igre za PC in konzole, vici, smešne slike, ...

Uporabniški avatar
dules
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a dules To apr 19, 2005 8:28 pm

hm upam de ne bodo mene ustavl , k že ene pol meseca vozm pron cd-je

sicer pa tale ne pozna enga zakona , pa kva to njega briga kaj ti poslušaš , poj bi mogl ustavt vsak avto pa pobrt vse prepečene cd-je z musko !!
o budele naši policaji !!
Volkswagen Golf MK1 motor 1.1 letnik 1978 v obnavljanju ter Golf MK4 1.9 TDi 130 Konj letnik 2003

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan To apr 19, 2005 8:34 pm

Gricko je napisal/-a:
in na koncu, je lahko tudi Radijska postaja po tej logiki nelegalna (sicer res kao plačajo avtorjem -založbam da lahko vrtijo njihovo muziko, ampak sigurno ne vsem!!!- si predstavljate koliko izvajalcev se na dan zavrti na radiu!)

ti pa ne žviš v dobi tehnike?
sazas ti lahk pove točno kolk časa so predvajal kater komad, na kateri postaji...

vsak komad/album ima avtorske pravice (če se jim avtor ni odpovedu)
te veljajo v vsakem formatu in na vsakem nosilcu
torej tudi na mp3ju

zdej z kopijami je pa tko, da maš mensezdi lahko 1 varnostno kopijo, vendar lahko uporabljaš samo kopijo ali samo original
pretvorba v mp3 ali druge formate je pa odvisna od posamezne založbe/avtorja in tud sodišč, ki različno tolmačjo lastnino in varnostne kopije

zdej moja OSEBNA verzija tolmačenja je, da maš ti lahk mp3 je, vendar morš met za vsak komad tud originaln cd

pa ne sprašvat če mam jst sam originale...
podpis

Uporabniški avatar
Gricko
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana AR156SW

Napisal/-a Gricko To apr 19, 2005 8:42 pm

ljubljančan kaj ti misliš da imajo radijske postaje vse v nulo pošlihtan??
jst zelo dvomim v to!!

Glede MP3 sem pa enkrat tako slišal da je! Kao da ti nič ne morejo v tem primeru.

Uporabniški avatar
RedBull™
Moderator foruma

Napisal/-a RedBull™ To apr 19, 2005 8:44 pm

meni se dozdeva da je tema napisana v pravem kotičku tako da se ne bom obremenjeval.... :lol:
Ko grobar s ceste me bo pobral,vedite da redbull smrti se ni bal.

Uporabniški avatar
B_M_W
Stalni uporabnik

Kraj: Prekmurje

Napisal/-a B_M_W To apr 19, 2005 8:50 pm

Toti je pa res en velik butel!! :P :bonk :har :bonk

Uporabniški avatar
woolff
Uporabnik

Kraj: Lukavci

Napisal/-a woolff To apr 19, 2005 8:51 pm

lublancan je napisal/-a:
woolff je napisal/-a:V mojem avtu se policist nikoli ničesar ne bo dotaknil, niti slučajno pa bilo kaj iz njega vzel. Te sreče pri meni ne bo imel.

stvar mu boš ti dau
če ne bo lepo kar sam uzeu (lahko pregleda avto, če ima utemeljen sum)
če se boš kej upiru te bo lepo aretiru, zarad oviranja postopka
avto ti pol okol obrnejo
in kaj boš naredu? nič

Poklical svojega odvetnika in bo stvar hitro rešena. Dal mu ne bom nič in tudi on ne bo brkljal z njegovimi umazanimi rokicami po mojem avtu. Kar tako en prometnik nima kaj brklati po avtu, iskati na mojem dvorišču in tako dalje pa pika. On je tam zato, da korigira in nadzoruje promet, po osebnih stvareh pa nima kaj pipkati. Za to so usposobljeni drugi organi naše policije. Lahko pokliče kakega sodelavca, ki je za to usposobljen, jaz pa svojega odvetnika. Še stožim ga lahko.
Če se bojiš brzine prelepi števec!

Uporabniški avatar
Cliosport
Novinec

Napisal/-a Cliosport To apr 19, 2005 9:27 pm

Vir MP3 ja ni samo rip iz originalnega CD-ja. Kakor veste lahko legalno MP3-je kupite tudi na internetu :!: Zaradi tega mi ni potrebno imeti nekih originalnih CD-jev kot nekateri trdite.
Potem takem bi lahko kifeljček prišel vsakemu na dom, ki ima ADSL in začel preverati omare kere CD-je ima in zakaj? Ni pa potrbeno razlagat zakaj je prenos ADSL-ja 1mega. Verjetno ne zato da po foromu pišeš :?: Zato je dovolj ISDN linija ali pa GPRS.
Mah... Slovenija je ena taka zakonska luknja glede muske, tako da če se ti kak krofek usede, rečeš mirno samo da bo odvetnik z njim govoru... Potem se bo šele za svojo službo bal....
Itaq pa so zakoni zato, da se lahko na različne načine interpretirajo (to odvetniki dobro poznajo :twisted: )
Lovijo naj raje tiste ko MP3 radije kradejo.
Tisti ki je te buče naroču, naj jih še odpelje.
I feel very Olimpic today

Uporabniški avatar
Cliosport
Novinec

Napisal/-a Cliosport To apr 19, 2005 9:45 pm

Borut007 tole si odlično povedu :con :EE :har :rofl :har
I feel very Olimpic today

Uporabniški avatar
HeP][MeN
Poznavalec foruma

Kraj: Trbovlje

Napisal/-a HeP][MeN To apr 19, 2005 9:56 pm

woolff je napisal/-a:
lublancan je napisal/-a:
woolff je napisal/-a:V mojem avtu se policist nikoli ničesar ne bo dotaknil, niti slučajno pa bilo kaj iz njega vzel. Te sreče pri meni ne bo imel.

stvar mu boš ti dau
če ne bo lepo kar sam uzeu (lahko pregleda avto, če ima utemeljen sum)
če se boš kej upiru te bo lepo aretiru, zarad oviranja postopka
avto ti pol okol obrnejo
in kaj boš naredu? nič

Poklical svojega odvetnika in bo stvar hitro rešena. Dal mu ne bom nič in tudi on ne bo brkljal z njegovimi umazanimi rokicami po mojem avtu. Kar tako en prometnik nima kaj brklati po avtu, iskati na mojem dvorišču in tako dalje pa pika. On je tam zato, da korigira in nadzoruje promet, po osebnih stvareh pa nima kaj pipkati. Za to so usposobljeni drugi organi naše policije. Lahko pokliče kakega sodelavca, ki je za to usposobljen, jaz pa svojega odvetnika. Še stožim ga lahko.

Evo, tocno moje misli :D Gospoda Prometnika verjetno informacijski tokovi med avtoradijem in mojimi usesi nimajo kaj zanimati, ce le niso bili preglasni. :lol: Ampak zaradi slednjega mi ne more vzeti CDja, ki sem ga preglasno poslusal. :P
[i]Weeeeeeee![/i]

Uporabniški avatar
HyundaiGTI
Novinec

Kraj: Še sam ne vem dobr

Napisal/-a HyundaiGTI Sr apr 20, 2005 12:09 am

Uglavnem to je že vse res dejte si mal prebrat kak zakon. Paq kaj je zasebna lastnina, pa kako imajo možnost pooblaščeni državni uslužbenci pridet do teh stvari.. Kdorkoli je to napisal ima pač preveč domišljije
Ej štef pazi s kom dirkaš !!!

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Sr apr 20, 2005 7:35 am

darkdog24 je napisal/-a:BIMMER a lahko ti prosim z eno normlano logiko razložiš dejanje tega "b*****" ker je res b****.Temu tipu policistu je treba dat grabljice, lopatke in lonček pa naj se gre igrat v peskovnik.

Tole kar je pa naredu pa ni več stvar dobrega okusa.

Bimmer oziroma Policist dejta povedat strokovno v čem je tukaj fora?Prosim lepo ker js bi v takem primeru popizdu in bi dal tole na TV.Sem miren fant in sodelujem s policisti in jim dam prav, sam tole tole je pa višek!Kaplja čez rob. Pa ta ni normaln no, daj je zaplenu radio. :roll: :roll:

spomni se parkplaca v konjicah...
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
AR_146
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a AR_146 Sr apr 20, 2005 7:51 am

men so avto pregledal pa sm mel 3 torbice CDjev pa nevem če so 3je odiginal pa ni nč reku
Slika

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Sr apr 20, 2005 7:58 am

seat je napisal/-a:
Asterix je napisal/-a:Kolkor vem, za lastno uporabo lahko maš ti kaj hočeš. Z avtorskimi pravicami je pa prepovedano razmnoževati, javno predvajati in prodajati. Ni to nekako tako?
Pa to je tak joke, po moje.

Kolikor je meni znano (iz zanesljivih virov ;) preverjeno:D ) je tko:
Kar je avtorsko zaščiteno je kaznivo vsakršno javno predvajanje ali kopiranje ali javna izposoja izjema je le kopiranje LASTNIH cd-jev za namen varnostne kopije tako da ima policaj vso pravico tak piratski cd ali dvd in ima tip srečo da mu kaps ni zatežil s zakonom o avtorskih pravicah zato pa mu je tudi dal listek da naj orginale prinese na postajo ker tut mp3-ji morjo bit ripani iz orginalov drugače je to piratska kopija in se lahko lastnika kaznuje po zakonu o avtorskih pravicah.Torej tut doma ne moreš met vse kar hočeš kot si napisu ampak samo tisto kar imaš orginal kupljeno in imaš lahko samo eno kopijo za varnostno kopijo.

Tko nekak je zapisano v zakonu ampak sem skrajšal tko da fantje ne krive vere širit po forumu ker tut kaki nepiratje berejo forum :D:D

Tri kopije. In v zakonu nikjer ne pise da jih moras vrzt stran, ce zgubis originalen CD ... Zakon je tko napisan, da lahko pocnes, kar ces ...
Poleg tega lahko kupis mp3-je preko neta, vsakega posebej. Kje dobis racun?
Itd ...
Slika

Uporabniški avatar
YOC
Uporabnik

Kraj: Spredi levo (LJ)

Napisal/-a YOC Sr apr 20, 2005 8:02 am

Kva pa če mu prjavš da si na PonteRossi kupil CD pa si mislu da je original, k je bla gor ena slikca... :D
Nej gre pol unga terat k ga je kao prodal ne pa tebe. A to bi ščo čez?

lp

8)
Bolje 10 konjev premalo pod haubo, kot en osel preveč za volanom!!!
WWWWRRRRRRRRUUUUUUUMMMMMMMMM..........

Uporabniški avatar
AR_146
Novinec

Kraj: ljubljana

Napisal/-a AR_146 Sr apr 20, 2005 8:10 am

to so bl buče
Slika

Huda20
Nov uporabnik

Napisal/-a Huda20 Sr apr 20, 2005 9:16 am

Pr men policaj sploh ne more najdet ne cd predvajalnika ne mp3 predvajalnika, ker mam spredaj sam slot za kaseto, ostalo je pa očem ornk skrito. Hahaha. Pol pa nej išče in sprašuje zakaj tam piše cd, če si upa. Mu takoj rečem, da je to nova frekvenca in ne cd. Hahaha.

Uporabniški avatar
Beastmaster
Novinec

Kraj: Domžale

Napisal/-a Beastmaster Sr apr 20, 2005 9:42 am

:cry
Ma ne se hecat!!!!!!!!!
Tole pa so klobase!
Policaj ni pristojen za take zadeve, kakšen gospod inšpektor pa že
( pa še on mora imeti pooblastilo od sazasa )!

Brez veze!!!!

Uporabniški avatar
Fullback
Poznavalec foruma

Kraj: Največkrat...Na trdih tleh...ali mehkem blatu...

Napisal/-a Fullback Sr apr 20, 2005 10:13 am

Jst pa mislim, da je policajček na vsak način hotu imet tist cd z mp3-ji-zdej ga pa veselo doma nabija :P :lol:
/¨¨¨¨¨¨¨¨\___
-- O ----------O--
Prodam
Vrni se na Zabavni kotiček

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov