Sem vedel, da bo to MacTronu mala malca.
Seveda na Google maps-u neko gorovje je - a brez vsakega imena (to sem mislil prej, žal sem se pomanjkljivo izrazil - sori), čeprav jih ima kar nekaj in kljub "naj-em", ki goro(vje) uvrščajo kar med elito (tudi za plezalce).
Puncak Jaya (pronounced [ˈpʊntʃak ˈdʒaja]), sometimes called Mount Carstensz or the Carstensz Pyramid, is a mountain in the Sudirman Range, the western central highlands of Papua province, Indonesia. Other names include Nemangkawi in the Amungkal language, Carstensz Toppen and Gunung Sukarno.
esem je napisal/-a:Sedaj se bom pa "zasukal" drugam, saj "nimam kave" :P
(To v navednicah je podobno različnim imenom gore.)
http://en.wikipedia.org/wiki/Puncak_Jaya
To je ekvatorju najbližji vrh s stalno sneženo/ledeno kepco (vrhom) - prvi "naj".Ostalih 6 "naj-ev":
Wiki je napisal/-a:Puncak Jaya is the highest mountain in Indonesia, the highest on the island of New Guinea (which comprises the Indonesian Papua provinces plus Papua New Guinea), the highest on the Australia-New Guinea continent (!??!) and the highest in Oceania. It is also the highest point between the Himalayas and the Andes and the highest island peak in the world.
Enaka ponovitev citata "daleko sto na uro" se je nanašala na to, da je gora praktično na polovici med Zugspitze in Andi - po oddaljenosti in dodatno tudi po smeri. Pod morjem >> nad morjem (na otoku).
Če vse to upoštevamo, niti ni težka uganka. Zaradi "naj-ev" sem mislil, da bo hitreje rešena. Priznam pa, da je bila malo "tricky" - v Oceaniji iskat tak snežni vrh je precej izven ustaljenih nevronskih povezav. :P
BTW - Je bila res tako težka, sem napak domneval?
MacTron
>>