Najcenejši styling način...

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Volanski obroč

Napisal/-a For Sr sep 26, 2007 8:58 pm

Pozdravljeni mojstri ;)

Nisem še v tem forumu pisal, pa evo ....imam problem.... :?

"Usnje" v astri je katastrofa ....drsi bolj kot plastika, pa sem se odločil preobleči volanski obroč v bolj kvalitetno usnje....

Prosil bi kakšnega mojstra da poskusi z črno...tako kot je sredinski del armature(barva prečk), ali pa kakšne druge kombinacije. Obroč je lahko malo debelejši, ker ne mislim originalnega "usnja" dol dajat..šive pa skriti.
Original je tudi narejen iz štirih kosov usnja, jaz bi imel le dva kosa, kar pomeni da bi celi obroč bil iz enega kosa. Na levi in desni strani spodnje prečke bi bila dva spoja (tista črta ...ki je zdaj na štirih mestih)
Nisem mahnjen na kaj extremnega, samo usnje bi zamenjal, pa sem mislil da bi dal črno......mogoče pa še kakšna druga barva ?

Najlepša hvala ;)

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Malo več slik sem dal, ker bi rad videl iz več zornih kotov, pa če ni preveč...bi lepo prosil.... ;) Če sem pa preveč zahteven, pa vsaj eno ali dve ......prosim... :)

Res vam bom hvaležen ... tudi gajbo prinesem ...če treba ....sam povejte.... :D

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 Če sep 27, 2007 5:33 am

Vsako novo usnje je tako kot na tvojem volanu, s časoma bo postalo temno in gladko(tako kot si imel v golfu)....
Ko pridem domov, ti bom napisal številko od enega mojstra v Lj.(par let nazaj je bila cena okol 12k, naredi res kvalitetno je bil kolega z BMW 3 gor, ker le ta ima zelo tanek volan in mu je dal še eno "plast" usnja gor)je pa dela za 4-5 ur))

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Če sep 27, 2007 7:09 pm

sašo5 je napisal/-a:Vsako novo usnje je tako kot na tvojem volanu, s časoma bo postalo temno in gladko(tako kot si imel v golfu)....

Ma kje pa sašo!? Ni blizu!! :roll: Tole ne bo, ne temno ne gladko .....tole nima veze z tistim kar je golf imel. Še mojster je rekel da to sploh ni usnje ....ne vem kaj je rekel ...."ena kitajska pogruntavščina" .... :?

Najprej je rekel: Kaj ti bo, saj imaš usnje? Ko je pa pošlatal, mu je bilo takoj jasno... ;)

Ta volan je tudi pretanek, zato ne bom originalnega dola dajal. Pa še tam, kje je ponavadi palec .....je še bolj tanek, tako da tisti šivi gredo že v špico .....sploh mi ni všeč. To sem opazil na svoji prvi testni vožnji, tako da sem že takrat planiral to narediti... ;)

Še enkrat bi prosil......če je kakšen mojster da mi tole pobarva v črno, ali neko drugo barvo ...da vidim kako zgleda.
Hvala

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For So sep 29, 2007 8:15 pm

Nobeden a? :(

..... :?

Uporabniški avatar
dj_em
Poznavalec foruma

Kraj: Zemlja --> Evropa --> pr mami doma :D

Napisal/-a dj_em Po okt 01, 2007 10:22 am

če maš čas počakat do večera ti jest nardim neki na hitrco ;)

prej ne morek ker me ni doma

Uporabniški avatar
Engy
Novinec

Kraj: Laško

Napisal/-a Engy Po okt 01, 2007 12:53 pm

neki na hitr
Priponke
9melZdI7Nj1h7TWG.v.jpg

Uporabniški avatar
T1cK0
Uporabnik

Napisal/-a T1cK0 Po okt 01, 2007 3:46 pm

evo ti da boš mel mal več k eno slikco :D
Priponke
2ZkLtR_E9pHEwut1.v.jpg
ofaU_YXDlAL4hjVS.v.jpg
Q3xvZY59FUPC96wm.v.jpg
Slika

Uporabniški avatar
SamoK
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a SamoK Po okt 01, 2007 5:12 pm

lepse kot prej.

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Po okt 01, 2007 11:13 pm

Hvala Engy :)
Hvala T1cK0 :) Super ;)

....no ja ....tisto usnje ki ga bo dal, je malo manj črno...hmm ...kaj pa vem ....bom enkrat skeniral vzorec usnja (zaradi barve) pa bom dal tukaj...

Škoda da nista naredila debelejši obroč in brez tistih spojev (4 X)

Tudi tista vdolbina pri prečkah ...("kao" za palec) je odveč in moti.......ne sede mi tist ...prav moteče in za prijeti in za pogledat... :?

Hvala še enkrat :D

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 To okt 02, 2007 4:23 am

For je napisal/-a:....no ja ....tisto usnje ki ga bo dal, je malo manj črno...hmm ...

..si našel mojstra za preoblečt ?(Jaz mam cifro od enega iz Zagreba)je predaleč))
...tudi meni se vidi, da bo temneje bolje(lepše)
..napiši še kolk boš plačal in naslov mojstra....

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For To okt 02, 2007 4:31 pm

Gre za usnjarstvo Kopač (se mi zdi) iz Šenčurja. rekel je da bo 46 € ;)

Naslova pa ne vem...

Imel je tam enepar volanov že narejenih .....super dela!

Uporabniški avatar
martin_krpan
Mojster foruma

Kraj: Ribnica

Napisal/-a martin_krpan To okt 02, 2007 5:17 pm

Priporočam ti, da uporabiš sivkaste šive, takšne kot so tudi na vratih in sedežih. Tako sem jaz naredil:
Slika

Pa še eno vprašanje. A ti je notranjost dejansko tako siva, kot na fotografijah. Ker jaz imam v stari Cosmo pravo črno, in tudi serijski usnjen volan je bil črn.
Kobilica:
http://www.avtomobilizem.com/forum/viewtopic.php?f=7&t=88076&start=0

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi To okt 02, 2007 6:15 pm

@For samo eno vprašanje zate. Kako to, da ti kot praviš drsi bolj kot plastika. In da je katastrofa. V moj (l. 2005) nimam tega občutka. Ravno nasprotno. Še zdaj je usnje tako kot mora bit. Volan nič ne "drsi" oziroma ni usnje nič kaj preveč gladko.
No kakor za koga verjetno. Sam nimam razloga za preoblačenje.
mojster hoče pa le zaslužiti zato tudi tako mnenje. ;)

@martin_krpan
verjetno zaradi "flasha". Čeprav tudi pri moji (cosmo) ni volan črn. Je bolj sivkaste kot črne.

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Napisal/-a sašo5 To okt 02, 2007 7:48 pm

tomzzi je napisal/-a:mojster hoče pa le zaslužiti zato tudi tako mnenje. ;)

46 eurov je zastonj(ko bi vedli kolk je dela :roll: )
P.S- For: volan bo, če ne druzga, debelejši (naj ti obleče kar preko obstoječega) osebno bi dal temno rdeče šive....

Uporabniški avatar
tomzzi
Poznavalec foruma

Napisal/-a tomzzi To okt 02, 2007 7:57 pm

sašo5 je napisal/-a:
tomzzi je napisal/-a:mojster hoče pa le zaslužiti zato tudi tako mnenje. ;)

46 eurov je zastonj(ko bi vedli kolk je dela :roll: )
P.S- For: volan bo, če ne druzga, debelejši (naj ti obleče kar preko obstoječega) osebno bi dal temno rdeče šive....

Še vedno pa boljše kot nič se ti ne zdi? ;)

Debelejši pa bo ja. Šive bi dal pa sam v isto barvo kot so že drugi. Mešat več kombinacij izpade kičasto.

Uporabniški avatar
Silverblitz
Nov uporabnik

Napisal/-a Silverblitz To okt 02, 2007 8:11 pm

Jaz ti predlagam, da si ga daš preoblečt, v komplet črno, na 3 kraki volan gre nardit iz enga kosa, za šive pa bi ti predlagal sive, da ostane malo tega kontrasta svetleča (black fujj grda plastika-ne paše skup) z sivino v avtu (čudna plastika style - siva - v novih generacijah oplov) - no to je moj predlog; ampak dejansko opažam, da je veliko ljudi nezadovoljnih z notranjo plastiko v oplih, ker so zelo občutljive, dejansko za vzdrževanje in pa nego pa zelo občutljive;

Obstaja kr veliko teh ljudi, ki bi ti to nardili, ampak, če že misliš to delat, se ti ne splača šparat in pocat, kr to mora bit usnje pravo, da se ne bo zgulilo v enem mesecu, pa popokalo kot kakšen skaj; ker drugač usnje mora bit prožno, pa če je prav vzdrževano ga neguješ sproti 2x letno pa kpl in ti mora držat, pa v rokah se ti volan ne bi smel peljat;

To treba videt, mogoče, so ti s kakšnim "maksibrilom" - ala automagicom pucali avto pred prodajo pa je to kakšen junak potegno gor, pa se je mogoče struktura materiala spremenila;

Lp;
Matej

Uporabniški avatar
For
Poznavalec foruma

Napisal/-a For Sr okt 03, 2007 8:15 pm

martin_krpan je napisal/-a:Pa še eno vprašanje. A ti je notranjost dejansko tako siva, kot na fotografijah. Ker jaz imam v stari Cosmo pravo črno, in tudi serijski usnjen volan je bil črn.

Ja ...res je siva! Če pogledaš razliko med naslonom in ostalo plastiko, boš videl da je plastika naslona bolj črna. Ta zgornji del naslona je pa zelo podoben ostali notranjosti.

tomzzi je napisal/-a:@For samo eno vprašanje zate. Kako to, da ti kot praviš drsi bolj kot plastika. In da je katastrofa. V moj (l. 2005) nimam tega občutka. Ravno nasprotno. Še zdaj je usnje tako kot mora bit. Volan nič ne "drsi" oziroma ni usnje nič kaj preveč gladko.
No kakor za koga verjetno. Sam nimam razloga za preoblačenje.
mojster hoče pa le zaslužiti zato tudi tako mnenje. Wink

Hmm ....ja, ljudje smo si različni ...nimaš kaj ;)

Zelo me motijo tisti štirje spoji.
Moti me vrsta usnja (če je sploh usnje?) Najbrž sem razvajen še iz golfa, tam je bil občutek na volanu veliko boljši.
Moti me nepravilna oblika volana. Obroč nima pravilen krog (cev) Spominja me na yugotov volan. Sprednji del je malo sploščen, stražnji gre v pravilnem krogu, potem pa tisti del kjer so šivi, gre malo v špico. Tudi tistih šivov je absolutno preveč in motijo pod prsti. Najbolj me pa moti tista vdolbina zraven prečk, ki je "kao" za palec narejena. Na tem delu, vse zgoraj našteto pride še bolj do izraza. :?
Saj sem v svoji temi napisal da ne bo nobenih predelav, ampak tole bi pa naredil tako da ne bo izstopalo preveč... :?
Zadnjič so mi na Avtotehni dali grande punto...volan je bil brez usnja, ampak je občutek boljši ...zelo lepo sede v roke.

sašo5 je napisal/-a:46 eurov je zastonj(ko bi vedli kolk je dela Rolling Eyes )

Ja, res je poceni glede na to koliko je dela s tem.
Bom pa dal prek obstoječega, prav zaradi tega ker mi je pretenek. Mojster mi je lepo razložil....vse oblikovne nepravilnosti je možno poraviti. Rekel da lahko na določenih mestih usnje zbrusi (stanjša) ali če bo treba podloži dvojno...npr tista vdolbina za palec. Tudi na koncih kje se plastika in usnje stikata bo zbrusil, tako da novo usnje ne bo preveč štrlelo ven.
Kakšni bodo šivi, pa niti nisem premišljeval .....najbrž takšni kot je plastika in usnje ostale notranjosti. Rdeči bi preveč izstopali .... :?

Tale vzorec usnja sem skeniral, pa če se komu da uporabiti barvo tega, in dati na obroč.... ;)
Hvala.
Vrni se na PhotoShop ustvarjanja

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost