Za spremembo na tem rallyu ni bilo večjih posebnosti, razen zdravstvenih težav s križem pri sovozniku.
Na štartu rallya je bilo kar 74 posadk, od tega kar 32 posadk v diviziji 1, do cilja pa je prišlo 59 posadk.
Prvi dve hitrostni preizkušnji (HP1 Laze - Šentilj 1in HP2 Prelska - Vinska Gora 1) sem peljal malce preveč previdno in v kombinaciji s previsokim tlakom v gumah, je to v prvih dveh HP zadoščalo za 13. čas v Div.1.
V drugi ponovitvi teh hitrostnih preizkušenj je bilo vse tako kot mora biti in tako je bil čas na obeh HP za 10sekund boljši, kar je na HP4 pomenilo 9. čas v Div.1 (to je bila tudi naša najhitrejša vožnja).
Popoldanski del brzincev (HP5&6 Ravne pri Šoštanju - Zavodnje 1&2) je za nas (z vzponom na Sleme) bil pričakovano počasnejši zaradi šibkejšega avtomobila, kar je na HP5 pomenilo 14. čas, na HP6 pa sva, kljub mokri podlagi v zadnjem delu vzpona, izgubila samo dobre pol sekunde v primerjavi s HP5, kar je zadoščalo za 13. čas.
Tudi Super special je potekal brez posebnosti, tako da smo na koncu spet prilezli na 9. mesto v Div.1 in na 36. mesto v skupni razvrstitvi.
Ponovno se zahvaljujem vsem, ki so mi pomagali (oba Škapina, oba Križana, vsi Blatniki, Muhovic, Tilen, Premrl(i), Rojnik,...).
Onboard iz HP3 Laze - Šentilj (ja, vem da se slabo vidi cesto

(Spet hvala Lončar za GoProja, čeprav mi bo počasi vse živce spil

Fotke:

Avto fotke: btnejc (ostale fotke iz tega rallya TUKAJ)

Avtor zgornjih dveh fotk: Branko Frelih (ostale njegove fotke iz rallya: TUKAJ )
Pa še kakšen video:
Rally Velenje 2013 (od: branebrane2)
Najina vožnja na tem videu: 6:55min (klik)
28 Rally Velenje 2013 (od: avtomoto66)
Najina vožnja (klik na čas):
1:58min
6:37min
10:17min
17:23min
21:37min
LP, Primož