lizard je napisal/-a:Jaz bi pa rekel drugače - če bi AMG imel zvok kot Ferrari bi to bil polom na celi črti, enako velja če bi Ferrari imel zvok kot AMG. Za moj okus mora superšportnik imeti vreščeč zvok in se vrteti v čim višje obrate, tako kot to lahko slišimo pri Ferrariju in Lambu ter navsezadnje Stratosu. Verjemi, da ko voziš Ferrarija je zvok, ki prihaja od zadaj točno tak kot v takem avtu želiš da je. Pravtako verjamem, da je podobno pri AMG-ju.
Po eni strani se strinjam s tabo, da je zvok točno tak kot mora biti pri takem avtu. AMG-ji so druga kategorija avtov in zato verjetno primerjava ni najbolj umesna.
Kar me moti je to, da se niti ne razloči motorja na podlagi zvoka oz. da zvok sploh ni podoben V8 (pri teh novejših Ferrarijih, 355, 360, 430, 458).
Evo primerjava:
http://www.youtube.com/watch?v=m0jTCsQmPQkEnako mnenje imam tudi za Stratosa, kjer mi Alfin V6 nekako lepše zveni
In to je tisto, kar hočem povedat. Da ni isto ko rečeš "hud zvok" in pa "lep zvok".
Lahko pa da preveč kompliciram.
Sorry za off-topic.
p.s: prevodi so pač taki kot so. Dvomim, da se bi jih dalo narediti bolj zanimive z uporabo pravilne slovenščine. Nekatere njihove fraze se niti ne da prevesti oz. se pri tem izgubi humor