igre za PC in konzole, vici, smešne slike, ...

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Sr avg 20, 2008 9:39 am

Voith je napisal/-a:
adis je napisal/-a:sm res boxter nikoli ne bo 911 :lol:

tut 911 nebo nikol boxter.

ne stekam kaj je ta hype okol 911. lih tok avta je boxter, ce ne se vec.

Za nekatere je 911 tisti "pravi" PORSCHE (tudi kot legenda), boxter pa je oblikovno nekoliko drugačen in predvsem cenejši ter zato ni tako "pravi" PORSCHE.

Že samo vprašanje je zastavljeno rahlo provokativno, pa dejmo malo razdelat:
- % uporabnikov na a.com, ki si lasti kakršnegakoli porscheja je izredno majhen
- poraba je tako ali tako odvisna od načina vožnje
- če bi nekdo napisal, da mu žre 15l/100km, bo opazka, da je to too much
- če bi nekdo napisal, da mu žre 8l/100km, bo to sicer prijetna novica, ampak nerealna (nabijanje postov neizogibno v nedogled)
- saj verjamem, da je neko zanimanje za boxterja..ampak, jaz osebno bi najprej vprašal kaj glede tehnike, podvozja, motorja, lega na cesti ipd. ne pa poraba..konje je pač tako ali tako treba nahraniti!

A sem kaj izpustil?
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
TriCikl
Stalni uporabnik

Kraj: Štajerska

Napisal/-a TriCikl Sr avg 20, 2008 9:44 am

Firediver je napisal/-a:
Voith je napisal/-a:

Za nekatere je 911 tisti "pravi" PORSCHE (tudi kot legenda), boxter pa je oblikovno nekoliko drugačen in predvsem cenejši ter zato ni tako "pravi" PORSCHE.

Voith je tole mislil sarkastično :)
Prelude To Disaster

Uporabniški avatar
Firediver
Mojster foruma

Napisal/-a Firediver Sr avg 20, 2008 10:03 am

TriCikl je napisal/-a:
Firediver je napisal/-a:
Voith je napisal/-a:

Voith je tole mislil sarkastično :)

Jaz tudi.. :twisted:
Človek brez problema, to strašna je stvar!

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Sr avg 20, 2008 10:24 am

ban je napisal/-a:Če maš dnar za porša boš mel pa tud mende za bencin. Drgač ga maš pa v garaži pa greš vsako nedeljo z njim k maš.

sej ni neko premozenje ta porse, stane tok k en audi tt
Slika

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Sr avg 20, 2008 10:27 am

Pa sej tistih 205 konjev al kolikor jih ma navadni 2.5 boxter pa res ni nekaj posebnega da bi porablo 18+ litrov bencina. Praba sigurno ni večja kot jo ima bmw ali pa audi s podobno ali celo manjšo konjenico. Kar se pa voznih lastnosti in tega tiče se pa popolnoma strinjam z voithom ;) .

PiWPiW
Novinec

Kraj: Markovec City

Napisal/-a PiWPiW Sr avg 20, 2008 11:10 am

torej še obstajajo ljudje kateri sprašujejo koliko pije športen avto. take ne bi škodlo kdaj pa kdaj zmlatit.

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr avg 20, 2008 11:22 am

no dejstvo je, da je boxterja razvil najboljsi razvojni oddelek na svetu, zato se ga nemore primerjat z avtomobili, ki so se razvili v slabsih razvojnih oddelkih.

tt in boxter nista primerljiva avtomobila. TT je bil razvit izkljucno kot sminka, boxter je bil razvit pa na porschejevih test trackih in ni mel porodnih problemov takih da se je folk pobijal pri high speed voznjah.

je res da je to porschejev entry, samo to ne pomen nc druzga kot to. je pa z vsakim vijakom porsche tko kot vsak drug.

kar se tice pa 911, men je 944 boljsi avto.

mišek
Uporabnik

Napisal/-a mišek Sr avg 20, 2008 11:44 am

Ne vem, zakaj ga vsi tak napadate glede te porabe. Zakaj pa se človek nebi smel vprašat koliko taka stvar pije??
Če ima nekdo namen oz. najprej željo kaj takega nabavit, ja potem mislim, da je čist na mestu, da se vprašaš koliko stroškov lahko s takim avtom nastane. Eden strošek je tudi gorivo in ob enem tudi največji strošek glede na to kake so cene.
Če si nekdo nekaj takega želi, je na prvem mestu, da skupaj potegneš stroške in pri tem je pametno vedet koliko pije. Marsikdo si umisli avto, ki krepko presega njegov standard. Butasto je samo malo zračunat koliko so servisi, registracija na porabo pa gledat s tega stališča, češ saj pri takem avtu ni važno koliko pije.
Na to res ni treba gledat kakim direktorjem, ki imajo bajne plače na račun delavcev.
Ker pa imajo tudi drugi ljudje željo po malo močnejših avtih, ki pa nimajo na voljo neomejeno količino denarja je pametno pomislit tudi na porabo in pametno premislit ali si lahko tak avto dotični privošči.
Se najdejo primerki, ki so prej vozili dizla s porabo 5 litrov, potem pa jih premami želja po nečem močnem, hitrem... Potem pa vidijo, da poraba nikoli ne pade pod 12 litrov, zraven tega še dobijo več položnic zaradi radarjev, drage gume in na sploh več vzdrževanja. Po kakšnem letu takšne uporabe vidijo, da hodijo na šiht še samo za ta avto. Je prekleto pametno premislit, preden se v kaj takega spustiš, ker tud, če si čez čas premisliš in hočeš prodat gre ponavadi težko v promet in si še na večji zgubi.
Lepo mu povejte koliko stvar pije in kaki so še ostali stroški, da vidi pri čem je, ne pa se nekaj norce delat, da se to ne sprašuje, zato pa pride do bankrotov, ko se uporabnik prej ne zaveda prav kakšen strošek si je nakopal na hrbet.

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis Sr avg 20, 2008 11:52 am

@mišek: stvar je v tem da ni veliko uporabnikov z porscheji tu :!:

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Sr avg 20, 2008 11:55 am

mišek: Poglej nihce ga ne napada glede porabe... ce se osredotocis na prvo stran
bos opazil da sem mu izrecno povedal 2 obliki (tehnicno in uporabnisko) in poleg tega
se oba modela... ker je sam napisal samo boxter in nic vec. In kaj je potem clovek
dejal... "kaj je sedaj to?...jaz sem hotel, da mi nekdo iz prve roke pove" :clapclap
Iz prve roke bi kvecjemu lahko jaz nalozil nekaj na pamet tako kot je sarkasticno to
upodobil rhino. Ne vem ce je lahko bolj lahko povedano kot je spritova stran o uporabniskih
in prakticno povprecnih realnih porabah...
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
kolesar
Poznavalec foruma

Kraj: štajerska

Napisal/-a kolesar Sr avg 20, 2008 12:28 pm

MacTron je napisal/-a:mišek: Poglej nihce ga ne napada glede porabe... ce se osredotocis na prvo stran
bos opazil da sem mu izrecno povedal 2 obliki (tehnicno in uporabnisko) in poleg tega
se oba modela... ker je sam napisal samo boxter in nic vec. In kaj je potem clovek
dejal... "kaj je sedaj to?...jaz sem hotel, da mi nekdo iz prve roke pove" :clapclap
Iz prve roke bi kvecjemu lahko jaz nalozil nekaj na pamet tako kot je sarkasticno to
upodobil rhino. Ne vem ce je lahko bolj lahko povedano kot je spritova stran o uporabniskih
in prakticno povprecnih realnih porabah...

točno tako!
se vidi da je zajebancija..

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr avg 20, 2008 12:32 pm

heh lahko dam eno koristno informacijo relativno v kontekstu:

za moj avto pise knjizici za uporabo, da je normalno ce pije do 1.5L olja na 1000km :lol:

sicer ga dejansko pije 15x manj, sam useeno je zanimiv podatek pomoje ;)

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr avg 20, 2008 1:16 pm

odvisno od kombnacije teze stopala, pozicije boost controlerja, fuel press. controlerja in preference AFRja :)

ok saj pr men bo mogl bit tko..

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr avg 20, 2008 1:53 pm

no moj plan je nekje boljsi bhp-ton ratio kot od 997TS.. ko pride ven seveda :)

to pa zato ker mi gre en crn 997t, ki ga redno srecujem na avtocesti blazno na jetra :lol:

Uporabniški avatar
mp
Nov uporabnik

Napisal/-a mp Sr avg 20, 2008 1:55 pm

Samo glede porabe se pa res ni treba sekirat :lol: je veliko "normalnih" avtov ki imajo pri podobnih konjih večjo porabo.

Iz lastnih izkušenj lahko povem da tale zadevica (pa je malo večja od boxterja)
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=49388

"požre" 9 - 11 litrov pri dokaj normalni vožnji (do 160-170 km/h), če pa pretiravaš pri obratih pa poraba seveda naraste :o .

Sicer pa užitki so se vedno plačali :twisted: .

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr avg 20, 2008 1:58 pm

mp je napisal/-a:Samo glede porabe se pa res ni treba sekirat :lol: je veliko "normalnih" avtov ki imajo pri podobnih konjih večjo porabo.

Iz lastnih izkušenj lahko povem da tale zadevica (pa je malo večja od boxterja)
http://www.avtomobilizem.com/forum/view ... hp?t=49388

"požre" 9 - 11 litrov pri dokaj normalni vožnji (do 160-170 km/h), če pa pretiravaš pri obratih pa poraba seveda naraste :o .

Sicer pa užitki so se vedno plačali :twisted: .

MP!

you is just the man I want to see :D

bi se dal enkat za kako pijaco zment? bi te pobaral par stvari, ki bi mi verjetno prihranile marsikaj :)

enkat zanc sm te klical pa se noben ne jav, a je mozn da mam napacno cifro?

Lp

Uporabniški avatar
mp
Nov uporabnik

Napisal/-a mp Sr avg 20, 2008 2:03 pm

"VOITH" imaš ZS.

dav911
Novinec

Napisal/-a dav911 Sr avg 20, 2008 2:25 pm

no dejstvo je, da je boxterja razvil najboljsi razvojni oddelek na svetu, zato se ga nemore primerjat z avtomobili, ki so se razvili v slabsih razvojnih oddelkih.

tt in boxter nista primerljiva avtomobila. TT je bil razvit izkljucno kot sminka, boxter je bil razvit pa na porschejevih test trackih in ni mel porodnih problemov takih da se je folk pobijal pri high speed voznjah.

je res da je to porschejev entry, samo to ne pomen nc druzga kot to. je pa z vsakim vijakom porsche tko kot vsak drug.

BRAVO VOITH! Boljse ne bi mogel povedat.

AudiRSboy:
Audi TT: 36.658,- €(osnovni)
Porsche Boxster: 54.035,- €(osnovni)
Mislim, da je ze razlika v ceni precej ocitna kaj kupujes...pa Porsche ne pretirava s ceno!

LP
Vsak avto je ql...no skoraj :)

programer
Nov uporabnik

Napisal/-a programer Sr avg 20, 2008 2:41 pm

Ali nimate drugega dela kot biti na forumu in pisati brezvezne kozlarije?

Lepo sem vprašal, če mi lahko kdo pove koliko rabi Porsche Boxster (katerikoli model), ne pa, da se name spravljate kot, da ste le VI fenomenalni!

Vsem ostalim ni bilo težko z enim ali dvemi stavki napisati približno porabo katerim se prav lepo zahvaljujem!

Lahko je govoriti o 911 ali katerem koli drugem Porscheju vrednemu tudi 100.000 €, saj o tem marsikdo lahko le sanja!

Sam se vedno o vsem prepričam, preden se odločim za nakup, saj, ko je kupljeno ni več poti nazaj! Težko pa je prodati!

Sam nameravam kupiti Porsche Boxster 2.5 - za moje potrebe mi zadošča in ne potrebujem nič močnejšega!

Tisti, ki govorite o 911 ali o drugih avtomobilih prosim, da se zbudite iz sanj!

Veliko jih niti Boxsterja ne more imeti, kaj pa šele močnejši model.
Tako, da Wake up!

Lp

Uporabniški avatar
Voith
Mojster foruma

Napisal/-a Voith Sr avg 20, 2008 3:07 pm

ce bi blo na men, bi te banal s foruma s temle postom.

prvo pravilo novih clanov je poniznost in spostovanje. cesar ti nimas.

druga stvar je, da kot vidis tle noben nima boxterja, tretja stvar je pa to, da dejansko ce nisi absolutno butast, ti je blo lahko ze v osnovi jasno kaksne odgovore bos dobil.

drgac pa js mam 3 porse, z enim se vozim vsak dan ze drugo leto, mp ga je pa razstavil in komplet obnovil in to s 5.0L motorjem, za pure tnt nevem kaj vozi, sam se zdi da ma na tem podrocju dost izkusenj, tko da ne jezikaj prevec newbie.

direkten tocen odgovor na svoje uprasanje si doil pa v drugem postu ce se ne motim.
Vrni se na Zabavni kotiček

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov