igre za PC in konzole, vici, smešne slike, ...

Vuso
Stalni uporabnik

Kraj: Lj

Napisal/-a Vuso So jul 28, 2007 1:00 pm

Brezveze dopovedovat nekomu, ki je zapičen v svoj prav.Naj fizično razdelijo lokale na kadilske in na nekadilske.Lokal A- fumare, lokal B-vietato fumare.
Tako kot ti rada uživaš ob kavici v svežem zraku, tako nekateri radi prižgemo čikec zraven ob kavici.Naj nas fizično ločijo, če smo tako škodljivi.Če jih pa tako skrbi za naše zdravje pa naj prepovejo prodajo tobačnih izdelkov in jih uvrstijo v 1. skupino prepovedanih drog.Jaz sem za.Bo vsaj kakšna korist od vsega skupaj.Pa še alkohol naj ruknejo zraven.Tudi alko škoduje zdravju in je dejansko toleriran tudi na cesti.Še ena neumnost več bo tale zakon.Zapičli se bodo večinoma v lokale, tvoj šef bo pa manj kadil v lokalu in več v tvoji pisarni.Srečno kekec :roll:

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Ne jul 29, 2007 9:38 am

Veš zakaj se ne bo ločevalo na lokale za kadilce in nekadilce? Ker če se to možnost prepusti gostincem, lokalov za nekadilce sploh ne bo. Dej poskusi malo razmišljati no. Če pa bi država rekla, ok, paj ih delimo na A in B in bi morali kadilski lokali plačati večjo maržo (odškodnina za delanje v zdravju rizičnemč okolju) in bi bila ta marža precej zasoljena, ugani, za katere vrste lokalov bi se gostinci odločili. Kdor misli, da gre kle za debato o zdravju oz svobodni izbiri, kot tako radi vpijete, s stališča gostincev ni ne eno ne drugo. Tu gre samo za eno stvar: zaslužek. Vse ostalo nakladanje o svobodni izbiri in represiji je samo metanje peska v oči. V trenutku, ko bi jih lokal za kadilce prišel dražje kot za nekadilce, bi vas po hitrem postopku ukinili. Dejte se že enkrat zbudit, no.

Vidim, da ti je zgodovina španska vas... Svetujem ti, da si pogledaš, kaj se je dogajalo, ko so popolnoma prepovedali alkohol... Še enkrat, velika razlika je med popolno prepovedjo in omejevanjem škodljivih vplivov. Zelo velika.

Kar se pa mojega zdaj že bivšega šefa tiče, žal ni nikoli šel v lokal... ;)
Pa srečno rožle!
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Ne jul 29, 2007 3:35 pm

Jorgi je napisal/-a:Veš zakaj se ne bo ločevalo na lokale za kadilce in nekadilce? Ker če se to možnost prepusti gostincem, lokalov za nekadilce sploh ne bo. Dej poskusi malo razmišljati no. Če pa bi država rekla, ok, paj ih delimo na A in B in bi morali kadilski lokali plačati večjo maržo (odškodnina za delanje v zdravju rizičnemč okolju) in bi bila ta marža precej zasoljena, ugani, za katere vrste lokalov bi se gostinci odločili. Kdor misli, da gre kle za debato o zdravju oz svobodni izbiri, kot tako radi vpijete, s stališča gostincev ni ne eno ne drugo. Tu gre samo za eno stvar: zaslužek. Vse ostalo nakladanje o svobodni izbiri in represiji je samo metanje peska v oči. V trenutku, ko bi jih lokal za kadilce prišel dražje kot za nekadilce, bi vas po hitrem postopku ukinili. Dejte se že enkrat zbudit, no.

Vidim, da ti je zgodovina španska vas... Svetujem ti, da si pogledaš, kaj se je dogajalo, ko so popolnoma prepovedali alkohol... Še enkrat, velika razlika je med popolno prepovedjo in omejevanjem škodljivih vplivov. Zelo velika.

Kar se pa mojega zdaj že bivšega šefa tiče, žal ni nikoli šel v lokal... ;)
Pa srečno rožle!

Torej po povedanem se strinjaš, da bodo gostinci manj zaslužili. Sam si rekel, da bi gostinci vsi izbrali kadilsko opcijo če bi bilo možno. Namreč ne daleč nazaj si to zanikal, da jim bo šlo slabše, še več, hvalil si se kakšni zapravljivci ste...upam da boste(boš) tako solidarno in socialno deloval tudi, ko bodo preštevali izgube.

P.S.: Ne dvomim, da imajo gostinci upravičen strah!!!

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Napisal/-a Jorgi Ne jul 29, 2007 4:48 pm

Kot prvo, glede na to, da me naslavljaš z moškim spolom kaže na to, da površno bereš tekst. Iz tega poslednično sledi površno sklepanje, ki je v nasprotju z napisanim. Torej še enkrat, malo bolj preposto, da bo bolj razumljivo, nisem rekla, da bodo gostinci zaslužili manj, rekla sem, da oni mislijo, da bodo zaslužili manj. Si pozoren, vidiš razliko? Dobro... Sledi, da ta strah izhaja iz trenutnega sklepanja, da je kadilcev po lokalih več kot nekadilcev in ko bo prihod teh zaradi prepovedi usahnil, da bo s tem padel tudi promet. Da, promet kadilcev že, ne pa promet nekadilcev, ki se bo povečal. Če nekje nekaj vzameš, še nekje drugje kopiči. Strah zaradi upadlega prometa je lahko upravičen za gostince samo na račun cen, ki se vrtoglavo višajo in so, brez prave osnove za povišanje, zgolj z demagoškim razlogom: zaradi konkurence; že povzročile preveliko inflacijo. V Berlinu me kofe manj pride kot v Ljubljani... :roll:

Uporabniški avatar
Niva13
Uporabnik

Kraj: planet Vulcan

Napisal/-a Niva13 Ne jul 29, 2007 4:56 pm

FBR gre za splosno in zmotno prepricanje gostincev, da nekadilci -kao izumrla vrsta - ne jemo in ne pijemo (cetudi samo sok, ki je drazji od alkota btw) in smo nasplosno nedruzabna bitja in raje cepimo doma pred enoloncnico :lol:

s takim misljenjem in dokler ne bodo morali predelovat zracenja, da dim ne bo uhajal na prosto, se bodo verjetno res odlocali za kadilce

btw si kdaj bil tolk uvideven do kolega ali kolegice, ki se jim je tvoj dim kadil direkt v faco in ju vsaj povprasal, ce ju moti?
najbolj gnusne so pa cigare, ki se vohajo na odprtem na sladolednem vrtu npr. tudi, ce si par metrov stran :?

te pa razumem, odvisnost je huda zadeva, ko nekaj postane osnovna zivljenjska potreba
@w~ b#0n~

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Ne jul 29, 2007 5:08 pm

Jorgi je napisal/-a:Kot prvo, glede na to, da me naslavljaš z moškim spolom kaže na to, da površno bereš tekst. Iz tega poslednično sledi površno sklepanje, ki je v nasprotju z napisanim. Torej še enkrat, malo bolj preposto, da bo bolj razumljivo, nisem rekla, da bodo gostinci zaslužili manj, rekla sem, da oni mislijo, da bodo zaslužili manj. Si pozoren, vidiš razliko? Dobro... Sledi, da ta strah izhaja iz trenutnega sklepanja, da je kadilcev po lokalih več kot nekadilcev in ko bo prihod teh zaradi prepovedi usahnil, da bo s tem padel tudi promet. Da, promet kadilcev že, ne pa promet nekadilcev, ki se bo povečal. Če nekje nekaj vzameš, še nekje drugje kopiči. Strah zaradi upadlega prometa je lahko upravičen za gostince samo na račun cen, ki se vrtoglavo višajo in so, brez prave osnove za povišanje, zgolj z demagoškim razlogom: zaradi konkurence; že povzročile preveliko inflacijo. V Berlinu me kofe manj pride kot v Ljubljani... :roll:

Najprej bi se ti opravičil, ker nisem vedel, da si ženska.

Moje razmišljanje je tako, da je že v štartu več potencialov kadilcev kot nekadilcev za obisk gostilne. Se pravi če je danes 70% gostov kadilcev preostalek pa nekadilcev in če se prvih po začetku veljave zakona zmanjša za 15% drugih pa poveča za 20% je še vedno izguba prometa, ker je primankljaj kadilcev številčno večji od prihoda novih nekadilcev. (Primer: 70% od 100 obiskovalcev/dan je 70(kadilcov); 30% od 100 obiskovalcev/dan je 30(nekadilcev); če se prvih zmanjša za 15% dobimo novo št. obiskov 59 (prej 70) medtem ko se nekadilcev poveča na 36 (prej 30)= skupaj obiskov po novem torej ni več 100 amapk 95; torej praktičen primer kaže, da mora biti prihod nekadilcev sorazmerno večji kot odhod kadilcev, da ostane obisk enak, kar pa realno dvomim-kdor ni hodil do danes tudi jutri ne spremeni železne srajce (in ne, ne primerjaj železne srajce s kadilci, češ da tudi oni ne spremenijo navade zahajanja v lokal. Tukaj gre za omejitev kajenja, torej navada tukaj je kajenje in ne hoja v lokal)).

lepo nedeljo še naprej

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Ne jul 29, 2007 5:18 pm

Niva13 je napisal/-a:FBR gre za splosno in zmotno prepricanje gostincev, da nekadilci -kao izumrla vrsta - ne jemo in ne pijemo (cetudi samo sok, ki je drazji od alkota btw) in smo nasplosno nedruzabna bitja in raje cepimo doma pred enoloncnico :lol:

s takim misljenjem in dokler ne bodo morali predelovat zracenja, da dim ne bo uhajal na prosto, se bodo verjetno res odlocali za kadilce

btw si kdaj bil tolk uvideven do kolega ali kolegice, ki se jim je tvoj dim kadil direkt v faco in ju vsaj povprasal, ce ju moti?
najbolj gnusne so pa cigare, ki se vohajo na odprtem na sladolednem vrtu npr. tudi, ce si par metrov stran :?

te pa razumem, odvisnost je huda zadeva, ko nekaj postane osnovna zivljenjska potreba

Ne kot prvo nisem nikoli spraševal če koga moti, ker že preden sem prižgal sem se umaknil. Kot drugo to ni mišljenje ampak dejstvo, da so lokali na izgubi. V povprečju je v sosednji italiji padel promet...ne vem od kje drugim drugačne številke (isto kot da se niso podražile stvari po uvedbi evra...ne samo kofe je bil prej 180sit danes kar na enkrat je pa 240-razlika je več kot očitnih 33,3%). Kot tretje, brezalkonholne pijače so daleč od poceni (okoli 6X dražje od malo prodajne cene) a vendar cenejše v primerjavi z alkoholnimi (okoli 10X dražje od malo prodajne). In kot zadjič, najprej si razčisti osnovne življenske potrebe (po Maslowu bo čisto vredu) potem pa trobi in pametnjakuj kaj je meni osn. življ. potreba.

Vuso
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vuso Ne jul 29, 2007 8:22 pm

Ah ja sej bo v redu...To, da imate mize v slaščičarnah pri sekretih ni krivda kadilcev kot gostev lokala ampak samega gostinca.Večina slaščičarn ima itak prepoved kajenja.Če ti ni všeč lokal greš pač drugam.Izbire je ogromno.Tudi večina kadilcev ne prenese zakajenih prostorov, posebaj pri hrani.
Jaz sem takoj za to, da se kadilske lokale dodatno davčno bremeni.Če bodo uvideli, da pač ne gre pa naj spremenijo v nekadilski lokal.Še bolje pa da se nekdo spomni in odpre verigo nekadilskih lokalov kamor boste lahko nekadilci nosili svoj denar.Aja pa dodatno bi lahko davčno bremenili tudi druge panoge ne samo gostinstva.Naprimer težki fizični delavec koristi več sredstev iz zdravstvene blagajne kot tajnica.Prav tako računalničarji, ki cele dneve gledajo v ekrane.Pa še bi lahko našteval.
Ta forum mi je dejansko odprl oči kako mukotrpno je življenje nekadilca.Celo življenje zatirani, odrinjeni in zaničevani.In lovci so postali plen oz. bodo avgusta :D
p.s. Zanimivo kako dobro se spoznaš na gostinsko dejavnost, da v nasprotju z vsemi gostinci VEŠ, da ne bodo zaslužili manj.Škoda, ker si zamudila priložnost z verigo nekadilskih lokalov.

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Ne jul 29, 2007 8:29 pm

Kje se ti podpišem?! :D

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Napisal/-a Jorgi Po jul 30, 2007 6:42 am

Tolk sem poznavalec kot ti, Vuso ;) . Imamo vsak svoje mnenje in ga delimo. Meni tale zakon čist odgovarja in ga toplo pozdravljam. Kakšne izgube bodo imeli gostinci, jah, se bodo pač morali prilagoditi. Kako sranje in neurejene razmere imam jz v svojem poklicnem področju tudi nobenega drugega ne zanima. Treba se je znati prilagoditi, tako je zdaj to v kapitalizmu. Zdej pa nehajte jamrat, kako bogi bodo gostinci, ker vas itak boli zanje in je to samo skrivanje za tistim pravim razlogom: mori vas pač da ne boste smeli več kaditi v lokalih. Pika. Jebat ga. Življenje gre naprej. Tudi zavarovanje za avtomobile se je podražilo..kot da ni že tako predrago. Pa kaj naj zdej. Al ga plačam pa vozim al pač ne. Še vedno imam možnost izbire. Tako kot kadilci: ali boš kadil in bo to zunaj oz doma (avtu) al pa ne kadiš pa si v zaprtem javnem prostoru. Popolnoma svobodna in samo vaša odločitev.

Uspešen teden, s čikom ali brez.

lp, j

Vuso
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vuso Po jul 30, 2007 10:18 am

Se strinjam.Life goes on ;)
Uspešen teden tudi tebi ;)

Uporabniški avatar
Niva13
Uporabnik

Kraj: planet Vulcan

Napisal/-a Niva13 Po jul 30, 2007 11:33 am

FBR je napisal/-a: najprej si razčisti osnovne življenske potrebe (po Maslowu bo čisto vredu) potem pa trobi in pametnjakuj kaj je meni osn. življ. potreba.

:lol: sem samo sklepala iz tvoje burne reakcije na prepoved kajenja v lokalih in na komentarje tle gor

ej sej ne bo konec sveta, poglej s te plati, ti bos lahko se vedno veselo kadil naprej kje drugje, delavci po lokalih pa bodo imeli malo bolj ugodne pogoje dela ;)

prilagajat se pa moramo itak vsi
@w~ b#0n~

Vuso
Stalni uporabnik

Napisal/-a Vuso Po jul 30, 2007 1:20 pm

Kako dobro znajo ženske pomirit strastne kadilce :P

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR Po jul 30, 2007 2:10 pm

Niva13 je napisal/-a:
FBR je napisal/-a: najprej si razčisti osnovne življenske potrebe (po Maslowu bo čisto vredu) potem pa trobi in pametnjakuj kaj je meni osn. življ. potreba.

:lol: sem samo sklepala iz tvoje burne reakcije na prepoved kajenja v lokalih in na komentarje tle gor

ej sej ne bo konec sveta, poglej s te plati, ti bos lahko se vedno veselo kadil naprej kje drugje, delavci po lokalih pa bodo imeli malo bolj ugodne pogoje dela ;)

prilagajat se pa moramo itak vsi

Res se je treba prilagajat in nikol nisem reku da se ne bom (čeprav sem mnenja, da je človek že prekomerno nategnjen iz vseh strani). Kar se pa tiče tega, da bodo delavci po lokalih imeli bolj ugodne pogoje dela pa...da, nekateri, medtem ko tisti odpuščeni ne vem če res?!!!!!

Uporabniški avatar
DaDek
Mojster foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a DaDek Po jul 30, 2007 7:43 pm

dobek mi prodaš lederzice?

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ To jul 31, 2007 9:13 am

Kak je zdaj z zakonom, je sploh sprejet, in ce je kdaj zacne veljat ?
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
tomson
Uporabnik

Kraj: LJ / MB

Napisal/-a tomson To jul 31, 2007 9:29 am

v začetku avgusta
AUDI A6 c5 3.0 220hp Quattro Benzin/LPG

Uporabniški avatar
ervin30
Uporabnik

Kraj: Slovenska Bistrica

Napisal/-a ervin30 To jul 31, 2007 10:35 am

myster je napisal/-a:ma dj...tk ko politiki nimajo kaj bolšga za delat...neke zakone kr od drugih držav posnemal..sj pr avtih je isto ko posnemajo en drugega...mogoče da je malo drugačen...ker luksus bi bli da bi pr plačah še to posnemal...

če že od drugih držav posnemajo bi blo dobro da bi od nemčije to posnemal da nebi rabil homologacije :lol:
Dobra ko bbska.
stara,okrogla, malo bolj siroka ..v svojih najbolsih letih pregresno draga .. zaj parkrat rukjena pa ze dostopna...

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron To jul 31, 2007 11:40 am

@Courage™"

V Uradnem Listu je bil 6. julija 2007 objavljen Zakon o spremembah in dopolnilih zakona o omejevanju uporabe tobačnih izdelkov. Zakon stopi v veljavo 5. avgusta 2007.

Povzetek pomembnejših sprememb zakona:

* Prepovedano je kajenje v vseh zaprtih javnih in delovnih prostorih. Za zaprt javni ali delovni prostor se šteje prostor, ki ima streho in popolnoma zaprto več kot polovico površine pripadajočih sten.
* Javni prostori po tem zakonu so prostori, namenjeni dejavnostim na področju zdravstva, otroškega varstva, vzgoje in izobraževanja, socialnega varstva, prometa, javnega prevoza, trgovine, gostinstva in turizma, športa in rekreacije ter kulture.
* Spoštovanje prepovedi kajenja so dolžni zagotoviti lastnik, najemnik ali upravitelj prostorov, kjer je kajenje prepovedano.

* Kajenje je dovoljeno v kadilnicah.
* Kadilnica pomeni tisti zaprti prostor, ki je fizično ločen od drugih zaprtih prostorov in posebej urejen izključno za kajenje.
* Kadilnica mora biti urejena tako, da iz nje ni mogoč pretok s tobačnim dimom onesnaženega zraka v drug prostor, ne sme biti namenjena prehodu v druge prostore in ne sme presegati več kot 20 odstotkov skupne površine javnega in/ali delovnega prostora, mora biti namenjena izključno kajenju, strežba ni dovoljena, v kadilnici se ne sme uživati hrane in pijače.
* Podrobnejše pogoje, ki jih mora izpolnjevati kadilnica - zahtevan pretok zraka, podtlak, pogoji čiščenja kadilnice - , določi minister, pristojen za zdravje.

* Z globo od 2.000 do 33.000 eurov se kaznuje za prekršek pravna oseba.
* Z globo od 400 do 1.000 eurov se kaznuje odgovorna oseba pravne osebe.
* Z globo od 800 do 4.000 eurov se kaznuje samostojni podjetnik posameznik.

* Zakon začne veljati trideseti dan po objavi v Uradnem listu Republike Slovenije.

vir: drzavni zbor
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Sr avg 01, 2007 7:48 am

Najlepsa hvala :)
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON
Vrni se na Zabavni kotiček

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 8 gostov