Najcenejši styling način...

[YuGo]
Stalni uporabnik

Kraj: Lenart

Pomoč pri diplomski

Napisal/-a [YuGo] To sep 16, 2003 10:52 am

naj mi nekdo pomaga kak bi lahko z photoshopom 7.0 dobil bolj ostro sliko za MS word..rabim pri pisanju diplomskega dela in mi je slika preveč meglena..kak dobit ostrino in čisto ozadje...skeniral sem pa največjo resolucijo kaj je možno..tak v windowsih ko odprem zgleda slika lepa, v wordu pa :shock:

če se komu da, da bi mi pomagal in mi tu napisal postopek, da bi si lahko še druge slike obdelal

hvala

link za sliko:
http://users.volja.net/yugo23/proces propadanja.jpg

lp

[YuGo]
Stalni uporabnik

Napisal/-a [YuGo] To sep 16, 2003 1:54 pm

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din To sep 16, 2003 3:52 pm

Ti bom jaz probal kaj pomagat.

Najprej probaj nastavit scaner (program - ostrina, kontrast...), če bo kaj boljše. Če imaš samo črno bele slike, skeniraj v sivinah (grayscale) in več kot 300dpi tudi ne rabiš (že za barvne slike zadošča). Potem ko imaš sliko preskenirano v PS, jo po potrebi obrežeš in nato (samo za ČB slike) greš na Filter-Sharpen-Unsharp Mask, ter se malo poigrš z nastavitvami. Nazadnje po potrebi še počistiš ozadje in shraniš (jaz v *.jpg Quality 8-high). Idealno za Word je tudi, da je importirana slika takšne velikosti, da je ni treba naknadno spreminjati.

Upam da je kaj koristnega
Slika

Uporabniški avatar
dmon
Nov uporabnik

Napisal/-a dmon To sep 16, 2003 4:11 pm

Ce hoces dobro kvaliteto je treba sliko vektorizirat.
Ampak, ker je slika zelo enostavna, jo lahko tudi prerises :)

Ce se ti pa to ne da...
Najprej moras odstranit sivino, ki se vidi iz zadnje strani (verjetno knjige), tako da dobis samo cisto belo in cisto crno.
To v PS naredis tako, da das treshold. Najdi v menijih, ker ne vem tocno kje je.
Potem pa poglej kaksno resolucijo rabis v Wordu (poglej koliko bos printal - dpi...in glede na to spremeni resolucijo v photoshopu - mislim, da je canvas size).
Ponavadi je print lepsi kot je pa slika na zaslonu.
Problem je v tem, da Word uporablja zelo slab algoritem za scale. Uporabi pri scale nekaj kar se slisi Lancozs filter...ali pa nekaj Quadblalblalbla in bo scale lepsi.

Drugace pa...ni ga cez vektorsko. Vecinoma tiskarne vektorizirajo preden tiskajo skoraj vse.

[YuGo]
Stalni uporabnik

Napisal/-a [YuGo] To sep 16, 2003 5:00 pm

ne morem zrihtat slike

kako počistim ozadje? se da to avtomatsko ali morem ročno?

dmon, teh tvojih ukazov pa nisem nikjer našo, niti pod help

lp

Uporabniški avatar
din
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a din To sep 16, 2003 5:56 pm

Pogagaj si z čarobno palčko.
Slika
Vrni se na PhotoShop ustvarjanja

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov