igre za PC in konzole, vici, smešne slike, ...

Carrera
Nov uporabnik

Dobil izpit, kaj zdaj?

Napisal/-a Carrera Pe jun 27, 2008 2:56 am

Cao,

Danes sem naredil izpit :lol:

Kaj kupiti?

Hocem neki malega pa športnega do 12 000 € :lol: :lol:

Uporabniški avatar
hribko
Poznavalec foruma

Kraj: koroška

Napisal/-a hribko Pe jun 27, 2008 5:22 am

malo bolj podrobno opiši kaj hočeš imeti!
novo,staro,2-3 lete staro,dizla,bencinarja,...

Uporabniški avatar
frgo
Stalni uporabnik

Kraj: Trebnje

Napisal/-a frgo Pe jun 27, 2008 6:18 am

Rekel je športno, torej se je treba osredotočit na nove in stare bencinarje sz največ 3 vrati.

Za pokovca, ki je ravno naredil izspit, je clio storia sport še prehuda raketa, cena pa okrog 8 - 9 jurjev.

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu Pe jun 27, 2008 6:38 am

Kupi si avto, ki ti ga bo poceni servisirat. Do prvega leta po izpitu, ga boš najmanj 2 do 3x butnil kam(ne mislim zaletel, ampak podrajsal ob kak stebriček in podobno), potem ko boš pa ene 20 do 30.000km naredil, pa si kupi športen avto. Za prvi avto je športnik preveč, sploh majhen, ker na račun stabilnosti in slabše vodljivosti dobiš na hitrosti, kar pa ni dobro.
Old subarus never die, they just get faster!

Uporabniški avatar
Ivan36
Mojster foruma

Kraj: Primorska je lepa. 100 ljudi 100 čudi !

Napisal/-a Ivan36 Pe jun 27, 2008 7:00 am

Carrero si kupi, če pa ne bo dovolj pa Jaguarja grrrrauuu prask :lol: mljac 8)

Bor
Uporabnik

Kraj: Grosuplje

Napisal/-a Bor Pe jun 27, 2008 7:01 am

Ne ga srat z športnimi avti takoj po izpitu. Ker dejstvo je da v prvih 2 letih je večina mela kakšno kritično situacijo že z navadnim avtom. Nekateri smo mel srečo ( ja srečo, ker o znanju takrat še ne mormo govorit :) )drugi je pa mogoč niso mel.

Vsekakor pa z leti začneš vozit bolj pametno in premišljeno. Kar za prve 2 leti ne morem rečt. ( takrat sem mel Clio 1.2 60KM tko da glih rakete nisem mel).

Uporabniški avatar
Polo78
Poznavalec foruma

Kraj: Cockpit

Napisal/-a Polo78 Pe jun 27, 2008 7:14 am

Največja napaka, ki jo običajno storijo novopečeni mladi vozniki je, da hočejo takoj imet športen avto s 150 in več konji, po možnosti kakega bmw-ja z zadnjim pogonom. Ker mislijo, da ko imajo izpit, da so boga za j***a zagrabil in da so najjači. Vemo pa kako se velikokrat žal konča... :roll: :(

Izkušnje je vsaj prvi 2 ali 3 leta nabirat fajn s kakim manjšim avtom z ne preveč konji in če "preživiš" ta prva leta, potem pa pejt na večji in močnejši avto. Ker če manjšega ne obvladaš, kako boš potem večjega in močnejšega?! Pa brez zamere, ampak tako to je! :idea:
Antiznačkar po prepričanju

Uporabniški avatar
phoebus
Uporabnik

Napisal/-a phoebus Pe jun 27, 2008 7:16 am

Direkt dobil izpit in kupil bi malo športno za 12.000? NE ve, vsekakor se mi ne zdi najpametnejša ideja.

joco
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joco Pe jun 27, 2008 7:23 am

Za tak denar je dober avto toyota celica. Je pa res da bi bilo mogoče za začetnika bolj primerno kaj bolj preglednega ter švohnejšega. Čeprav sem sam imel prvi avto z 92kW, je pa res da sem se vozil z avto že od enega 13ga leta ter bil že od 14ga z motorjem aktivno vključen v prometu :lol: 8) Moram pa potrkati na les, saj do zdaj še ni bilo nobene hujše nesreče..
jj

Uporabniški avatar
MacTron
Administrator a.com

Kraj: Dezela Kranjska

Napisal/-a MacTron Pe jun 27, 2008 7:26 am

fantje kaj se sekirate... zal taksnim nadobudnezem ne prides do zivega s celimi
romani ali pa preprostim stavkom na forumu. Zal so se velikokrat zgodi prav to
da so potem krivi vsi drugi samo tisti ne kateri je bil "nadobuden" :idea:
1000x eno in isto ...s tem da avtorjev post povzroca samo se nestrinjanje med nami
tako da... rehabilitacijski stroski niso zanemarljivi
  • skupnost | znanje | tehnika | napredek | a.com

joco
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a joco Pe jun 27, 2008 7:26 am

Pa še to, tudi sam sem pri 18ih ko sem naredil izpit mislil da sem najjači in da ni šans da kaj zajebam na cesti, zdaj ko sem malo starejši pa vidim da temu ni bilo čisto tako v določenih situacijah, tako da je res dobro premislit o količini kW za prvi avto :D
jj

Uporabniški avatar
Sportivo
Poznavalec foruma

Kraj: Cerkno

Napisal/-a Sportivo Pe jun 27, 2008 7:49 am

Sej to je jasno da hočeš športni avto, to smo si vsi želeli ko smo naredili izpit ;) . Ampak jaz mislim da za začetek če hočeš uživat v vožnji sploh sedaj ko je poletje, si raje ubavi nekaj takega
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2135672
drugi denar pa prišparaj za registracijo, al pa če boš hotel kaj poštimat na avtu. V vožnji se da uživat tudi brez divjanja, pa še kakšno deklino boš lažje pritegnu s cabriom kot pa z gti-jem :P ;) .

Uporabniški avatar
H2
Uporabnik

Kraj: ljubljana

Napisal/-a H2 Pe jun 27, 2008 7:59 am

MacTron je napisal/-a: fantje kaj se sekirate... zal taksnim nadobudnezem ne prides do zivega s celimi
romani ali pa preprostim stavkom na forumu. Zal so se velikokrat zgodi prav to
da so potem krivi vsi drugi samo tisti ne kateri je bil "nadobuden" :idea:
1000x eno in isto ...s tem da avtorjev post povzroca samo se nestrinjanje med nami
tako da... rehabilitacijski stroski niso zanemarljivi

Zaradi takih velikokrat nastradajo nič krivi ljudje..
Zadnjič spremenil H2, dne Pe jun 27, 2008 9:01 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
RedBaron
Poznavalec foruma

Kraj: Med Velenjem in Slovenj Gradcem

Napisal/-a RedBaron Pe jun 27, 2008 8:42 am

Najprej čestitke ob opravljenenm izpitu :tomidelej: in veliko varnih km :vrum

Zdaj pa naprej glede izbire prvega avta:

Te čist zastopim, da bi rad neki športnega - ampak verjemi, da to ni pametno! Najprej neki "normalnega", da bo poceni registracija in vzdrževanje, pa da ne boš vsega denarja pustu na bencinski in da nabereš nekaj izkušenj!! - ki jih v avtošoli nisi dobil (nihče jih ni).

Močni avti so fajn za vozit in tudi varni (prehitevanje), ampak moraš met pa razčiščeno v glavi, da ne misliš da si boga za j**** zagrabu. Pa ne se dokazovat na cesti, ker takrat rado pride do sranja!!!

Ti lepo nabavi enga cliota (al pa kaj podobnega), dobro ohranjenega s klimo, pa tam ene 75 KM in verjemi da bo čisto dovolj!! Na cestah je itak gužva in ti tudi 300 KM ne pomaga če si 10-i v koloni. Tako pa boš prižgal klimo, pa poslušal kak dober komad in boš svež in spočit prišel na cilj!
Če boš pa kdaj dohitel kakega ata, ki se ravno vrača od maše, ga boš pa s temi cca. 75KM tudi z lahkoto prehitel!

Srečno vožnjo!

Uporabniški avatar
Karneki
Novinec

Napisal/-a Karneki Pe jun 27, 2008 8:53 am

RedBaron je napisal/-a:Najprej čestitke ob opravljenenm izpitu :tomidelej: in veliko varnih km :vrum

Zdaj pa naprej glede izbire prvega avta:

Te čist zastopim, da bi rad neki športnega - ampak verjemi, da to ni pametno! Najprej neki "normalnega", da bo poceni registracija in vzdrževanje, pa da ne boš vsega denarja pustu na bencinski in da nabereš nekaj izkušenj!! - ki jih v avtošoli nisi dobil (nihče jih ni).

Močni avti so fajn za vozit in tudi varni (prehitevanje), ampak moraš met pa razčiščeno v glavi, da ne misliš da si boga za j**** zagrabu. Pa ne se dokazovat na cesti, ker takrat rado pride do sranja!!!

Ti lepo nabavi enga cliota (al pa kaj podobnega), dobro ohranjenega s klimo, pa tam ene 75 KM in verjemi da bo čisto dovolj!! Na cestah je itak gužva in ti tudi 300 KM ne pomaga če si 10-i v koloni. Tako pa boš prižgal klimo, pa poslušal kak dober komad in boš svež in spočit prišel na cilj!
Če boš pa kdaj dohitel kakega ata, ki se ravno vrača od maše, ga boš pa s temi cca. 75KM tudi z lahkoto prehitel!

Srečno vožnjo!

x2
Prvi avto ki sem ga mel 1.1 AX 60KM bila je mala raketica in povrhu še šparovček.
Se pa strinjam z "RedBaron" kupi en "normalen " avto; nanj dodaš kak spojler pa kake feltne lepe pa spustiš pa maš vsaj športni videz avta.
A si tud ti v lukno padu?
Nič vidu, nič slišu, nič kriv!

Uporabniški avatar
alesdrolec
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Napisal/-a alesdrolec Pe jun 27, 2008 8:54 am

nabav nov avto pa boš najbl zadovolen
za ta dnar dubiš 90 konjskega bravota za prvi avto :shock:
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2127554
al pa grandeta
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2102130
dost športn avto
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2135888
ibiza.....
http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=1530535
in vsi zgoraj so kar predobri za prvi avto!!!

denis099
Stalni uporabnik

Napisal/-a denis099 Pe jun 27, 2008 8:55 am

glede omenjene teme podpiram obe "strani". js tud nimam doug izpita ampak se vozim po omejitvah in sem res pozoren na cesti. včasih oz. pogosto srečujem voznike ki se imajo za izkušene in so prevozili več kot 100.000km in tko naprej, vednar so zelo nepazljivi in povzročajo nevarnost na cesti. res pa je tudi da so mladi vozniki zelo velikokrat nevarni oz. ko naredijo izpit mislijo da so nevem kaj nardil. ko sm js nardil izpit sem itak vedu da poznam pravila da bi znal pa nevem kako vozit pa obsoultno ne. prvi avto po opravljenem izpitu je bila laguna 2.2dci 150hp in gre kr dobr ampak nikol nism pretiravu al pa povzroču nevarnosti za ostale, kar ne morem reči za "izkušene" voznike. mogoče nas je res malo takih ki se zavedamo nevarnosti in posledic prehitre vožnje, vendar popolnoma zastopim da če je naredil izpit bi rad malo bolj športen avto. upam le da neboš končal kje na kakšnem oddelku bolnice,zato kjub temu da boš kupu takšen avto vozi po pameti.
lp
denis

Spidojc
Novinec

Kraj: ne veste tut ce povem

Napisal/-a Spidojc Pe jun 27, 2008 9:00 am

Ti kr kup en športn avto,jest sm prvi avto ravn zato razbov ker mi je sred ovinka moči zmankal,pa še velik bolšo lego ma športen avto,res da moraš usen met nekaj pameti kajti hitro gre prehitro,pr nešportnmu gre pa bolj počas prehitro.
Krvav'c je zakon

Uporabniški avatar
michelin
Uporabnik

Kraj: Kamnik

Re: Dobil izpit, kaj zdaj?

Napisal/-a michelin Pe jun 27, 2008 9:28 am

Carrera je napisal/-a:Cao,

Danes sem naredil izpit :lol:

Kaj kupiti?

Hocem neki malega pa športnega do 12 000 € :lol: :lol:

Pozdravljen na forumu in čestitke za opravljen vozniški izpit. ;) Glede tvoje želje po športnosti ni nič narobe,samo moraš se postaviti bolj na realna tla.Kot voznik začetnik si omisli za prve dve leti kaj bolj praktičnega,da si nabereš izkušnje. Moj nasvet kaj kupiti Punto Grande 1.3multijet 16V nekaj takega http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2061132
Slika
Slika
Slika

ghandaed
Stalni uporabnik

Napisal/-a ghandaed Pe jun 27, 2008 9:30 am

C2 vts http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2118181 mini petarda

Fiesta ST http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2123621 150 KM verjetno ima poleg minija najboljšo lego na cesti

Mini Cooper S http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2038666# malo dražji napram ostalim ampak dobiš še image faktor zraven

206 RC http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2078676#

Clio RS http://www.avto.net/2004/osebna/oglas.asp?id=2110280# zelo zelo poskočen čeprav ne boš na zunaj nič istopal - Clio pač, povsot jih je dosti

Polo ali Ibiza z 1,8t motorjem - če imaš kakšne tuning ambicije lahko moč na teh motorjih povečaš za nekaj 100 konjev, že skoraj absurdno

Fabia RS - še vedno poskočna čeprav je dizel
Vrni se na Zabavni kotiček

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 11 gostov