Lignage je napisal/-a:Tole mi je pa res zanimivo. Nemci...
Verjetno so pa med temi Nemci zajeti še vsi drugi narodi, ki so nekoč bili v Evropi pod Avstrijo...
Ne, ta zemljevid temelji na osebni izjavi (popisu). Dvomim, da kak Slovenec ali Čeh ali Hrvat, čigar predniki so v ZDA prišli pred 1918, reče da je Avstrooger... Poleg tega je v ZDA relativno malo Nemcev katoliške vere (Avstrijci), velčinoma so luteranci, baptisti
Nemcev je v Ameriki res ogromno, največ v državah Srednjega zahoda (Minnesota, Wisconsin, Dakota...), kjer celo rečejo "ya" namesto "yes, yeah" ter v Pennsylvaniji, kjer še dandanes govorijo nemško (Amiši so po rodu Nemci). Čeprav tega v filmih nikoli ni bilo, se je na Divjem zahodu, v prašnih mestecih, saloonih, konjskih vpregah in pony expressu govorilo angleško in nemško, glavni pionirji so bili ravno Švabi, kar se povsem lepo vidi po zemljevidu, segli so do Pacifika. Nemški Američani skupaj z britanskimi in skandinavskimi predstavljajo jedro podeželske populacije, ker so kot prvi prodirali na zahod in osvajali zemljišča že od 18. stol., za razliko od Italijanov in ostalih, tudi naših Slovencev, ki so prihajali že po industrializaciji in jih na kmetih praktično ni.
Dali so slavna avtomobilska imena kot so Düsenberg, Studebaker, Chrysler (< Kreisler), Stutz, Kaiser, in druga imena kot so Levi Strauss, Rockefeller, Pfizer, Steinway (=Steinweg, klavirji), Heinz (kečap), Boeing (=Böing), Henry Kissinger, Donald Rumsfeld, Kirsten Dunst, Nick Nolte, Donald Trump, Clark Gable, ... Meni je to zelo zanimiva tematika, zato sem se malce razpisal o tem...
Ko sovražimo Američane, v bistvu sovražimo svoje ljudi, Evropejce, Nemce, Angleže, Poljake, Italijane, Slovence...