Cestne dirke, hitrostne preizkušnje, dosežki

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Kraj: Rogaška Slatina

Re: Time Attack #8 - Bonus Chapter - 13.11.2010

Napisal/-a airmike Po nov 15, 2010 5:45 pm

-4 dobi za širino gum pa se izzide za stock.

smasher

Napisal/-a smasher Po nov 15, 2010 6:00 pm

Schkorc je napisal/-a:
smasher je napisal/-a:...
sem pa tudi sam bil presenečen nad časom, sem se že sprijaznil s tretjim mestom, sem pa proti koncu poskušal še par ovinkov drugače, pa še bolj na nož, plus bela turbo petka pred menoj za motivacijo in primerjavo kje največ zgubim in pridobim (hvala Schkorc)... Pa se je očitno odlično obneslo :)

Akumumulatorja pa še nisem uspel fiksirati, bom ob priliki :) Hvala bogu, da ni več ugašu :)
...

Vedno rad pomagam :)... sem Lukatu z njegovo GTT tudi bil dobra motivacija, je bil skoraj hitrejši kot jst :D.

A pol sem imel prav, da je bil kriv akumulator za ugašanje avta :D?... Pa da imaš prazne gume :)?

Za akumulator še ne vem, bo sporočil, ko ga fiksiram in peljem čez par "rukerjev", če je blo to to, nagajal pa definitivno ni več... hvala bogu

Ja gume sem pa res mel prazne :) hvala tud za ta nasvet ;)

mloncar je napisal/-a:
Symon je napisal/-a:
eXtreme69 je napisal/-a:hmm tole je pa kruta, slike gume.. pa stock klasa :D

Kaj pa 205gti* Tut slike? K so lepi scori ;)

Ja taka so pač pravila, serijski avto + 30 točk za slick gume = serijski avto. Sicer pa kolikor vem bo drugo leto tako, da če ima nekdo štampe pade direkt eno klaso više ali pa je direkt v U klasi.
205 GTi ima semi slick +dober šofer, bo več sam povedal. Ampak glede na to, da ima avto komaj kak mesec mu lahko rečem samo "kapo dol". :D

Slick gume prinesejo 55 točk. Če je bila 205ka serijska (tudi podvozje) potem spada v TAS grupo, drugače....

205 1.6 8v GTI, je bil na slick 180 gumah, kar nanese: +55 za slicke in -10 za 25mm ožjo gumo torej = +45 točk, mislim pa da ni serijsko podvozje (imam ga le en mesec), kar nanese +4 in skupno 49 točk.

Mislim, pa da moje gume niso bile narezane z namenom hitrejšega segrevanja, sem pač takšne prejšni večer kupil na hitro, ker se je mudilo od rally voznika Jerihe (hvala še enkrat) :)

Cilj mi je bil po prvih treh poskusih, ko sem imel čas 57.9, priti pod 57, za kar sem bil najbolj vesel, da mi je uspelo v predzadnjem poizkusu, sproti sem pa še pobral 1. mesto, kar je bil le še bonus 8)

Moram še pa povedati, da v obratih motor zgubi preveč moči, mislim, da bo potrebno odročnike menjat... In da sem moral zaradi slabšega menjalnika in sklopke vse kroge voziti v 2. prestavi ;)

Bomo čez zimo to porihtal, pa veselo v novo sezono :vrum mogoče na lep dan tudi pod 56 za cilj :DDD
Zadnjič spremenil smasher, dne Po nov 15, 2010 6:12 pm, skupaj popravljeno 1 krat.

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky Po nov 15, 2010 6:10 pm

bil sem prvič na racelandu tokrat le kot gledalec. Zanimivi avtomobili in nekaj kar zanimivo odpeljanih krogov.
Zapomnil sem si najbolj BigMAc-a, ki je na parih ovinkih že skoraj po dveh vozil :) Daleč od dveh koles ni bil niti Kiwi s svojo 19tko. :)
Od najhitrejših se vidi, da imajo že nekaj km narejenih na progi.
Kaj je pa model z 323 mazdo na progi počel? :roll: :lol: Da ne omenjam bližnjega srečanja z belo R5tko v boksih.
Predvidevam, da je bil prvič.
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

cr00ky
Nov uporabnik

Napisal/-a cr00ky Po nov 15, 2010 6:42 pm

narobe predvidevaš :)

Drugače je bilo pa res fajn... z vremenom na čelu.

Uporabniški avatar
J4CK
Nov uporabnik

Kraj: Šempeter

Napisal/-a J4CK Po nov 15, 2010 7:14 pm

Prov fajn je blo, res da sm vam mal gužve delu na cesti, je blo kr vredu za prvič k sm biu na RL. Drug let pa ene fajne gume gor, pa bo druga zgodba :lol: , ker s tem težkim pa obavtnim gumim ni nikamor šlo :roll:

Če ma še kdo kej slik bi prosu da mi jih pošlje na mail...

lp Jack
Noben avto ne pije več kt pa lahko voznik!!!

Symon
Poznavalec foruma

Napisal/-a Symon Po nov 15, 2010 8:04 pm

cr00ky je napisal/-a:narobe predvidevaš :)

Če to leti na tega s 323F predvideva prav saj je bil prvič. ;)
....100NX GTi redtop....200SX S13 stage2....Clio182....Civic EJ9...Clio200 CUP...

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky Po nov 15, 2010 8:16 pm

Symon je napisal/-a:
cr00ky je napisal/-a:narobe predvidevaš :)

Če to leti na tega s 323F predvideva prav saj je bil prvič. ;)

Ja, rdeča 323F. Možno, da je imel gume totalno zanič al pa nima občutka za volanom.
Sej mogoče mu delam krivico in znam bit sam še slabši prvič...lažem, ne morem bit slabši. :lol:
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Napisal/-a airmike Po nov 15, 2010 8:35 pm

Sej se je skor zaletel v tisto konstrukcijo ko so semaforji gor :D

Cero-89
Nov uporabnik

Napisal/-a Cero-89 Po nov 15, 2010 9:10 pm

Spasky je napisal/-a:Ja, rdeča 323F. Možno, da je imel gume totalno zanič al pa nima občutka za volanom.
Sej mogoče mu delam krivico in znam bit sam še slabši prvič...lažem, ne morem bit slabši. :lol:

Ja gume so bile totalno zanič... ko sem šel v ovinek sem zategnil volan ker ni nikamor zavijal sem še bolj zategnil, gume so preprosto drsele, ko pa so dobile oprijem je pa avto šel po svoje... pa glede da je avto težak in ima samo 90hp (nekaj jih je še uhajal skozi izpuh) mi je kar dosti rit odnašal... sicer sem pa tudi prvič bil, tako da moram še malo linije naštudirat :)

Lp, Matej

PS: ima kdo kako slikco od zloglasne mazde 323f?

cr00ky
Nov uporabnik

Napisal/-a cr00ky Po nov 15, 2010 9:25 pm

hehe..ja jst sem za belo petko mislu, je tko napisan.. za mazdo pa čist možn - ne vem :)

Uporabniški avatar
DevilJDM
Novinec

Napisal/-a DevilJDM Po nov 15, 2010 11:59 pm

Schkorc je napisal/-a:
@DevilJDM: Še enkrat čestitke, tokrat si bil (pre)hiter... Si moral proti koncu gume menjati :)...

Zelo hiter je pa tokrat bil tudi Grega (Škapin G.). Očitno smo dobro šraufali :D... ga bo pa sedaj zato težko ujeti :roll:.

Hja, je ze res da sem bil tokrat hitrejsi od tebe, ampak sem bil zelo razocaran nad casi....sicer potem ko smo levo in desno gumo zamenjal je bilo veliko boljse ( je mloncar ze na zacetku reku, da nej tko nardim, sam so mi pr vulkanizerju narobe obrnl, pa sm reku ajde, sej naceloma bi mogl bit se bols.....no ni blo :D ), ampak vseeno to ni to. Malo me je pa tudi potolazilo dejstvo da ste bili tudi ostali pocasnejsi ( ti, dule@saxo, david@impreza ). Drugo leto pa magari nove slajke, spredi za vsaj 10mm sirse kot zadi, pol bi pa mogl bit kr zanimivo.
No ce bo slo vse po planu, pa na zalost drugo leto ne bom vec v TAM....

Kar se pa tice Škapin-a pa sam kapo dol. Avtu se je dobesedno trgal, tko da ste res fajn menjalnik sestavl :bow

Uporabniški avatar
Spasky
Novinec

Napisal/-a Spasky To nov 16, 2010 10:02 am

Cero-89 je napisal/-a:
Spasky je napisal/-a:Ja, rdeča 323F. Možno, da je imel gume totalno zanič al pa nima občutka za volanom.

Ja gume so bile totalno zanič... ko sem šel v ovinek sem zategnil volan ker ni nikamor zavijal sem še bolj zategnil, gume so preprosto drsele, ko pa so dobile oprijem je pa avto šel po svoje... pa glede da je avto težak in ima samo 90hp (nekaj jih je še uhajal skozi izpuh) mi je kar dosti rit odnašal... sicer sem pa tudi prvič bil, tako da moram še malo linije naštudirat :)

Lp, Matej

PS: ima kdo kako slikco od zloglasne mazde 323f?

hehe, meni si popestril dogajanje.
boljše gume in več sreče prihodnjič. ;)
Mitsubishi outlander
Mini Cooper S
Suzuki LTR
Ducati Diavel

LinuxFuter
Stalni uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a LinuxFuter To nov 16, 2010 8:21 pm

Ima kdo kako sliko srebrnega bmw-ja z takimi, bolj al manj grdimi felnami :D ?

Uporabniški avatar
Schkorc
Stalni uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a Schkorc Če nov 18, 2010 12:47 pm

BigMAc je napisal/-a:...Sam me ful zre kako je zgledal od uzun. K ni nobene slike k bi res vidu kok se je to nagibal :D K po avtu me je premetaval levo-desno. Mam kr ornk buško na kolenu :shock: balonke+mehko podvozje= funnn. Drugač takle mali dostavnik je čist kul za raceland. Sam podvozje bi blo mal za stršat. Mal boljše gume in mal boljši zic pa bi bla majka :D Drugač pa vsaka čast za cajt k ste ga vi postavl z expressom.

No upam, da bo sedaj tudi kater od ostalih razumel, da smo se tudi mi imeli takrat s Kangooji/Expressom/R19 neizmerno uživantsko :D... Najbolj mi je bilo všeč, ker si lahko sam pripelješ vse in še več (recimo 8++++kom platišč z gumami, vso orodje, kompresor,...) in sploh ne rabiš spremljevalnega vozila :D.... Bo treba enkrat ponoviti, da spravimo pod minuto te gajbe :D, pa Traffica bi še tudi blo treba spobati (zdaj ko ima Grega čipanga :))...
Aja od uzun te je bilo zanimivo gledati, verjetno tako kot takrat nas :)... Express je pa nagibal toliko kot je tovarna predvidela :P (ni blo hudo).

skopusnik je napisal/-a:A ni Clio 1.4 16v s slick gumami in predelanim podvozjem že višja klasa?

Odvisno kaj je mišljeno pod predelano podvozje.

Spasky je napisal/-a:...
Kaj je pa model z 323 mazdo na progi počel? :roll: :lol: Da ne omenjam bližnjega srečanja z belo R5tko v boksih.
Predvidevam, da je bil prvič.

Aja saj res, sem čisto pozabil na to, da je moja GTTjka utrpela bojne rane :D.
Cero-89 je napisal/-a:...Ja gume so bile totalno zanič... ko sem šel v ovinek sem zategnil volan ker ni nikamor zavijal sem še bolj zategnil, gume so preprosto drsele, ko pa so dobile oprijem je pa avto šel po svoje... sicer sem pa tudi prvič bil, tako da moram še malo linije naštudirat :)

A ti si ta pilot :D... A v boksih so tudi gume drsele in niso hotele it tja kot ti :D? Mal se hecam :).... Zdaj pa resno, zakaj nisi šel po eno cunjo pa zbrisal tiste barve dol, kot sem ti naročil? Če sem ti rekel, da mora bit avto lep za fotografe :lol:? Za kazen boš na naslednjem TAju moral dat za pijačo, pa Edigs prinesi s sabo, da boš retuširal odbijač :EE!
Sam za letvico mi je pa vseeno hudo :(.

J4CK je napisal/-a:Prov fajn je blo, res da sm vam mal gužve delu na cesti, je blo kr vredu za prvič k sm biu na RL. Drug let pa ene fajne gume gor, pa bo druga zgodba :lol: , ker s tem težkim pa obavtnim gumim ni nikamor šlo :roll:
...

Me veseli, da smo te navdušili in da ti je bilo všeč :) (pa če bi gume bolj pumpal bi že zdaj bila druga zgodba ;))... Zdaj se še pa kaj okoli pripelji, ko šraufamo, pa boš čez zimo že razmišljal o raznih dodatnih planih za predelavo :D...

DevilJDM je napisal/-a:...
ampak sem bil zelo razocaran nad casi.... Malo me je pa tudi potolazilo dejstvo da ste bili tudi ostali pocasnejsi ( ti, dule@saxo, david@impreza ). Drugo leto pa magari nove slajke, spredi za vsaj 10mm sirse kot zadi, pol bi pa mogl bit kr zanimivo.
No ce bo slo vse po planu, pa na zalost drugo leto ne bom vec v TAM....

Pa ti veš koliko stanejo nove slajke :D?...
Nad časom (doseženim v takšnih temperaturnih razmerah) pa res ne bit razočaran, ker je res dober. Kaj bi pa še rad :D? Samo za primerjavo, Grega je odpeljal tist svoj najhitrejši čas že ob 10:30 (čeprav je bil tudi potem kasneje hiter), jst ob 13ih (pa kasneje ni šlo niti približno podobno hitro). Dule je bil najhitrejši nekaj do 15ih (s tem, da je na RL prišel šele nekaj po 14h), ti pa še pol ure kasneje. Recimo da sta vidva imela zelo podobne možnosti kar se tiče gum. Za boljši čas si predolgo čakal z gumami.
Zdaj pa primerjaj čase recimo Duleta in mene, ki nisva menjala gum in nastavitev avtov iz TA#7 s temi iz TA#8 in si za primerjavo zase približno izračunaj svoj top čas v enakih razmerah. Meni se zdi rezultat odličen :).

Aja pa tudi jst se priporočam, če ima kdo še kakšne fotke ali video od modre in bele R5 GTturbo, modrega 16V Clia (tisti z nalepkami in temnjenimi stekli), srebrnega 1.4 16V Clia (tisti z različnimi platišči) in modrega Saxoja.
Lahko tudi na mail: schkorc@gmail.com

LP, Primož
Avtoslalom? Več na: www.amd-sempeter.si

Uporabniški avatar
J4CK
Nov uporabnik

Kraj: Šempeter

Napisal/-a J4CK Če nov 18, 2010 2:28 pm

J4CK je napisal/-a:Prov fajn je blo, res da sm vam mal gužve delu na cesti, je blo kr vredu za prvič k sm biu na RL. Drug let pa ene fajne gume gor, pa bo druga zgodba :lol: , ker s tem težkim pa obavtnim gumim ni nikamor šlo :roll:
...

Schkorc je napisal/-a:Me veseli, da smo te navdušili in da ti je bilo všeč :) (pa če bi gume bolj pumpal bi že zdaj bila druga zgodba ;))... Zdaj se še pa kaj okoli pripelji, ko šraufamo, pa boš čez zimo že razmišljal o raznih dodatnih planih za predelavo :D...

Ja, pozabu sm preverit na kolk barov mam gume, sej ni čudno da sm meu že po 6ih krogih čist olupljene gume :? sm se že skor po felgih furu na ovinkih :lol:
Priponke
dsc0027.jpg
Noben avto ne pije več kt pa lahko voznik!!!

drmocar
Stalni uporabnik

Napisal/-a drmocar Če nov 18, 2010 5:40 pm

smasher je napisal/-a:Mislim, pa da moje gume niso bile narezane z namenom hitrejšega segrevanja, sem pač takšne prejšni večer kupil na hitro, ker se je mudilo od rally voznika Jerihe (hvala še enkrat) :)

Cilj mi je bil po prvih treh poskusih, ko sem imel čas 57.9, priti pod 57, za kar sem bil najbolj vesel, da mi je uspelo v predzadnjem poizkusu, sproti sem pa še pobral 1. mesto, kar je bil le še bonus 8)

Moram še pa povedati, da v obratih motor zgubi preveč moči, mislim, da bo potrebno odročnike menjat... In da sem moral zaradi slabšega menjalnika in sklopke vse kroge voziti v 2. prestavi ;)

Bomo čez zimo to porihtal, pa veselo v novo sezono :vrum mogoče na lep dan tudi pod 56 za cilj :DDD

Če smo čist realni so gume široke 191mm (poglej na stran od yokohame ;) Jst mam tud 190/560 15 pa so dejansko široke 208mm.
Druga zadeva je pa ta, da 205gti ni isto kot navadna 205. 205ka je po klasifikaciji TAS brez zvezdic, ker je bil moj brat edini z 205ko in z motorjem ki ima 85hp. Mislim da Gti s 105 ali 115 konji ne spada v isti rang.
Vidim pa da se tudi dokaj serijski gti zelo lepo pelje po tako zaprti progi in tudi čas je kar soliden, čeprav sem pričakoval več s slicksi, glede na to da bratec pelje 57,13s na 155 širokih slicksih.

smasher

Napisal/-a smasher Če nov 18, 2010 6:28 pm

drmocar je napisal/-a:Če smo čist realni so gume široke 191mm (poglej na stran od yokohame ;) Jst mam tud 190/560 15 pa so dejansko široke 208mm.
Druga zadeva je pa ta, da 205gti ni isto kot navadna 205. 205ka je po klasifikaciji TAS brez zvezdic, ker je bil moj brat edini z 205ko in z motorjem ki ima 85hp. Mislim da Gti s 105 ali 115 konji ne spada v isti rang.
Vidim pa da se tudi dokaj serijski gti zelo lepo pelje po tako zaprti progi in tudi čas je kar soliden, čeprav sem pričakoval več s slicksi, glede na to da bratec pelje 57,13s na 155 širokih slicksih.

Saj dobi 10 pik zraven, torej pride na 59 točk, kar je serijska klasa ;)

Drugače pa malce čudna - zelo dvomljiva tvoja razlaga o širini, kje meriš širino?... Daj kak link...

Se veselim srečanja s tvojim bratecom na pisti, pa malce mu širše slickse privošči ;) :lol:

Predvidevam pa da ni ravno serijsko 205ko vozil ;)

Uporabniški avatar
airmike
Uporabnik

Napisal/-a airmike Če nov 18, 2010 7:40 pm

drmocar je napisal/-a:[Mislim da Gti s 105 ali 115 konji ne spada v isti rang.

Poglej za alfo 145....jaz mam z 1.3 bokser 90hp enak štartni razred kot 145 2.0 Qv z 155 konji.....

drmocar
Stalni uporabnik

Jeaka
Stalni uporabnik

Kraj: lj

Napisal/-a Jeaka Pe nov 19, 2010 1:47 pm

Moja 205-ka je samo spuščena na serijskih amortizerjih in z serijskim motorjem ter menjalnikom. Upam da bo naslednje leto že drug srček v igri.
[url=http://www.enigma-motorsport.si][img]http://www.enigma-motorsport.si/images/enigma_uvodna.jpg[/img][/url] http://www.enigma-motorsport.si
Vrni se na Tekmovanja

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost