Čeprav je primorska v tem primeru res ohlapen izraz.
to je tako; če glih nisi s teh koncev oz. se nisi nikoli po tem kolovozu vozil, je težko, da boš vedel kam se pride......nekaj takega, kot da bi jaz dal "cesto" do moje zidance... :P
Gre za prelaz na relaciji Dolenja Trebuša - Čepovan. Slikano je v smeri proti DT, avto pa je obrnjen v smeri Čepovana.
Priporočam vsem za kak nedeljski izlet, jaz sem šel iz Spodnje Idrije preko Oblakovega Vrha v Čepovan - Čaven - Predmeja - Ajdovščina in domov v LJ Sploh ta del poti na sliki je res veličasten, na eni strani je cesta vrezana 10m v skalo, na drugi strani pa 300m prepada. Ponekod so v skalo izklesani celo kratki tunelčki. Skratka cesta, ki je lahko nastala samo s pomočjo dela vojnih ujetnikov.
nova
Da ne boste rekli, da je prelahko, vam dam dvojno. Tako bo treba pred drugimi skrivat prvo rešitev (in upat, da je prava :P ), dokler se ne dokopljete do obeh. Reši tisti, ki prvi napiše obe (ali je čisto blizu pri obeh).
adis je napisal/-a:najbolj spominja na galaksijo Camelopardalis ali kratica cam
Ni Camelopardalis (A.cam ?).
Sicer mene najbolj spominja na nekaj drugega. :P ops:
Evo dva namiga
Otok je pač treba najti = spraševati in pogruntati (predvsem izhodišče - preko npr kaj je/česa ni na sliki in potem hitro naprej), Za astronomski del obstaja pa ena pot, ki je v bistvu najlažja oz najbolj zanimiva in tam boste hitro našli sliko
za "astronomski del" imam samo 2 ideji kaj bi to lahko bilo in sicer: life after life ( življenje onstran oz. življenje po smrti) ter big bang ( nastanek življenja)
V prejšnjem postu sem dodal malo "branja med vrsticami" (skoraj - :P )
Glede otoka v srednji Dalmaciji - se vam ne zdi čudno, da zgleda "rajsko", pa vseeno ni niti hotelov niti čolnov niti ribiških čolnov? Torej?
Bo to dovolj potešilo lakoto (nov namig) po informacijah? Zdaj je pa že lahko.