Cestne dirke, hitrostne preizkušnje, dosežki

Uporabniški avatar
jakaracman
Uporabnik

Napisal/-a jakaracman So apr 25, 2009 9:22 pm

nebivedu je napisal/-a:Hmm, tole so časi ko so vozili po pisti malo boljši vozniki
wuky je napisal/-a:1 stran nazaj...
Časi so sami z pirelli, navadnih je blo škoda.

wuky je napisal/-a:Drgač pa časi od danes ( Najbolši krog v vsakem setu )
Slika

Torej tale megan je vozil
1. Renault Megane RS R26 R 55,34

1. Ja, časi po celem dnevu drgnjenja. Megane je naredil 3 kroge za probo in 3 na čas, kot vsak drug na lestvici AM. Tako je pravilo.
2. Tudi tista micka je bila na semi slickih, pa vsaj 50% več konjev od megana ima ... In tudi ostali niso "iz trgovine", kot je Megane (in ostali na AM lestvici)
3. Jabolka z jabolki. Kriterij za AM lestvico je preprost: avto, kot ga je mogoče kupit in registrirat. Brez predelav in zamenjav ...
4. Malo boljši vozniki? Hmmm, nisem opazil da bi kdo od njih rezultatih kake dirke bil omenjen med najboljšimi ... AMjev voznik ima doma kup pokalov ...
Slika

Uporabniški avatar
mihaing
Uporabnik

Kraj: Slovenc

Napisal/-a mihaing So apr 25, 2009 9:30 pm

Potem pa če je zadeva tako preprosta pa testirajte še tega Ariela Atoma, ki se ga ravnotako registrirati

http://www.youtube.com/watch?v=k_wTBZ2v ... L&index=64

http://www.youtube.com/watch?v=NCGv51Fd_Uo

Baje je hitrejši od formule, če že vse mečete v isti koš. Madona ko nekateri ne kapirate da ne moreš vse postaviti v isto kategorijo.

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK So apr 25, 2009 9:44 pm

Tko kot eni ne kapirajo, da EVO in M3 nista obicajna serijska avta :)
:)

Uporabniški avatar
JEREMIJA79
Uporabnik

Napisal/-a JEREMIJA79 So apr 25, 2009 10:17 pm

FLINK je napisal/-a:Tko kot eni ne kapirajo, da EVO in M3 nista obicajna serijska avta :)

Jah,pač sta serijska... Običajna ? Definiraj običajna,da bom razumel kaj hočeš povedat... :idea:

Uporabniški avatar
Žiiga
Stalni uporabnik

Kraj: Ljubljana Bežigrad

Napisal/-a Žiiga So apr 25, 2009 10:36 pm

lih tko sta serijska kot R26R...
Slika
Koni Sport Adjustable Dumpers, Renault sport CV axles, Renault sport suspension arms with powerflex, Williams front subframe, Williams cams, Custom made hydraulic hoses, custom made exhaust system

Uporabniški avatar
alanq4
Poznavalec foruma

Kraj: ljubljana

Napisal/-a alanq4 So apr 25, 2009 10:37 pm

FLINK je napisal/-a:Tko kot eni ne kapirajo, da EVO in M3 nista obicajna serijska avta :)

Pa kdo govori o običnih pa nevem kakih serijskih avtih, sej je jakaracman lepo napisal, avto kot se ga da kupiti v trgovini.

Megane ma dober čas za fwd hot hatcha, sigurno je še nekaj avtov, ki ga lahko prehitijo, vendar v njegovem razredu trenutno težko da kakšen razen focusa RS.
Alfa Romeo 156 "project real GTA" in 166 2.4 jtd mau okrepljena :)

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Kraj: Bogu iza nogu!

Napisal/-a nebivedu So apr 25, 2009 10:50 pm

jakaracman je napisal/-a:1. Ja, časi po celem dnevu drgnjenja. Megane je naredil 3 kroge za probo in 3 na čas, kot vsak drug na lestvici AM. Tako je pravilo.

Boste morali pa dat možnost da takrat ko testirate, pokličete še koga od zunaj s svojim avtom pa naredite primerjavo. Mislim, da bi po šestih krogih črn evo 9 dosegel enak čas, če ne boljši.

jakaracman je napisal/-a:2. Tudi tista micka je bila na semi slickih, pa vsaj 50% več konjev od megana ima ... In tudi ostali niso "iz trgovine", kot je Megane (in ostali na AM lestvici)

Ni dost razlike med toyo 888 in semi slick gumami, oboje so namenjene prav takim vožnjam.

jakaracman je napisal/-a:3. Jabolka z jabolki. Kriterij za AM lestvico je preprost: avto, kot ga je mogoče kupit in registrirat. Brez predelav in zamenjav ...

Hmm, kdo je začel? M3 in EVO sta bila prvo omenjena iz vaše strani, ko ste ugotavljal koliko je megane boljši. Sicer pa po testih gre EVO 10, vsaj ta z vašega testa nekako tako kot subaru legacy turbo, impreza ga poje za šalo (vsaj po zadnjem testu tega avtomobila, gre ta avto ne najbolje in na splošno je bolj čuden - pomoje da bi rabu en temeljit servis, ker se ljudje, ki so ga testiral zelo pritožujejo, da resnično ne gre nikamor)

jakaracman je napisal/-a:4. Malo boljši vozniki? Hmmm, nisem opazil da bi kdo od njih rezultatih kake dirke bil omenjen med najboljšimi ... AMjev voznik ima doma kup pokalov ...

Nihče ni napisal najboljši, niti jih nihče ne šteje k najboljšim, niti ni nobene dirke, na katerih bi oni tekmovali, napisal pa sem samo malo boljši vozniki - jaz jih štejem med malo boljše.
Verjamem, da ima vaš voznik kr nekaj pokalov doma. Tudi jaz jih imam, pa sebe ne nazivam z najboljšim voznikom, niti ne z malo boljšim, sem povprečen voznik, ki mu rata kdaj pa kdaj tudi stat na stopničkah s pokalom in pohvalo v roki.
Old subarus never die, they just get faster!

FLINK
Uporabnik

Kraj: Novo mesto

Napisal/-a FLINK So apr 25, 2009 11:30 pm

JEREMIJA79 je napisal/-a:

Jah,pač sta serijska... Običajna ? Definiraj običajna,da bom razumel kaj hočeš povedat... :idea:

Na prejsnji strani je bila primerjava kao, da sta Evo in m3 obicajna civilna avta, megane pa cisto predelan.
Megane je res totalno prirejen in dodelan-to pisem ze tretjic. Samo tudi ostala dva, ki sta omenjena, imata verjetno vec testiranj na dirkalni stezi, preden sta prisla ven, kot megane in nista ravno "civilna" avta za vsakdan in vsakega cloveka. Sta ravno tako dodelana za na pisto-predvsem pa njihova cena-predvsem bmw- to v obicajnem zivljenju onemogoca....folk lih ne bo kupil novega m3 in ga imel za na pisto....!

Ne bom vec kompliciral, raje bom cestital meganu...ceprou na tej progi men ne pomeni zelo veliko, ker vecino casa vozis v 2 prestavi :))
Lp
:)

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo Ne apr 26, 2009 1:48 am

No ne se zdej kregat o tem cajtu... Lahko vam povem da so r888 boljše gume kot tiste s kerimi sem vozil jaz. Pa predelav tut ni treba omenjat ker imam samo zadnji del izpuha zamenjan in ni avto navit v neke bolane konje ampak ma svojih serijskih 280 pa mogoče 20 zravn. Tut čipan ni.

Veselim se naslednjega track daya na racelandu ko bom prišel tja pripravljen tko kot si jaz želim, pa bomo pol primerjali čase. Vsekakor je bil pa moj čas postavljen s serijskim avtom na semi slickih, s 4 sedeži notr. Še rezervno gumo sem mel v avtu pa še marsikaj druzga v prtlažniku (ne sprašvat zakaj vem da so ble še druge stvari tam ker smo jih iskal po celem avtu).

Do takrat pa, svaka čast, dobr cajt za tak avto, raceland mu pa itak ustreza ker je zaprta počasna pista in z majhnim lahkim avtom lahko delaš čudeže.

Gospodu vozniku z veliku pokali doma pa hvala bogu da take cajte postavlja, sej je vsak tedn 2x na racelandu k testira neki tam, počas lahko že ve za vsako lukno in kucl na progi ... Jz sm bil pa prvič z devetko :D
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

GodOfAll
Novinec

Kraj: Fračji dol

Napisal/-a GodOfAll Ne apr 26, 2009 8:15 am

jakaracman je napisal/-a:1. Ja, časi po celem dnevu drgnjenja. Megane je naredil 3 kroge za probo in 3 na čas, kot vsak drug na lestvici AM. Tako je pravilo.
2. Tudi tista micka je bila na semi slickih, pa vsaj 50% več konjev od megana ima ... In tudi ostali niso "iz trgovine", kot je Megane (in ostali na AM lestvici)
3. Jabolka z jabolki. Kriterij za AM lestvico je preprost: avto, kot ga je mogoče kupit in registrirat. Brez predelav in zamenjav ...
4. Malo boljši vozniki? Hmmm, nisem opazil da bi kdo od njih rezultatih kake dirke bil omenjen med najboljšimi ... AMjev voznik ima doma kup pokalov ...

1. ne boš verjel ampak tudi jaz sem dosegel čas v prvih 6 krogih na racelandu - mogoče še manj - mam v avtu izpisek, pa se mi ne da ponj. (je pa res da sem bil pred tem že novembra gor 2008 in takrat naredil vsaj 20 krogov - na štoparco, najboljši prav tako 55.9)
2. res niso iz trgovine, moj avto je star 12 let in ima 278 000 razburljivih kilometrov za sabo, gume brez robov in tudi praktično brez profila
3. moj avto je mogoče kupit in ga registrirat (ga prodajam), ma pa druge amortizerje (pa par malenkosti), serijski amortizerji na taki Imprezi ponavadi popustijo pred 200k km
4. glede tega imaš prav, razen LUKA M3 (voznik LMG)

Dokler lahko navaden forumaš (sicer res na progi ki se jo pelje v 2. prestavi), s starim avtom in zlizanimi gumami konkurira (temu meganu lih ne morm konkurirat, priznam) novmu evotu, M3, in še ostalim sanjskim avtom, ki jih vozi voznik s kupom pokalov in ki dejansko obvlada progo je to dober znak za forumaša.

Ne me narobe razumet. Nobene žale besede čez AM, vse pohvale da ste se odločil za to lestvico in da jo skrbno vzdržujete!!!

peroRS
Mojster foruma

Napisal/-a peroRS Ne apr 26, 2009 10:27 am

Nisem Renault fan ampak kot bi rekli na Top gearu: Če gre lahko čez ležeči policaj pol čas spada na tablo. :D

Uporabniški avatar
solidx
Novinec

Napisal/-a solidx Ne apr 26, 2009 10:32 am

lepo je odvozil megane, točno tako kot je eden navedel v postu, veliko je odvisno od voznika!!! tu ni debate. Kakšen dober voznik bi postavil še boljši čas kot je ta :)
Evo IX MR In Working Progress

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Ne apr 26, 2009 6:02 pm

Pravkar gledal avtosteron,če sem prav razumel :?: Porsche GT3 RS cajt kroga 53:53,tako da rekorda žal ni.Če se motim me popravite in se opravičujem ;)
CARPE IMPREZAM

Uporabniški avatar
mloncar
Uporabnik

Kraj: Celje

Napisal/-a mloncar Ne apr 26, 2009 6:13 pm

nebivedu je napisal/-a:

Boste morali pa dat možnost da takrat ko testirate, pokličete še koga od zunaj s svojim avtom pa naredite primerjavo. Mislim, da bi po šestih krogih črn evo 9 dosegel enak čas, če ne boljši.

Da so primerjave med avtomobili čimbolj fer, je edino pravilno da vse avtomobile vozi en voznik (dober ali slab) in to določeno število krogov (v tem primeru 3je krogi za trening in 3je krogi merjenja časa). Sam čas avtomobila tu niti ni tako relevanten, bolj pomembna se mi zdi razlika napram drugim vozilom (EVO X zastotaja skoraj 1s, kar je zelo veliko glede na čas kroga). Nekatere stvari je potrebno pogledati bolj globalno...

nebivedu je napisal/-a:
jakaracman je napisal/-a:2. Tudi tista micka je bila na semi slickih, pa vsaj 50% več konjev od megana ima ... In tudi ostali niso "iz trgovine", kot je Megane (in ostali na AM lestvici)

Ni dost razlike med toyo 888 in semi slick gumami, oboje so namenjene prav takim vožnjam.

Toyo R888 JE semi slick gume. EVO IX je bil obut v štampe - torej dirkalne gume.

nebivedu je napisal/-a:
jakaracman je napisal/-a:4. Malo boljši vozniki? Hmmm, nisem opazil da bi kdo od njih rezultatih kake dirke bil omenjen med najboljšimi ... AMjev voznik ima doma kup pokalov ...

Nihče ni napisal najboljši, niti jih nihče ne šteje k najboljšim, niti ni nobene dirke, na katerih bi oni tekmovali, napisal pa sem samo malo boljši vozniki - jaz jih štejem med malo boljše.
Verjamem, da ima vaš voznik kr nekaj pokalov doma. Tudi jaz jih imam, pa sebe ne nazivam z najboljšim voznikom, niti ne z malo boljšim, sem povprečen voznik, ki mu rata kdaj pa kdaj tudi stat na stopničkah s pokalom in pohvalo v roki.

Če ne poznaš dosežkov voznika bodi raje tiho, ker v očeh tistih, ki poznajo kaj je že dosegel si izpadelo en navaden ...

Uporabniški avatar
ijuvan
Novinec

Kraj: SG

Napisal/-a ijuvan Ne apr 26, 2009 6:17 pm

@PRODRIVE, če prav razumem, megane nosi rekord avtov, ki so bili testirani s strani AM na racelandu, ne pa rekord proge ;)

PRODRIVE
Poznavalec foruma

Napisal/-a PRODRIVE Ne apr 26, 2009 6:18 pm

Potem se razumemo ;)
Ker ko sem tole bral se mi je zdelo mal smešno,ampak kapo dol Meganu.
Zanima me ali nastopa tale Megan oz.dirkaška izvedba v kakšnem CUP-u z drugimi znamkami,kaj tam dosega :?:
CARPE IMPREZAM

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Ne apr 26, 2009 7:34 pm

Mloncar ne, ne poznam človeka, vendar ga je jaka racman opisal tako kot da je najmanj tok kot sena ali šumaher.

Ampak poglej to z druge strani:
-Loco je dobil nov avto imel ga je 3 tedne in šel peljat raceland prvič s tem avtom in ima rezultate boljše. Avto ima 280KM +/-20. Teža je pa najbrž tm okol 1230kg.

- Bistri in Ircar imata stare avtomobile po 12 let, pa prevoženih že kar ogromno kilometrov pa zaostajata sekundo (ircar) in 2 sekundi (Bistri). Gum nimata niti približno tok dobrih kot Toyo 888. Bistri ima zanič fedre, ker drugače bi imel še boljši čas. Impreza GT ima 215KM. in okoli 1200kg.

Torej je s tem voznikom ali nekaj narobe, ali pa je odličen voznik, pa je megane slab avto, ker ima več konjev kot impreza, težo ima manjšo od impreze za 200kg, pa samo sekundo boljši čas.

Sicer pa me zanimajo pokali od tega voznika. Je kako vzdržljivostno tekmo vozil, al samo hitrost, par krogov, par etap in konec?

Uporabniški avatar
_Pancho_
Novinec

Kraj: OBALA

Napisal/-a _Pancho_ Ne apr 26, 2009 8:14 pm

Jao kakšna "debata" je nastala tukaj.
Raceland niti približno ni primeren za karšnekoli primerjave. Ker pa v Sloveniji nimamo primernega dirkališča, se pač takšne primerjave izvajajo na tem dirkališču. Vsekakor bom pa vedno trdil, da so vse te primerjave ena velika neumnost. Se pač usedeš v avto, ki ti je dostopen oz. si ga lahko privoščiš oz. ti je všeč zaradi tega kar ti ponuja in je v danem trenutku to tvoja najboljša/najljubša izbira, in ga poženeš po dirkališču, seveda pa ob tem poizkušaš iztisniti max iz sebe in vozila, kar seveda preveriš z doseženim časom. To je užitek in adrenalin, vse skupaj pa spraviš na max nivo, ko se primerjaš s tistimi, ki vozijo enak model kot ga imaš sam (zato so pokalna tekmovanja vedno zanimiva; skoraj vse ostalo pa del marketinga in psihologije ciljne množice - potrošnika, bralcev revij, prodajalcev in proizvajalcev avtomobilov,...).
Včasih vozim hitro, včasih pa počas

Uporabniški avatar
nebivedu
Moderator foruma

Napisal/-a nebivedu Ne apr 26, 2009 8:19 pm

Pancho, to je čisto jasno, samo nekateri napišajo tak naslov in nekatere avtomobile kujejo v zvezde, ter sami začnejo take primerjave, da niso za nikamor, potem ko se jih pa malo pokritizira so pa čist jezni in ...

Zanimivo bi bilo pa vse te avte primerjat na grobniku. Tam bi se pa videlo in voznika in avto.

No še malo zadevic okoli rdečega lancerja evo X. Kr nekaj ljudi ga je stestiral in večina trdi da ta avto ni to kar bi moral biti. Nekateri so celo prepričani da je to navaden 2.0 lancer v preobleki (samo zunanjost), ker res ne gre tako kot bi moral.
Tudi zadnji testi kažejo na to da res ni vse z avtom v redu.

Evo, točno ta avto, EVO X - 100 do 200

Uporabniški avatar
Matjaz46
Uporabnik

Kraj: Maribor

Napisal/-a Matjaz46 Ne apr 26, 2009 10:01 pm

Torej je s tem voznikom ali nekaj narobe, ali pa je odličen voznik, pa je megane slab avto, ker ima več konjev kot impreza, težo ima manjšo od impreze za 200kg, pa samo sekundo boljši čas.

Očitno ti ni jasno da je to zelo, zelo kratka proga in je sekunda veliko! Vsi gledamo tekme, eni imamo izkusnje in vemo da je lahko v eni sekundi 15 avtov, tu stejejo stotinke!

Naslov pa bi moral bit Raceland, nov rekord na sprednji pogon!nikakor pa ne serijski rekord!
Vrni se na Tekmovanja

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 4 gostov