igre za PC in konzole, vici, smešne slike, ...

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Kraj: Gorenja vas

Napisal/-a Joie de vivre! To nov 06, 2007 3:46 pm

JEREMIJA79 je napisal/-a:Ma zgin že ke sej te ne bo nihče pogrešal!!! Twisted Evil

Nočem iti tja. Meni je Poljanska dolina zakon. Ti pa si si zaradi neotesanega jezika prislužil opozorilo.

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 To nov 06, 2007 3:51 pm

Tožibaba!!!

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! To nov 06, 2007 3:53 pm

FBR je napisal/-a:Po pravici povedano, veliko raje bi videl, da nas ameriški heroj ne bi prišel rešit. Prišli so samo vlagat v razjebano gospodarstvo in nič drugega. Poleg tega sem že omenil, da so financirali vojno hitlerju, tko da je bil to za njih win-win situacija.

Stalin pa je prej zagustil njihov načrt kot pa kaj drugega.

Oni se lahko delajo anglčke kolkr hočjo. Dejstvo pa je, da nimajo kej šlatat po tuji nafti in vodi. Parklje stran!

Sicer pa si vsi mal preberte, tko za izobraževanje, vsaj meni je blo super čtivo, celotne verige vladarske moči v ameriki, družinske vezi in predvsem denarni tok. Pa niso tukaj ne demokrati ne republikanci boljši. Ker je vse povezano.
Tko, kot je že nekdo rekel. Ko hoče amerika naredit novo atomsko orožje so vsi v ameriki proti, vljučno z kongresom, ko pa povejo, da bo mestece na robu popada dobilo 20.000 delovnih mest, je prvi kongresnik, ki potrdi tak zakon tisti, ki prihaja iz tega kraja. Na koncu so vsi za, ker ne more noben reči "NE" zaposlitvam. NEOKAPITALIZEM. Denar lahko kupi vse.

Vidim, da je branje raznih teorij zarote tvoj prvenstveni hobi... Američani so v vojni imeli predvsem izgube, in to na stotisoče mladih vojakov. Za kur**ve nehvaležne Evropejce, ki morajo danes prenašati ameriško zlo kot so demokracija, blagostanje, trgovinske centre, računalnike, internet, svobodo govora... Vsega tega se nismo spomnili v Evropi.

Če se ne bi izkrcali v Normandiji, bi Hitlerja porazili Rusi in Stalin bi prišel do Atlantika. Evropa bi bila res lepa dežela.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! To nov 06, 2007 3:54 pm

JEREMIJA79 je napisal/-a:Tožibaba!!!

Nikomir nisem nič zatožil, sam sem ti dal karton. Še enkrat reci "tožibaba", pa ti z veseljem dam še enega, OK?

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 To nov 06, 2007 3:57 pm

Vidim da si zelo občutljiv si mogoče ženska?

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To nov 06, 2007 3:58 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:
FBR je napisal/-a:Po pravici povedano, veliko raje bi videl, da nas ameriški heroj ne bi prišel rešit. Prišli so samo vlagat v razjebano gospodarstvo in nič drugega. Poleg tega sem že omenil, da so financirali vojno hitlerju, tko da je bil to za njih win-win situacija.

Oni se lahko delajo anglčke kolkr hočjo. Dejstvo pa je, da nimajo kej šlatat po tuji nafti in vodi. Parklje stran!

Sicer pa si vsi mal preberte, tko za izobraževanje, vsaj meni je blo super čtivo, celotne verige vladarske moči v ameriki, družinske vezi in predvsem denarni tok. Pa niso tukaj ne demokrati ne republikanci boljši. Ker je vse povezano.
Tko, kot je že nekdo rekel. Ko hoče amerika naredit novo atomsko orožje so vsi v ameriki proti, vljučno z kongresom, ko pa povejo, da bo mestece na robu popada dobilo 20.000 delovnih mest, je prvi kongresnik, ki potrdi tak zakon tisti, ki prihaja iz tega kraja. Na koncu so vsi za, ker ne more noben reči "NE" zaposlitvam. NEOKAPITALIZEM. Denar lahko kupi vse.

Vidim, da je branje raznih teorij zarote tvoj prvenstveni hobi... Američani so v vojni imeli predvsem izgube, in to na stotisoče mladih vojakov. Za kur**ve nehvaležne Evropejce, ki morajo danes prenašati ameriško zlo kot so demokracija, blagostanje, trgovinske centre, računalnike, internet, svobodo govora... Vsega tega se nismo spomnili v Evropi.

Če se ne bi izkrcali v Normandiji, bi Hitlerja porazili Rusi in Stalin bi prišel do Atlantika. Evropa bi bila res lepa dežela.

Jaz ti povem, kakšno je dokazno gradivo. Podpirali so nacistično nemčijo finančno. Na koncu so jim pa še vse najboljše znanstvenike pobrali. Tko, da marsikaj odkrito v ameriki temelji na svežih koreninah evrope.

Kot naprimer raketni fizik V2 in V3 rakete Von Braun. Sploh ni bil nacist :)

Ti verjameš ali ne, veliko stvari amerika spretno prekriva. Ravno tako peljete debato vedno stran od iraka. Še vedno nisem slišal niti besede zagovora na to temo.

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Kraj: Cela EU

Napisal/-a McLaren To nov 06, 2007 4:03 pm

JEREMIJA79 je napisal/-a:Vidim da si zelo občutljiv si mogoče ženska?

Zdej ti bom pa jaz dal kraton. Obnašaj se! Misliš met debato na nivoju al otroški vrtec?
Opozorilo. Verjemi mi na besedo, tvoje zadnje, preden letiš.

FBR je napisal/-a:
Jaz ti povem, kakšno je dokazno gradivo. Podpirali so nacistično nemčijo finančno. Na koncu so jim pa še vse najboljše znanstvenike pobrali. Tko, da marsikaj odkrito v ameriki temelji na svežih koreninah evrope.

Ti verjameš ali ne, veliko stvari amerika spretno prekriva. Ravno tako peljete debato vedno stran od iraka. Še vedno nisem slišal niti besede zagovora na to temo.

Isto so delali rusi, angleži in še kdo. Vsi so hoteli čimprej znanstvenike pobrat, tako da tu se motiš da so to delali samo američani.

PS: mi prosim daš kakšen link o finančnem podpiranju nacistične nemčije? Resno, ker me zanima.
Zadnjič spremenil McLaren, dne To nov 06, 2007 4:07 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
RED_line
Stalni uporabnik

Kraj: Markovec City

Napisal/-a RED_line To nov 06, 2007 4:07 pm

Nikomir nisem nič zatožil, sam sem ti dal karton. Še enkrat reci "tožibaba", pa ti z veseljem dam še enega, OK?

sej, kartone je najlažje delit. zato pa imam jz 3 ker se z enim modom nisem nekaj strinjal. ko sem videl da ne morem rečt svojega mnenja sem utihnil.
gassssssssssssssssss

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Napisal/-a McLaren To nov 06, 2007 4:08 pm

RED_line je napisal/-a:

sej, kartone je najlažje delit. zato pa imam jz 3 ker se z enim modom nisem nekaj strinjal. ko sem videl da ne morem rečt svojega mnenja sem utihnil.

Tukaj se gre da je moderatorja žalil! Smo dali recimo FBR-ju kakšno opozorilo zaradi tega ker ima drugačno mnenje? Nismo. Enako bi naredil v kateri koli drugi temi, tudi če bi imela enake poglede na situacijo.

Uporabniški avatar
Joie de vivre!
Moderator foruma

Napisal/-a Joie de vivre! To nov 06, 2007 4:09 pm

FBR je napisal/-a:

Tole sem napisal na 2. strani:

Irak je bila velika napaka, napadli so ga pod pretvezo, vse skupaj smrdi na veliko kapitalistično zaroto, se strinjam. Vendar 99% iraških žrtev povzročijo Iračani sami. Tudi ne vemo, kako bi bilo, če se Američani ne bi vmešali. Američani so bili povod za državljansko vojno v Iraku, še zdaleč pa ne vzrok.

Če Von Brauna ne bi zagrabili Američani, bi ga Rusi. Nasplošno so bili Rusi v zgodovini veliko bolj imperialistični in nasilni, Amerika je nastala kot njihova protiutež. Bi raje imel Ruse za vratom? Ne vem no, jaz imam raje Američane. Tudi Slovenci smo uporabili znanje nacistov, v Škofji Loki so prav nemški ujetniki s svojim znanjem postavili osnovo za tovarno LTH. Torej smo Slovenci isti kurci kot Američani?

Kako pa potem nate vplivajo Američani, povej mi? Je kvaliteta tvojega življenja zaradi njih manjša?

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Napisal/-a McLaren To nov 06, 2007 4:16 pm

Ja in mislim da so v tovarni aluminija kidričevo med časom druge svetovne vojne izdelovali dele za Messerschmitt.
Bolj za zanimivost ;) Tovarno so v vbistvu postavili nemci, naši so jo samo preuredili ;)

Uporabniški avatar
adis
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a adis To nov 06, 2007 4:28 pm

Joie de vivre! je napisal/-a:Adis, Jeremija, FBR in podobni, vi ste najbolj podobni prav tistim Američanom, ki jih omenjate. Pljujete vse počez na osnovi primitivnih stereotipov in na osnovi Borata.

Ravno take Američane so intervjuirali v tistem videu.

ne pljuvam po nikomer še posebej ne po američanih niso vredni mojega "pljunka" če je že govora o tem, pravim in ponavljam le da je najprej potrebno poznati svojo zgodovino namesto tujih, preveč se ubadamo s tem kaj je kdo drug naredil namesto da se osredotočimo na pozitivne in negativne lastnosti našega naroda oz. države in skušamo pripeljati našo državo oz. ljudstvo na višji nivo razmišljanja in na višji nivo napredka. v tem je pri nas problem, preveč se osredotočamo na druge namesto na nas same...

sicer je tole že malo vse skupi off...

kar se tiče američanov sta samo 2 pola in sicer, tisti ki so ZA USA in tisti ki so PROTI USA.

jaz nisem ne eno in ne drugo, sem nevtralen

PS: da še odgovorim na sam naslov teme, amerika ni debilna zakaj? ker če nebi bilo njih nebi danes pisali tukaj na forumu, ker so oni "izumili" internet, dali so nam tudi boljši vpogled v vesolje in planete okrog nas, dali so nam izum ki se imenuje PC itd....
imajo kot narod svoje pomankljivosti tako kot jih imamo mi sami...

Uporabniški avatar
C4V4L13R
Poznavalec foruma

Kraj: Pod Gorjanci

Napisal/-a C4V4L13R To nov 06, 2007 5:17 pm

Jeremija, no, no...saj gre samo za debato, ne to preveč osebno jemat, žaljenja res ne rabimo...

ja adis...se pa strinjam, tukaj nimam kaj dodat.

mam pa še vedno pač svoja stališča za katerimi stojim...

Uporabniški avatar
FBR
Poznavalec foruma

Napisal/-a FBR To nov 06, 2007 5:25 pm

http://www.youtube.com/watch?v=BdOuoBACZL0 ...o Bushovem dedku in nacijih.

Sicer pa obstaja kar nekaj gradiva o Rockefellerju in ostalih vplivnežih (vtipkaš na youtube rockefeller in ulala), ki jih je kar nekaj... zelo lepo jih povzema dokumentarec (možno ga je videti na youtubu v delih, zaradi omejitve dolžine) masters of money.

Rockefeller za pokušino: http://www.youtube.com/watch?v=YCmsT_I6SaE kdo je ta tip Aaron pa se še nisem poglobil.

Sicer sem res malo privrženec teorij o zaroti, pa ne samo zato, ker so zanimive, temveč zato, ker mi je povsem jasno, da vsaka vlada za hrbtom ljudi dela zelo svinjske stvari, ki jih prikrivajo na vse pretege. S Slovenijo vključno.

OFF:

Kar se kartonov tiče. Eden karton je bil sigurno zaslužen. Žal tako je. Tukaj lepo v navodilih piše, da ni demokracije.
Sem pa že tudi sam prišel z modi navzkriž, vendar sem bil raje tiho, pa me ravno tako moti neenakopravnost. Pa ne da hočem bit ovčka, samo vem da ne bom nič dosegel. Pa sem ravno danes razmišljal če bi rekel bobu bob.

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To nov 06, 2007 6:18 pm

ne se preveč kregat no...ko bojo spet eno zanimivo temo zaklenal...kakorkol.preden bi pa kaj govoril o ameriki, bi mogli pa mal se pozanimat v kako history book o usa.

kakorkoli...busha tepete zaradi iraka-dobil je kar je hotel-letala v WTC.ampak to nima nobene veze z drugo sv.vojno. takrat so bili drugi časi, pa verjamete ali ne-takrat nobeden ni vedel ali ima hitler še kakšnega asa v roki kot so rakete V1in V2.kot tudi zdaj ne veste kaj še skriva amerika.

pa še to...hitler je bil diktator.tudi oni so se bali da bi dobili pošiljko raket na državo, kot so jih angleži.a bi vi čakali da bi npr.:indija začela izdelovati masovna orožja, čez 5 let pa sprožila vojno...mislim da ne bi mirno čakali in molili da se to konča pod božjo roko...ko bi bla zavzeta slovenija bi bli tisti partizanski upori-še sam bi šol v boj za svobodo.

za nafto se tudi išče alternativa...tk da ne tk skrbet.po ocenah geologov, naj bi bilo nafte za 30 let-do takrat pa sebo že spolnali kaj pametnega...glej ga zlomka...mogoč bodo pa izumitelji američani.

kar se tiče pa ameriške politike pa samo tiho, ker prvo je treba pomest pred svojim pragom.mamo probleme s tujci, z davki in še z marsičem, američani pa imajo tudi svoje probleme (nevem kakšne, ampak sem lahko prepričan da ste jih omenili).

lp

Uporabniški avatar
McLaren
Mojster foruma

Napisal/-a McLaren To nov 06, 2007 6:36 pm

myster je napisal/-a:
za nafto se tudi išče alternativa...tk da ne tk skrbet.po ocenah geologov, naj bi bilo nafte za 30 let-do takrat pa sebo že spolnali kaj pametnega...glej ga zlomka...mogoč bodo pa izumitelji američani.

lp

Zdej sem se spomnu nekaj zanimivega. Sem gledal en dokumentarc iz leta okoli 1975 in so izjavli:" po ocenah strokovnajkov ocenjujejo da je nafte dovolj le še do leta 2000". :D

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 To nov 06, 2007 6:47 pm

Amerikanizacija nas je dosegla in pojedla.Vsaj nekatere. :cry

Uporabniški avatar
myster
Poznavalec foruma

Kraj: malo tu, malo tam, odvisno od vremena

Napisal/-a myster To nov 06, 2007 8:35 pm

če pa vas zanima podobne info. iz ameriške politike, pa vprašite onega iz chicaga ko dobavlja ameriške avte...bodite ustvarjalni :lol:

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi To nov 06, 2007 8:50 pm

No pa da se še jaz malce naserjem tule. :P Čisto po pravici povedano, mi gre na živce, ker se američani postavljajo nad nas, vse ostale. Že sama zaščita ameriških državljanov, vojakov itn., da jim ne sme soditi nihče razen njih samih in da so imuni pred zakoni, ki veljajo za vse nas ostale, je slabo. Da razčistim že na začetku: nihče ne oporeka zasluge američanom za vse dobro, kar so naredili v svetu. Sploh ne. Vendar preteklosti ne živimo, živimo sedanjost. In če malo vlečemo vzporednice z vsemi veliki imperiji, se pojavlja nek vsem skupen vzorec. V začetku države prosperirajo, ogromno naredijo na infrastrukturi, kulturi, izobrazbi, povežejo ljudi, brišejo razlike, ustvarjajo in znanstveno napredujejo (Grčija, Rim, Nemčija...). Govorimo o velesilah, ki so izumile ogromno. Kaj vse je npr. nastalo v času Hitlerja! Seveda je dandanes blastfemično omeniti v povezavi z njim kaj drugega kot genocid, vseeno si ne gre zatiskat oči, da je bil štart dober za ljudi..socialna varnost, nova infrastruktura (konec koncu, komu se lahko zahvalimo za izum avtoceste...), umetnost, tehnološki napredek itn. Vendar, začela se je selekcija. Nemški narod je postal večvreden, apetiti so postali še večji....no, kako se je končalo vemo vsi. Z Ameriko se nekaj dogaja. Kdor trdi nasprotno, si zatiska oči. Ne govorim na pamet. Moja najboljša prijateljica mi je strla srce, ko se je poročila v Ameriko (pa ne zaradi Amerike, zaradi daljave...). Nisva več toliko v kontaktu kot začetna leta, priznam, vseeno so njena pripovedovanja o razmerah tam izredno zaskrbljujoča. Živi na Floridi, suburbs-i Orlanda. Večina ljudi je dejansko neizobraženih, trgovine zapirajo, bencinske pumpe propadajo, ljudje se komaj prebijajo iz dneva v dan, za šolanje ni denarja, dopusti so samo formalnost in če se kot navaden povprečen prebivalec Floride odločiš, da ga boš koristil, lahko kar spokaš. Decembra je rodila prelepo deklico. Dva meseca pred porodom so jo vrgli iz službe (ugleden arhitekturni biro, ki ji je zatrdil, da jo bo podpiral v času nosečnosti). Porodniške po zakonu je en mesec... Vsaj enkrat na leto jim odpihne streho zaradi številčnih orkanov, zavarovalnice nočejo več sklepati novih zavarovanj.... Že dve leti se trudita in čakata na urejeno papirologijo, da se preselita v Kanado. Pravita, da ne zdržita več. Oba visokošolsko izobražena. Kolegica se je tri leta trudila, da so jo na koncu honorarno zaposlili za drobiž v neki trgovini z oblačili. 12 ur brez odmora. Za diferencialne izpite ni imela denarja. 11 izpitov, vsak dobrih 1000$... To je njuna resničnost.
Amerika pere možgane. Na TV ni nič o dogajanju drugje, če to ni voda na mlin vladajoči garnituri (Francozi imajo podoben problem. 90% poročil je notranje dogajanje). Povprečen američan ne išče za novicami, novice poiščejo njega. In če dovolj dolgo nekoga prepričuješ in mu vcepljaš nekaj, še malce zasoliš s strahom in bojaznijo, ti prej ko slej verjame. Vseeno je v Ameriki ogromno izobraženih ljudi, intelektualcev, ki znajo mislit s svojo glavo in vidijo, kaj se dogaja in kakšno pot je ubrala Amerika. Kaj je glavna razlika med Ameriko in Rusijo/Kitajsko/ipd.? Pri slednjih gre za "lokalne" fronte, Amerika ima večje apetite. In ima možnost te apetite potešit. Torej je upravičen strah. Strah narodov, ki so se predolgo časa borili za suverenost svoje države. Strah narodov, ki imajo nekaj, kar Amerika rabi in ne izbira sredstev: nafto. Ni jih strah Rusije, ni jih strah Kitajske, ker imajo, zaenkrat, še dovolj dela s samimi seboj. Amerika pač ne. Amerika je pomešala pojme, izgubila kompas. Amerika ne pozna več osnovnih pojmov, kot so morala, demokracija, pravičnost. Pravica je, da, vendar za Američane. Njihova pravica je v zadnjem času postala večja od pravic od ostalih ljudstev. Tu pa zaidemo na tanki led. Družba je postala deviantna. To je Grke pokopalo. Nihče ne mara, da mu nekdo drug ukazuje. Jz že ne. In včasih ali bolje prav zaradi tega pride do odpora. Amerika nikoli ni izkusila, kaj pomeni biti v vojni leta in leta in izgubiti za cele države prebivalcev. Manjka jim ta izkušnja in ravno zaradi tega gredo tako z lahkoto v "avanture", ki pa v večini primerov potegnejo za sabo še slabše razmere. Na bojiščih pa se znajdejo mladi fantje, ki so šli v vojsko samo zato, da zaslužijo nekaj denarja, da bodo morda šli potem na nadaljne šolanje, ali pa preživeli svoje družine. Brez imen, samo številke. Bolj je pomembno ali je Britney zopet brez hlačk. To je Amerika danes.
Obey me. You'll be happier.

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 To nov 06, 2007 8:54 pm

Jorgi je napisal/-a:No pa da se še jaz malce naserjem tule. :P Čisto po pravici povedano, mi gre na živce, ker se američani postavljajo nad nas, vse ostale. Že sama zaščita ameriških državljanov, vojakov itn., da jim ne sme soditi nihče razen njih samih in da so imuni pred zakoni, ki veljajo za vse nas ostale, je slabo. Da razčistim že na začetku: nihče ne oporeka zasluge američanom za vse dobro, kar so naredili v svetu. Sploh ne. Vendar preteklosti ne živimo, živimo sedanjost. In če malo vlečemo vzporednice z vsemi veliki imperiji, se pojavlja nek vsem skupen vzorec. V začetku države prosperirajo, ogromno naredijo na infrastrukturi, kulturi, izobrazbi, povežejo ljudi, brišejo razlike, ustvarjajo in znanstveno napredujejo (Grčija, Rim, Nemčija...). Govorimo o velesilah, ki so izumile ogromno. Kaj vse je npr. nastalo v času Hitlerja! Seveda je dandanes blastfemično omeniti v povezavi z njim kaj drugega kot genocid, vseeno si ne gre zatiskat oči, da je bil štart dober za ljudi..socialna varnost, nova infrastruktura (konec koncu, komu se lahko zahvalimo za izum avtoceste...), umetnost, tehnološki napredek itn. Vendar, začela se je selekcija. Nemški narod je postal večvreden, apetiti so postali še večji....no, kako se je končalo vemo vsi. Z Ameriko se nekaj dogaja. Kdor trdi nasprotno, si zatiska oči. Ne govorim na pamet. Moja najboljša prijateljica mi je strla srce, ko se je poročila v Ameriko (pa ne zaradi Amerike, zaradi daljave...). Nisva več toliko v kontaktu kot začetna leta, priznam, vseeno so njena pripovedovanja o razmerah tam izredno zaskrbljujoča. Živi na Floridi, suburbs-i Orlanda. Večina ljudi je dejansko neizobraženih, trgovine zapirajo, bencinske pumpe propadajo, ljudje se komaj prebijajo iz dneva v dan, za šolanje ni denarja, dopusti so samo formalnost in če se kot navaden povprečen prebivalec Floride odločiš, da ga boš koristil, lahko kar spokaš. Decembra je rodila prelepo deklico. Dva meseca pred porodom so jo vrgli iz službe (ugleden arhitekturni biro, ki ji je zatrdil, da jo bo podpiral v času nosečnosti). Porodniške po zakonu je en mesec... Vsaj enkrat na leto jim odpihne streho zaradi številčnih orkanov, zavarovalnice nočejo več sklepati novih zavarovanj.... Že dve leti se trudita in čakata na urejeno papirologijo, da se preselita v Kanado. Pravita, da ne zdržita več. Oba visokošolsko izobražena. Kolegica se je tri leta trudila, da so jo na koncu honorarno zaposlili za drobiž v neki trgovini z oblačili. 12 ur brez odmora. Za diferencialne izpite ni imela denarja. 11 izpitov, vsak dobrih 1000$... To je njuna resničnost.
Amerika pere možgane. Na TV ni nič o dogajanju drugje, če to ni voda na mlin vladajoči garnituri (Francozi imajo podoben problem. 90% poročil je notranje dogajanje). Povprečen američan ne išče za novicami, novice poiščejo njega. In če dovolj dolgo nekoga prepričuješ in mu vcepljaš nekaj, še malce zasoliš s strahom in bojaznijo, ti prej ko slej verjame. Vseeno je v Ameriki ogromno izobraženih ljudi, intelektualcev, ki znajo mislit s svojo glavo in vidijo, kaj se dogaja in kakšno pot je ubrala Amerika. Kaj je glavna razlika med Ameriko in Rusijo/Kitajsko/ipd.? Pri slednjih gre za "lokalne" fronte, Amerika ima večje apetite. In ima možnost te apetite potešit. Torej je upravičen strah. Strah narodov, ki so se predolgo časa borili za suverenost svoje države. Strah narodov, ki imajo nekaj, kar Amerika rabi in ne izbira sredstev: nafto. Ni jih strah Rusije, ni jih strah Kitajske, ker imajo, zaenkrat, še dovolj dela s samimi seboj. Amerika pač ne. Amerika je pomešala pojme, izgubila kompas. Amerika ne pozna več osnovnih pojmov, kot so morala, demokracija, pravičnost. Pravica je, da, vendar za Američane. Njihova pravica je v zadnjem času postala večja od pravic od ostalih ljudstev. Tu pa zaidemo na tanki led. Družba je postala deviantna. To je Grke pokopalo. Nihče ne mara, da mu nekdo drug ukazuje. Jz že ne. In včasih ali bolje prav zaradi tega pride do odpora. Amerika nikoli ni izkusila, kaj pomeni biti v vojni leta in leta in izgubiti za cele države prebivalcev. Manjka jim ta izkušnja in ravno zaradi tega gredo tako z lahkoto v "avanture", ki pa v večini primerov potegnejo za sabo še slabše razmere. Na bojiščih pa se znajdejo mladi fantje, ki so šli v vojsko samo zato, da zaslužijo nekaj denarja, da bodo morda šli potem na nadaljne šolanje, ali pa preživeli svoje družine. Brez imen, samo številke. Bolj je pomembno ali je Britney zopet brez hlačk. To je Amerika danes.

:bow
Vrni se na Zabavni kotiček

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov