Cestne dirke, hitrostne preizkušnje, dosežki

Uporabniški avatar
wuky
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a wuky Pe maj 21, 2010 7:55 pm

Rezultati današnjega dne... (prepisani) se oproščam če je prišlo do kakšne tiskarske napake ko dobim uradne čase od časomerilca na e-mail jih objavim!

Slika

Čestitke za dosežene čase!

Courage™ je napisal/-a:Evo doma...

Huh, dez nas je malo "zajebal", ampak kljub temu, uzivancija pa pol.

LoCo, wuky, Slicker, ZiAn, lepo je blo pokramljat ob kavici! Face ste !

LP

Enako, super družba! Dan je minil zelo hitro, kljub dežju 8)

Slicker je napisal/-a:ma naj gre fpizdo, ne matjaž? :lol:

haha :lol:

boy36 je napisal/-a:Žel me je izdala elektronika ,tako da je bilo tistih sedem krogov ravn za okus dobit :)

6 jih je blo :D

Naj še kot zanimivost omenim da je bilo danes odpeljanih vsega skupaj 1497 krogov.
Tekmovalec ki pa je največ prispeval k temu pa jih je naredil 97

Uporabniški avatar
snikerson
Uporabnik

Napisal/-a snikerson Pe maj 21, 2010 8:37 pm

super slikce in obilica podatkov, pa vseeno morda še kakšna slikica jaguarja? oops

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 Pe maj 21, 2010 8:37 pm

Kaka pa je bla proga, da so taki časi?
Je blo vsaj nekaj časa brez deža?
Čudno mi je ker sem lansko leto peljal 1.07 po mokrem (dež padal) in 1.02 potem ko je nehalo deževat (steza še kar mokra)

Joooj ko gledam slike me prov cufa, komi čakam da se pridružim! :D
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

dr.sah
Novinec

Napisal/-a dr.sah Pe maj 21, 2010 8:43 pm

pohvale še z moje strani. Lepo ste to organizirali, in nekateri vozniki res dobro peljejo.

Uporabniški avatar
error 90
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a error 90 Pe maj 21, 2010 9:18 pm

Zakaj imate skoraj vsi odprte šipe? Saj ni bilo neke vročine...

Drugače pa spet modr clio :DDD
Slika

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Pe maj 21, 2010 9:29 pm

Zanimivi so mi časi v takih razmerah. Nekateri navidez popolnoma nekonkurenčni avti so pojedli veeeliko močnejše in tehnično dovršene stroje :)

Vsaka čast voznikom :tomidelej:

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Pe maj 21, 2010 9:58 pm

Super je bilo :) Malo je nagajal dež ampak se vseeno komaj čaka konec naslednjega meseca. Kar se tiče slik, jih je pa milijon in pol (boljša polovica bila aktivna s fotičem), tako da jih bom vse nalepil proti koncu vikenda. Tudi sam sem bil presenečen da ni bilo neke pretirane gužve (ene 10minut čakanja pa si bil gor).

@Courage, fajn te bilo spoznati, sej prileti še naslednjič dol, da udarimo kakšno debato ;)

@GodOfAll, bom sporočil naprej, je pa ta izjava požela kar nekaj smeha in pizdenja :lol:

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo Pe maj 21, 2010 10:24 pm

Super je blo, presenečenje tudi iz moje strani, da mi je ratal gužvo v koloni sprot pucat :)

Kakšne daljši komentar pa jutri, komi gledam. gn!
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _BiStRi_ Pe maj 21, 2010 10:55 pm

555

Uporabniški avatar
boy36
Novinec

Kraj: Gorenjska

Napisal/-a boy36 Pe maj 21, 2010 11:10 pm

wuky je napisal/-a:
boy36 je napisal/-a:Žel me je izdala elektronika ,tako da je bilo tistih sedem krogov ravn za okus dobit :)

6 jih je blo :D

Jih bom pa drugič s potenco tolk več :vrum :)
P.S.Pa upam,da sem že odkril napako ,injector rele šel po gobe .
EVO X RR
AEM intake,Milltek exhaust.........

Uporabniški avatar
sejjaretun
Uporabnik

Kraj: Wien

Napisal/-a sejjaretun Pe maj 21, 2010 11:11 pm

fajn da vam uspeva tole organizirat,sem mel namen priti kot gledalec ampak dan ter ura mi ne paseta.
pohvale organizatorju!

Uporabniški avatar
GUFY
Nov uporabnik

Napisal/-a GUFY So maj 22, 2010 12:06 am

Za prvič je bilo tudi meni zelo všeč, škoda da nisem mogel ostati do konca, da bi poistavil še kakšen boljši čas na malo bolj suhi progi. Pa kdaj drugič...

Lahko bi pa za naslednjič avtomobile, ki vozijo po progi razvrstil po skupinah (časih) da nebi bilo nepotrebnega oviranja hitrejših, kar se je danes meni na žalost kar precejkrat dogajalo.

LongCarv
Nov uporabnik

umikanje počasnejših

Napisal/-a LongCarv So maj 22, 2010 6:53 am

Jaz sem tisti ki je vozil hondo in se na progi ni umikal hitrejšim voznikom :!:

@urosch: Kot prvo moram omeniti dejstvo, da sem se prvič podal na progo in nasploh v samo primerjavo z drugimi vozniki, tako da je to bila zame nova, še neokušena preizkušnja. Logično je potem sklepati, da lahko človek naredi kako napako oz. se nepravilno ali kasneje umika drugim voznikom na progi. Nisem bil navajen se umikat drugim vozilom, ampak vreme je zgleda botrovalo k temu da sem imel s tem veliko opravka. Konec koncev sem se tudi sam boril v bitki s časom(čeprav z mojimi gumami mi v ovinkih ni najbolje uspevalo) in sem zaradi tega parkrat zadrževal za sabo kakega voznika do konca hitrega kroga, nato pa se seveda umaknil.

Ne vem no, če moja vožnja komu ni bila všeč oz. da ga je karkoli motilo, bi lahko stopil do mene in povedal kaj naj popravim/naredim. Ampak nihče ni tega storil. Tudi po progi ko se je kak voznik približeval je počakal ovinek dva tri in sem ga spustil mimo, če je pa bilo tako nujno oz. se je komu zdelo da ga zadržujem po cele kroge ter da mu delam krivico bi vsaj poblendal ali potrobil. Zgleda da eni samo preko forumov diskutirate, v živo pa nihče nič ne reče. Sej smo ljudje, ki se znamo pogovarjati, mar ne?

@GodOfAll: FAIL? Na ravnini sem si privoščil stopiti na plin ko je bila kaka impreza ali evo za menoj, saj sem menil da me bodo z boljšo trakcijo ter motorjem z lahkoto prehiteli, vendar temu ni bilo tako. Zato v nadaljevanju eventa tega nisem več počel.
Drugače pa po ravnini ne vem če sem v celem dnevu dal 5x poln gas. Dobesedno ni bilo nobene trakcije s FWD.

@GUFY: Glede oviranja počasnejših voznikov, pa mislim da nimaš kaj govoriti. Če si vozil oranžnega Audija S3, potem se najprej zgleduj po sebi. Ogrevalen krog je le eden, ne dva. Ko sem vozil za tabo, sem pustil razdaljo med mano in tabo v ogrevalnem krogu, da ne bi prišlo do kakih zapletov, v času hitrih krogov. In že v prvem hitrem krogu se ti pelješ počasi(nimam nič proti počasni vožnji, ampak v primeru da delaš kolono se umakni) po progi po idealni liniji in me ne spustiš naprej. Ne vem ali je bilo to kako maščevanje ali kaj podobnega, ker se jaz nisem najbolje umikal kot pravite ali kaj. Tudi če veš da si bil hitrejši na mokri podlagi s quattro pogonom ti ne daje pravice zadrževati voznikov za seboj. Ko pa se že odločiš da se boš umaknil, se umakni na NE-idealno linijo.

Evo, to so bili moji odgovori na nekatere opazke ter neutemeljene komentarje. Z njimi sem samo prikazal moj pogled na dogajanje. Kregat pa se ne mislim, ker menim da je nepotrebno.

Me pa zanima kako to da Ibiza FR spada pod Unlimited? (lahko na PM)

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _BiStRi_ So maj 22, 2010 7:45 am

No sej počasi se bo tudi to uteklo, naslednjič morda ni slaba ideja, da bi na sestanku pred dirko organizator povedal, da je potrebno uporabljat ogledala in se umaknit izven idealne linije. Mal smotan je, ker vsi vozimo na čas in na mokri progi ni enostavno prehitet drug avto, še posebej čez ovinek...kjer je možnost da se pleh sreča med seboj še posebej velika.

Mene je najbolj motilo to, da so se vozniki umikali šele ko si bil tik za ritjo, tako da si totalno zajebal tisti krog ki si ga vozil. Morda bo treba dajat gor enako močne skupine, kar se je proti koncu eventa tudi nekako počelo.

Drugače pa več kot idej bo, več predlogov...boljši bo naslednji event, pa čeprav je bil že ta odličen :D :D :D
555

Uporabniški avatar
Bel-Tirid
Poznavalec foruma

Kraj: Bled

Napisal/-a Bel-Tirid So maj 22, 2010 7:48 am

Unlimited skupina je bila zadnja :D
Nisem mogel priti, k dajem nove organe v lubico. Sklepam po slikah da ste imeli veliko dela z motanjem. Komej čakam TA 3

Blejci smo spet zavzeli drugo mesto - pohvalno ;)
Nenad :clapclap
Bistri zmerej hujši
Slika Slika

GodOfAll
Novinec

Kraj: Fračji dol

Re: umikanje počasnejših

Napisal/-a GodOfAll So maj 22, 2010 8:06 am

LongCarv je napisal/-a:Nisem bil navajen se umikat drugim vozilom, ampak vreme je zgleda botrovalo k temu da sem imel s tem veliko opravka.

Lej jst sm že prej opazu hitrejše in sm se jim umaknu k so bli še 2 ovinka stran (in to ne na tist del zunanje strani kamor te odnese če si prehiter) tko da se jim na času 100% ni poznal . Neki tazga pričakujem od drugih.[/quote]

LongCarv je napisal/-a:@GodOfAll: FAIL? Na ravnini sem si privoščil stopiti na plin ko je bila kaka impreza ali evo za menoj, saj sem menil da me bodo z boljšo trakcijo ter motorjem z lahkoto prehiteli, vendar temu ni bilo tako.

A bejž no. Razlika je v celem krogu par sekund. Ti pa zdej mislš da bom na ravnini, če dava oba poln gas spizdu 20 metrov? In ja, fail.. kaj če bi mi na vhodu v ovinek vzelo zadek in bi lepo zadriftal v tebe? Me zanima kako bi gledal, pa kako bi se potem zmenila glede škode.

Uporabniški avatar
MR2_owner
Novinec

Kraj: KK

Napisal/-a MR2_owner So maj 22, 2010 9:20 am

Čestitke vsem skupaj za dosežene čase na kar zajebani mokri progi! :tomidelej:
Upam, da boste imeli naslednjič lepše vreme in še bolše čase! Fajn vas je bilo gledat!
:vrum

lp

Uporabniški avatar
ZELENKO1
Nov uporabnik

Kraj: Velenje

Napisal/-a ZELENKO1 So maj 22, 2010 9:44 am

Sprva čestitke organizatorju za uspešno zaklučen race!
Res sem presenečen na sam izit...naslednjič upam na boljše pogoje...

:)

Uporabniški avatar
naliM
Novinec

Kraj: Maribor - okolica

Napisal/-a naliM So maj 22, 2010 9:53 am

Glede na to, da je bil dež, je bilo kar veselo, čeprav bi si želel suhe proge in kakšno desetinko Gja več v ovinkih. ;)

Na temo umikanja počasnejših voznikov se strinjam z ostalimi: če te nekdo dohiteva, se mu umakni, brez debate. Na ozki progi (sploh pa v mokrem) se je treba očitno umakniti in spustiti plin.
Pogled na lestvico časov kaže, da so razlike bile majhne in da je praktično nemogoče priti mimo, če počasnejši voznik tišči na polno in zaseda idealno linijo.
Z umikom si počasnejši voznik 'pokvari' le en krog, v nasprotnem primeru pa počasnejši hitrejšemu pokvari celoten paket hitrih krogov - ko jih približno polovico preždiš v čakanju na usmiljenje, te pričenja minevati dobra volja na sicer zelo lepo organiziranem dogodku.

LP,

Milan

Uporabniški avatar
FoxTer
Novinec

Kraj: kp

Napisal/-a FoxTer So maj 22, 2010 10:09 am

Me veseli, da ste se imeli čudovito. Še bolj pa, ker ste vsi celi, vključno s plehom :D
Žal se časovno ni izšlo, bom pa na naslednjem sigurno. Kot gledalec, mogoče pa tudi kot debitant ?
Ko smo že pri besedi debitant. Vsi, ki kritizirate tiste, ki se vam na progi niso umikali, se mal zamislite. Ko si prvič na takšnem eventu, ti srček dela 180/h. Adrenalin je v rdečem polju in takrat se vse dogaja tako hitro, da mimogrede pozabiš pogledat v špegu. Tisti z malo izkušnjami pa tega enostavno ne utegnejo. Imajo namreč polne roke dela z lovlenjem avta, še posebej na mokri cesti :vrum . Največ v tej smeri bi lahko storil organizator (in to ni kritiziranje, saj je bilo očitno ODLIČNO organizirano) in spustil na progo približno izenačene mašince. Debitanti bi pač malo počakali in odšli na progo z počasnejšimi.
Je pa res, da jo je dež zagodil, saj so rezultati na videz smešni :lol: .
Fotke so tudi cool. Hvala fotoreporterju za trud :pivo

Želim vam veliko varnih kilometrov še naprej.

In potem naj še kdo reče, da ne rabimo dirkalne steze ?!?

GREMO NA REFERENDUM ZA DIRKALNO STEZO !!!!!!!
My dream: Ford Mustang Shelby GT500
Vrni se na Tekmovanja

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov