martin_krpan je napisal/-a:Pa še eno vprašanje. A ti je notranjost dejansko tako siva, kot na fotografijah. Ker jaz imam v stari Cosmo pravo črno, in tudi serijski usnjen volan je bil črn.
Ja ...res je siva! Če pogledaš razliko med naslonom in ostalo plastiko, boš videl da je plastika naslona bolj črna. Ta zgornji del naslona je pa zelo podoben ostali notranjosti.
tomzzi je napisal/-a:@For samo eno vprašanje zate. Kako to, da ti kot praviš drsi bolj kot plastika. In da je katastrofa. V moj (l. 2005) nimam tega občutka. Ravno nasprotno. Še zdaj je usnje tako kot mora bit. Volan nič ne "drsi" oziroma ni usnje nič kaj preveč gladko.
No kakor za koga verjetno. Sam nimam razloga za preoblačenje.
mojster hoče pa le zaslužiti zato tudi tako mnenje. Wink
Hmm ....ja, ljudje smo si različni ...nimaš kaj
Zelo me motijo tisti štirje spoji.
Moti me vrsta usnja (če je sploh usnje?) Najbrž sem razvajen še iz golfa, tam je bil občutek na volanu veliko boljši.
Moti me nepravilna oblika volana. Obroč nima pravilen krog (cev) Spominja me na yugotov volan. Sprednji del je malo sploščen, stražnji gre v pravilnem krogu, potem pa tisti del kjer so šivi, gre malo v špico. Tudi tistih šivov je absolutno preveč in motijo pod prsti. Najbolj me pa moti tista vdolbina zraven prečk, ki je "kao" za palec narejena. Na tem delu, vse zgoraj našteto pride še bolj do izraza.

Saj sem v svoji temi napisal da ne bo nobenih predelav, ampak tole bi pa naredil tako da ne bo izstopalo preveč...
Zadnjič so mi na Avtotehni dali grande punto...volan je bil brez usnja, ampak je občutek boljši ...zelo lepo sede v roke.
sašo5 je napisal/-a:46 eurov je zastonj(ko bi vedli kolk je dela Rolling Eyes )
P.S- For: volan bo, če ne druzga, debelejši (naj ti obleče kar preko obstoječega) osebno bi dal temno rdeče šive....
Ja, res je poceni glede na to koliko je dela s tem.
Bom pa dal prek obstoječega, prav zaradi tega ker mi je pretenek. Mojster mi je lepo razložil....vse oblikovne nepravilnosti je možno poraviti. Rekel da lahko na določenih mestih usnje zbrusi (stanjša) ali če bo treba podloži dvojno...npr tista vdolbina za palec. Tudi na koncih kje se plastika in usnje stikata bo zbrusil, tako da novo usnje ne bo preveč štrlelo ven.
Kakšni bodo šivi, pa niti nisem premišljeval .....najbrž takšni kot je plastika in usnje ostale notranjosti. Rdeči bi preveč izstopali ....
Tale vzorec usnja sem skeniral, pa če se komu da uporabiti barvo tega, in dati na obroč....
Hvala.