Cestne dirke, hitrostne preizkušnje, dosežki

scirocco12
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Re: Time Attack 2011 - Chapter 1:The New Beginning (19.3.201

Napisal/-a scirocco12 Ne mar 20, 2011 12:04 pm

Vse pohvale organizatorjem in udeležencem. Veseli me, da tudi v Slo nekaj dogaja v tej smeri. Upam, da dobimo še pisto, ki bo grajena za avte (upam, da bo to na racelandu)

Z malo sreče se tudi jaz udeležim naslednjega TA s svojo novo pridobitvijo Scirocco R s kompletno predelavo motorja, vzmetenja, menjalnika komplet izpuha, ki so ga izvedli v ABT Nemčija. Velika verjetnost je, da pride še ekipa iz Nemčije( Audi R8, audi TT,Nisan 370Z), vsi so dodatno predelani, upam, da se tujci lahko udeležijo srečanja. Videl hrvaške voznike, tako, da mislim da lahko,če ne bi prosil, da me popravite.

Še enkrat vse pohvale in samo tako naprej.

Lp

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo Ne mar 20, 2011 12:45 pm

scirocco12 je napisal/-a:Vse pohvale organizatorjem in udeležencem. Veseli me, da tudi v Slo nekaj dogaja v tej smeri. Upam, da dobimo še pisto, ki bo grajena za avte (upam, da bo to na racelandu)

Z malo sreče se tudi jaz udeležim naslednjega TA s svojo novo pridobitvijo Scirocco R s kompletno predelavo motorja, vzmetenja, menjalnika komplet izpuha, ki so ga izvedli v ABT Nemčija. Velika verjetnost je, da pride še ekipa iz Nemčije( Audi R8, audi TT,Nisan 370Z), vsi so dodatno predelani, upam, da se tujci lahko udeležijo srečanja. Videl hrvaške voznike, tako, da mislim da lahko,če ne bi prosil, da me popravite.

Še enkrat vse pohvale in samo tako naprej.

Lp

Tekmovanje in prvenstvo je odprte narave - lahko pride kdorkoli, vendar se bo treba vnaprej prijaviti - tako da če boš prijavljal ekipo iz nemčije stori to na www.timeattack.si :)

lp
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

scirocco12
Stalni uporabnik

Napisal/-a scirocco12 Ne mar 20, 2011 12:53 pm

Dogovorjeno.

lp.
Zadnjič spremenil scirocco12, dne Ne mar 20, 2011 12:55 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
drsokodj
Stalni uporabnik

Napisal/-a drsokodj Ne mar 20, 2011 12:53 pm

Pohvale organizatorjem, sam dejte na desni strani mal hriba zglihat :D
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Matjaz46
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Matjaz46 Ne mar 20, 2011 2:28 pm

Bilo je fajn!
Imam vprašanje kako je s številom udeležencev! Pogledal sem slike z Grobnika in je bilo veliko slovencev in mislim da ko bo naslednji timeattack na racelandu in ne bo nič na grobniku jih bo pol prišlo na raceland.
Že zdaj je bila velika gneča, kako bo pol.
Sploh je problem zaradi gradbišča.

Uporabniški avatar
SašoP
Uporabnik

Kraj: Domžale

Napisal/-a SašoP Ne mar 20, 2011 3:48 pm

Js loh rečm da je blo res super, čeprou sm biu sam kot obiskovalec je blo res velik zanimivih stvari za vidt sploh 2x R1 Buggy :twisted: :twisted: pa tut organizatorji so se zlo dobr znajdl, čeprou je bla skos akcija :D za parking pa spet ni bla tok tema počaku si 5 minut pa si zihr dubu kej. Tko da naslednič se spet vidmo :)

Uporabniški avatar
plantn
Novinec

Napisal/-a plantn Ne mar 20, 2011 4:15 pm

drsokodj je napisal/-a:Pohvale organizatorjem, sam dejte na desni strani mal hriba zglihat :D

Ja in z delom si že kar sam začel, brez da bi se posvetoval z organizatorji. Hec. :D :D

Uporabniški avatar
en3rgie
Stalni uporabnik

Napisal/-a en3rgie Ne mar 20, 2011 6:23 pm

Lepo lepo .. je blo kr neki avtov za vidt .. naslednic grem tudi js mal probat ;)

Uporabniški avatar
_GP_
Nov uporabnik

Kraj: prelepa gorenjska

Napisal/-a _GP_ Ne mar 20, 2011 10:52 pm

dobro ste vozil fantje, sem užival kot gledalec :) čestitke tudi organizaciji za enkratno izvedbo! se vidimo naslednjič ;)
še nekaj mojih fotk:

Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika
Slika

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Schkorc Po mar 21, 2011 1:21 pm

Končno smo se lahko po dolgi pavzi spet malo razmigali, je res prijalo.

@Drmo: Predvidevam, da si se dovolj zrajcal :D... Avto je res hiter in res ga je užitek gledati, kaj šele poslušati. V šoli bi ti rekli "odlično sedi 5" ;).

Pohvalil bi tudi našega Gulija z A4ko, ki je bil kar hiter (BTW na kakšnih gumah je vozil S4?), potem predvsem Duleta s Saxojem, ki je z zlomljeno ključnico bil kar dober, oba Blatnika sta tudi zelo dobro naštudirala 1.4 Clia (komaj čakam, da bo končan drug Clio),...
Od ostalih, ki se jih spomnim, bi pohvalil Gregi-ja z RS Cliom, ki se mi zdi kar precej hiter (glede na avto in izkušnje), pa Uros3n, ki je bil s serijskim Twingom RS hitrejši od hrvaškega, na SS gumah (če se prav spomnim) in verjetno predelanim podvozjem...

Silvio je napisal/-a:Če pa ima kdo fotke od saxo-ja k gre po dveh kolesih se pa priporočam :)

Tega Saxoja si ne upa nihče več fotkati :)...

scirocco12 je napisal/-a:...Z malo sreče se tudi jaz udeležim naslednjega TA s svojo novo pridobitvijo Scirocco R s kompletno predelavo motorja, vzmetenja, menjalnika komplet izpuha, ki so ga izvedli v ABT Nemčija. Velika verjetnost je, da pride še ekipa iz Nemčije( Audi R8, audi TT,Nisan 370Z), vsi so dodatno predelani,
...

To bi bilo lepo videti.

Matjaz46 je napisal/-a:Bilo je fajn!
Imam vprašanje kako je s številom udeležencev! Pogledal sem slike z Grobnika in je bilo veliko slovencev in mislim da ko bo naslednji timeattack na racelandu in ne bo nič na grobniku jih bo pol prišlo na raceland.
Že zdaj je bila velika gneča, kako bo pol.
Sploh je problem zaradi gradbišča.

Se pridružujem temu, da je z gradbiščem postalo precej zoprno, glede na to da je gradbišče na "standardnem" mestu za bokse. Nekaj nas je tako imelo "bokse" na tistem prvem delu (takoj za vhodom levo), seveda so bili takoj po prvi vožnji tam parkirani obiskovalci. Tako kot sem že nekajkrat povedal, bi sploh sedaj moral nekdo stati pri vhodu in spuščati čez vhod samo tekmovalce, obiskovalci pa naj bodo vsaj zaenkrat parkirani zunaj. Naj se sliši še tako "hudobno", ampak tako je povsod! Saj pa ti ne more kar nekdo zaparkirati "boksa", da moraš potem sredi ceste menjavati gume ali kaj podobnega?!?

Nekaj je že na TAju bilo govora o številu udeležencev (o omejevanju), ampak vseeno. Saj mogoče ni toliko problematično število, bolj sam sistem. Dejansko je s tem gradbiščem še malenkost bolj komplicirano vse skupaj. Tekmovalci so imeli že kar nekaj težav, da so sploh prišli iz piste, če pa je kdo želel ohladiti avto, da bi se zapeljal na cesto, pa ga je verjetno ohladil že v tem času ko se je prebijal do ceste :). Da ne omenjam, da tisti, ki so imeli bokse bolj pri "bifeju" skoraj niso imeli možnosti priti do izhoda ali, da bi se postavili v vrsto. "Vrivanje" je tokrat nekajkrat bilo nujno, ker drugače se nimaš kam umakniti. Nekateri so (kasneje sem tudi sam) čakali na vrsto (v dodatni tretji vrsti) na asfaltu pred prekopanim cestiščem, da nismo z vročimi gumami pobrali vsega kamenja in ga kasneje znosili naprej po boksih ali po pisti. S tem se je delala še malenkost večja gužva. Kamenja je bilo na koncu res precej povsod pred vhodom na pisto.
Glede na to, da so v preteklosti že bili avtomobili označeni s štartnimi številkami, bi mogoče lahko to spet uvedli nazaj (saj pa se mora kje najti flomaster :D). Mogoče ima kdo kak pameten predlog kako bi lahko poskusili izboljšati to gužvo, ki nastaja pri čakanju na vožnje.

Recimo pri nas na avtoslalomih smo v večini primerov vozili po štartnih številkah. Zadeva je funkcionirala zelo dobro. Gužve ni bilo nobene, ker je vsak vedel kdaj je na vrsti in je imel dovolj časa da se pripravi. Tako so bili avtomobili v boksih, na vrsto pa je čakalo samo po par naslednjih avtomobilov.
Potem pa smo enkrat rekli eh saj to ni potrebno, pa naj bodo vožnje "proste", pač kdor prej pride prej melje. S tem smo naredili ravno takšno zmešnjavo kot je na TAjih.

Vem, da TA ni enako avtoslalomu in da se vozi na drugačen način, ampak tista kača/kolona čakajočih je pa vseeno moteča. Vsake 5 minut moraš avto naprej prestavljati, tako da še na pijačo ne moreš v miru (ali pa v miru pogledati voženj ostalih, poklepetati,...). Lansko sezono me to še niti ni toliko motilo, ker sem R5ko pač kot nekateri prestavljal/tiščal ugasnjeno, letos pa sem ugotovil, da je ta nova krava precej težka za tiščanje :D. Pa še preden dam lahko kontakt, da se mi volan odklene zna trajati, tako sem v celem sobotnem TAju avto ugasnil ravno trikrat (prvič, zadnjič in nikoli več).
Za naslednjič zato razmišljam, da si bom s sabo prinesel list papirja, ali pa en avto-igračko, na njega napisal štartno številko in potem tisti list/igračko postavil v čakalno vrsto in ga vsake 5min prestavljal :lol: :DDD. V bistvu, če bi tako naredili vsi, potem sploh ne bi bilo nobene gužve... Je pa velika verjetnost, da bi nas kdo popokal za kakšno umobolnico, ko bi nas gledal kako prestavljamo tiste papirje/igračke oops :D.

Ne resno, ta sistem je treba nekako izboljšati. Jaz zaenkrat druge ideje kot na dirkah, kjer se vozi po štartnih številkah, ne vidim. Res si je težko predstavljati, ampak ko bi se navadili (tako kot smo se na marsikaj) bi verjetno bilo v redu. Na ta način bi lahko celo ubili dve muhi na en mah. Tista druga muha je tisto, ki je tudi tokrat poskrbelo za precej prahu: (pre)hitri in (pre)počasni tekmovalci/avtomobili, ki se znajdejo istočasno na progi. Če bi se vozilo po štartnih številkah, bi nam lahko Wuky že pred eventom smiselno (po doseženih časih) razporedil štartne številke in tako bi bilo precej manj (ali skoraj nič) oviranja na progi.
V čakalni vrsti pa bi tako lahko vedno bilo samo recimo 6 naslednjih avtomobilov (+ recimo 3 rezerve), ostali pa bi lahko ves čas čakali v boksih. Gužve ne bi bilo nobene, ker bi vsak imel enako možnosti voziti, ne pa sedaj ko voziš kolikor se ti ljubi gužvati. Če kdo, ki bi bil na vrsti še ne bi bil pripravljen ali še ne bi želel voziti, bi recimo počakal na naslednji krog ali kaj podobnega.

S takšnim sistemom bi tudi precej zmanjšali možnost odrgnin na avtomobilih, ki so dokaj pogoste pri prerivanjih v vrsti in oziroma boksih ;). Aja sem pozabil, to je dirkanje, boli vas ...... za pleh, sam da je hiter :D.

Kar se tiče "tehničnega" pravilnika bom tokrat tiho :). Naj še ostali povedo njihove predloge, ampak imam občutek, da je večini čist OK (oziroma, če prevedem: vseeno) :).

Aja da ne pozabim, skopusnik (seveda tudi ostali fotografi/snemalci) super fotke (se res vidi, da ti je Clio bolj všeč kot 5ka :)). Če še ima kdo kdaj materiala se priporočam ;).

LP, Primož
Avtoslalom? Več na: www.amd-sempeter.si

Uporabniški avatar
ManIAK
Poznavalec foruma

Napisal/-a ManIAK Po mar 21, 2011 3:03 pm

Sam event je bil super. Kot je že bilo omenjeno je bil problem v tem, da se pač trenutno na RL gradi in boksov vbistvu ni bilo. V tem primerju se strinjam, da bi morala obiskovalna vozila ostati zunaj.
Fajn bi bilo tudi, če se naslednjič pri klasifikaciji avtomobilov zadeve dejansko čez celi event preveri in se ne gleda samo na papirju. (Megane F1 v TAS!?, čeprav je že po osnovni klasifikaciji v TAM. )

Drugač pa pohvale organizatorjem in vsem udeležencem.

Spoznal sem tudi par super ljudi in dan je minil kot bi trenil. Se definitivno vidimo naslednjič.

p.s: neprimerno se mi je zdelo mogoče samo tisto "razpucavanje" v boksih, ampak se je zadeva kar dobro iztekla.

Uporabniški avatar
plantn
Novinec

Napisal/-a plantn Po mar 21, 2011 6:31 pm

Še nekaj mojih slik:

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Slika

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ Po mar 21, 2011 7:09 pm

ce pogledamo kot celoto bilo nam je super!

ceprav tist raskopan del je bil kar velik problem, kot za avte kot za nas. Pa se nekateri so si se zmer prvosl divjanje cez boxe
Slika

Uporabniški avatar
eXtreme69
Novinec

Napisal/-a eXtreme69 Po mar 21, 2011 9:06 pm

so kšni filmčki?
Slika

Uporabniški avatar
wuky
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a wuky Po mar 21, 2011 10:34 pm

ManIAK je napisal/-a:
Fajn bi bilo tudi, če se naslednjič pri klasifikaciji avtomobilov zadeve dejansko čez celi event preveri in se ne gleda samo na papirju. (Megane F1 v TAS!?, čeprav je že po osnovni klasifikaciji v TAM. )

Sem popravil. Priznam bila je moja napaka, ker sem narobe napisal klaso :)

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= To mar 22, 2011 3:41 pm

Evo še moje fotke, z letošnjim novim Time Attackom tudi nova zverinca na preizkušnji (zato malo več slik) :) Upam da vam ne bo povzročalo problemov z nalaganjem :)

Drugače pa super začetek, se vidi da se je zadeva začela res na polno razvijati, kar samo še potrjuje zmeraj večji obisk (tudi mednarodni). Kar tako naprej! Pa pohvale Drmotoma, sta letos res pokazala, da tudi majhni jajčki lahko delajo konkretno štalo med večjimi zverinami :)

Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika

Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika Slika

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Schkorc To mar 22, 2011 4:47 pm

@=ZiAn=: :D... Sicer (še) nisem pogledal vseh fotk (ker imam prehitro povezavo), ampak mislim da si pofotkal vse ki so bili prisotni in pazi to celo iz različnih kotov :).
Pohvalno, pa še fotke so dobre ;).

LP, Primož
Avtoslalom? Več na: www.amd-sempeter.si

Uporabniški avatar
naliM
Novinec

Kraj: Maribor - okolica

Napisal/-a naliM To mar 22, 2011 7:39 pm

ZiAn, pridružujem se zahvalam za slike, si me ujel parkrat.
Če odštejem rezultate prej skoraj nisem imel dokazov, da sem bil na Racelandu (imam pretih avto in premalo atraktiven slog vožnje, da bi bil zanimiv fotografom :twisted: ).
Vrni se na Tekmovanja

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost