Najcenejši styling način...

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Tomaz40 Če avg 07, 2003 5:10 pm

NA POMOČ!!!!!

Sem začetnik v PS in me muči ena težava. Namreč včasih ko uporabljam copy in paste mi nikakor noče potem barvati po tej ''nalepki''. Verjetno je treba samo nekje nekaj klikniti ampak nimam pojma kaj.

Hvala za pomoč

LP Tomaž
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

m.P.
Novinec

Kraj: Kamnik

Napisal/-a m.P. Če avg 07, 2003 5:54 pm

tomaz40 je napisal/-a:NA POMOČ!!!!!

Sem začetnik v PS in me muči ena težava. Namreč včasih ko uporabljam copy in paste mi nikakor noče potem barvati po tej ''nalepki''. Verjetno je treba samo nekje nekaj klikniti ampak nimam pojma kaj.

Hvala za pomoč

LP Tomaž

Pejt na tist plavajoči meni kjer piše "Layers" pa klikn na novi layer, ki si ga ustvaril s tem ko si prilepil neko območje. Če pa hočeš vse skupaj barvat jih morš pa še združit (nov in star layer) - funkcija merge.

Upam, da sem ti pomagal...
Če je ravno ni zabavno [Colt CZ3, Lancer SW].

Uporabniški avatar
Tomaz40
Poznavalec foruma

Napisal/-a Tomaz40 Če avg 07, 2003 6:49 pm

Hvala za trud ampak ni mi uspelo. Mogoče je povezano z okencem, ki mi ga odpre kadar želim nekaj obrezati in kopirati na drugo mesto in pravi da ni mogel narediti tistega kar sem mu rekel, ker je sloj (layer) zaklenjen. Kako ga odklenem?

Pa še to: Kaj za hudiča pomeni :''Could not complete the copy command because the selected area is empty.'', in kako naj se tega znebim.
Še en problem pa imam kadar hočem npr: avto znižati. Za to ga je potrebno obrezat. Takrat uporabim zoom, vendar med rezanjem ne vem kako se pramakne slika npr: desno, saj imam blatnik čez cel ekran.

Imam pa PS 7.0

Hvala

LP Tomaž
Če bi hitrost ubijala, bi bili vsi dirkači že zdavnaj mrtvi.

ZiGA
Nov uporabnik

Kraj: Žirovnica

Napisal/-a ZiGA Če avg 07, 2003 8:24 pm

za drugi problem ti znam povedat: če hočeš naprimer en del avta pobarvat in ga zato označš, samo ti pol reče da je selected area prazn, maš označen narobn layer. označen morš met background in šele poj označt.
pr tretjem problemu je pa tko, jez glih celga blatnika nimam čez ekran, ampak če hočem sliko premikat, me mal zajebava ja :) ene parkat probaš, pa bo že nekej...

Uporabniški avatar
Fiat Tipo
Uporabnik

Kraj: Idrija

Napisal/-a Fiat Tipo Če avg 07, 2003 8:59 pm

Če hočeš avto znižat pol jest grem na grobo okoli avta da označim kaj je za kopirat.
Pol pa uporabim funkcijo retouch-in izberem push ter z to funkcijo grem na fino okol avta sam velikost čopiča daš na bolj majhno. Ubistvu ti briše une robove ki so od grobega odreza ostal do slike ava. Ozadje pa ostane nespremenjeno ker ti ubistvu"briše" sam tisto kar imaš prilepljeno na novo.
Ponavadi če kakšno novo reč prilimam na avto kar shranim sliko in jo odprem na novo in pol lahko delaš z celo sliko in ne sam z tistim ka si kopiral.

TaiRoyCi
Novinec

Kraj: Lj.

Napisal/-a TaiRoyCi Če avg 07, 2003 9:18 pm

Ko imaš zoomano sliko in naprimer uporabljaš P.lasso tool pritisneš presledek in ga držiš stem premikaš sliko. Da pa imaš sliko čez celi ekran pa pritisneš Tab in nato F 2x.
:-P
Slika

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

Napisal/-a sporty Če avg 07, 2003 10:33 pm

Js se v zoomu po sliki premikam tako, da nimam slike čez cel ekran in pol prtiskam puščice v vogalih - kot po navadi. Če pa uporabljam lasso tool pa preprosto premaknem kurzor miške v željeno smer brez klika in slika se premakne :roll: . Probleme s tem copy - paste in layer-ji sm meu tut jes. Finta je u tem da k končaš lepljenje rezanje al kar že delaš in si s tem zadovoljen, moraš potem pritisniti Ctrl + shift + E. Tako se layer-ji nekako fiksirajo.
RENAULT POWER - THE WAY OF LIFE

Uporabniški avatar
Alex
Uporabnik

Kraj: 'Zgornja' Primorska

Napisal/-a Alex Če avg 07, 2003 11:15 pm

@Spoty -> dober megane - ta desni.
Če lahko pripomnim, čeprav sem v PS bolj začetnik pa mislim da bi blo dobr tist na desni strani izpusnih rorov popravt, ne deluje najbolj skladno.
Drgac pa lep!
LP 8)
There's no better car than SAXO 1.6i 16V VTS...for this once

Uporabniški avatar
Nixxon
Mojster foruma

Kraj: Vrhnika

Napisal/-a Nixxon Pe avg 08, 2003 9:03 am

Sporty, noro dobr lak na avtu. :DDD Kje si pa pobral pragove, al si jih sam narisu?

popshow
Nov uporabnik

Hej

Napisal/-a popshow Pe avg 08, 2003 9:11 am

Fantje, obstaja knjiga Adobe photoshop 7.0 Učilnica v knjigi. Prevedla jo je založba Pasadena. Notr so primeri pa CD dobis zraven pa vse skup je v slo. jeziku. Jz sm se tuki najvec naucu. Vsako stvar k jo pocnete pa je itaq vsaj par razlicnih nacinov kako to izvest. Knjiga pa kosta okrog 7.000sit.
Lp Piro :D

Uporabniški avatar
sporty
Uporabnik

Napisal/-a sporty Pe avg 08, 2003 12:48 pm

Alex, tisto tut mene malo moti ja. Sm se potrudu da zgleda kokrtolk. Mene najbl mot pr feltnah k svetloba sije preveč not. Bom zdej k sm končou audija za tekmovanje, mal popravu megana.

Nixxon, pragovi so moje delo, ubistvu sm jih tko naredu da se ujemajo z zadnjim spojlerjem. Lak je pa originalen, renaultov :P . Sam je nekak pršou bl do izraza :D !
RENAULT POWER - THE WAY OF LIFE

maky
Moderator foruma

Napisal/-a maky Sr okt 15, 2003 11:40 am

vem da odpiram staro temo ampak ko sem tole videl sm se takoj spomnil na tole temo

Slika

hude feltne a?:D:D:D
SlikaSlika

Uporabniški avatar
bitch
Uporabnik

Kraj: Bled

Napisal/-a bitch Sr okt 15, 2003 12:20 pm

Kuk je fletkan :P
Slika B|tCh Slika

Good Girls Go To Heaven, Bad Girls Go Everywhere! Show Me Yours,I`ll Show You Mine... :twisted:
Vrni se na PhotoShop ustvarjanja

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 3 gostov