Drocky je napisal/-a:KARL ABARTH je napisal/-a:LANCIA BETA MONTECARLO
LP
Vbistvu je Lancia Montecarlo, brez beta
Karl, nadaljuješ
Glede imena avtomobila iz uganke ; kolikor je meni znano je bila vedno BETA MONTECARLO - ker je šlo za več različic modela BETA in sicer ; BERLINA, COUPE, SPIDER, HPE, MONTECARLO - oz s polnim imenom LANCIA BETA BERLINA, LANCIA BETA COUPE … itd.
Nekaj malega o modelu LANCIA BETA MONTECARLO (zgoraj - prvi filmček) - da vam pospeši utrip - upam, da ne bo zato glavni krivec LANCIA (beri: če je tako, ste »zreli« za obisk pri dohtarju)
http://www.montecarlo.org.uk/
Z tiste, ki ne razumete jezika - se da tudi z očmi »brat« - med drugim tudi delček ambienta okolice Val di Susa
Glede A112 ABARTH - najprej je treba upoštevat, da gre za več generacij vozil, ki imajo ob praktično nespremenjeni osnovni obliki (beri: malenkostni popravki - modi primerna evolucija) ,različni oblikovni slog notranjosti števcev + ostalega. Kolikor je meni znano pa »čentododiči« ni imela nikoli takšne števce. Nekaj - različnih generacij imate na slikah.
Meni osebno je najlepša prva serija - na sliki spodaj - je tudi zelo redka, cene dobro ohranjenih ali kvalitetno obnovljenih dosegajo ceno novega, solidno opremljenega BRAVO-ta.
LP