tem pa istočasno posega na področje pravic delodajalcev kot tudi delojemalcev - svobodo zaposlovanja oseb v okviru veljavne zakonodaje in določb ustave in ustavnimi pravicami mladoletnih oseb, ki jih zakon s to prepovedjo krši, še menijo pobudniki ustavne presoje.

VIR: Finance

LP FBR

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Pe jul 20, 2007 12:50 pm

vau, prepoved mladoletnim, da delajo v prodaji cigar.. Res dober argument, fakin čestitat je treba tem ljudem

btw.: zanimiva ustavna pravica ob katero se ni spotaknil noben od teh, ki se borijo proti novem zakonu in nam je bila kršena ves ta čas, če smo že pri pravicah?

72. člen (zdravo življenjsko okolje)

Vsakdo ima v skladu z zakonom pravico do zdravega življenjskega okolja.

Država skrbi za zdravo življenjsko okolje. V ta namen zakon določa pogoje in načine za opravljanje gospodarskih in drugih dejavnosti.

Zakon določa, ob katerih pogojih in v kakšnem obsegu je povzročitelj škode v življenjskem okolju dolžan poravnati škodo. Varstvo živali pred mučenjem ureja zakon.

preberi si odebeljen del. Ustavo je treba znat brat, ne pa se obešat samo na kak stavek ali dva. Pravni sistem je dosti bolj zapleten, da bi lahko bilo tako enostavno, ustava je pa le temeljni akt (in s tem dosti prekratka, da bi vse notri pisalo), ki zadaja smernice, kako bo vse urejeno in nalaga drugim organom, da to uredijo. Nekaterih pravic res ne gre pod nobenim pogojem kršiti ali spreminjati ali omejevati, druge pa so lahko nadalje opredeljene z drugimi pravnimi akti ;)

lp
Slika

Uporabniški avatar
esem
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana pri Kozarjah

Napisal/-a esem Pe jul 20, 2007 1:08 pm

Dajte malo zapopadite področje (zab. kot) in duha avtorja teme, malo zajebancije bo na mestu.

Sicer pa lahko naredijo iz javnih gostiln nejavne torej kot klubi ali npr diski - kjer bo vstopnina/izkaznica prižgan čik v ustih, če je to možno, seveda.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Pe jul 20, 2007 5:41 pm

esem je napisal/-a:Dajte malo zapopadite področje (zab. kot) in duha avtorja teme, malo zajebancije bo na mestu.

Sicer pa lahko naredijo iz javnih gostiln nejavne torej kot klubi ali npr diski - kjer bo vstopnina/izkaznica prižgan čik v ustih, če je to možno, seveda.

Enako sva že z bratom premišljevala. Samo pomoje ne potegne ker je še vedno javni prostor. Teška.

Opravljanje gospodarskih in drugih dejavnosti...ja to pomen, da gre za relativno varnost. Kr pomen, da ne more obsajat služba kjer je mortalnost 30% na leto. Kapiš.
Sicer pa ne vem kako lahko potem obratujejo rudniki, policaji, gasilci,...če gre za tako zdravo okolje.

Tukaj, kr sm jst napisal, je pa direktno kršena pravica do dela. In še nekaj. Neki je zakon neki pa je ustava. Vmes pa velka razlika. Mal prava ti manjka, zato raje ne bi o tem.

fbr

Uporabniški avatar
Niva13
Uporabnik

Kraj: planet Vulcan

Napisal/-a Niva13 So jul 21, 2007 7:49 pm

Mislim, da sta alko in druzenje s pivskimi bratci hujsa nuja povprecnega Slovencka, da bi zaradi enega cika bojkotiral lokale :lol:
@w~ b#0n~

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR So jul 21, 2007 8:40 pm

Jaz se javim kot prvi. Pač ne morem it v lokal na kavo ali na per pa da ne bi kadil. Žal pač ne gre. In kolikor sem seznanjen s problematiko kajenja, je najtežje prenehat ravno zaradi (jutranje) kave.

Ne rečem, da ne bom šel nikol več. Bo pa to sigurno zmanjšano na 15-20% sedanjega obiska.

fbr

Uporabniški avatar
AgitatoR
Mojster foruma

Kraj: Rbn 104

Napisal/-a AgitatoR Ne jul 22, 2007 1:25 pm

Vuso je napisal/-a:...bu hu vsi boste pomrli slej ko prej :twisted:

Bomo ja. In kaj nej zdej neham z odlašanjem pa se kr takoj s strehe dol vržem ? :twisted:
U ti mater kakšna kolona je danes. Še dobr, da sm taprvi.
Bencin je zakon. Probej se zadevati z dizlom. Neizvedljivo.

Uporabniški avatar
eclipse_R
Poznavalec foruma

Napisal/-a eclipse_R Ne jul 22, 2007 5:15 pm

FBR je napisal/-a:[Tukaj, kr sm jst napisal, je pa direktno kršena pravica do dela. In še nekaj. Neki je zakon neki pa je ustava. Vmes pa velka razlika. Mal prava ti manjka, zato raje ne bi o tem.

fbr

no pa me pouči, prosim

lp
Slika

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Po jul 23, 2007 11:45 am

FBR je napisal/-a:Jaz se javim kot prvi. Pač ne morem it v lokal na kavo ali na per pa da ne bi kadil. Žal pač ne gre. In kolikor sem seznanjen s problematiko kajenja, je najtežje prenehat ravno zaradi (jutranje) kave.

Ne rečem, da ne bom šel nikol več. Bo pa to sigurno zmanjšano na 15-20% sedanjega obiska.

fbr

kaj te gnjavis tu nekaj koga pa briga ce vec nebos hodo v lokale.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Če jul 26, 2007 12:30 pm

Courage™ je napisal/-a:
FBR je napisal/-a:Jaz se javim kot prvi. Pač ne morem it v lokal na kavo ali na per pa da ne bi kadil. Žal pač ne gre. In kolikor sem seznanjen s problematiko kajenja, je najtežje prenehat ravno zaradi (jutranje) kave.

fbr

kaj te gnjavis tu nekaj koga pa briga ce vec nebos hodo v lokale.

Nejprej vse preber pol se pa delaj pamtnga.
Vrni se na Zabavni kotiček

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 16 gostov