igre za PC in konzole, vici, smešne slike, ...

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Kraj: MariboR

anketno vprašanje in odgovori o tujcih

Napisal/-a RegY To mar 16, 2004 3:51 pm

Anketno vprasanje v Sloveniji: "Mislite, da je v Sloveniji prevec tujcev?"
5 % je odgovorilo NE.
20 % je odgovorilo DA.
75 % je odgovorilo: "To nije moj problem, uopste..."

:twisted: :twisted: :twisted:
Slika

Uporabniški avatar
vazman
Stalni uporabnik

Napisal/-a vazman To mar 16, 2004 4:07 pm

Vete kaj bo reku zadn Slovenc leta 2050?

- Nema nas više
lastnik:
Lada Vesta 1.6 16v (2017, od 8/2019 - )
Opel Astra classic F 1.6 16V (2001, od 12/2015-9/2019)
Lada 111 1.5 (2001, od 7/2012-12/2015)
Škoda Felicia 1.3 -(1999, od 1/2012-7/2012)
Lada 111 1,5 (2001, od 1/2003-1/2012)
Lada 1500 SL- (1979) oldtimer s certifikatom (od 8/2007-)
Lada Riva 1600 (1985) oldtimer s certifikatom (od 10/2014-)

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Napisal/-a RegY To mar 16, 2004 4:14 pm

po mojih izračunih bo ta izjava še celo res držala!

mislim, da v približno istem letu ne bo v slo več pristnega slovenskega priimka, ampak še samo ić, čič, itd...

se opravičujem vsem, ki se tako pišejo, ampak samo povem kaj mislim

p.s.: že moj oče je pred kake 7 leti rekel, da naj se nogometni klub viole preimenuje v violić :lol:
Zadnjič spremenil RegY, dne To mar 16, 2004 4:14 pm, skupaj popravljeno 1 krat.
Slika

Uporabniški avatar
nightrider31
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a nightrider31 To mar 16, 2004 4:14 pm

to pa ne eni skrbimo za to da ne bomo izumrli :roll: :twisted:
Slika

music_man
Novinec

Kraj: doma

Napisal/-a music_man Sr mar 17, 2004 5:56 pm

Moj priimek je Primožič tko d lepo prosm d se mal lepse vedete :P

Drgac pa use kar je na ič je zanič razem mene in senvič 8) :P

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat Sr mar 17, 2004 6:11 pm

nightrider31 je napisal/-a:to pa ne eni skrbimo za to da ne bomo izumrli :roll: :twisted:

ja se podpišem
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Punto ABARTH
Poznavalec foruma

Napisal/-a Punto ABARTH Sr mar 17, 2004 6:13 pm

svastsa :P

Uporabniški avatar
Zok
Uporabnik

Kraj: Ponikva

Napisal/-a Zok Sr mar 17, 2004 6:15 pm

delam na tem, da ne bomo izumrl (pocas se bojo sami mali Zokeci naokrog sprehajal...)... :lol: :lol: :lol:
Mondeo mk3 saloon 2.0 TDCi - 186 HP, 408 Nm

Mate
Poznavalec foruma

Kraj: Dolsko

Napisal/-a Mate Sr mar 17, 2004 6:47 pm

To zna bit problem, da bomo slovenci izumrl. Ne pa prosim takoj z izjavami da so čič in ič neslovenski priimki. Pisem se Bokalič pa ne vem za nobenga od mojih prednikov, da ne bi bil slovenec. In tud priimka kot sta Zupančič, in Župančič mislm da sta slovenska.

Pa tud drugi priimki, k se recimo končajo z ić ipd. so lahko cist dobri ljudje in tud ce nimajo glih slovenskih korenin, lahko po neki letih zivljenja v sloveniji govorijo cist dobro slovensko in se tud obnasajo tko.

No ja, pa da ne boste misll da sm nek "vse za slovence" manijak, mi grejo posten na zivce uni, k so ze neki casa v sloveniji in se niti mal ne pomatrajo da bi slovensko govoril, ampak furajo naprej svojo srbohrvascino ipd. Pa tud uni, k misljo da lahko tuki pocnejo vse kar hocjo mi grejo na zivce.

No ja, mal sm se razpisu :-P

Uporabniški avatar
RegY
Moderator foruma

Napisal/-a RegY Sr mar 17, 2004 7:12 pm

Mate je napisal/-a:To zna bit problem, da bomo slovenci izumrl. Ne pa prosim takoj z izjavami da so čič in ič neslovenski priimki. Pisem se Bokalič pa ne vem za nobenga od mojih prednikov, da ne bi bil slovenec. In tud priimka kot sta Zupančič, in Župančič mislm da sta slovenska.

se strinjam in se zavedam, da se tako končajo tudi nekateri čisti slovenski priimki, zato sem napisal, da se opravičujem vsem, ki se bodo čutili s tem prizadete, pa da so od dol, al pa so "naši" tud po koreninah

Mate je napisal/-a:Pa tud drugi priimki, k se recimo končajo z ić ipd. so lahko cist dobri ljudje in tud ce nimajo glih slovenskih korenin, lahko po neki letih zivljenja v sloveniji govorijo cist dobro slovensko in se tud obnasajo tko.

take celo spoštujem, čeprav sedaj je debata o priimkih samih, ne o lastnikih le-teh in njihovem obnašanju

Mate je napisal/-a:No ja, pa da ne boste misll da sm nek "vse za slovence" manijak, mi grejo posten na zivce uni, k so ze neki casa v sloveniji in se niti mal ne pomatrajo da bi slovensko govoril, ampak furajo naprej svojo srbohrvascino ipd. Pa tud uni, k misljo da lahko tuki pocnejo vse kar hocjo mi grejo na zivce.

nažalost taki tudi obstajajo, bog jim opraviči grehe

upam, da sem s temi parimi besedami s katerimi sem pokomentiral tvoj post razjasnil par nejasnosti in vsaj delno potolažil ta prepir - ki pa ni bil moj namen te teme!

da me nebo za kakim vogalom na kakem srečanju zdaj čakalo par rojakov, pa me poskušalo preoblikovat :D čeprav po takih besedah, bi si po njihovem mnenju verjetno to zaslužil, ampak saj potem niso nič boljši od mene - nasprotno, še večji nacionalisti so potemtakem
jaz zase vem, da nisem nacionalist (kaj preveč velik, spet se vračam temo samo priimkov in migracij ljudi, ki jih lahko sledimo po priimkih, seveda pa tudi plodnost njihove narodnosti - vsi vemo koliko se slovenci množimo naproti našim bivšim bratom Jugoslavije, če govorim iz glave, lahko rečem številko vsaj 1:5

upam, da bo kdo potrdil ta post :D pa še dodal svoje mnenje, me morda kje popravil... morda celo spremenil moje razmišljanje
Slika

maky
Moderator foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a maky Sr mar 17, 2004 7:21 pm

imam priimek na vič. tako kot že 8 generacij mojih prednikov. drugače pa moj priimek izhaja iz rusije...

sem pa alergičen na to če mi kdo priimenk narobe napiše ali bog ne daj pove. ker je bil napisan narobe (z mehkim ć) nisem že marsikaj prevzel (med drugim pošte od vojske,...v srednji šoli sem pa skoraj ukor fasal ker sm prfoksi za slovenščino zabil kako me lahko sploh kaj nauči če še mojega priimka ne zna prav prebrati!
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Serđo™
Poznavalec foruma

Napisal/-a Serđo™ Sr mar 17, 2004 7:27 pm

uuu, we are than brothers russians :D

moj priimek je tud ruski 8)

Tha Vodka Mafia™

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Sr mar 17, 2004 7:31 pm

Serđo™ je napisal/-a:uuu, we are than brothers russians :D

moj priimek je tud ruski 8)

Tha Vodka Mafia™

hehe jaz mam še ime tako kot bivši ruski predsednik :lol: :lol: :lol:
grem ga naprej pit če mam že tako ime :lol: :lol: :lol:
SlikaSlika

Uporabniški avatar
andrej777
Poznavalec foruma

Kraj: Telče (Sevnica)

Napisal/-a andrej777 Sr mar 17, 2004 7:54 pm

Jz sem mel sošolca ki se je pisal KOVALJEV in mi smo ga klical kr RUS. najbol simpl.
It's not the speed that kills, it's the sudden stop that hirts !!

music_man
Novinec

Kraj: doma

Napisal/-a music_man Sr mar 17, 2004 9:32 pm

Moj sosolc se pise Holynski in ti zrihta use ugodno radio, diskman,... pac po zelji :)
Tipo tahujs svercer

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Sr mar 17, 2004 9:35 pm

In kaj ma priimek z osebnostjo vas jaz zdaj vprašam ? Jaz se tui pišem MladenoviĆ pa ne vem če obstaja kak človek ko mu moja osebnost ni všeč... Pa kaj če nisem od tu ? Kaj to avtomatsko pomeni da kradem pa lažem pa razbijam ??
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Sr mar 17, 2004 9:37 pm

Courage™ je napisal/-a:In kaj ma priimek z osebnostjo vas jaz zdaj vprašam ? Jaz se tui pišem MladenoviĆ pa ne vem če obstaja kak človek ko mu moja osebnost ni všeč... Pa kaj če nisem od tu ? Kaj to avtomatsko pomeni da kradem pa lažem pa razbijam ??

itak da ne! mene samo moti ko je moj priimek narobe napisan ali izrečen...
predstavljaj si da bi ti na spričevalu pisalo Mladenevič. Majhna napaka ampak imaš lahko hude pizdarije v prihodnosti... na to sem jaz alergičen
SlikaSlika

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Sr mar 17, 2004 9:45 pm

Sej te razumem, se je meni že to tudi dogajalo. So mi zaradi napake v mehkem in trdem č-ju zagnjavli že pri vpisu na fax da sn skoro polamo cel fax...

Mene samo moti da vse čefure (nimam drugega izraza za nas) mečete v isti koš... Niso vsi ki se pišejo na IĆ lopovi, ne delajo se vsi frajerjev, niso vsi lažofi, ampak je večina folka ki ga jaz osebno poznam prav vredi. Tisto ko sn ču da ne morete slišat ko se pogovarjajo v srpskem jeziku je pa tak. Tudi jaz se tak pogovarjam, AMPAK samo in izrecno v srpski družbi, nikoli se ne sprdavam da bi se recimo s čistim slovencom meno po srpsko... V družbi pa je tak normalno. Srbi majo drugačne navade kot slovenci, in samo zato jih še ni treba spustit na en nivo nižje...

Slovenščina mi pa tui ne dela problemov, matura je padla s 4-ko ;)
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
mišel
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a mišel Sr mar 17, 2004 10:18 pm

s čim se vi ukvarjate! meni se zdi da je to forum v zvezi z avti in ne v zvezi z ljudmi, priimki in ...

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Sr mar 17, 2004 10:20 pm

Klopčič

Pa naj samo kdo bo kaj pameten pa ga bom kar povozu. :lol: V glavnem ne se bemtit čez vse čič-e in ič-e. Uni pravi so namreč ić-i. Na čič se pa konča kar nekaj zvenečih priimkov (Mate je lepo napisal). Pater če ne so pa naši najbolj znani pisatelji čapci (Jurčič, Župančič...).
Drugače pa poznam kar nekaj super primerov na ić ki so v redu. Žal vse skupaj odtehtajo uni slabi ki delajo probleme in mislijo, da si lahko dovolijo vse.

Drugače pa dobre fore ni kaj. Poskrbimo, da ne izumremo!!!
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...
Vrni se na Zabavni kotiček

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov