Cestne dirke, hitrostne preizkušnje, dosežki

izet
Nov uporabnik

Re: MERCEDES-BENZ VS. BMW (HAHA)

Napisal/-a izet Sr feb 19, 2003 1:58 pm

kar ne morem verjeti da Safrane tolk hvali mercedeze (saj jih mora če jih prodaja a ne?). Glede mercedezov pa tole moj znanec je imel S 500 in je bil izredno nezadovoljen zanj je odštel 25 mio in to kar se mu je dogajalo je pa grozno. Po enem tednu je ostal na cesti zaradi praznega akomulatorja!!!!!!! (kako se lahko to zgodi pri novem avtu in to za tako ceno???? to sprašujem safrana). Druga zelo opazna napaka je bilo pokanje laka na zadnjem odbijaču!!!!!!!!!!!!!! Kako je to možno??? Ko so to uredili se je začuda vozil celih 5 mesecev brez težav , ko je ostal v Italiji na avtocesti zaradi odpovedi menjalnika!!!!!!!!!!!!!!!. Sedaj pa prosim ocenite navedene zadeve in povejte mnenje!
Osebno mislim da se BMW-ju kaj takega ne more zgodit.
Lep pozdrav!

Zazko
Novinec

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a Zazko Sr feb 19, 2003 2:28 pm

Izet mau si se zmotu k si reku da se BMWju to nemore zgodit. Nasi druzinski kolegi majo novo BMW sedmico. Nimajo je niti en let, pa jo ze prodajajo, k je auto baje cist podn. Vec ga majo na servisu zarad tovarniskih napak, kokr pa v garazi. Zdej so pa rekl da majo tega dost in da jo bodo prodal, in to v zlo kratkem casu. Zdej pa ugotov katerga bojo kupl k to sranje prodajo!?!? Ja prou mas ja! MERCEDESA!!!
Slika

izet
Nov uporabnik

Napisal/-a izet Sr feb 19, 2003 2:52 pm

tole z BMW-jem me ja pa kar razočaralo!

Uporabniški avatar
kobreti
Uporabnik

Kraj: MB

Napisal/-a kobreti Sr feb 19, 2003 3:55 pm

Ej to je pa zdaj tak lahko si kupiš avto za 35mio. pa boš mel vse te probleme,ker pač naletel na nesrečo.Vsi proizvajalci avtomobilov majo takšne napake ,skratka ni ga proizvajalca ,da nebi mel reklamacij takšnih in drugačnih!
Enkrat sem bral v auto,motor und sport reviji najpogostejše reklamacije, med njimi so bili vsi nemški proizvajalci tudi porsche.
Nisem mogu verjet kaj se je z avti dogajalo avti prepuščali vodo, kar naenkrat so vgasnili, razni problemi na menjalnikih in še in še,..
Tak ,da moreš res met srečo ,da kupiš avto kateri te ne bo zajebaval!

Uporabniški avatar
Rjuhar
Poznavalec foruma

Napisal/-a Rjuhar Ne mar 09, 2003 10:22 pm

Dragi moj Safrane, prosim ne pluvaj zadnjega pogona, ker so pred 30 leti Fickoti pa Kebri prsli za 4000 DEM ali manj tja, kamor tvoja mat pride s passatom za 50000 DEM - pa naj kdo rece, da ni slabsega pogona kot zadnji!

Uporabniški avatar
BiMMER
Moderator foruma

Kraj: Lucija, Slovenija

Napisal/-a BiMMER Ne mar 09, 2003 10:44 pm

Tist ki zna vozit z zadnjim pogonom ve kaj je dobro! Jst še nikol nisem nikjer ostal, pa sem dost na cesti, tut pozim! Seveda so dobre gume osnova!
-JuRE-
BMW F30, bj. 2017

Andy
Poznavalec foruma

Kraj: sLOVEnija

Napisal/-a Andy To apr 01, 2003 9:05 am

Definitivno Mercedes!

Uporabniški avatar
*JURE*
Novinec

Napisal/-a *JURE* To apr 01, 2003 10:36 am

safrane kaj pa pol ferari,clio V6,.. lamburgini a ti so pa vredu ko majo motorje zadi? :?:

Uporabniški avatar
m power
Novinec

Napisal/-a m power So apr 26, 2003 3:14 pm

safrane kaj pa pol ferari,clio V6,.. lamburgini a ti so pa vredu ko majo motorje zadi?

Da ne bo pomote, vsi tile imajo motor nameščeno sredinsko, za sprednjimi sedeži.

Safrane, če še ne veš, imajo bmwji že od davnega leta '91 skoraj idealno razporeditev mase na zadnjio in prednjo os (50:50). Torej če upoštevamo fiziko se pri vožnji v klanec poveča obremenitev zadnje osi in imamo s tem posledično boljši oprijem.

Ampak nimam se namena kregat, ker si itak oh in sploh vseznalec in sloh ste imeli veliko avtov z zadnjim pogonom in ti je vse jasno.

Ajde!

Uporabniški avatar
m power
Novinec

Napisal/-a m power So apr 26, 2003 6:40 pm

citiram: Safrane, če še ne veš, imajo bmwji že od davnega leta '91 skoraj idealno razporeditev mase na zadnjio in prednjo os (50:50).

he?taj pa dobra---to bi pa rad videl....

Hm, očitno te je res težko prepričati v kakšno stvar :? Poglej, po prihodu serije E36 (serija 3 od '91- '98 ) je bila raporeditev obremenitve na os približno 50:50 (morda kakšen procent odstopanja, več ne), zdaj v času serije E46 je pa razmerje 50:50 brez odstopanj. Brez heca.
No še nekaj: praviš, da ste imeli 8 avtov na zadnji pogon, ampak same Mercedese, nobenega BMW-ja. To pomeni, da ne smeš kar posploševati slabe vožnje v spolzkih razmerah z avti z zadnjim pogonom. Očitno merđo sux v snegu :P :P
No jaz tudi vseeno prisegam na 4x4 pogon (že lep čas vozim bimija s 4x4 pogonom), ampak ne bi tako dajal v nič zadnji pogon, ker ko ga enkrat obvladaš, ni nobene ovire.

Ajde!

Martin
Novinec

Kraj: Republika Palma di cocco

Napisal/-a Martin So apr 26, 2003 7:06 pm

SAFRANE je napisal/-a:citiram: Safrane, če še ne veš, imajo bmwji že od davnega leta '91 skoraj idealno razporeditev mase na zadnjio in prednjo os (50:50).

he?taj pa dobra---to bi pa rad videl....

res se pa nima smisla kregat, ker je dejstvo res to, da smo imeli tolk avtov ( 8 ) na zadnji pogon in vsak je bil v slabem vremenu (sploh snegu) res res SLAB. Pa so bli to tudi avti po 200.000 DM (500SEL) pa razni drugi ki so imeli od asr,esp, blablabla...
pa še vseeno to nikakor ni primerljivo z sprednjim kaj šele z 4pogonom.
nevem kaj še rabiš za dokaz?da se prej en ubije ker ga je zarad zadnjega pogona(in tvoje fizike) tolk prej vn vrglo iz ovinka kot pa če bi mel sprednji /4pogon ??? upam da ne....

lp
johny

p.s.: pa brez zamere--samo zame so res OSEBNE IZKUŠNJE zaenkrat še vseeno največ vredne....

Safrane zakaj si ne omisliš enega Mercedesa? Jih prodajaš, so ti najboljši, najlepši, poznaš jih kot lastne žepe, keša praviš da vam(ti) ne manjka, da ste bogati ko svinja, ti pa vztrajaš z safranom?

Uporabniški avatar
m power
Novinec

Napisal/-a m power Ne apr 27, 2003 12:33 pm

Opravičilo sprejeto :P

P.S.
maš pa prav-bmwja pa še nismo mel

Priporočam, da se to spremeni :wink:

Ajde

Kr_eden
Novinec

Kraj: kras

Napisal/-a Kr_eden Ne apr 27, 2003 2:13 pm

Jst tud mislm, da je Safrane mal preveč pristranski glede določenih znamk avtomobilov...
Če mercedese prodajaš, logično, da ne boš konkurence hvalu (kr drugače jih ne boš več dolgo prodajal)...
Moje mnenje: bolš da se v take primerjave, kjer ne morš bit nepristranski, ne spuščaš, ker imam reklam že tako čez glavo!

lp,

kr eden

Uporabniški avatar
ssokec
Novinec

Kraj: Črnomelj

Napisal/-a ssokec Ne apr 27, 2003 2:56 pm

jst sm za BMW :!:
Slika

Uporabniški avatar
Josephe
Stalni uporabnik

Kraj: LJ-črnuče

Napisal/-a Josephe Ne apr 27, 2003 9:28 pm

ma mojga najlubšga avta pa še zdej ni noben povedu.

ALFA 156 GTA

Pa sam tolk mimogrede, v evropean turing cars ma največ zmag.

Kar se pa tiče zadnga pogona je pa tko, sm uprašu soseda k je delu pr BMW v minhnu in je reku da je zadnji pogon bolši samo na suhi cesti v hitrosti 0-20 kmh, pa pol +170km/h. Ampak on je delu tm do leta 95 tko da ne kako je pol to zdej s to elektroniko.

Uporabniški avatar
pugi405
Poznavalec foruma

Ha, ha, ha???

Napisal/-a pugi405 Pe maj 02, 2003 11:08 am

Bom še jaz dodal nekaj :lol: :lol: . Gre za MB 220 CDI E klasse, katerega lastnik je moja sestra. Je letnik 2001 in ima prevoženih 25000 km. Oprema je Classic. Gre za to, da je crknil, kar je zneslo 800k sit popravila in ker je bila to tovarniška napaka je popravilo kril Mercedes. Aja. Bila je napaka na elektroniki. Avto je bil kupljen v Nemčiji čist tko btw. Lepa gesta od Mercedesa, ampak sem pa spremenil svoje mnenje o Mercedesu 100% na slabše. :lol: :lol:

prosko002
Novinec

Kraj: Paradiž

Napisal/-a prosko002 Pe maj 02, 2003 1:29 pm

De še jest eno pametno povem :> Mi smo pa mej a razliko doma same bmw-je. Ate je tut privatnik, tko kot safranov zgleda :> Morda se celo poznata. No uglavnem kaj hočem povedat. Od mojga fotra partnerja sta imela en same audije en pa same mercedese. Uglavnem je način življenja pogojen s tem kakšen avto voziš... Uglavnem bmw z zadnjim pogonom je zakon. Merdžo je pa za ljudi 50+. Oba avta sta definitivno vrhunska, sam si prej safran nekej butastga vprašal. Rekel si, da ste sicer res mel same merde ampak sej razlika v zadnjem pogonu res ne more bit velika pr različnih znamkah.... Mal prej si pa pisal o tem kako je bemfel totaln podn proti mercu. Odloči se zdej kje in kaj je razlika.

Moja izbira: BMW Laguna Seca II, če bi mel tok gnarja seveda. Drgač pa definitivno bmw...

pa brez zamere safran..
Speed Give Me What I Need ...
I Feel The Need ... The Need For Speed.
Because The Show Must Go On.
Slika

Uporabniški avatar
zupi13
Mojster foruma

Kraj: CE

Napisal/-a zupi13 Po maj 05, 2003 12:40 pm

[quote="alfa331.5"]ma mojga najlubšga avta pa še zdej ni noben povedu.

ALFA 156 GTA

Pa sam tolk mimogrede, v evropean turing cars ma največ zmag.

tu morm pa jst iz svojih izkušenj povedat, da ma že 2,4 JTD tako lego na cesti, da morš prek**to pretiravat, če ga hočeš spravt s ceste. prepriču sm se v nedeljo na relaciji poreč - buzet - meja. to kr gre!
Slika

Uporabniški avatar
juhica
Uporabnik

Napisal/-a juhica Po maj 05, 2003 3:31 pm

fantje, jestm mam sedemko bmw. hud stroj, tle ni dileme. tezko bi reku, da je boljsi ali slabsi od merdecesa s isti letnik. men je bil pac na oko lepsi, ugodno sem ga dubu in zato je pac zdele pri hisi. kar se pa tice mokre ceste (bog ne daj snega) pa vam povem da pri tej tezi in moci zadnji pogon suks (zadeva je slabsa od prednjega pogona). gre za to, da je z izklopljenim sistemom proti zdrsavanju, to zverino prava umetnost po mokrem v smeri drzat. se mores pac zavedat, da te vsak golf scat pele.
verjetno je zadeva pri manjsih avtih (serija 3) boljsa, ampak ce bi si novo limuzino kupoval (itak, hahah) bi obvezno 4x4 nabavu. tle ni dileme.

cau
juhica

Uporabniški avatar
Zok
Uporabnik

Kraj: Ponikva

Napisal/-a Zok Po maj 05, 2003 3:58 pm

safrane, lej, moj fotr je res sofer (na sest let, kuk menjava tovornjake nardi priblizn milijon kilometrov po vsej evropi), pa vseen, pred davnimi casi smo mel BMWja 318i '86 (ja, un ciiist testar, takrat je bil zakon, pa vso mozno opremo je mel, seveda brez abs, asr pa klime pa tega k tega tekrat se ni blo), zadn pogon, spredi mashina, vsako zimo smo dal zadej balast 3 betonske plosce v kuferan (cca. 40-45 kil), pa smo se vozl tud po snegu, vglavnem, povsod - res pa d fotr zna furat, pa nej bo varno, sportno, v kriticnih situacijah, itd. - glede znanja v voznje mi je vzornik. ce tvoji s 4x4 pasatom na snegu kr pohodjo gas pa elektronika opravi ostalo je cist ql, ce so pa isto delal z vsemi tistimi merđotomi k ste jih mel, pol pa je tuki razlog zka se nikol pozimi niste mogl do doma prpelat...

aja, BTW, 1x sm mel priloznost pelat tega BMWja v 5 cm snega, brez balasta - to je tak ko v kaki igrci - mal das gasa pa ze slajdas :D !! pa 1x smo se iz diskaca pelal po dezju, cesta mastna d je blo kr brezveze, zimske gume smo mel gor, balast v kuferanu, avto pa sou cist normaln, nismo se pelal pocas, slajdal pa nismo niti 1x (kr mal nenavadno za mojo voznjo... :? ).

epilog?? zadnji pogon ni niti priblizno tok slab k ti pravis - dej zadej kakih 50 kil balasta, pa se bos pelu ko s traktorjem, tud z BMWjem, k je vse prej k slab avto - mel smo ga 12 let, stal je tud po 5 tednov skupi v lublani pod milim nebom k se je fotko vozu z njim v sluzbo, zatajil pa ni niti enkrat samkrat, loputo za nadzor pretoka zraka v sesalni kanal smo menjal, to je bla pa tud edina okvara v vseh 12ih letih. aja, se enkrat, bil je letnik '86!!!

vglavnem, mislim d je BMW ZELO kvaliteten avto!!
Vrni se na Tekmovanja

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost