Cestne dirke, hitrostne preizkušnje, dosežki

Uporabniški avatar
Cyrus
Novinec

Napisal/-a Cyrus Po jan 16, 2006 6:27 pm

Uuu zelo zanimivo. Me je zmeri zanimal dirkanje samo zaenkrat še nimam denarja in dost izkušenj. Povejte, ko bo kaka dirka, mogoče pridem za začetek kot gledalec, če pa bom zbral kaj denarja in poguma se bi pa z veseljem preizkusil tut za volanom.

Uporabniški avatar
Nino Adam
Nov uporabnik

Kraj: Miklavž na Dr. polju

Napisal/-a Nino Adam Po jan 16, 2006 7:28 pm

Ko bo zunaj kolendar dirk bo definitivno objavljen na tem forumu. Vljudno vabljeni vsi!!
Je prišo v pizzerijo in rekel: "eno pico brez vsega!"

Uporabniški avatar
Frizzy
Nov uporabnik

Napisal/-a Frizzy Po jan 16, 2006 7:35 pm

zanimivo :vrum

Uporabniški avatar
JeZn
Nov uporabnik

Kraj: Ljubljana - Nova Gorica

Napisal/-a JeZn To jan 17, 2006 11:49 am

Hmmm, nekako mi ni jasno kaj se gre ta ADAM. Zadeva visi v zraku 100 na uro, tko kot njegove visokoleteče misli, da bo to nek hud pokal. In to tudi bo dokler se ne bo kaj hudega zgodilo.
Rollbar si bodo fantje kar sami noter švasali??? Ja, bodo vzeli cevi iz kopalnice in si jih dajali v napol podrte Yugote. Tle je treba znat hudo dobro varit. Ker če to ni dobro narejeno je lahko samo slabše. KAJ PA ČE BO KDO DOBIL ŠTANGO SKOZI GLAVO?
Na začetku sezone bo enega tekmovalca zadeva stala 47.000 brez avta. (15000 za tekmovalca + 4x8000 za spremljevalce) in pol ne bo dirk. Kdo bo vraču denar??? Fantje dejte zračunat 20xcca50000. NATEG STOLETJA!!!
Nino a ti res misliš da ti bo eden prišel z rešilcem na dirko samo za eno pivo? A nisi malo preveč naiven? V rešilnem avtomobilu rabiš zdravnika in voznika, ki je po možnosti tudi zdravstveni tehnik. Torej sta to že dve pivi... A na pogodbo boš pod znesek napisal: ENO PIVO? Taki časi so šli mimo...
Zdej sm skozi kritiziral, bi te pa rad pohvalil,da si sploh prišel na tako idejo. Sam dej še malo razmisli, da ne boš potem imel vellliiikih problemov.

LP
Nič ni bolj žalostno kot gledati Mercedesovo zvezdo, ki te ne pripelje nikamor.

Uporabniški avatar
Nino Adam
Nov uporabnik

Napisal/-a Nino Adam To jan 17, 2006 12:22 pm

SMEH

Saj prav da je tud nekaj kritike..

Najprej...nihče ne misli da bo to hud pokal....bo pa huda zabava in ob tem še dirke!
..kar se tiče rešilca!
Je privat zadeva in z računom bomo rešili - kompenzacija.

Rollbar!
Kdo ima denar ne bo potreboval cevi iz kopalnice...bo lahko kupil nove!
Če ti narediš kletko po predpisani in da ti zavari to nekdo ki ima izkupnje z varjenjem...hm..var ja drži (Yugo pa ima 400kg)
PA MALO ČRNEGA HUMORJA - saj vsak vozi na lastno odgovornost :)
Saj kot sem že velikokrat poveadal povem še 1x da za varnost mora bit poskrbljeno in tud bo.

Kar se tiče samega tekmovaja!
TO NI NATEG STOLETJA! Ves denar ki se bo pobral pred in med setono gre za najem proge in nagrade tekmovalcem! Na koncu sezone in med sezono bodi imeli vsi vpogled v papirje v zvezi z denarjem!!!
In dirke za DP...tam res potrebuješ 4 mehanike in ne vem kaj vse...za Yugota z serijskim motorjem pa ne :) + tega ne bomo gradili vsega na konkurenčnosti ampak na človečnosti, tako da si bo marsikdo pomagal. Tega današnji avtošport ne pozna....seveda bo avtomobil šel mimo komisije pred začetkom sezone v kateri je med drugimi legendami avtošporta (govorim o jugoslaviji) tud moj oče tako da...ne bo ravno nekih podrtih jujgotov v koilkor bodo fantje želeli nastopati...Ves denar se bo pobral pred dirko ravno zaradi tega da se ga ne bo potrebno vračati! Kar se pa tiče članarine jo bom pa jaz osebno vračal v kolikor ne bo uspel 55CUP!!!

In koliko bo koga kaj stalo?!
Kolike so cene za DP??
Kolike so cene za 55CUP??
In kje je nateg stoletja si rekel??

Za na konec pa se ti še zahvaljujem za kritiko kot pohvalo. Vse smo že 100x premleli in še premlevamo in še bomo....veš da si nihče noče nakopavat nekih stvari ki nosijo velike posledice...Predvidevamo in delamo na tem da se ne bo zgodilo nič..v koliker se pa bo, gledamo tako da se bodo dogajale malenkosti..

In za zakjuček še to....nihče od organizatorjev oz. nihče razen tekmovalci ne bo imeč od tega denarja!!! Vse se gradi na ljudjeh ki imajo tukaj svoj hobi in interes pomagat. Sami prostovoljci torej! Zdaj se boš smejal ampak vrjamem da bo uspelo!!

In vljudno si vabljen na prvo zabavo, dirko!! Datum boš zvedel tukaj na forumu!

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan To jan 17, 2006 12:42 pm

že sam če postavš pravilnik, kjer je napisan kako je opremlen avto, potem morš garantirat, da bo rollcage zdržu
zto pa tuvji in podobni certifikati za pasove, rollcage, sedeže...
glede na to da se uporablajo posebne cevi in da lih usak tega ne more varit...
ker sej dokler bojo dirke šle normalno mim, potem ne bo panike, ko bo pa nesreča bojo pa pa problemi in lahk tud tožbe
tud na dragih bi nej bli avtomobili registrirani ker naj bi biu to podatek da je avto tehnično izpraven
reševalno vozilo boš mogu lepo najet, ker v primeru nezgode se lahk oni umaknejo in niso nič krivi
enako je z varnostniki, se ne spoznam lih na dirke sam vsaj kšn tečaj pa že morjo met uni k stojijo ob progi

glede denarja pa tega je res pocen, sam seicento je drag predvsem (če pustimo avto) zarad zagotavlanja varnosti, opreme, pol same dirke kjer so varnostniki in ostalo
sej ne rečm da se lastnik nč ne okorist, sam so pa blazni stroški kupt in pripravt tolk avtou
podpis

Uporabniški avatar
Nino Adam
Nov uporabnik

Napisal/-a Nino Adam To jan 17, 2006 2:05 pm

Glede varnosti...potem je bolje organizirat takšno tekmovanje z sersijskimi avtomobili ki so "tehnično izpravni"??

Malo preprskajte po internetu in poglejte kaj se vozi v srbiji in črni gori, pa kakšne kaj vse vozijo američani.....nemci, angleži......saj res da nekateri izmed teh imajo homologacije, povdarjam nekateri, ampak tisto so države v katerih si lahko privoščijo! V vseh razen v jugi je denar..juga je pa razred zase :) slovenci pa nismo nič boljši...mislimo da smo je pa večja revščina ko doli...denarna mogoče ne, mentalna pa...

Vsak avtomobil definitivno ne bo imel dovoljenja zapeljat na progo. Oz. bo imel v kolikor bo sestavljen po pravilniku. Tile rollbari ki so v naših avtomobilih definitivno zdržijo dovolj in se ne razsujejo...nismo prevračala avtomobila so pa bili pod prešo!

Osebje ki bo ob progi (torej sodniki), bodo konca februarja opravljali tečaj, toliko da se jim razloži kako pa kaj....od enega izmed bivših sodnikov.

Seicento zagotavlja varnost??? Zakaj pa je potem meni na rogli kolo vstran padlo? Je pa res da imajo homologirano kletko :)

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 To jan 17, 2006 3:41 pm

Matr eni se pa res vsega bojite. Pohvalno da se je en spomnu kej tazga in upam da bo ratal.
Glede rollbara in varnosti pa tožb....
Letos sem bil 6x na mobikrogu z svojim avtom, na vhodu lepo podpišeš da boš vozil na lastno odgovornost in da boš poravnal vso škodo nastalo na objektu.
Tako da nimaš kaj pisat tožbe saj sam veš v kaj se spuščaš.
Glede na to da bo tudi nekakšna kontrola avtov mislim da rollbar iz kopalniških cevi ne bo prišel čez. Pa tudi če bi je še vedno boljši kot pa nič. Bi pa morala biti obvezna čelada in pa vsaj normalna oblačila, hlače in zgornji del z dolgimi rokavi, ne pa kakšne majce in podobno, najbolje bi bilo pa kombinezon.
Nisem ravno neki pristaš vožnje na čas (najbrž zato ker mam počasen avto) ampak tole bi znalo biti zanimivo.

Aja pa še en predlog, jaz bi pustil za prvo sezono original mašine ker bi bilo ceneje, dovolil bi samo direkten izpuh in pa šp. filter.
Mislim da bi bil avto še vedno kar hiter saj je ob recimo teži 500kg z voznikom in 55KM razmerje konji/kg zelo ugodno, primerljivo z naprimer 1.8T passatom.
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
Nino Adam
Nov uporabnik

Napisal/-a Nino Adam To jan 17, 2006 4:36 pm

Končno in hvala bogu en istega mišljenja kot jaz!!!!

Čeprav vsi vemo da se glede varnosti ni igrat...in glede neto da sem jaz podpisan pod pravilnik in da če se kaj zgodo glede rollbara sem jaz kriv da sem tak pravilnik podpisal, to se strinjam...

Samo je pa res da tako kod hodiš ti v cerkje tako bi šli mi...le da bi si na koncu dneva posdelili pokale in denarne nagrade za prve 3.

In pri najemu je razlika ta da mi bi zakupili progo zato da bi gor bili sami in da bi zakonsko vse štimalo s pravili.

(ne morem da ne bi) dober si da si bil že 6x gor ko smo pa komaj 17.01. :)

To še...glede mašine, namesto filtra športnega pride dvojni fergaze (5-10.000sit) in bruženje glave za 1mm (5-7.000sit). Torej nekje za minimalno 5 do 10KM moči zraven. Avto ima pa 400kg, so menjana tud stekla z plexijem...razen predne in plexi ni navaden, je predpisan tisti ki se drobi in ne lomi (je tud precej dražji).

Nismo gledali samo na ceno temveč da naredimo varno in poceni! Definitivno je varnost na prvem mestu...

Daj mi prosim pošlji tvoj mail na nino.adam@panair.si!

Hvala!

Uporabniški avatar
lublancan
Poznavalec foruma

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a lublancan To jan 17, 2006 5:09 pm

glej jst sm čist zato da to izpeljete in vas podpiram, sam morste vedt da organizator nosi odgovornost in da v primeru nesreče lahko padejo odškodnine
če je avto za registriran, potem se lahko zgovarjaš da so tak avto spustil čez tehnični pregled in da je biu tehnično izpraven
pri doma narjenih avtomobilih, sploh pa pod svojim pravilnikom pa nimaš varovalk..

glede napisov: vsemu ne verjami, ker dost takih napisou ala na lastno odgovornost se da ovržt na sodišču in potem še vedno lastnik nosi odgovornost

v ameriki te lahk vlomilec toži za odškodnino in jo dobi, če se je pr vlomu poškodoval na tvoji parceli - recimo razbije šipo in se poreže, če pokliče policijo pokasira več kot pa maš ti doma stvari
podpis

Uporabniški avatar
Nino Adam
Nov uporabnik

Napisal/-a Nino Adam To jan 17, 2006 5:26 pm

To vem ja, da amerika stoji na tožbah :)

Ja no...saj z rollbarom ni nikjer zagotovljeno...ne vem toliko in toliko varnosti..vseposod je napisano da je varneje z kletko in čelado kot pa brez. To pomeni da bo rollbar samo ščitil, v kolikor pa se komu kaj zgodi pa se bi mu tudi zgodilo lahko na cesti ali za štedilnikom. Saj v pogodbi vsak podpiše da se bo vozil na lastno odgovornost. Zaščitit se moramo zarad tega, ker če nekomu nudiš tako poceni dirke in da sam nimaš nič od tega (govorim o zaslužku) potem pa še te jeb... to nima smisla..potem se raje ne gremo teh dirk.

Je dobro bit pripravljen na to zadevo ni pa dobro da se toliko razglablja o njej ker samo zbija voljo...hvala bogu da bo poskrbljeno za varnost koliko je možno..ne pa toliko da si bo organizator polnil žepe!!

Naj bo fer iz strani organizatorja do tekmovalcev in obratno!!!

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 To jan 17, 2006 5:47 pm

Nino Adam je napisal/-a:(ne morem da ne bi) dober si da si bil že 6x gor ko smo pa komaj 17.01. :)

lol lansko leto :D mal me j**e letnica
sem poslal mail
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
Nino Adam
Nov uporabnik

Napisal/-a Nino Adam To jan 17, 2006 5:59 pm

jaz sem ti tud odgovoril :)

V glavnem pa...še sprejemamo kriti in pohvale...nasvete in pa seveda vse ki si želite sodelovanja!

Uporabniški avatar
shakes
Nov uporabnik

Kraj: brežice

Napisal/-a shakes Ne feb 05, 2006 12:56 pm

ka ste me razrajcal.... pa še blizi mobikroga sm doma. Se bi znalo zgodit da me vidite na dirkališču. btw ka mobikrog je že odprt?? kak vem so ga zaprli zaradi smrtno ponesrečenga motorista na njem.
Kar me ne ubije, me naredi močnejšega:)

Uporabniški avatar
Nino Adam
Nov uporabnik

Napisal/-a Nino Adam Ne feb 05, 2006 2:55 pm

o zaprtju nič ne vem....so se pa v decembru fantje vozili gor ....razen če se je to kasneje zgodilo :( to ni lepo slišat.....

Samo je pa tud res da ni to ravno pista za motoriste....

in če si razrajcan :) te bomo zelo veseli tam....

Jekc
Nov uporabnik

Kraj: Godešič

Napisal/-a Jekc Ne feb 05, 2006 3:05 pm

No je zdaj že kaj bolj jasno ali boste to izpeljali, pa zanima me še kako je tu z vozniki ali morajo imeti kakšne licence ali kaj podobnega?Ker bi se znalo zgodit da bi prišel tudi jaz in pa par kolegov,kajti biti samo mehanik ali sponzor drugemu ni zanimivo. Pa še zanima me kam se lahko obrnem za vse ostale informacije. Hvala ;)

Uporabniški avatar
shakes
Nov uporabnik

Napisal/-a shakes Ne feb 05, 2006 3:55 pm

tist motorist se je že pred decembrom ubil :( vem pa ,da kmal po njegovi nesreči so odpovedal dirko z bmw-ji in drift z bmw-ji in nwm kaj še vse. js upam da bom zbral še par kolegov in da bomo razvil enga jugiča ko bo dobesedno letu :lol: vrjet je treba.. :P

Uporabniški avatar
TAK
Nov uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a TAK Ne feb 05, 2006 5:01 pm

Lovro Mervar se je ubil že junija ali julija, pol je bil neki cajta mobikrog zaprt, zdaj pa naj bi bil spet odprt...

Uporabniški avatar
shakes
Nov uporabnik

Napisal/-a shakes Ne feb 05, 2006 9:08 pm

to pomeni .... GASAAAAAAAAAA 8)

kdaj bi začeli z prvimi dirkami?? pa kake so kej dovoljene predelave?? pač če je dovoljeno not vstavit drugo mašino al pa dodat kako turbino in podobno ter za dirkače če morajo naredit kake izpite..
:?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?: :?:

Uporabniški avatar
Nino Adam
Nov uporabnik

Napisal/-a Nino Adam Po feb 06, 2006 9:56 am

kdor želi mi lahko pošlje na mail za pravilnik. mail je coraracingteam@gmail.com

kar se tiče izpitov...vsekakor bodo, ker nekateri so čisti začetniki in bo tečaj da se jim osnov razloži ter da nardijo par krogov po pisti in da viijo za kaj sploh gre.
z dirkami bi naj štartali v maju-junuju...

zdaj pa vsi ki ste zainteresirani in ki vas zanima kaj je in kaj ni dovoljeno predelovat pošljite sporočilo na zgoraj naveden mail.

PS: za turbino ti že naprej povem da...nič ne bo :)

In glede licenc...obvezno je da postaneš član kluba CORA Racing Team, neke licence ali kartončke ali karkoli pa bomo dali vsem tistim ki bodo opravili ta tečaj...in še tole......DIRKE BODO!
Vrni se na Tekmovanja

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost