Najcenejši styling način...

Uporabniški avatar
ezzy
Stalni uporabnik

Problem z photoshopom

Napisal/-a ezzy Po jul 03, 2006 8:05 pm

Lp!

Imam photoshop 9.0.

No zdaj pa na problem.

Na avtu menjavam felne, prvo ki jo pastam lahko večam manjšam in premikam prosto kakor hočem pa če tudi za 1mm.
Problem nastane na drugi felni katero lahko premikam do neke meje, ko pa jo hočem do popolnosti naštimati na zadjo gumo mi skače tak za kaki 5mm in je nemorem popolnoma prilagodidi velikosti.

Če grem v obratnem vrstnem redu, torej da začnem z zadnjo, potem pa prva j*ebe tak da je spet nemorem nastaviti do popolnisti.

Ko jo hočem naštimat po velikosti jo počasi vlečem narazen prvo gre normalno, potem pride do neke točke kjer se ustavi, in če od tam dalje vlečem prve 2-3mm se ne zgodi nič, potem pa naekrat skoči, in ko tole preskoči jo gre spet 1 po 1 mm štimati.

Ter ozdgoraj ko imaš podane podatke o širjenju ter višanju v % (W,R),
mi pr R skače iz 95% kr na 104% in to so tisi mm ki jih jaz rabim da bi felno popolnoma prilagodil.(to se samo dogaja ko imam felno na gumi) če pa zdaj felno npr prenesem na drugo mesto npr. okno od avtomobila tam pa potem NE skače in jo lahko štimam po vsaki mm, in če jo nato prinesem nazaj na kolo dol, začne spet skakati če jo hočem prilagoditi.

kot neki standart kjer je prva, je druga.

kakšna ideja kaj je to?

Uporabniški avatar
T1cK0
Uporabnik

Napisal/-a T1cK0 Po jul 03, 2006 8:22 pm

ej jz ne bi vedu kaj j to .. mene k ponavad začne tkole jeb** preprosto neham pa dam ok pač da jo pusti v takem položaju kot je pa pspet pritisnem ctrl+t pa jo probam pol prilagodit .. včasih prime .. sm ej pa res da je pol litka k jo že tukrat preoblikuješ da rata meglena :?

jz drugač ne vem kje se da to odpravt . čeprov me zadne čase ne zajebava več tuk tole ... je pa res da se tud bl mal ukvarjam zdej s tem zadne cajte :lol:
Slika

Uporabniški avatar
ezzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a ezzy Po jul 03, 2006 8:26 pm

Tudi če jo z ctrl+c premikaš na zadnji gumi začne skakati,kot sem rekel počasi vlečem kolker se le da prvo gre nomalno,potem pride do tiste točke se ustavi (jaz medtem še vedno počasi vlečem) se ne zgodi nič, pol pa skoči.

Uporabniški avatar
T1cK0
Uporabnik

Napisal/-a T1cK0 Po jul 03, 2006 8:30 pm

ja ja vem .. te razumem kaj ti dela .. sj pravm men isto počne .. probi pa kako drugo možnost uporabt .. recimo namest skew daš distort in obratno .. mal se igraj mogoče ti rata .. jz ti drugač ne znam svetovat :)
Slika

Uporabniški avatar
aniscar
Novinec

Napisal/-a aniscar Po jul 03, 2006 8:35 pm

ponavad sam priblizas sliko pa je.....da je feltna cim vecja pa jo pol lohk bl natancn oblikujes....mogoce pa zrd tega k si prlimu ful velko feltno...probi manjso zalimat gor....ne vem.....poigrej se mau... 8)

Uporabniški avatar
Štrubelj
Uporabnik

Kraj: Nemogoče določit

Napisal/-a Štrubelj Po jul 03, 2006 8:48 pm

To maš naštiman, da ti naravna na isto višino kot prejšnjo, to ni nč narobe, ti samo daj na >move tool< pol pa s puščicami prilagajaj.

Uporabniški avatar
ezzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a ezzy Po jul 03, 2006 8:57 pm

tudi z "move tool-om" skače.

Kako pa tole izključim da mi več ne prilagaja??

Uporabniški avatar
Thor
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a Thor Po jul 03, 2006 9:10 pm

probaj dat ctrl + t pol pa pejt gor k okencu za procente pa klikni ikonco s ketno da ti zaklene visino pa sirino. Nato klikni z misko v okence s procenti kot da bi vpisal številko pol pa uporabi puscice gor dol in ti bo skakalo po 1%

Lp

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Po jul 03, 2006 9:13 pm

mislm da je tvoj problem v tem da ko daješ feltno gor ne prbložaš dost gumo ( orginal )
probi prbližat na ene 300% pa probi prilagodit boš vidu če še skače.. ker ponavad program prilagaja na piksle pol ti pa pač nardi tko da zgleda lepo za bolj natančno prilagajanje probi prbližat tko da je slika bolj pixlana

Uporabniški avatar
aniscar
Novinec

Napisal/-a aniscar Po jul 03, 2006 9:21 pm

mogoce sm to tud jst omenu.....

Uporabniški avatar
ezzy
Stalni uporabnik

Napisal/-a ezzy To jul 04, 2006 11:15 am

No mi je uspelo da sem pač manualno noter pisal višino ter širino pa je šlo, je pač več dela :P.Morm še pa sporbat ono z pixli.

hvala za pomoč!

Lp
Vrni se na PhotoShop ustvarjanja

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov