igre za PC in konzole, vici, smešne slike, ...

Uporabniški avatar
Jerch_
Uporabnik

Kraj: še neustaljen :D

Re: smesni, zabavni ali neresnicni [avto.net]

Napisal/-a Jerch_ Po feb 03, 2014 12:13 pm

abbe je napisal/-a:
StajercS je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:Če je bil avto razbit je nemogoče skriti že na oko vidne napake tudi pri novih avtih iz salona. Se pravi raje vidiš kako pri oplu in ostalih pri (po prevrtenem števcu) 120 000 km da crkuje vse kot po tekočem traku kot pa, da ti nekje malo rje ven pogleda :huh:
Za prevrtene kilometre je pa nemogoče ugotoviti brez originalnega testerja, ki pa stane par tisočakov.

Malo OFF. Pol če bi jaz na VW servis peljal, bi mi lahko z originalnim testerjem 100% zagotovili realne kilometre? Mam namreč kontra problem. Golf 5 1.9TDI l 2006, pa trenutno 108k km prevoženih. Skrbi pa me, v primeru prodaje, kako dokazati kupcu, da so realni kilometri? Je bil glaven servis delan preventivno na 101k km (menjano vse pa še več), ampak to ni noben dokaz. :D

na pooblaščenem servisu ne morejo 100% zagotovit da so km realni.
ustvari nben ne more 100% zagotovit.

realno lahko ugotovijo in potrdijo če se zapis servisa ujema dokler je bil servisiran na uradnem servisu.. tisti ki zbijajo kilometre zbrišejo in na novo zapišejo po nekem ključu tudi to in vsaj tam se jih da ujet, če niso preveč spretni. tako da odvisno do kdaj si ga servisiral na uradnem servisu...

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Po feb 03, 2014 2:08 pm

Kaj bi moglo vse bit pa ni.
Nekateri uradni servisi so tako pokvarjen, da verjet ne moreš. Poznam primer, ki ima uradni servis ki je kar močan zmenjeno z neko osebo, da mu načrtno na njegovih rabljenih avtomobilih zbija kilometre
Lp

Uporabniški avatar
Cefizelj
Poznavalec foruma

Napisal/-a Cefizelj Po feb 03, 2014 3:13 pm

pskoda je napisal/-a:Kaj bi moglo vse bit pa ni.
Nekateri uradni servisi so tako pokvarjen, da verjet ne moreš. Poznam primer, ki ima uradni servis ki je kar močan zmenjeno z neko osebo, da mu načrtno na njegovih rabljenih avtomobilih zbija kilometre

Res je. Jest pa poznam primer, ko se je kilometre zbijalo pred vsakim uradnim servisom. Sicer je bil vmes narejen servis pri popoldancu, tako da avto je bil redno servisiran, samo ob prodaji je mel kilometre na polovičko realnih. :) Da se marsikaj v teh časih....

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Po feb 03, 2014 3:30 pm

Jerch_ je napisal/-a:
abbe je napisal/-a:
StajercS je napisal/-a:
lancia hf je napisal/-a:Če je bil avto razbit je nemogoče skriti že na oko vidne napake tudi pri novih avtih iz salona. Se pravi raje vidiš kako pri oplu in ostalih pri (po prevrtenem števcu) 120 000 km da crkuje vse kot po tekočem traku kot pa, da ti nekje malo rje ven pogleda :huh:
Za prevrtene kilometre je pa nemogoče ugotoviti brez originalnega testerja, ki pa stane par tisočakov.

Malo OFF. Pol če bi jaz na VW servis peljal, bi mi lahko z originalnim testerjem 100% zagotovili realne kilometre? Mam namreč kontra problem. Golf 5 1.9TDI l 2006, pa trenutno 108k km prevoženih. Skrbi pa me, v primeru prodaje, kako dokazati kupcu, da so realni kilometri? Je bil glaven servis delan preventivno na 101k km (menjano vse pa še več), ampak to ni noben dokaz. :D

na pooblaščenem servisu ne morejo 100% zagotovit da so km realni.
ustvari nben ne more 100% zagotovit.

realno lahko ugotovijo in potrdijo če se zapis servisa ujema dokler je bil servisiran na uradnem servisu.. tisti ki zbijajo kilometre zbrišejo in na novo zapišejo po nekem ključu tudi to in vsaj tam se jih da ujet, če niso preveč spretni. tako da odvisno do kdaj si ga servisiral na uradnem servisu...

ja da se sledit dokler je servisiran na pooblaščenem servisu,poj ko nekaj časa več ni sevisiran pa lahko pozabiš na sledljivost.
tut če greš gleda popravke oz naknadne "zapise" ne moreš nč zagotovit.tut pooblaščenc ne.
prodajalc se lahko zgovarja na posodobitev elektronike v menjalniku,motorju, inštrumentni plošči...
lahko se zgovarja na čipanje,lahko se zgovarja na zamenjavo inštrumentne ploščemotornega računalnika,ecuja menjalnika,abs enote...
uglavne če je kilometre vračal nekod ki ve kaj dela je preklet težko to ugotovit.sploh na malo starejših avtih.
pr bmw pa mb se recmo da pogledat kolikokrat je bil ponastavljen npr. servis za olje ali določenih filtrou in iz tega lahko vidš a so km realni al ne. sam če je nekdo tut ta podatek spremenil potem tut to nč ne pomaga.
lahko pa da je nekdo ki je avto servisiral 2x poresetiral servisni interval in imaš takoj neujemnaje...
nevem pa če se da s kakšnim orodjem točno videti kaj je bilo "popravljeno" v določenem ecu-ju
Ni vse res kar napišem

R 34 GT-R
Uporabnik

Kraj: Najlepša dolina

Napisal/-a R 34 GT-R Sr feb 05, 2014 10:29 am

Ne bodi sramežljiv, razsvetli nas :mrgreen:
RiDe hArD

Uporabniški avatar
abbe
Mojster foruma

Kraj: Jesenice

Napisal/-a abbe Sr feb 05, 2014 11:05 am

samo zbijanje kilometrov ni kaznivo dejanje tko da kle jst ne vidm težave.
Ni vse res kar napišem

Uporabniški avatar
~toMmy~
Mojster foruma

Kraj: Vinica

Napisal/-a ~toMmy~ Sr feb 05, 2014 11:06 am

StajercS je napisal/-a:

Rečeš kupcu, da če mu ne odgovarjajo, jih lahko na tvoj strošek povišate! :lol:
Slika
"Deutschen sind vielleicht nicht die Humorvollsten, aber wer will schon ein lustiges Auto?"

Uporabniški avatar
fare
Poznavalec foruma

Napisal/-a fare Če feb 06, 2014 7:30 pm

Nickelback
Nov uporabnik

Napisal/-a Nickelback Pe feb 07, 2014 4:43 pm

fare je napisal/-a:Najboljši opis in navodila doslej:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=761 ... 2.8+TD+LWB

Lastnik že 7 let, ves čas redno in skrbno vzdrževan, jeseni 2010 generalno obnovljena ter zaščitena šasija in karoserija, novi ležaji spredaj in zadaj, končniki, silen bloki, stabilizatorji itd.
Homologirane predelave: dvig podvozja OME + 6cm, original Safari snorkel, vitel
Dodan intercooler z ventilatorjem stikalo za vklop ventilatorja je v kabini.
Nov akumulator Varta 95Ah.

Skratka:
To je Nissan Patrol GR Y60. Ni luksuzen SUV in ni stvar, ki ne potrebuje vzdrževanja ter jo po uporabi zavržeš. Ima dve togi premi, med vožnjo slišiš veter, in ima karakter.
To je Patrol. Zgleda kot Patrol, obnaša se kot Patrol in pelje se kot Patrol. Vse to so DOBRE lastnosti.

Če nimate niti izvijača in še niste nikoli sami menjali olja v avtu, ta avto ni za vas.
Če offroadate samo po facebooku in forumih, ta avto ni za vas.
Če ste mevža, ki se neprestano pritožuje drugim nad svojim neuspešnim življenjem, ta avto ni za vas.
Če poslušate slovenski pop ali narodnjake, ta avto ni za vas.
Če se bojite umazati roke in hodite po svetu v karirastih oprijetih hlačah in belih adidaskah ali nosite bundo z obrobo kapuce iz umetnega krzna, ta avto ni za vas.

Ta avto je preživel alpske snežne zamete, libijske sipine, tunizijska slana jezera, maroške kamnite piste, mavretansko vročino, egiptovske tanke in ležeče policaje, sudanske tovornjakarje, etiopske trne, osle, črnce in carinsko upravo, sol Mrtvega morja in šest izraelskih mejnih kontrol. In veste kaj? VEDNO, ČISTO VEDNO ME JE PRIPELJAL NAZAJ DOMOV. Zato prosim za vsaj malo spoštovanja in ne kličite me samo zato, da me sprašujete, koliko nafte porabi in koliko stane registracija.

Torej, če imate j***a, imate radi izzive in si upate zreti usodi v brk?
Ste kdarkoli že uporabili poved: "Primi mi pivo in glej, da ti pokažem..."?
Ko vidite razpadlo razbitino terenca, ali pomislite, da bi bil čas za nov projekt obnove?
Je vaša garaža polna rezervnih delov vaših sedanjih, prejšnjih in bodočih avtomobilov?
Imate servisni priročnik za vsak avto, ki ste ga doslej imeli v lasti?
Se lahko najmanj dve uri skupaj pogovarjate o avtih, orodju, servisiranju in vožnji?
Se še vedno nostalgično spominjate svojega prvega vozila?
Se vam električni avtomobili gnusijo in jih vidite kot nedopusten greh pred bogovi navora, velike prostornine in notranjega izgorevanja?
So vam všeč koledarji s pomanjkljivo oblečenimi dekleti?

Če ste vsaj na eno od vprašanj odgovorili z "ja": TO JE PATROL ZA VAS.

Podrobnosti:
Ne poznam števila lastnikov pred mano. Avto sem kupil leta 2006 v dosti slabšem stanju, kot je sedaj. Prejšnji lastnik ga je uporabljal za prevoz motorke in kozje krme, to je vse, kar mi je uspelo izvedeti, ker je reveža vzela Matilda. Jaz sem iz zanemarjenega reveža naredil skoraj popolno ekspedicijsko vozilo. In ga v ta namen tudi uporabljal in zanj seveda primerno skrbel. Nikoli mi ni padlo na pamet, da bi pri vzdrževanju varčeval in s tem tvegal odpoved nekje na robu Guelb er Richata ali Akakusa.

Stanje? Za 22 let staro vozilo naravnost odlično. Seveda pa avto ni nov, temu je primerna tudi cena. Zgolj šnorkl stane 800€, v avto je bilo v letih 2010, 2011 in 2012 vloženo približno 11k€, to imejte v mislih, preden mi jemljete čas z žaljivimi ponudbami.

Vprašanja?
Prodajam, ker sem postal ponosen in včasih rahlo frustriran lastnik Toyote LC80. Pač edino vozilo, ki v praksi lahko nadomesti Patrola. Zato bi bilo lepo, če bi Patrolček dobil novega zvestega lastnika.
NE, PO DELIH GA NE PRODAM. Ne trudite se s klicanjem.
Kaj je narobe z avtom? Nič bistvenega, najhuje je to, da ga nihče ne uporablja. Seveda ima nekaj napakic, ki pa niso kritične, npr. števec za hitrost občasno ne dela, zadnja vrata so rjava priložim komplet drugih, tečaji voznikovih vrat pokajo, kak kardanski križ bi bil potreben zamenjave...
Pogoni in zadnja špera DELAJO BREZHIBNO.

Hvala vam za vaš čas in pozornost. Kdor ve, kaj kupuje, mu ob nakupu tega Patrola ne bo žal.
Priponke
Nova slika (2).jpg

Uporabniški avatar
BoneS
Poznavalec foruma

Kraj: Moćvara

Napisal/-a BoneS So feb 08, 2014 7:16 pm

Nickelback je napisal/-a:
fare je napisal/-a:Najboljši opis in navodila doslej:
http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=761 ... 2.8+TD+LWB

Lastnik že 7 let, ves čas redno in skrbno vzdrževan, jeseni 2010 generalno obnovljena ter zaščitena šasija in karoserija, novi ležaji spredaj in zadaj, končniki, silen bloki, stabilizatorji itd.
Homologirane predelave: dvig podvozja OME + 6cm, original Safari snorkel, vitel
Dodan intercooler z ventilatorjem stikalo za vklop ventilatorja je v kabini.
Nov akumulator Varta 95Ah.

Skratka:
To je Nissan Patrol GR Y60. Ni luksuzen SUV in ni stvar, ki ne potrebuje vzdrževanja ter jo po uporabi zavržeš. Ima dve togi premi, med vožnjo slišiš veter, in ima karakter.
To je Patrol. Zgleda kot Patrol, obnaša se kot Patrol in pelje se kot Patrol. Vse to so DOBRE lastnosti.

Če nimate niti izvijača in še niste nikoli sami menjali olja v avtu, ta avto ni za vas.
Če offroadate samo po facebooku in forumih, ta avto ni za vas.
Če ste mevža, ki se neprestano pritožuje drugim nad svojim neuspešnim življenjem, ta avto ni za vas.
Če poslušate slovenski pop ali narodnjake, ta avto ni za vas.
Če se bojite umazati roke in hodite po svetu v karirastih oprijetih hlačah in belih adidaskah ali nosite bundo z obrobo kapuce iz umetnega krzna, ta avto ni za vas.

Ta avto je preživel alpske snežne zamete, libijske sipine, tunizijska slana jezera, maroške kamnite piste, mavretansko vročino, egiptovske tanke in ležeče policaje, sudanske tovornjakarje, etiopske trne, osle, črnce in carinsko upravo, sol Mrtvega morja in šest izraelskih mejnih kontrol. In veste kaj? VEDNO, ČISTO VEDNO ME JE PRIPELJAL NAZAJ DOMOV. Zato prosim za vsaj malo spoštovanja in ne kličite me samo zato, da me sprašujete, koliko nafte porabi in koliko stane registracija.

Torej, če imate j***a, imate radi izzive in si upate zreti usodi v brk?
Ste kdarkoli že uporabili poved: "Primi mi pivo in glej, da ti pokažem..."?
Ko vidite razpadlo razbitino terenca, ali pomislite, da bi bil čas za nov projekt obnove?
Je vaša garaža polna rezervnih delov vaših sedanjih, prejšnjih in bodočih avtomobilov?
Imate servisni priročnik za vsak avto, ki ste ga doslej imeli v lasti?
Se lahko najmanj dve uri skupaj pogovarjate o avtih, orodju, servisiranju in vožnji?
Se še vedno nostalgično spominjate svojega prvega vozila?
Se vam električni avtomobili gnusijo in jih vidite kot nedopusten greh pred bogovi navora, velike prostornine in notranjega izgorevanja?
So vam všeč koledarji s pomanjkljivo oblečenimi dekleti?

Če ste vsaj na eno od vprašanj odgovorili z "ja": TO JE PATROL ZA VAS.

Podrobnosti:
Ne poznam števila lastnikov pred mano. Avto sem kupil leta 2006 v dosti slabšem stanju, kot je sedaj. Prejšnji lastnik ga je uporabljal za prevoz motorke in kozje krme, to je vse, kar mi je uspelo izvedeti, ker je reveža vzela Matilda. Jaz sem iz zanemarjenega reveža naredil skoraj popolno ekspedicijsko vozilo. In ga v ta namen tudi uporabljal in zanj seveda primerno skrbel. Nikoli mi ni padlo na pamet, da bi pri vzdrževanju varčeval in s tem tvegal odpoved nekje na robu Guelb er Richata ali Akakusa.

Stanje? Za 22 let staro vozilo naravnost odlično. Seveda pa avto ni nov, temu je primerna tudi cena. Zgolj šnorkl stane 800€, v avto je bilo v letih 2010, 2011 in 2012 vloženo približno 11k€, to imejte v mislih, preden mi jemljete čas z žaljivimi ponudbami.

Vprašanja?
Prodajam, ker sem postal ponosen in včasih rahlo frustriran lastnik Toyote LC80. Pač edino vozilo, ki v praksi lahko nadomesti Patrola. Zato bi bilo lepo, če bi Patrolček dobil novega zvestega lastnika.
NE, PO DELIH GA NE PRODAM. Ne trudite se s klicanjem.
Kaj je narobe z avtom? Nič bistvenega, najhuje je to, da ga nihče ne uporablja. Seveda ima nekaj napakic, ki pa niso kritične, npr. števec za hitrost občasno ne dela, zadnja vrata so rjava priložim komplet drugih, tečaji voznikovih vrat pokajo, kak kardanski križ bi bil potreben zamenjave...
Pogoni in zadnja špera DELAJO BREZHIBNO.

Hvala vam za vaš čas in pozornost. Kdor ve, kaj kupuje, mu ob nakupu tega Patrola ne bo žal.

http://www.thelostogle.com/2013/10/17/s ... craigslist

Toliko o iskrenosti, pardon, izvirnosti :D
Slika

Uporabniški avatar
yashica
Moderator foruma

Napisal/-a yashica So feb 08, 2014 7:27 pm

Lahko se motim, vendar sem tega Patrola videval v Moravčah še v času lastništva Nissana... Bolje, enega izmed 5-tih :D
1992 Fiat Uno 60 SX
1988 Peugeot 205 1.1 GR - Starodobnik
1991 Citroen ZX 1,6i Aura

nejc1
Poznavalec foruma

Uporabniški avatar
Patrik_A3
Mojster foruma

Napisal/-a Patrik_A3 Po feb 17, 2014 4:39 pm

ha ha ha :D zmaga :D
Slika One day......BACK TO BLACK! Slika

Uporabniški avatar
pskoda
Mojster foruma

Kraj: Dolenska

Napisal/-a pskoda Ne feb 23, 2014 8:08 pm

Lp

gasolinedream
Uporabnik

Napisal/-a gasolinedream Ne feb 23, 2014 9:07 pm

Tipu je uspelo narest p206, kateri zadaj zgleda kot napihnjen p306^^

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a sparky Ne feb 23, 2014 9:11 pm

Meni pa ni slab :)

hahehihoh
Uporabnik

Napisal/-a hahehihoh Ne feb 23, 2014 9:14 pm

sparky je napisal/-a:Meni pa ni slab :)

Pomoje bi bilo, bolje, če tega ne bi izdavil. :lol:

Uporabniški avatar
StajercS
Novinec

Kraj: MB

Napisal/-a StajercS Po feb 24, 2014 12:33 am

pskoda je napisal/-a:Še ena atraktivna cvetka - http://www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8178620&show=2

Zadnja slika, predna mreža v odbijaču. WTF? Zgleda kot slabo našpanane strune na kitari. :lol: :lol: :mrgreen:

Uporabniški avatar
sparky
Novinec

Kraj: Kranj

Napisal/-a sparky Ne mar 09, 2014 4:09 pm

Škoda, da je ni pustil v originalnem stanju :(

www.avto.net/_AVTO/ad.asp?ID=8232357&show=1&avto=

virtuoso89
Novinec

Napisal/-a virtuoso89 Ne mar 09, 2014 5:04 pm

Kaj pa fali? Samo črna streha in havba in je to to.
Vrni se na Zabavni kotiček

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov