igre za PC in konzole, vici, smešne slike, ...

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Po jan 10, 2005 9:22 pm

Pri elektro je začetni strošek dokaj visok (baterije, polnilec), pol se pa v bistvu zastonj voziš okol. Slabost: Ti bom dal asociacijo: Ferrari na elektriko. :?

Pri bencinu je začetni strošek nižji, ampak je bencin dokaj drag, tko da hitr not prneseš. Ampak ga pa slišiš.

Jest sem imel najprej bencinarja, pa motorja nisem mogel nikakor nastavit. Rabil sem 20 minut da sem ga vžgal, pa še pol ko je bil segret, če je crknu ga tut bog ni več vžgal. Pol sem pa elektro kupu pa mi zdej stoji. Motorček tut še uvožen ni. :x :x

Je pa tko. Avto mora imet diferenciale not. Če ne se ga ne da vodit. Ko zaviješ ga samo zavrti. Če boš kupil na bencin, nikar kupit takega, ki se vžge s potegom špage (kot kosilnice, škropilnice,...), ker se dokaj kmalu uničijo zobniki, nov del pa stane tolk kot cel avto. Torej nej ima za vžgat tko kot imajo recimo motorji na motoGP, kjer prislonijo nekaj ob kolo ali vztrajnik in ga tako vžgejo.

Če kupuješ na elektriko, naj ti ne bo škoda dat recimo 15 al pa 20 jurjev za polnilec, ker so baterije predrage, da bi ti jih en poceni polnilec uničeval, pa polnilec naj bo tak, da ga lahko priklopiš tut na akumulator v avtu.

Če te še kej zanima pa kr praši
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Po jan 10, 2005 9:45 pm

Sej vem da si tiste gledal. Sej jih vsi ki začenjajo. So pač najcenejši. Jest sem se tut enkrat nasral. :oops:

Evo kolikor vem najcenejši modeli. Dol zvleč cel katalog, ki je v .pdf formatu in mal preglej.

http://www.der-schweighofer.at/

V Ljubljani imaš eno trgovino v BTC pod Emporiumom: Gasilska oprema, potem je še ena, ki vem kje je samo ne poznam ulce :oops: , pa še neki je u postojni,... Tko da je kr neki tega no.

Razlika: Benz ima sklopko, ki se sicer nič ne obrablja ampak traja da zadeva pospeši, končno pa ima večjo, štrom pa v bistvu takoj doseže končno hitrost, ki je za odtenek manjša. Ampak ni razlike, ker ko benz pride do končne morš že obrnt.

Obrablja se skor nč. Tut gume tolk počas da ni omembe vredno. Motor je tolk simpl narjen, da ga servisiraš sam. Res čist simpl. Edino kar je, je da morš avto spucat ko ga ne nameravaš uporablat dlje cajta pa vsake tolk mal generalni servis narest (razdret, spucat, namazat,...)
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul Po jan 10, 2005 9:59 pm

Uporabniški avatar
Omelo
Moderator foruma

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a Omelo Po jan 10, 2005 10:40 pm

Na tem forumu boš zvedu vse in še več!

http://mdm.zrcalo.si/forum/index.php

Uporabniški avatar
HPFreak
Novinec

Napisal/-a HPFreak Po jan 10, 2005 10:42 pm

lenivec......... obstaja forum, če slučajno ne veš: mdm.zrcalo.si/forum
Tega je ogromno! Ogromno klas kakor pri elektro tako pri nitrotih.

Vabljen!

lp uroš

P.S. pa predno kupiš kako stvar se tam pozanimaj!
aaaaaa...KONJA!

Uporabniški avatar
HPFreak
Novinec

Napisal/-a HPFreak Po jan 10, 2005 10:44 pm

Omelo je napisal/-a:Na tem forumu boš zvedu vse in še več!

http://mdm.zrcalo.si/forum/index.php

Sem prepočas tipkal :)
aaaaaa...KONJA!

XTR
Novinec

Napisal/-a XTR Po jan 10, 2005 10:46 pm

Samo bencinarja ne kupi !!

Ga je brat kupil za okrog 50 k, brez dalinca, pa ga ni vozil vse skup eno uro. Tako da mu sedaj počiva na polici, ker ga enostavno ne more nastavit. :(
Sploh nima nobenga veselja več, tako da razmišlja da bi kupil elektro.

Uporabniški avatar
TITan
Mojster foruma

Napisal/-a TITan Po jan 10, 2005 10:51 pm

Za bencin nemorem kej dost rečt, ker sem do sedaj z bencinarji mogoče 5 krogov odpeljal, samo za elektro (če čisto začenjaš) in ne misliš tekmovat se najbolj splača nabavt kako Tamiyo (v Austriji), ker so avti neuničlivi alpak ševedno zabavni. Če misliš pa kdaj na kako tekmo pridet se pa odloči če boš dal ogromno denarja in bil res v vrhu po materialu, ali nekje 1/2 pa bil malenkost slabši. V drugem primeru si lahko pri nas v Logatcu (Mibo modeli) naročiš TC4 Street hero, ki se od dražjih bratov razlikuje predvsem po materialu podna (vlita najlonska plastika namesto karbona ki je meni že ene 2x fula poču).

To pa velja za vse: Na začetku je ena stvar s katero ne šparat, KOMANDE! Kupi eno kvalitetno FM komando za okol 30k.
Slika

Uporabniški avatar
VaLe
Poznavalec foruma

Kraj: Maribor

Napisal/-a VaLe Po jan 10, 2005 11:15 pm

Pa ne pozabi da rabiš še komande... da neboš mislil da je strošek samo model, itd. :lol:
My Love... Nissan 350 z
Slika

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 Po jan 10, 2005 11:28 pm

Če te karkoli zanima, me lahko kontaktiraš direkt na GSM(pošli PM) in ti bom vse lepo razložil, kako in kaj kupiti.
Jaz bom letos dirkal v kraljevski klasi 1 : 8 C, če bodo finance in kakšen sponzor, tudi na Evropskem prvenstvu v Grčiji, sigurna pa na Evropskem Grand Prix -TOLMIN. Svetujem pa ti, da od modelov za 50.000 sit ne boš imel veliko in se boš kmalu naveličal. Bolje je kupiti v štartu nekaj zelo dobrega, kot pa kasneje obžalovati.
To sta pa moja letošnja nova dirkalnika. Desni je pripravljen za dež, z specijalnimi gumami (120 EUR), ki so trenutno najbolše na svetu in je žal bilo treba za njih odšteti celo premoženje. Zadnjo dežno dirko v prejšni sezoni mi je zmaga ušla prav zaradi teh gum, ki jih jaz nisem imel.
Slika
Zadnjič spremenil TomyBoy2, dne Sr jan 12, 2005 7:36 pm, skupaj popravljeno 3 krat.

Uporabniški avatar
HPFreak
Novinec

Napisal/-a HPFreak To jan 11, 2005 11:18 am

XTR je napisal/-a:Samo bencinarja ne kupi !!

nespameten komentar...

pa brez zamere! :)

je pa res, da moraš imeti fuuuuul volje in veselja, da preneseš vse tiste slabe trenutke, samo, ko pa ti enkrat vse štima, pa je užitek tak, da neboš niti na punco več pomislil (za tisti trenutek-seveda)

:)

lp uroš
aaaaaa...KONJA!

Uporabniški avatar
menjekul
Poznavalec foruma

Napisal/-a menjekul To jan 11, 2005 7:07 pm

TomyBoy2 je napisal/-a:Če te karkoli zanima, me lahko kontaktiraš direkt na GSM(pošli PM) in ti bom vse lepo razložil, kako in kaj kupiti.
Jaz bom letos dirkal v kraljevski klasi 1 : 8 C, če bodo finance in kakšen sponzor, tudi na Evropskem prvenstvu v Grčiji, sigurna pa na Evropskem Grand Prix -TOLMIN. Svetujem pa ti, da od modelov za 50.000 sit ne boš imel veliko in se boš kmalu naveličal. Bolje je kupiti v štartu nekaj zelo dobrega, kot pa kasneje obžalovati.
To sta pa moja letošnja nova dirkalnika. Desni je pripravljen za dež, z specijalnimi gumami (120 EUR), ki so trenutno najbolše na svetu in je žal bilo treba za njih odšteti celo premoženje. Zadnjo dežno dirko v prejšni sezoni mi je zmaga ušla prav zaradi teh gum, ki jih jaz nisem imel.

respect :bow :bow

XTR
Novinec

Napisal/-a XTR To jan 11, 2005 10:04 pm

HPFreak je napisal/-a:

nespameten komentar...

pa brez zamere! :)

je pa res, da moraš imeti fuuuuul volje in veselja, da preneseš vse tiste slabe trenutke, samo, ko pa ti enkrat vse štima, pa je užitek tak, da neboš niti na punco več pomislil (za tisti trenutek-seveda)

:)

lp uroš

No ja, samo je pa lažje elektrota spravt v pogon kot bencinarja. Je pa res da ko stvar dela kot mora je pa res užitek vozt. :D

Uporabniški avatar
TomyBoy2
Uporabnik

Napisal/-a TomyBoy2 To jan 11, 2005 10:27 pm

XTR je napisal/-a:Je pa res da ko stvar dela kot mora je pa res užitek vozt. :D

Seveda, posebaj ko zadeva butne v drugo in se katapultira, tudi preko 120 km/h. Od 0-100km/h pa v manj kot 2 sekundah. (govorim o 1 : 8 C On Road modelu)
Zato je nitro še vedno zakon, vsaj čuješ da se nekaj dogaja na progi.

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Kraj: Lj

Napisal/-a 2Fast&2Furious Sr jan 12, 2005 12:53 am

Ga je brat kupil za okrog 50 k, brez dalinca, pa ga ni vozil vse skup eno uro. Tako da mu sedaj počiva na polici, ker ga enostavno ne more nastavit. :(
Sploh nima nobenga veselja več, tako da razmišlja da bi kupil elektro.

Mal dnarja mal muzke , sem imel bencinarja , no kr dost bencinarjev ... seveda pa morš znat neki stvari , nastavit motor (fergazer) , dokler ni ogret na približno delovno temperaturo ne smeš na polno...čistit motor , in tako naprej ...

nemorš pa butnt tazga komentarja vn da ne kupt to zato ker je buča ostala brez repa. :P

lp

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Kraj: Lj

Napisal/-a 2Fast&2Furious Sr jan 12, 2005 12:56 am

TomyBoy2 je napisal/-a:
XTR je napisal/-a:Je pa res da ko stvar dela kot mora je pa res užitek vozt. :D

Seveda, posebaj ko zadeva butne v drugo in se katapultira, tudi preko 120 km/h. Od 0-100km/h pa v manj kot 2 sekundah. (govorim o 1 : 8 C On Road modelu)
Zato je nitro še vedno zakon, vsaj čuješ da se nekaj dogaja na progi.

Hehe :lol: :lol: :lol: REsnica! Si boš mogu enkrat pridt kako dirko ogledat pa ti bo kdo velik več povedu. oz več kot tu boš zvedel na mdm.zrcalo.si kot ti je že omelo dal link

lp ;)
Vrni se na Zabavni kotiček

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 6 gostov