Naj te spomnem; najprej šalo in poizkus odgovora vzameš kot obtožbo; opravičilo in namig, da gre za šalo, poskušaš minimalizirat z označbo, da sem otročji - potem pa na moje opozorilo tvoje napake odreagiraš skrajno užaljeno in mi očitaš nezmožnost za dialog. Z mojega stališča dialog je s tvojega provokacija, otročarija, obtoževanje, frustracije v službi (svašta, od kje jih jemlješ?) in nezmožnost dialoga. Torej ti obtožuješ mene z zelo osebnimi in pritlehnimi lastnostmi in hkrati to očitaš meni, ki jih sploh ne uporabljam?
Ok, k stvari, ker vem, da je to najbolj na kurje oko
Vprašanje
Misak je napisal/-a:Nima veze z avtomobilizmom.. Kaj pa glede na vse namige v "zrakoslovju"? Kakšen merilnik delcev v zraku?
Odgovor
MacTron je napisal/-a:@Misak: Na namige o "zrakoslovju" pa ima vezo. Ni merilnik delcev, vendar pa je zopet to povezano in ze imas naslednji namig.
Dejstvo:
disdrometer je merilnik delcev v zraku
Meri padavinske delce, citiram besedilo s tvojih povezav (prevod prvega najbrž ni potreben):
http://www.thiesclima.com/disdrometer.htmlA main advantage of the Distrometer is to measure particles down to 0,16 mm diameterhttp://www.meteolab.si/blog/?p=81Sam merilnik torej detektira velikost in hitrost padavinskih delcev od premera 0,16 mm do 8 in več mm ter iz meritev poda premer in hitrost padavinskih delcevTorej si nas speljal s poti z
napačnim odgovorom. Če bi povedal, da je merilnik delcev, bi dalje razmišljali v tej smeri, tako pa si ga izločil. Od kje ti ideja, da je to ven iz meteorološke smeri, veš samo ti. Nasprotno, ravno s tem odgovorom si šel ven iz smeri, ker si tvoj odgovor lahko razlagaš samo na en način: niso delci, je nekaj drugega (npr. sevanje). Spusti se malo na zemljo - včasih je treba zmoto priznati brez okolišenja in izgovorov in brez napada in poizkusa osebne diskreditacije tistega, ki je nanjo opozoril
Za drugi del okrog namigov ti bolj jasno ne znam razložiti, prispodoba o nevidnem gozdu zaradi dreves bi bila najbrž še najbolj primerna.
Sicer pa najbolje, da izbrišeš ta del teme, ker se je izrodila...