igre za PC in konzole, vici, smešne slike, ...

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Kraj: Ljubljana

Colin McRae Rally 4

Napisal/-a Sale Če apr 08, 2004 9:23 am

Je tu kdo, ki si že lasti dotično igro? Zanimajo me vaša mnenja o samem špilu ipd. Aja, seveda še obvezno vprašanje (ki sem ga zastavil tudi že drugje): je kakšen interesent za online prvenstvo preko interneta?

Pa še moj (subjektivni) kratki opis igre:

Torej za začetek naj povem, da je zame osebno špil precej boljši od trojke. Fizika avtomobilov je solidna, sicer precej arkadna ampak se ne moremo preveč pritoževat, saj ponudba rallyev za PC ni ravno najbogatejša. Mogoče malo moti preveč podobno obnašanje avta na različnih podlagah (sneg, asfalt,...). Seveda se bo marsikomu zdelo, kot da je na drsalnici ampak kaj hočemo, to je pač rally in po nečem se že more razlikovat od dirkanja s formulami ipd.

Grafika je kar huda, le malo motijo "čokolešnik" drevesa (upam, da veste kakšna so to), poleg tega pa na trenutek izpadejo nerealistično zvitki slame ob progi, ki ob trku z njimi dajejo občutek kot da tehtajo vsaj 300kg. Poškodbe avtomobila so dobro narejene, lahko pa se nastavlja jakost teh poškodb pri trku. Izbira avtomobilov je precej pestra: 2wd, 4wd in seveda grupa B pa še kaj bi se našlo.

Igra je zvočno precej "požrešna" in je dober zvok na voljo predvsem tistim z boljšimi zvočnimi karticami (jaz je še nimam zato težko kaj pametnega povem o zvočnih efektih).

Tudi multiplayer del, je čisto zadovoljiv - torej se da lepo dirkat tudi preko interneta. Če sem Colina 3 kar hitro zadegal v predal, pa bom verjetno štirico temeljito prešpilal.

- Uradna stran: http://www.codemasters.co.uk/colinmcrae ... ally04.php

- Online prvenstvo: http://spilkamra.sux.org/modules.php?na ... forum&f=20
Slika Slika

G-4S

Napisal/-a G-4S Če apr 08, 2004 10:35 am

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Če apr 08, 2004 11:37 am

Hehehe, sej sem res že tak:

Slika

Qrc, če mi pa ata noče kupit pravega dirkalnika :lol: :lol: :P .
Slika Slika

G-4S

Napisal/-a G-4S Če apr 08, 2004 11:55 am

Na zahtevo uporabnika smo prispevek izbrisali.

Uporabniški avatar
NeRo
Uporabnik

Napisal/-a NeRo Če apr 08, 2004 12:11 pm

DL sem si demo. In tik preden štartam, mi vrže ven iz igrice v windowse. Še komu?

Uporabniški avatar
_VeNoM_
Mojster foruma

Kraj: Lj-Krško

Napisal/-a _VeNoM_ Če apr 08, 2004 12:25 pm

G-4S je napisal/-a:
Sale je napisal/-a:Qrc, če mi pa ata noče kupit pravega dirkalnika :lol: :lol: :P .

OK, ampak zdej je pa res že čas, da se odlepiš od igrc in greš pogledat, kaj maš spravlen v enem skladišču. Yup it`s a car... a race car :lol: :lol:

:lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Če apr 08, 2004 12:25 pm

OK, ampak zdej je pa res že čas, da se odlepiš od igrc in greš pogledat, kaj maš spravlen v enem skladišču. Yup it`s a car... a race car

Eh tist so j***a. To mora met vsaj 300 konjev ( pa čeprav so virtualni :P).

Poglej to ljepoto:

http://www.peliplaneetta.net/images/news/4611/b_4.jpg

http://www.4gamer.net/thisweek/img/200308/24-30/07.jpg

http://image.com.com/gamespot/images/20 ... een001.jpg

http://www.simracingworld.com/images/sc ... game18.jpg
Slika Slika

Uporabniški avatar
Fast-B
Novinec

Napisal/-a Fast-B Če apr 08, 2004 12:38 pm

NeRo je napisal/-a:DL sem si demo. In tik preden štartam, mi vrže ven iz igrice v windowse. Še komu?

Jap tud meni...
Pomoje je zastarel računalnik :wink:
SlikaSlika

BigMAc(G&M)
Novinec

Napisal/-a BigMAc(G&M) Če apr 08, 2004 12:47 pm

Fast-B je napisal/-a:
NeRo je napisal/-a:DL sem si demo. In tik preden štartam, mi vrže ven iz igrice v windowse. Še komu?

Jap tud meni...
Pomoje je zastarel računalnik :wink:

se pridrozujem klubu
Slika
mitshubishi forum http://www.mcs.si/

Uporabniški avatar
NeRo
Uporabnik

Napisal/-a NeRo Če apr 08, 2004 1:09 pm

Celeron 2GHz, 512Mb RAM, nvida 64...premal?

Uporabniški avatar
mflajs
Novinec

Kraj: Goriška

Napisal/-a mflajs Če apr 08, 2004 1:42 pm

Vsem ki vam meče ven naložite si najnovejše gonilnige za grafično(nvidia..)ter zadnje gonilnike directx.Pri meni je pomagalo. :oops:
Mflajs

Uporabniški avatar
Zm3-D3n
Stalni uporabnik

Napisal/-a Zm3-D3n Če apr 08, 2004 1:56 pm

Ja jst mam ta spil ze ene 14 dni pa sm ga ze obrnu (ce se lah mal pohvalm), drgac pa lah recem da je grafika zelo vredu se sploh zdej k so dodal ene par stvari kot naprimer, da ti gumo raznese,motor "zakuha",... pa najbol vsec mi je ker so dodali rally razrede(4WD,2WD,...).Ce je blo ze kej od tega v CMR3, sm pa pozabu tko da... :lol: .Ce koga se kej zanima pa lah tuki prasa pa bom probu odgovort ceprou ne spilam kej prevec igrc (sm bl n00b v tem) :lol:

Uzivite,
Zm3-D3n

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman Če apr 08, 2004 2:42 pm

Fizika je v k.... (pa kako lahko v zvezi s tem kdo uporabi besedo simulacija), nastavitve avtov so "krneki", lahko bi bile bolj natančne, poškodbe na avtu niso ravno realistične, ampak vs ebi preživu, če bil bil not vsaj en taprav brzinc (25+ km), ne pa sami 3-minutni usperspeciali ...

Uporabniški avatar
svarci
Novinec

Napisal/-a svarci Če apr 08, 2004 2:51 pm

Pa dejmo enkrat udart en brzinc prek neta... :twisted:

Jaz mam celo verzijo, pa je kr ql - edin na živce mi gre to, k ne morš v expert met druge kamere razen iz avta...

Pa ql je opcija, da si lahko naštimaš, da tud če že enkrat mal butneš vn, se ti dost avto razbije...

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale Če apr 08, 2004 10:47 pm

jakaracman je napisal/-a:Fizika je v k.... (pa kako lahko v zvezi s tem kdo uporabi besedo simulacija), nastavitve avtov so "krneki", lahko bi bile bolj natančne, poškodbe na avtu niso ravno realistične, ampak vs ebi preživu, če bil bil not vsaj en taprav brzinc (25+ km), ne pa sami 3-minutni usperspeciali ...

Ja glede tega, da to še zdaleč ni simulacija bi se totalno strinjal - je pa vseeno še kar zabaven špil. Na račun tega gre tudi kratkost brzincev. Dolgi brzinci bi sicer pripomogli k realizmu ampak dvomim, da bi bilo to zabavno. Se spomnim Rally Championship 2000 kjer si en brzinc fural cca. 12 minut - tisto je bilo pa že kar kritično.

Kot rečeno je pa res vse skupaj daleč od prave simulacije in jakiracmanu lahko tole kar verjamemo, saj zadeve pozna tudi iz prve roke :wink:
Slika Slika

Uporabniški avatar
NeRo
Uporabnik

Napisal/-a NeRo Pe apr 09, 2004 6:49 pm

mflajs je napisal/-a:Vsem ki vam meče ven naložite si najnovejše gonilnige za grafično(nvidia..)ter zadnje gonilnike directx.Pri meni je pomagalo. :oops:

Pomaga! :)
Fizika je res nikakva. Sploh pa če pred tem igraš LFS :D
Drugače špil skoraj identičen CMR2, le da so brzinci bolj zrisani.Zvok je zanič, razen v kabini(ko slišiš pesek pod avtom). Poškodbe so kul 8)
Še moja umetnina:
Slika

Uporabniški avatar
Sale
Mojster foruma

Napisal/-a Sale So apr 10, 2004 10:22 am

Ja zvok tudi meni ni všeč - verjetno je treba imet zvočno kartico ranga Audigy 2, Soundstorm, ipd. Vsaj kolegi pravijo, da je zvok potem kar dober.
Slika Slika

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo So apr 10, 2004 10:23 am

Mam in Audigi 2, in zvočnike THX za 120 jurju, pa je zvok še zmerej slab :)
Vrni se na Zabavni kotiček

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost