igre za PC in konzole, vici, smešne slike, ...

peroRS
Mojster foruma

Re: Top Gear

Napisal/-a peroRS So apr 16, 2011 5:23 pm

lizard je napisal/-a:Ne vem ali je danes imel boljši zvok orginal Stratos s Ferrarijevim 2.4 V6, ali pa "kit car" imenovan Hawk HF z alfinim V6, prevodi so pa še vedno izpod vseh kritik.

Tukaj sploh ni dileme. Alfa 8) :twisted:

Zvoki Ferrarijevih motorjev pa niso za nikamor. So zelo glasni (kot kakšna navita Honda) to je pa tudi vse. Daleč od lepega zvoka.
Že če primerjam Ferrarijev V8 s kakšnim AMG Mercedesom...v bistvu sploh ni primerjave.

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So apr 16, 2011 5:31 pm

Jaz bi pa rekel drugače - če bi AMG imel zvok kot Ferrari bi to bil polom na celi črti, enako velja če bi Ferrari imel zvok kot AMG. Za moj okus mora superšportnik imeti vreščeč zvok in se vrteti v čim višje obrate, tako kot to lahko slišimo pri Ferrariju in Lambu ter navsezadnje Stratosu. Verjemi, da ko voziš Ferrarija je zvok, ki prihaja od zadaj točno tak kot v takem avtu želiš da je. Pravtako verjamem, da je podobno pri AMG-ju.

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan So apr 16, 2011 5:51 pm

lizard je napisal/-a:prevodi so pa še vedno izpod vseh kritik.

Se strinjam. Sem že pisal na Kanal A vendar ne odgovarjajo. Sem pa prepričan, da bi veliko bolje prevedel. Ta prevajalec je amater na področju avtomobilizma (in verjetno tudi prevajalstva). Če pa ima kdo kako vezo na Kanalu A, naj jih malo pograja in me priporoči. :)

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So apr 16, 2011 5:57 pm

Take stvari morata prevajati 2, eden ki je profi prevajalec in eden, ki se spozna na avtomobilizem.

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS So apr 16, 2011 6:11 pm

lizard je napisal/-a:Jaz bi pa rekel drugače - če bi AMG imel zvok kot Ferrari bi to bil polom na celi črti, enako velja če bi Ferrari imel zvok kot AMG. Za moj okus mora superšportnik imeti vreščeč zvok in se vrteti v čim višje obrate, tako kot to lahko slišimo pri Ferrariju in Lambu ter navsezadnje Stratosu. Verjemi, da ko voziš Ferrarija je zvok, ki prihaja od zadaj točno tak kot v takem avtu želiš da je. Pravtako verjamem, da je podobno pri AMG-ju.

Po eni strani se strinjam s tabo, da je zvok točno tak kot mora biti pri takem avtu. AMG-ji so druga kategorija avtov in zato verjetno primerjava ni najbolj umesna.

Kar me moti je to, da se niti ne razloči motorja na podlagi zvoka oz. da zvok sploh ni podoben V8 (pri teh novejših Ferrarijih, 355, 360, 430, 458).
Evo primerjava:
http://www.youtube.com/watch?v=m0jTCsQmPQk

Enako mnenje imam tudi za Stratosa, kjer mi Alfin V6 nekako lepše zveni :D
In to je tisto, kar hočem povedat. Da ni isto ko rečeš "hud zvok" in pa "lep zvok". Lahko pa da preveč kompliciram. :mrgreen: =P

Sorry za off-topic.

p.s: prevodi so pač taki kot so. Dvomim, da se bi jih dalo narediti bolj zanimive z uporabo pravilne slovenščine. Nekatere njihove fraze se niti ne da prevesti oz. se pri tem izgubi humor ;)

GrEgEcN95
Novinec

Napisal/-a GrEgEcN95 So apr 16, 2011 6:50 pm

Danes sem utegnil pogledati Top Gear a danes so eno sezono nazaj skočili? Ker Stig je nazaj + "Cenovno ugoden avto" je Chevrolet.
"A clever person solves a problem. A wise person avoids it."

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson So apr 16, 2011 7:31 pm

GrEgEcN95 je napisal/-a:Danes sem utegnil pogledati Top Gear a danes so eno sezono nazaj skočili? Ker Stig je nazaj + "Cenovno ugoden avto" je Chevrolet.
pa ne samo eno sezono, menda so štartali pri 14. sezoni

Uporabniški avatar
lizard
Moderator foruma

Napisal/-a lizard So apr 16, 2011 10:23 pm

Šli si kontra, torej najprej 15. sezona, zdaj pa 14.

peroRS: Meni paše tak zvok v Ferrarija, v živo tudi takoj razločiš med Ferrarijevim V8 in V12, je pa normalno da ima Ferrari tak zvok, saj ima precej "atmosferskih" konjev na L delovne prostornine, drugega niti ne moremo pričakovat (formula pa je še večji ekstrem, in še večje vreščanje). Jaz bi bil v bistvu razočaran če Ferrari ne bi imel tako prepoznavno rezkega zvoka. Sicer pa ima vsak tip zvoka neko posebnost, grozno bi bilo če ne bi bilo tako. Vsekakor pa mi je v Ferrariju dobro to, da ni turbine in je vožnja na obratih prvovrstna, ampak nujno na obratih, ker do 4000 je bolj tako tako... a tisti prijetno naraščanje moči z obrati in potem rahla brca pri 5000 obratih mi je precej boljše kot recimo Porsche Turbo, ki v skorajda v vseh obratih vleče enako. Stvar okusa pač.

rnisan
Novinec

Napisal/-a rnisan Ne apr 17, 2011 10:55 am

lizard je napisal/-a:Take stvari morata prevajati 2, eden ki je profi prevajalec in eden, ki se spozna na avtomobilizem.

En prevajalec je dost, vendar se mora zavedati, da se ne prevaja izrazov dobesedno oz. ga ne sme biti sram poklicati kak servis in vprašati za kak izraz.

Besedne igre je pa pač težko prevajati, ampak takrat si pač prevajalec vzame "prevajalsko svobodo", zaradi česar se besedna igra mogoče izgubi, ostane pa pravilen pomen prevoda. Ni treba pa rinit z glavo skozi zid in nekaj vmes prevesti.

p.s. Mene najbolj motijo slabi prevodi v smislu Caymen namesto Cayman (nekaj v tem smislu) in podobno, kot sem v nekaj zadnjih delih opazil... Če prevajalec ne pozna imen avtomobilov, o katerih se govori, potem naj ne bo toliko len (ali samovšečen), da niti ne preveri.

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne apr 17, 2011 11:09 am

lizard je napisal/-a:Šli si kontra, torej najprej 15. sezona, zdaj pa 14.

peroRS: Meni paše tak zvok v Ferrarija, v živo tudi takoj razločiš med Ferrarijevim V8 in V12, je pa normalno da ima Ferrari tak zvok, saj ima precej "atmosferskih" konjev na L delovne prostornine, drugega niti ne moremo pričakovat (formula pa je še večji ekstrem, in še večje vreščanje). Jaz bi bil v bistvu razočaran če Ferrari ne bi imel tako prepoznavno rezkega zvoka. Sicer pa ima vsak tip zvoka neko posebnost, grozno bi bilo če ne bi bilo tako. Vsekakor pa mi je v Ferrariju dobro to, da ni turbine in je vožnja na obratih prvovrstna, ampak nujno na obratih, ker do 4000 je bolj tako tako... a tisti prijetno naraščanje moči z obrati in potem rahla brca pri 5000 obratih mi je precej boljše kot recimo Porsche Turbo, ki v skorajda v vseh obratih vleče enako. Stvar okusa pač.

In ne bo dolgo časa tako, ker bo tudi ferrari posegel po turbotu

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Ne apr 17, 2011 12:42 pm

jst prevodu sploh ne berem,je se najbol,pa velik bol zanimvo jih je poslusat...
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Ne apr 17, 2011 3:40 pm

pskoda je napisal/-a:
lizard je napisal/-a:Šli si kontra, torej najprej 15. sezona, zdaj pa 14.

In ne bo dolgo časa tako, ker bo tudi ferrari posegel po turbotu

Sej ferarri je že mel turbo motorje. Le zakaj nima več :mrgreen:

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne apr 17, 2011 3:48 pm

airmike je napisal/-a:
Sej ferarri je že mel turbo motorje. Le zakaj nima več :mrgreen:

Če misliš na F40, so to že na Top gear-u odgovorili:

the only concession of comfort is air conditioning, but of course it's the 1980s italian air conditioning so it doesn't work
:mrgreen: :lol:

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Napisal/-a airmike Ne apr 17, 2011 3:52 pm

Ja sej zgodovina uči da italiani+turbo+high performance= ball of flame :)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Ne apr 17, 2011 4:29 pm

Pri ferrariju se ubadajo z turbo luknjo, ki jim ni preveč ušeč in ne bodo prej izdsal avta z turbom dokler to ne pošlihtajo in še neke druge stvari mislim da igra vloga tudi o vzdržljivosti. Na netu vse piše
F40 ni bil nikol turbo oz biturbo vsaj od proizvajalca ne

Zdajle bo na top geru audi Q7 vs BMW X5
Zadnjič spremenil pskoda, dne Ne apr 17, 2011 4:38 pm, skupaj popravljeno 4 krat.

Uporabniški avatar
Klobasa
Novinec

Napisal/-a Klobasa Ne apr 17, 2011 4:32 pm

V današnjem Top gearu je lepo povedali kakšen j**c je BMW x5:) Grd zunaj in znotraj (subjektivno), notri ni prostora, na teren nemore, na cesti pa nikamor ne gre :)

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Napisal/-a pskoda Ne apr 17, 2011 4:36 pm

Ampak se je X5 bolje odrezal po ovinkih kot Q7

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Napisal/-a airmike Ne apr 17, 2011 4:40 pm

pskoda je napisal/-a:F40 ni bil nikol turbo oz biturbo vsaj od proizvajalca ne

To pač pokaže kolko veš o avtih....

http://en.wikipedia.org/wiki/Ferrari_F4 ... suspension
Zadnjič spremenil airmike, dne Ne apr 17, 2011 6:00 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Klobasa
Novinec

Napisal/-a Klobasa Ne apr 17, 2011 4:57 pm

s Twingotom se je peljal v kanalizaciji in se obrnil v spirali :woohoo :bow :bow

Uporabniški avatar
Renault VG
Uporabnik

Napisal/-a Renault VG Ne apr 17, 2011 5:11 pm

Klobasa je napisal/-a:s Twingotom se je peljal v kanalizaciji in se obrnil v spirali :woohoo :bow :bow
In ga nato zapeljali v vodo :cry: :cry: :cry:
Vrni se na Zabavni kotiček

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost