Cestne dirke, hitrostne preizkušnje, dosežki

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Sr jun 02, 2010 8:38 pm

Sam ste na polno zakompliciral :lol:

A ni brezveze, itak nikol ne bo vsem prov. Time attack je pač time attack, pa nekateri grejo napadat rekord, večina pa pride premagovat samega sebe in iskat limit.

Za medsebojno primerjavo pa se znajo šoferji med sabo pogovarjat.
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

GodOfAll
Novinec

Kraj: Fračji dol

Napisal/-a GodOfAll Sr jun 02, 2010 8:41 pm

Kar se tiče Imprez in zvezdic je mal hecn, predlagam sledeče
1. GT, brez zvezdic
2000ccm 218 konjev, pač začetek
2. STI (2001-začetek 2005) ena zvezdica
2000 ccm, 265 konjev, drugačna šasija, boljše zavore od GT, bolj čvrsto podvozje
3. STI (2006-2008) dve zvezdici
drug motor 2500 ccm, 285 konjev, večja kubatura prinese več navora v nižjih obratih, še malenkost doterano podvozje, in ključno: DCCD (Driver Controlled center diferential) - http://www.driveperformancesubaru.com/v ... eprint.asp
4. STI (2008->) pač neki več če je treba
2.5 motor, še 15 konjev več od predhodnika, prav tako DCCD, spet nekoliko izboljšano podvozje

Zdi se mi da je preskok iz 1. sti na 2. sti skoraj večji kot iz 2. sti na 3. sti in zato bi mogle bit zvezdice al prestavljene ali pa drugače razvrščene.

Uporabniški avatar
malisport
Nov uporabnik

Napisal/-a malisport Sr jun 02, 2010 9:06 pm

Jaz tudi padem v klaso 3 pa še kakšno zvezdico zraven, pa se ne sekiram. Tako kot je tudi alanq4 povedal, da se napadajo časi. Jaz grem podreti svoj čas in to je to, pa če sem v klasi 1 ali pa 3.
Mislim, da je pomembno tudi eno lepo druženje in da si kakšno povemo. A ni res?

LongCarv
Nov uporabnik

Napisal/-a LongCarv Sr jun 02, 2010 9:23 pm

Neke velike komplikacije so nastale iz tega sortiranja avtomobilov. Vse skupaj zgleda bolj podobno kakemu policijskemu zapisniku, na katerega si zapisuje nehomologirane stvari ter sproti še pripadajoče kazni :!:

TimeAttack != tuningAttack

GodOfAll
Novinec

Napisal/-a GodOfAll Sr jun 02, 2010 9:38 pm

malisport je napisal/-a:Jaz tudi padem v klaso 3 pa še kakšno zvezdico zraven, pa se ne sekiram. Tako kot je tudi alanq4 povedal, da se napadajo časi. Jaz grem podreti svoj čas in to je to, pa če sem v klasi 1 ali pa 3.

Vsak ma svoj veselje. Ne vem kak avto in kake predelave maš da padeš v 3 klaso. Ampak pomoje more bit res hudo hitra zver.

GodOfAll
Novinec

Napisal/-a GodOfAll Sr jun 02, 2010 9:39 pm

LongCarv je napisal/-a:Neke velike komplikacije so nastale iz tega sortiranja avtomobilov. Vse skupaj zgleda bolj podobno kakemu policijskemu zapisniku, na katerega si zapisuje nehomologirane stvari ter sproti še pripadajoče kazni :!:

TimeAttack != tuningAttack

Ni isto. Kle ni polovičk.

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Sr jun 02, 2010 9:43 pm

GodOfAll je napisal/-a:
malisport je napisal/-a:Jaz tudi padem v klaso 3 pa še kakšno zvezdico zraven, pa se ne sekiram. Tako kot je tudi alanq4 povedal, da se napadajo časi. Jaz grem podreti svoj čas in to je to, pa če sem v klasi 1 ali pa 3.

Vsak ma svoj veselje. Ne vem kak avto in kake predelave maš da padeš v 3 klaso. Ampak pomoje more bit res hudo hitra zver.

Brez skrbi da leti ko svija 8)
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Napisal/-a alanq4 Sr jun 02, 2010 9:49 pm

Megane rs ane, tak malo dodelan hehe

Uporabniški avatar
NejcZ
Poznavalec foruma

Kraj: Mozirje

Napisal/-a NejcZ Sr jun 02, 2010 9:51 pm

Mal bol.. p*zda, js sm sam gledu ka to dela :shock:
I'm not speeding I'm qualifying...

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Sr jun 02, 2010 11:09 pm

GodOfAll je napisal/-a:

glej jaz sem bil tudi v 3 klasi pa sem imel 40KM. Ce je to zate hudo hitra zver pa tudi nevem. Pa se nisem sekiral.
Pac sem si sam kriv ker mam gor stampe, brez zicov, itd...
Slika

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo Če jun 03, 2010 8:36 am

Evo pravilnik točkovanja popravljen(downloadajte si novo verzijo) na par postavkah za lažje razumevanje.

Zdej bi rad še dodal par stvari na komentarje, ki so v tej temi.

Alan: koji ti ku-r-ac? Pljuvaš po time attacku že od prvega dneva kot da tega nočemo met. Kaj ti bojo klase. Pejte se vozt. Če ti ni prou povej to enkrat(na teden recimo) ne vsakic ko odpres avtomobilizem. Pa tut če boš pršu na kakšen timeattack povej da si absolutno proti tem nesmislom pa ti bom dal transponder pa dirkej proti svojemu času.

GodOfAll: Glede osnovnega klasificiranja avtomobilov sem vesel da si je vsaj nekdo čas uzel in utemeljilj zakaj se ne strinja s čim. Pa če tudi v svojo korist. Bomo predebatirali o možnih spremembah.

LongCarv: Hvala za konstruktivno kritiko, take najbolj cenim ki popljuvajo trud drugih in gredo naprej. Pravi slovenec si.

Vsem ki ste konstruktivno prispeval glede komentarjev pa se najlepše zahvaljujem in upam da bomo še v prihodnosti z dobrimi predlogi naredili Time Attack bolj fer po klasah in bolj zanimiv za vsakega, saj je konec koncev cilj to da tudi če imaš Polota 1.2 ga lahko s primernimi modifkacijami spraviš na vrh prve klase.

Pa še skupen odgovor vsem tistim, ki vam klase niso všeč in je to sama komplikacija. Noben vas ne sili da se klasirate - lahko pridete tudi vozit samo s transponderjem. Jaz sem si klase zamislil zaradi tega, ker prvim trem v vsaki klasi tudi podeljujemo nagrade. Včeraj smo pridobili še enega sponzorja in sicer Avtocenter Špan, ki bo prispeval k nagradicam kakšno zastonj optiko, zastonj pralnico ali pa montažo gum. Poleg našega prvega sponzorja, ki podeljuje zastonjske Dyno meritve in pa če bo koga zanimal kakšen chip tuning bo prav tako prišel ceneje skozi preko Time Attacka. Torej imamo klase za to, da lahko vsak s svojim avtom in nekaj investicije pride blizu vrha svojega razreda, kjer bo potem odločal voznik o prvih mestih. Zato razredi, zato Time Attack in zato amaterstvo.

Vem da nikoli ne bo fer za vse, ampak 3 klase za tako količino avtomobilov kot jih bo na racelandu ni pretiravanje. Če bi bilo tko kot bi si jaz želel bi mel 6 klas pa še eno čist posebej dirkalno ampak to bomo pustil drugim državam kjer na take evente pride 200+ avtomobilov in vozijo v celem dnevu 5 km. Mi smo pa tam še vedno zato da se, če nam paše, tudi ornk navozimo :)

lp
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

Uporabniški avatar
bojc T
Novinec

Napisal/-a bojc T Če jun 03, 2010 9:12 am

Lepo obrazloženo :clapclap
Lp bojc T

drmocar
Stalni uporabnik

Napisal/-a drmocar Če jun 03, 2010 9:35 am

@LoCo: Jest sem zelo vesel da si naredil pravilnik in spoštujem tvoj trud. Meni točkovanje niti ni pomembno, pač padem v dosti višji razred. Hočem samo opozorit da ni ravno naklonjen malim navitim motorjem. Z vsemi modifikacijami ki jih imam sem prišel na 145 dodatnih točk. Če prištejem še eno zvezdico to pomeni 155 točk + prva klasa, kar pomeni da sem v klasi ki ne obstaja oz. v najvišji klasi kjer mislim da ne morem konkurirat. Bom pa se pustil presenetit, ker bom prvič vozil s svojim avtom in ne vem kaj lahko pričakujem. :)

Najbolj važno je da se zdivjamo, navozimo, skratka uživamo. ;)

Jeaka
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a Jeaka Če jun 03, 2010 10:10 am

drmocar je napisal/-a:@LoCo: Jest sem zelo vesel da si naredil pravilnik in spoštujem tvoj trud. Meni točkovanje niti ni pomembno, pač padem v dosti višji razred. Hočem samo opozorit da ni ravno naklonjen malim navitim motorjem. Z vsemi modifikacijami ki jih imam sem prišel na 145 dodatnih točk. Če prištejem še eno zvezdico to pomeni 155 točk + prva klasa, kar pomeni da sem v klasi ki ne obstaja oz. v najvišji klasi kjer mislim da ne morem konkurirat. Bom pa se pustil presenetit, ker bom prvič vozil s svojim avtom in ne vem kaj lahko pričakujem. :)

In DRUŽIMO :!:
[url=http://www.enigma-motorsport.si][img]http://www.enigma-motorsport.si/images/enigma_uvodna.jpg[/img][/url] http://www.enigma-motorsport.si

Uporabniški avatar
bojc T
Novinec

Napisal/-a bojc T Če jun 03, 2010 10:30 am

Ja bistvo je da se bomo meli fino.
Kar se pa pravilnika tiče mi je pa ta tanov veliko bolj všeč kot čisto taprvi.
Drgač pa moje mnenje: pač 4 klase, omejitev do in nad recimo 1600ccm ter predelani do ene mere in neomejeno predelani (da ne rečem pravilnik avtoslaloma)
Lp bojc T

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair Če jun 03, 2010 11:24 am

alanq4 je napisal/-a:Sam ste na polno zakompliciral :lol:

Ni več polno, ampak gre že čez. :mrgreen: Dej sestav si en avto pa ulet, da se bova mal preganjala. 8)

A to bo sedaj 50, 70, al 110 avtov dol? Ker potem mene ne vleče več. En kup čakanja bo.
SlikaSlika

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Napisal/-a alanq4 Če jun 03, 2010 11:55 am

Loco, pač ne razumem pointa teh klas, ker ni to neko prvenstvo ali tekma za nagrade itd...
Bom se sigurno udeležil, klaso pa kar vi zberte, ker meni se gre samo za čas, ki ga bom dosegel proti prejšnjim eventom.

X-hair

Bo počas, še kak mesec pa bi že znalo ropotat.

urosch
Nov uporabnik

Napisal/-a urosch Če jun 03, 2010 12:38 pm

drmocar je napisal/-a:@LoCo: Jest sem zelo vesel da si naredil pravilnik in spoštujem tvoj trud. Meni točkovanje niti ni pomembno, pač padem v dosti višji razred. Hočem samo opozorit da ni ravno naklonjen malim navitim motorjem. Z vsemi modifikacijami ki jih imam sem prišel na 145 dodatnih točk. Če prištejem še eno zvezdico to pomeni 155 točk + prva klasa, kar pomeni da sem v klasi ki ne obstaja oz. v najvišji klasi kjer mislim da ne morem konkurirat. Bom pa se pustil presenetit, ker bom prvič vozil s svojim avtom in ne vem kaj lahko pričakujem. :)

Ja, pustil bi 1.3 notri in serijske vzmeti ter 14". :D
Sicer ja pa tvoj projekt lep primer kar se tiče tega pravilnika, kako se lepo seštevajo točke zaradi takih in drugačnih predelav.

Se vidimo.

drmocar
Stalni uporabnik

Napisal/-a drmocar Če jun 03, 2010 1:32 pm

Kako pa ti veš kaj imam jaz notri? Se poznava?

urosch
Nov uporabnik

Napisal/-a urosch Če jun 03, 2010 1:54 pm

Namig, opel corsa c, prej rumen peugeot 1.1. :D
Vrni se na Tekmovanja

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov