damjan je napisal/-a:nebivedu je napisal/-a:Men je najboljše motoriste je*at u glavo. Prideš na križišče in čakaš na rdeči luči, pol pa pride motorist in se postavi zraven. Ko je luč še rdeča začneš nabijat gas in kr naenkrat z avtom spelješ ene 2 metra naprej. In kaj se zgodi - motorist kr čez rdečo na polno, ker misli, da je že zelena.
meni kot motoristu se to zdi malo bedno dejanje.ampak res
ker pol hočeš ti nek frajer izpadt s takim početjem
pa da ti ne omenjam kaj lahk nastane iz tega
jst osebno ko sm na motorju ne pretiravam glih(vozim ninjo zx 12 r da nebo pomote) in se peljem razmeram primerno
se je pa že zgodilo da me je kakšn avtomobilist jebal v glavo.....zdravilo za take je da spelješ čist mim njegovga špegla,mu odpreš zadnja vrata na avtu,al pa mu v primeru odprtega okna ugasneš luči.vse že preizkušeno...pa verjemi da odneha
sam vozim tako motor,avto,in šleperja,tako da za vsakega vem kako gleda na ostale udeležence v prometu:
-tako motorist na avto kot obratno
-in tako kot šlepar na avto in obratno
šele ko vse to probaš vidiš da je treba kdaj pa kdaj tud malo popustit in komu odstopit prednost in se lepo nasmejat in si mislit svoje.sam eni tega žal ne razumejo
Noben noče frajer izpast. Problem je v tem, da se motoristi preveč zanašate na ostale voznike, ostali vozniki so pa večinoma ...
A misliš, da bom stalno pazil na voznike, ki mi 20 cm stran od ogledala priletijo 200km/h na avtocesti, kjer je omejitev za vse 130km/h. Dol mi visi za vse take - vozim po voznem pasu (voznem, ne prehitevalnem), ne menjam pasu, ker ne vozim preko 120km/h. In tega se striktno držim. Ne vijugam po cesti in upoštevam signalizacijo. Če je večina motoristov ne more, jim jaz nisem kriv, počasi pa bodo morali to začet delat, ker drugače jih bo zmanjkalo.
Če hočeš preživet v današnjem "pleh" svetu se zanašaj na svoje čute in ne na to kaj delajo drugi v prometu. Druge moraš opazovati, in se jim delno prilagajat, vendar ne za svojo škodo(da bi ti zaradi butla kam priletel). Če jst zapeljem 2 metra naprej, motorist pa do konca po gasu in v rdečo, je to čisto njegov problem, zakaj pa ni pogledal na semafor kaka luč gori. V osnovi se mora sam prepričat, če to lahko stori.
Enako se dogaja če kakega "hondaša" dobiš na križišču - čisto enako je, jst kaka 2 metra naprej, b****r s hondo pa v rdečo z gasom do konca. Očitno si misli, ne boš ti mene prehitel s terencem.
V Sloveniji na žalost velja na cesti dobesedno pravilo močnejšega. Vsaj zaenkrat kaže na to. Dokler se boste tako obnašal, bo to tudi veljalo, ko pa boste upošteval znake, semaforje in podobno, potem se pa lahko začnemo pogovarjat v bolj normalnem tonu.
Enako velja za kolesarje. Jst se ustavim na rdeči luči, kolesar pa čez rdečo med avtomobili - a za njih pa zakoni ne veljajo al kaj?
NAUČTE SE VOZIT IN UPOŠTEVAJTE SIGNALIZACIJO PA ZAČNITE UPORABLJAT SVOJE MOŽGANE!!!