GodOfAll je napisal/-a:Enostavno prepoveš slickse, štampe ter podobne dirkaške zadeve, daš vsem za obvezo DOT gume in bo problematika okol tega zaključena.
Matjaz46 je napisal/-a:S tem se strinjam in z zadnjo trditvijo za dodane točke za slickse in ni odštevanja za ožje.
To sedaj predlagaš na podlagi česa??? Po tvoje bi torej vsi, ki so osnovno v TAM z uporabo slick gum avtomatsko padli v TAU (kjer bodo nekateri od njih vozili čase "samo" 54-55s), ob tem bi še dodatno dal točke za slick (da bodo mogoče še avtomobili, ki so bili narejeni na meji za TAM po trenutnem pravilniku, padli v TAU) in ne bi odšteval točk za ožje gume?
Zakaj pa ne, mogoče bi tudi tako bilo v redu. Ampak potem lahko ugotovimo, da lahko vsako sezono/dirko pripravimo nov pravilnik in bo vsak po svoje OK. In mogoče bodo rezultati po skupinah vedno zanimivi in tesni, ampak vedno z drugimi in drugačnimi avtomobili.
LP, Primož
Symon je napisal/-a:GodOfAll je napisal/-a:Enostavno prepoveš slickse, štampe ter podobne dirkaške zadeve, daš vsem za obvezo DOT gume in bo problematika okol tega zaključena.
Oziroma se jih prestavi v TAU če ima kdo željo voziti z njimi. To sem že lani napisal (žal me ni bilo na sestanku), da se da v TAS serijske gume, v TAM semi slick (treadwear pod 160 ali kako je že?) in TAU slickse. Simpl k pasulj.
Matjaz46 je napisal/-a:Symon je napisal/-a:GodOfAll je napisal/-a:Enostavno prepoveš slickse, štampe ter podobne dirkaške zadeve, daš vsem za obvezo DOT gume in bo problematika okol tega zaključena.
Oziroma se jih prestavi v TAU če ima kdo željo voziti z njimi. To sem že lani napisal (žal me ni bilo na sestanku), da se da v TAS serijske gume, v TAM semi slick (treadwear pod 160 ali kako je že?) in TAU slickse. Simpl k pasulj.
Tole pa je najbolša ideja in tudi najmanj bo kregarije in še z menjavo gum se ne bi zafrkaval!
airmike je napisal/-a:Drgač pa si pomojem v dveh stavkih bolj zadel bistvo kot Schkorc v svojem glomaznem postu.
Schkorc je napisal/-a:@DJ Jerry:A ti še celo znaš uporabljati forum
![]()
?... Razmišljam o tem, da si verjetno rekorder v številu postov glede na datum registracije
.
BTW Tista ideja o dodatnih "Slick" razredih mi je pa kar všeč.
LP, Primož
Schkorc je napisal/-a:-Ne-DOT Slick gume +25
v primerjavi z:
-Neserijski računalnik (karkoli samostojnega high-end ki ponuja prednost kot je anti-lag ipd, kontrolo diferencialov itd.): +30????
-Neserijski amortizerji z zunanjim rezervoarjem +30???
mogoče tudi
-Neserijski amortizerji z zunanjim "piggy-back" rezervoarjem +21
LP, Primož
Symon je napisal/-a:Sicer pa Schorc ne glede na pravilnik bo vedno tako, da bo nekomu ustrezalo, drugi bodo pa videli luknje in napake. Vedno.
Schkorc je napisal/-a:BTW Če kdo iz TAS klase potrebuje "recept" za jutri -> danes naj obišče A3M, nabavi Federalke in jutri se bo na vasi hvalil s pokalom
@Matjaz46: Napisal si, da se strinjaš s tem da avti iz TAM (osnovno) s slick padejo v TAU. Ti vidiš samo Impreze. V TAM so (osnovno) tudi ne-AWDji (recimo BMW, Nissan, Megane RS, Focus RS).
Symon je napisal/-a:Slab recept, A3M bi dobil gume šele do naslednjega TA.Kolega že skrbi, če jih bodo dobili danes čeprav že zamujajo.
drmocar je napisal/-a:Poglej si kako imajo to poštimano v Angliji: Mi si tega še ne moremo privoščiti, ker prvič nimamo toliko avtomobilov, drugič nimamo tako hudo predelanih avtomobilov, in tretjič ni piste katera bi omogočala prvo in drugo točko.
ManIAK je napisal/-a:Kako je stanje v boksih?
Če tam še do zdaj ni asfaltirano dajte neki "filc" pogrnit, da se bo lahk jutri avte vozlo normalno ohlajat. Namreč temperature bodo 25+ tu se pa kamenje že lepo prime gor na gumo ko je segreta.
Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost