Cestne dirke, hitrostne preizkušnje, dosežki

UrbanD
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a UrbanD Ne avg 08, 2010 9:37 am

Supr je blo! Sam škoda k tok kratko. :)

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Ne avg 08, 2010 9:49 am

UrbanD je napisal/-a:Supr je blo! Sam škoda k tok kratko. :)

Ja. glede na to, da sem šel samo gledat mi je bilo všeč. Fuł. :lol:
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
Dejan_S2
Stalni uporabnik

Kraj: Okolica MB

Napisal/-a Dejan_S2 Ne avg 08, 2010 9:50 am

mito155 je napisal/-a:
mtl je napisal/-a:
LoCo je napisal/-a:Mislm da cajt od expressa z enim starim podrtim audijem tut prbližn ni mala malca...

Se vidmo zvečer !

Mah, to o cajtih je brez veze govorit, če niso zraven napisane še gume. ;)

Se vidimo. :D :D

Bemu, jaz moram še gume premontirat in vse... :roll:

jaz sem dobil kljub slabem rezultatu za sexat... a to je ok?

še enkrat vsem... na TA se pride tekmovati proti samemu sebi, ne proti drugim.. ker so razlike med avtomobili prevelike... šteje pa družba... nam je bilo kljub rahlo polarnim razmeram prijetno.. :o :lol:

@beybo.. jest sem kangle vse prehitu... :) S2 pa ne...

ampak koga briga?... ponavadi tiste ki imajo lulčka iste oblike k mopsiji repek in pa internet dirkače (NFS), teoretike, nosocilalife.press osebke, ipd..

Ohh, pa veš kak mene to boli če je neki xy S2 slabo vozil in so ga kangle prehitele. Kaj moreš če nekateri ne znajo pognati stroja, kot je treba :bonk

Btw. No, lepo da je uspelo sinoči! Čestitke vsem zmagovalcem!! :)
Audi 5-pot power
By SKN Slovenija

Uporabniški avatar
Lini
Nov uporabnik

Kraj: Hrastnik

Napisal/-a Lini Ne avg 08, 2010 10:31 am

Dejan_S2 je napisal/-a:
mito155 je napisal/-a:
mtl je napisal/-a:
LoCo je napisal/-a:Mislm da cajt od expressa z enim starim podrtim audijem tut prbližn ni mala malca...

Se vidmo zvečer !

Mah, to o cajtih je brez veze govorit, če niso zraven napisane še gume. ;)

Se vidimo. :D :D

Bemu, jaz moram še gume premontirat in vse... :roll:

jaz sem dobil kljub slabem rezultatu za sexat... a to je ok?

še enkrat vsem... na TA se pride tekmovati proti samemu sebi, ne proti drugim.. ker so razlike med avtomobili prevelike... šteje pa družba... nam je bilo kljub rahlo polarnim razmeram prijetno.. :o :lol:

@beybo.. jest sem kangle vse prehitu... :) S2 pa ne...

ampak koga briga?... ponavadi tiste ki imajo lulčka iste oblike k mopsiji repek in pa internet dirkače (NFS), teoretike, nosocilalife.press osebke, ipd..

Ohh, pa veš kak mene to boli če je neki xy S2 slabo vozil in so ga kangle prehitele. Kaj moreš če nekateri ne znajo pognati stroja, kot je treba :bonk

Btw. No, lepo da je uspelo sinoči! Čestitke vsem zmagovalcem!! :)

Kaj pa če bi se midva zmenla in prpeleš ti tudi tačrnega stroja dol na naslednji TA, pa probamo kako bo šlo? Js sm se tut prpelu dol z idejo v glavi da bo to šlo. Ampak dirkanje po netu in po lokalnih cestah ni drikanje po pisti in na čas.

Uporabniški avatar
bojc T
Novinec

Napisal/-a bojc T Ne avg 08, 2010 11:02 am

Kar se tiče nočnega TA, ajde v redu, sam je vse skup mal pozno.
Osebno bi si želel Da se začne ob 16h lahko tudi kakšno uro prej, pa trajal tja do 23h.
To je samo moje mnenje, sploh če se to dogaja na petek da ni treba dopusta kurit........ pa še na konc bi blo mogoče mal ugodnejše za cajte
Lp bojc T

danci1973
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a danci1973 Ne avg 08, 2010 11:18 am

scirocco12 je napisal/-a:Pohvale organizatorjem in tekmovalcem, upam, da bo še kakšen nočni TA, ker po številu gledalcev, zanimivosti na progi in izven nje, ni primerljivo z dnevnimi TA.

Verjetno je še malce bolj pripomoglo to, da je bila sobota in ne delovni dan...

D.

Uporabniški avatar
mtl
Stalni uporabnik

Kraj: Vetrovno mesto

Napisal/-a mtl Ne avg 08, 2010 11:36 am

B|ind je napisal/-a:Nevem zakaj niste tistega gospoda z Roverjem iz proge sterali. Kaj je tip delal.. mislim, pa ni Raceland Hungaroring da boš pred ovinkom človeka zapiral pa take scene.. :roll:
Človek ki se sprovocira u 2h sekundah ni za na pisto.

Kolikor sem ga jaz gledal je zapiral isto Roverja 114, tako da svojega kolega/sina/znanca. Verjetno sta bila dogovorjena za adrenalin. :D
B|ind je napisal/-a:Sicer pa je blo zanimivo gledat eno tako nočno turo. Glede na število izletov bi rekel da morda vidljivost na progi ni najboljša ali je bil razlog kje drugje ?
Čeprav kot gledalec se mi je zdelo da se kar lepo vidi.

Vidljivost je bila čisto dobra. Pač prevelika želja za boljšim rezultatom ali pa neizkušenost in dobiš to, kar je bilo... Je pa res, da Raceland ni isto kot NFS, tam zgolj reload stisneš tukaj pa ne gre :D. Je dobro imeti še vsaj malo rezerve... Če ne povsod vsaj na tistih dveh hitrih ovinkih, ko te ob napaki lahko zanese v bankino.

Sicer z moje strani je bilo full preveč gužve. Čakat 20 minut na naslednjo furo ni ravno malo, sploh ker so tokrat gume brez problema se ohladile v eni rundi.
Je pa občutna razlika furat po 50+ vročem asfaltu ali pa včeraj. Zakon je bilo...

Škoda le, da se je prezgodaj končalo. :evil: Sam sem se še nategnil, ker sem šel gume menjavat, pa je šlo pol ure, potem pa je bil že predčasen zaključek. :cry: Je pa zanimivo, da so mi Pirelli P7 zdržale že drugi event (pred prvim so imele še cca. 3 mm profila), pa so še vedno street legal. Čeprav praktično so samo še za proč vrč, ker so čista plastika.

Nič, pa drugo leto naprej. :lol:

Me pa zanima, koliko jih ni prišlo? Se da dobit to številko?

In pa kakšne ste kaj porabe imeli ob tiščanju? Moja kanta je bila vedno na okrog 16 litrov. Hehe, toliko o dizelski varčnosti :twisted: . Največja hitrost po GPS-u pa 83,4 km/h. Nekam malo... :roll:

Aja, pa tudi jaz se priporočam za slike. 8) Filmček od znotraj je eno, je pa vseeno fajn imet tudi kakšno sliko od zunaj.

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo Ne avg 08, 2010 11:46 am

Pozdravljeni...

Kot prvo - hvala vsem za udeležbo, imeli smo se vrhunsko! :)

Moje mnenje je, da je nočni Time Attack odlična zadeva za poleti. Časi so bili boljši, avti naj bi manj trpeli - čeprou se na momente ni zdelo tako, predvsem pa je bilo znosno stati ob progi in se ne kuhati na soncu.

Bomo ponovili najbrž še enkrat letos v nočni izvedbi, vendar bomo probal naredit tam od 18h do 1h, ker ravno nekje okrog 1 ure zjutraj se je začela nabirati rosa na tleh - tudi na progi - kar je najbrž botrovalo tudi končnemu izletu... Upam da je vse uredu z nismotom, vendar glede na to kako je izgledalo mislim da je ZELO dobro skozi prišel.

Čakam še na predloge in kritike za naslednjič kaj lahko spremenimo da bo bolje :D

P.S. Glede čakanja 20 minut - mislim da čakanje 20-30 minut pred izhodom na progo je ravno prav da se avto ohladi in da prideš na progo zmožen peljati spet 4 hitre kroge. Tudi če bi čakal vsakič 20 minut bi na včerajšnjem eventu bil na progi 11krat kar je 44 hitrih krogov - na normalen time attack ki pa traja 6-8 ur pa mnogo večkrat...

lp,
L
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

Uporabniški avatar
bojc T
Novinec

Napisal/-a bojc T Ne avg 08, 2010 11:47 am

No kar se vidljivosti tiče tud jest nisem mel nobenih problemov :)
Lp bojc T

Uporabniški avatar
=ZiAn=
Uporabnik

Kraj: LJ

Napisal/-a =ZiAn= Ne avg 08, 2010 11:48 am

Pester večer je bil =) Imeli smo vse, od nesreč, odstopov, obiskov policije in pa res dobre čase. Se je kar dosti avtomobilov prebilo v 55 in nižje, kar nekaj pa nas je postavilo nove osebne čase. Samo tekmovanje je potekalo precej hitro brez nekih problemov, razen (pre)pogostih postankov zaradi izletov s piste in prehitrega zaključka (upam da je z Silvijo vse vredu, najprej je zgledalo precej grdo). Drugače pa je bilo vzdušje ponoči na še višjem nivoju, tudi obiskovalcev je bilo več, tako da čestitke za izpeljavo dogodka. Edino malo strahu je bilo prisotnega glede kakšnega ustavljanja po odhodu z prizorišča, zaradi nepričakovanega obiska. Kar se tiče slik jih bo tokrat zelo malo z moje strani, ker žal fotoaparat ni želel sodelovati z menoj in je večina slik bolj bogih.

Lp
...Prava nemška zverina bučno zahrumi v turobno jutro, ljudje prično padati na kolena, ko se mimo njih zapeljem v audi a šest petici. "Mati tudi jaz bom nekoč" zašepeta mladi fant svoji materi, ki ji spolzi solza po zgubanem licu...

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Ne avg 08, 2010 12:07 pm

LoCo je napisal/-a:ker ravno nekje okrog 1 ure zjutraj se je začela nabirati rosa na tleh - tudi na progi - kar je najbrž botrovalo tudi končnemu izletu... Upam da je vse uredu z nismotom, vendar glede na to kako je izgledalo mislim da je ZELO dobro skozi prišel

Ja ko je prišel na travo je samo še bolj letelo. Proga je bila suha in potem ko zletiš iz proge na mokro travo je kr suprise. Sicer je pa avto razen nekaj prask in vdrt odbijač in blatnik v vrhunskem stanju, smo šli domov kot, da ni bilo nič. 8) Pa optika je za naštelat.

LoCo je napisal/-a:P.S. Glede čakanja 20 minut - mislim da čakanje 20-30 minut pred izhodom na progo je ravno prav da se avto ohladi in da prideš na progo zmožen peljati spet 4 hitre kroge. Tudi če bi čakal vsakič 20 minut bi na včerajšnjem eventu bil na progi 11krat kar je 44 hitrih krogov - na normalen time attack ki pa traja 6-8 ur pa mnogo večkrat...

Dejstvo je, da je veliko avtov ampak pač tako je. Sam sem vozil le 2x in sem vseeno zadovoljen. Itak sem že dvakrat bil gor, progo sem poznal in relano vsi vemo, da če nimaš par kompletov gum, nastavljivo podvozje itd po nekaj hitrih krogih postaviš najhitrejši čas potem ga lahko zbijaš le še za desetinke ali stotinke. Vsaj pri meni je bilo tako. Zato pri meni ni bilo smisla večkrat iti ker vem, da ne bi mogel v trenutnem stanju avta postaviti bistveno boljši čas in sem se umaknil ostalim.
Sicer pa je tudi na avtoslalomih tako, da pelješ le 3x (kvalifikacije in dve dirki) in konec. Mislim, da kaj dosti tu ne moreš spremeniti. Razen, če bi uvedel klicanje tekmovalcev, da bi vozili po vrsti. Ko je folk prijavljen se napiše in sprinta spisek. Potem pa naj vsak pogleda za katerimi vozi in se pripravi. Ko prideš dol imaš potem itak dovlj časa, da zamenjaš gume, preveriš tlak v gumah itd. Če kdo takrat kaj pšraufa (kakšne težave) se ga že uštuli vmes potem nazaj. Če kdo ne pride ko je na vrsto in nima utemeljenega razloga si je sam kriv konec koncev je to del pravil kot to, da se ustaviš, če zletiš iz proge, da daš nekaj pdo avzo ko šraufaš...
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
_Ozi_
Novinec

Kraj: Rivercity

Napisal/-a _Ozi_ Ne avg 08, 2010 12:24 pm

Jaz bi imel samo en predlog na drugače odličen event - tisti, ki ne vozijo bi morali svoje avte obvezno parkirati levo. Na začetku je bila res gužva in se je bilo že v vrsto težko postavit - je bila vrsta čisto do parkirišča levo. Oviralo se je tudi tiste, ki ravno prihajajo dol z proge z segretimi zavorami in gredo ohladiti avte. Mogoče bi lahko žrtvovali tistih par parkirnih mest za hmmm Dixijemi :EE (kjer se zoža) , da bi bila čist desno vrsta in se potem mimo točke kjer izstopajo vozila iz proge razdeli v dve vrsti?

Lp :)

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Napisal/-a airmike Ne avg 08, 2010 12:29 pm

mtl je napisal/-a:
B|ind je napisal/-a:Nevem zakaj niste tistega gospoda z Roverjem iz proge sterali. Kaj je tip delal.. mislim, pa ni Raceland Hungaroring da boš pred ovinkom človeka zapiral pa take scene.. :roll:

Kolikor sem ga jaz gledal je zapiral isto Roverja 114, tako da svojega kolega/sina/znanca. Verjetno sta bila dogovorjena za adrenalin. :D

Kaj pa to ko je prišo iz proge pa po boksih nažgal na polno na koncu pa zbil eno punco? :roll: sem vidu na lastne oči tak da....

UrbanD
Nov uporabnik

Napisal/-a UrbanD Ne avg 08, 2010 12:34 pm

Ja za parking bi mogl bit že od začetka eventa poskrbljeno da je za goste takoj na vhodu levo. Tko so se pa kakšni gledalci sparkirali kar na mesta voznikov ki so ravno šli na progo pelat.

Drugač pa ideja za TA od 18-1 ure se mi zdi čist super ker se je res ravno okol enih začel rosit.

Uporabniški avatar
Senad
Stalni uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Senad Ne avg 08, 2010 12:44 pm

airmike je napisal/-a:
mtl je napisal/-a:

Kaj pa to ko je prišo iz proge pa po boksih nažgal na polno na koncu pa zbil eno punco? :roll: sem vidu na lastne oči tak da....

WTF? :shock: :shock: :shock: Nemorem verjet.
67,0420305 Vseh statistik ni natančnih.

Uporabniški avatar
Jasminko
Novinec

Napisal/-a Jasminko Ne avg 08, 2010 12:51 pm

včer res ni bila moja/najina noč :)

prvo me obrne, potem nasednji krog letim vn iz steze....poškodujem avto....
pridm dol s steze, ženo mi pa na poti do avta zbije starejši gospod ....
no vse je ok, avto je na servisu žena pa z modricami ....

bo že bolš..... drugič :)

lp
jasmin
Slika

Uporabniški avatar
MR2_owner
Novinec

Kraj: KK

Napisal/-a MR2_owner Ne avg 08, 2010 1:03 pm

Lepo izpeljan evet.
Škoda za nezgodo v boksih! Upam, da ni prehudo.
Mislim, da jo je tudi silvia lepo odnesla. Vso srečo fantje!

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz Ne avg 08, 2010 1:06 pm

airmike je napisal/-a:
mtl je napisal/-a:

wtf, resno? taki nimajo na eventu kej delat..

Drgač na začetku je bila res gneča, da si komaj iz 'boxa' speljal in se postavil v vrsto... Sam tle niso obiskovalci nič krivi, pač prostor za obiskovalce (levo) je bil zaprt na začetku in niso mogli nikamor..

Glede eventa pa tko.. Ideja nočnega racelanda mi je všeč, vidljivost je bla za moje pojme super, pa fajn je blo, da ni bilo vroče.. Kar se tega tiče.. skoraj popolno :)

Škoda edino, da se je predčasno končalo.. Jaz sem mel mal težav z vijaki, tako da pred 21h nisem še mel pripravljenega avta, potem sem pa nekako premontiral in šel vozit in se vsakič takoj postavil spet v vrsto (skoraj na izhod iz racelanda na začetku), pa nisem bil na progi več kot 4x.
Pa še to je bila na začetku cela proga baje od hladilne tekočine (al neki?), potem na koncu (pred nissanom) je bil pa še en izlet s proge in ustavljanje in še trije imprezarji so se ustavljali na progi z ne vem točno s kakšnim razlogom. Se ne jezim, da ne bo kdo mislil, sam tko.. Če prišteješ še, da na začetku še mal iščeš optimalen pritisk v gumah.. kaj pa vem.. ni bilo ravno veliko ta prave vožnje :)
Škoda, da se je potem končalo.. Lahko bi blo naslednjič kej popusta ^^
Lepo pa da se je za nissana na koncu kolikor toliko srečno izteklo.. Zgledalo je res dosti slabše..
Policaji pa ne vem kaj so hotli.. sej če je dogodek prijavljen, ima ustrezno dovoljenje, torej nimajo kej za težit..? :)

lp

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo Ne avg 08, 2010 1:10 pm

Jasminko je napisal/-a:včer res ni bila moja/najina noč :)
ženo mi pa na poti do avta zbije starejši gospod ....
no vse je ok, avto je na servisu žena pa z modricami ....

airmike je napisal/-a:Kaj pa to ko je prišo iz proge pa po boksih nažgal na polno na koncu pa zbil eno punco? :roll: sem vidu na lastne oči tak da....

?!

Zakaj ne vemo nič o tem da je kdo koga povozil na parkingu?

Kdo pa je bil to? Je bil tekmovalec na time attacku?

P.S. Še ena stvar, ki sem jo že tretjič slišal da med eventom pride neka modra? honda poblokadirat po parkingu, mal podivja okol in s*****... A me lahko naslednjič ko se ta honda pojavi en TAKOJ pokliče da ga skloftam junca? Slišal sem že na treh eventih zanjga, videl ga pa še nisem... Potem so pa pritožbe glede divjanja po parkingu.
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

Igralec
Nov uporabnik

Napisal/-a Igralec Ne avg 08, 2010 1:19 pm

hehe moja tudi ne ravno :)

Že na poti do RL mi je snelo eno cev iz turbine, tako da sem lepo zamudil prijave pa začetek, potem pa tist izlet... Se opravičujem vsem za predčasen konec eventa, mogoče sem komu prihranil podobno zadevo, mogoče na kakem še bolj nerodnem mestu :)

Sicer pa pomoje je bila verjetno rosa kar velik faktor pri vsemu skupaj (poleg tega da sem imel za sabo samo 13 krogov, ekperimentiral z linijami in nasploh imel probleme s sprednjim koncem, pošrek je kar šlo hehe), je samo understeeralo naravnost. Drugače kolikor sem slišal je res zgledalo spektakularno, se priporočam za kak video :roll:
Sicer pa Silvia bo preživela, domov se je dalo pridet dokaj ok, je pa v glavnem kozmetika, na podvozju zaenkrat nič videt in čutit.

Sem rekel prvič bo tole bolj test pa se potipa če ni avto malo prevelik za na tako zaprto progo... feedbacka sem kar dobil :)
Vrni se na Tekmovanja

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 2 gostov