boy36 je napisal/-a:scirocco12 je napisal/-a:V bistvu je na tej pisti nemogoče prehitevati , če peljem po idealni liniji sploh pa v dežju in se sprašujem, če jaz peljem hitri krog zakaj bi se moral umikati hitrejšim? Potem se lahko tisti počasnejši samo umikajo hitrejšim. Popolnoma nerazumno, vendar se to pričakuje od počasnejših voznikov.
V tem pointu se popolnoma strinjam s teboj.Če hitrejši ujame počasnejšega v hitrem krogu ne vidim razloga ,da bi se počasnejši moral takoj umakniti hitrejšemu.Vendar bi potm počasenjši v naslednjem krogu moral spustiti predese hitrejšega.
Zgoraj sem v že zapisal, zakaj naj bi se počasneši umaknil (pa dajmo to obrazložiti po matematično

):
- na taki zaprti in ozki progi, je 'škoda', ki jo prinese srečanje počasnega in hitrega voznika, minimalno 1 izgubljen krog - to minimalno škodo lahko dosežeš, če se počasnejši voznik takoj umakne.
- praktični idealni primer je, da se navadno izgubita dva kroga - enega izgubi hitrejši, ki se približa počasnejšemu in ga čaka, da se mu umakne, enega počasnejši, ki se takoj umakne.
- to, kar se je dogajalo v petek, pa je pomenilo, da na račun počasnejšega voznika, hitrejši izgubi celotno sejo (5 hitrih krogov) in to se v prihodnje bi se temu morali izogibati.
Problemi so najbolj očitni, če si hitrejši na zaprtem delu in enako hiter ali celo počasnejši na ravnini.
Sam sem vsakič, ko sem naletel na počasnejšega, izgubil minimalno 2 hitra kroga, saj sem ga navadno dohitel v zaprtem delu in upočasnil. Preden je spredaj vozeči opazil, sva že bila preko ciljne črte in je šel po gobe še drugi krog.
Parkrat sem (če za menoj ni bilo nobenega) močno zmanjšal hitrost, spustil počasnejšega naprej kolikor je bilo mogoče (100-200m), naredil en hiter krog, a sva bila v drugem spet skupaj.
Vem, da začetnikom ni lahko gledati nazaj in loviti avto, sem to pred leti izkusil v tekmovalnih razmerah, ko je bilo treba odpeljati kvalifikacije med 3x močnejšimi avtomobili (eden od udeležencev TA #2 se sigurno spomne Zeltwega

) in z našimi jajčki cele pol ure nismo počeli kaj drugega, kot se umikali tudi za 100km/h hitrejšim avtom.
LP,
Milan