Najcenejši styling način...

Uporabniški avatar
coffa06
Novinec

Napisal/-a coffa06 To jul 18, 2006 8:41 pm

Zakaj bi bil preslab motor za 17 col? Širina felge ti ostane enako 7J, guma pa le 1cm širša. Vsi ti podaljški optično naredijo blatnike še večje, tk da moreš mu dat 17 gor, 15-ke niso za nikamor. Namesto, da ga barvaš, mu daj rajši sporting odbijače pa 17-ke gor pa bo zmagovalen. To je samo moje mnenje, drugače pa samo, da je tebi všeč.

Uporabniški avatar
simke
Stalni uporabnik

Kraj: Prevalje (Brazil)

Napisal/-a simke Sr jul 19, 2006 8:50 am

sporting odbijaci odpadejo.....razen ko bom nove odbijace jemal za po zimi ko bo sneg :lol: .......za 17 col se bo pa poznalo pri zmogljivosti in porabi....jaz bi tudi raje vidu 17ke ampak ce ne gre pac ne gre :oops:
NEVER GO TO WAR WITH A COUNTRY WHOSE NATIONAL HOLIDAY CELEBRATES A DEFEAT IN 1389

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če jul 20, 2006 7:40 am

Vse gre mozakar ;)

7J x 17 gor pa bo. Ce nisi probal potem ne govorit ;) Glede barve pa ce ze farbas ga prefarbaj v umazano belo (GTA), ker vse te kombinacije niso za nikamor.
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
simke
Stalni uporabnik

Napisal/-a simke Če jul 20, 2006 8:54 am

samo ze zdej ko ma 195/50/15 mi ruzi ko do konca obrnem volan.
kera pa je najmanjsa dimenzija za 17ke....ce sem sploh prav uprasal? :oops:
pobarval ga bom v crno z blescicami al karkoli je ze v barvi. Pol pol.
pa na haubo bom dal nastavek in na streho prav tako......upam da bo kul.
NEVER GO TO WAR WITH A COUNTRY WHOSE NATIONAL HOLIDAY CELEBRATES A DEFEAT IN 1389

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Kraj: zabji raj

Napisal/-a Jorgi Če jul 20, 2006 9:15 am

Ruži lahko, če ET ni ustrezen. Sam fantje to ponavadi pozabjo povedat, k ti rečejo, da lohk spaviš gor tud 20tke če hočeš... :roll: . Seveda lohk, sam kaj to pomeni za samo vožnjo in obnašanje avta je pa druga zgodba... Najprej se pozanimi, kolikšen je ET originalnih platišč, njihova širina in seveda višina. Poglej še, koliko je originalno predpisana pnevmatika. Ko boš imel te podatke, potem znotraj istega ET išči večja platišča, "nižjo" pnevmatiko, širino pa tako, da bo čim manj odstopala od originalne. Seveda bo širša, samo če imaš ustrezen ET (oz OFFSET), potem ne boš imel platišča preveč "proti notranjosti" oz "proti zunanjosti" , še vedno pa je dovolj maneverskega prostora za širšo feltno (ne pa spet preširoko,se razume) in se boš tako izognil "drsanju". Malce po kmečko napisano, vseeno upam, da dovolj razumljivo. Seveda je lahko nekomu napisat, "probaj pa boš vidu", sam ker platišča kar ležijo po cesti za sprobar, a ne... :roll: Ponavadi jih je treba kupit (17tke pa tud niso ne vem kako poceni)...potem pa ugotoviš, da niso v redi... Jah, no big deal, pač prodaš in izgubiš ene 20% vrednosti...kaj pa je to, nič...

Uporabniški avatar
Courage™
Mojster foruma

Kraj: Sitting in the front seat, chillin' around while pimpin' the streets!

Napisal/-a Courage™ Če jul 20, 2006 10:50 am

jorgeus je napisal/-a:Ruži lahko, če ET ni ustrezen. Sam fantje to ponavadi pozabjo povedat, k ti rečejo, da lohk spaviš gor tud 20tke če hočeš... :roll: . Seveda lohk, sam kaj to pomeni za samo vožnjo in obnašanje avta je pa druga zgodba... Najprej se pozanimi, kolikšen je ET originalnih platišč, njihova širina in seveda višina. Poglej še, koliko je originalno predpisana pnevmatika. Ko boš imel te podatke, potem znotraj istega ET išči večja platišča, "nižjo" pnevmatiko, širino pa tako, da bo čim manj odstopala od originalne. Seveda bo širša, samo če imaš ustrezen ET (oz OFFSET), potem ne boš imel platišča preveč "proti notranjosti" oz "proti zunanjosti" , še vedno pa je dovolj maneverskega prostora za širšo feltno (ne pa spet preširoko,se razume) in se boš tako izognil "drsanju". Malce po kmečko napisano, vseeno upam, da dovolj razumljivo. Seveda je lahko nekomu napisat, "probaj pa boš vidu", sam ker platišča kar ležijo po cesti za sprobar, a ne... :roll: Ponavadi jih je treba kupit (17tke pa tud niso ne vem kako poceni)...potem pa ugotoviš, da niso v redi... Jah, no big deal, pač prodaš in izgubiš ene 20% vrednosti...kaj pa je to, nič...

Pa dobro pa kaj morte vsi pametovat al lahko enkrat ena tema mine brez podjebavanja. Ko pa ti kaj nazaj napisem pa se jokcate moderatorjem.

Najboljsi odgovor na vse to ti lahko poda Tilen, ki je na svojega punteka vrgo 17" orginal Fiatove felne. Tudi njemu je sobalo in drajsalo, kak pa je zadevo reso pa ti bo sam povedal. Kontaktiraj ga.

Ce folk na C2 spravla 19" potem nea vem zakaj na enega punteka ne bi slo 17" :roll:
Slika
GET IN - SIT DOWN - SHUT UP - HOLD ON

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Napisal/-a Jorgi Če jul 20, 2006 11:08 am

Jokcate moderatorjem? Si me moru zamešat s kom... Nič ne podjebavam, ne zdi se mi pa prav, da se nekomu reče, ja valda, da gre gor, ne opozori se pa na najpomembnejše, in sicer kakšni morajo biti ti pogoji, da ti gredo kot v tem primeru 17-tke gor. Za moj avto lohk kupim homologirane feltne, 17tke, z ET, ki je čist sfalen, sam homologirane pa so! In ko potem začneš prodajalcu razlagat, da pač je odstopanje od ET55 do ET 38 enostavno preveliko, te gleda kt da bi govoru kitajsk. Edini način, da bi te feltne spravila na svojga je, da porežem blatnike. Ja je opcija! Sama kaka! Da dam več za feltne kot avto pa da še porežem blatnke samo za to, ker mi nihče ni povedal, da pač poiščem ET55 in mi tega ni potrebno! Če se že pametujete , naj se odgovore argumentira in sam ne na način "probi pa boš videl". Lohk probam, če ti častiš...

Uporabniški avatar
simke
Stalni uporabnik

Napisal/-a simke Če jul 20, 2006 11:10 am

prosim ne se kregat... dal sem slike sem od avta za predelat ne pa za se kregat.....
bom ga uprasal, hvala za info :tomidelej:
moj punto je letnik '05 od unega pa je '02-'03..... sigurno je kaka razlika.....spredaj je sigurno odstranu plastiko, zadaj pa je en srauf pobrusu.....vsaj mislim.....
zdej pa prosim se koga ki bi mi lahko predelav avto :D

kolko je najmanjsa dimenzija za 17ke?

Uporabniški avatar
coffa06
Novinec

Napisal/-a coffa06 Če jul 20, 2006 10:00 pm

Če boš dal 17-ke gor, mislim, da bo edina dimenzija 205/40R17. Pa ko se ravno davite okrog tega bi rad samo nekaj povedal. Če bo kupoval 17-ke, se mora prodajalec že pred naročilom pozanimati ali ima felga homologacijo za njegov avto. Če jo ima, to pomeni, da je proizvajalec, ki je felgo naredo, felgo dal tud na ta avto in ga testiral pod vsemi pogoji. Na ET pa ne rabi študirat, ker na to so že oni študirali. Če na enega puntota ne bi spravil 17 col, pol je pa itak brezveze, na starih puntotih majo 17 pa ni problemov. Sem vido takega rumenega, sporting odbijači, 17-ke, pa na tla zaliman, brez kake plastike in kiča-BOMBA! Če ga boš dal barvat, mu daj še letve pa kljuke pobarvat v rdečo, bo lepše.

Uporabniški avatar
simke
Stalni uporabnik

Napisal/-a simke Pe jul 21, 2006 5:01 am

to bom tudi barval.... homologirano mam samo 185/55/14 mislim da....pozabu sem....
danes grem v avtohiso uprasat kolko lahko dam feltne gor pa vse podatke upam da mi bojo dali....

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Napisal/-a Jorgi Pe jul 21, 2006 6:53 am

coffa06 je napisal/-a:. Če jo ima, to pomeni, da je proizvajalec, ki je felgo naredo, felgo dal tud na ta avto in ga testiral pod vsemi pogoji. Na ET pa ne rabi študirat, ker na to so že oni študirali.

V mojem primeru so "naštudirali" katastrofalno. Brez zamere, ampak pri edinih O.Z. feltnah, ki so homologirane za mojga so 17tke širine 8 (original homologirane so 14tke s širino 5,5) z et38 (original 55), katerih ne morem imet, če ne porežem blatnikov (kdorkoli vsaj malo ve, kakšen izrez majo stari subaruju mu bo prec jasno, da je brez rezanja spraviti taka platišča gor mission impossible). Lahko trdiš kar češ, praksa je taka. Toliko o "študijah" in temu, da se lahko zaneseš na proizvajalca. Men je vseen, vse skupaj je bilo mišljeno kot v pomoč pri nakupu platišč, če mislite, da veste bolje pa tud prav.

Uspešen nakup in zadovoljstvo z novo barvo.

lp

Uporabniški avatar
coffa06
Novinec

Napisal/-a coffa06 Pe jul 21, 2006 7:58 am

Ne morem zastopit, da si ne daste dopovedat. Zdaj ima 7J široke, pa pol bo tud mel 7J široke pe tud ET bo isti, samo felge bo 5cm več v premeru, zato bo pa tud guma tolko procentov nižja. Pri puntotih nasede guma na zadnji amortizer in ne na blatnik, kar se reši z distančniki. Js osebno bi vse naredo, da jih spravim gor. Če je mel tolko volje, da je vse to naredo, bo pa zrihtal še to. Subaru pa takih felg res ne bi smel met, če daš večji ET ti nasede znotraj, daš pa zato ožjo felgo.
Zadnjič spremenil coffa06, dne Pe jul 21, 2006 8:10 am, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Jorgi
Poznavalec foruma

Napisal/-a Jorgi Pe jul 21, 2006 8:06 am

Ja sej ravno to pravm, da naj pazi, da ET ostane isti pa se tako izogne težavam. LOL

Uporabniški avatar
simke
Stalni uporabnik

Napisal/-a simke So okt 28, 2006 8:08 am

Spet pozdravljeni.........bom kr tu nadeljeval, da ne odpiram nove teme............spet bi prosu enega majstra naj mi takole pobarva avto, ampak tam o je bela barvaa naj bo črna, pa malo predela havbo in naredi bad look.......lepo prosim

LP
Priponke
217381_max.jpg

Uporabniški avatar
simke
Stalni uporabnik

Napisal/-a simke So okt 28, 2006 8:10 am

pobarvajte avto na tej sliki
Priponke
IMG_13211.jpg

Uporabniški avatar
Slicker
Mojster foruma

Kraj: okolica Trebnjega

Napisal/-a Slicker So okt 28, 2006 9:45 am

brez zamere, ampak jz bi dau gor najprej ene poštene felge (beri 17col) pol bi se pa naprej styling šu. tele nikakor ne pašejo pa še premjhne so. mogoče se mi tko zdi tut zato ker so mi tole najgrše felge kar se jih prodaja. pa kok maš to? 14?

Uporabniški avatar
simke
Stalni uporabnik

Napisal/-a simke So okt 28, 2006 10:01 am

S|icKeR je napisal/-a:brez zamere, ampak jz bi dau gor najprej ene poštene felge (beri 17col) pol bi se pa naprej styling šu. tele nikakor ne pašejo pa še premjhne so. mogoče se mi tko zdi tut zato ker so mi tole najgrše felge kar se jih prodaja. pa kok maš to? 14?

feltne so 15 col, glavno da so meni vsec............ne zamerim, beri barvanje avta, ne kolko col, feltne tudi pridejo 1x, za 1x pa bom opravu barvanje.......

Uporabniški avatar
perko84
Uporabnik

Kraj: malo tu, malo tam

Napisal/-a perko84 So okt 28, 2006 10:12 pm

njprej letvico prebarvi pol se pa lti česa druzga ;)

Uporabniški avatar
2Fast&2Furious
Mojster foruma

Kraj: Lj

Napisal/-a 2Fast&2Furious Ne okt 29, 2006 9:54 am

no sm mal špricnu , čeprov bi pru letvico pobarvu :P
Priponke
punto copy.jpg

Gasper`
Novinec

Napisal/-a Gasper` Ne okt 29, 2006 10:50 am

Obratno bi mi lepse zgledalo. Moje mnenje.
Lp, Gašper
Vrni se na PhotoShop ustvarjanja

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov