Cestne dirke, hitrostne preizkušnje, dosežki

Uporabniški avatar
_B3yBo_
Mojster foruma

Kraj: vrhnika

Napisal/-a _B3yBo_ To apr 06, 2010 1:11 am

ce hoces deliti avtomobile ti priporocam, da se zgledujes po slalomih.

drugace pa jaz nebi delil. pac vsak vozi in gleda, da svoj osebni cas izbolsa, kar bi pomenilo dirka samim sabo oz svojim avtom.
Slika

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Kraj: Ljubljana

Napisal/-a HaMzO To apr 06, 2010 1:56 am

LoCo je napisal/-a:Ločevanje je samo za končne rezultate in objave na racelande domači strani.

HaMzO je napisal/-a:a mamo 'fotografi' vstop na dirkališče - na travnate površine? :D

Lahko. Če te kdo povozi pa sam odgovarjaš.

bom se pred tem zavaroval s FUL kasko...sam še zmer nebi želel da kdo namero sred ravnine zavije proti men heheh

drugače pa super tole.
;)

Uporabniški avatar
sašo5
Mojster foruma

Kraj: Brežice

Napisal/-a sašo5 To apr 06, 2010 9:10 am

pridem kot gledalec (moj naftaš ni za to) razen, če ne nabavim EVO-ta kot Adis... :-P

gofra
Uporabnik

Napisal/-a gofra To apr 06, 2010 9:21 am

Enako, zal nimam (še) primerne obutve :( - vas pa pridem pokukat.

Uporabniški avatar
pinjas
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a pinjas To apr 06, 2010 10:05 am

zanimiva ideja 8) 3 klase.

1. serijski avtomobil z road legal gumami ( r888 in podobne odpadejo)
2. serijski avtomobil z dirkalnimi gumami ( r888 so semi dirkalne)
3. predelan avtomobil z gumami po lastni izbiri to pomeni open

Ločevanje po moči nima pomena ker če pogledaš udeležence so vsi nad 200hp ali celo nad 300hp. Lahko pa se pride tudi z fiat seicento če se želi ni noben problem, če se hoče bit med prvimi tremi potem pa je treba izbrat močnejši avto pač.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz To apr 06, 2010 10:52 am

pinjas je napisal/-a:zanimiva ideja 8) 3 klase.

1. serijski avtomobil z road legal gumami ( r888 in podobne odpadejo)
2. serijski avtomobil z dirkalnimi gumami ( r888 so semi dirkalne)
3. predelan avtomobil z gumami po lastni izbiri to pomeni open

Ločevanje po moči nima pomena ker če pogledaš udeležence so vsi nad 200hp ali celo nad 300hp. Lahko pa se pride tudi z fiat seicento če se želi ni noben problem, če se hoče bit med prvimi tremi potem pa je treba izbrat močnejši avto pač.

Kaj je pa v bistvu namen teh klas?

(Ker če je namen, da bi nekako združili podobne avte skupaj, potem tle nismo veliko naredili.
V prvo skupino padeta skupaj Evo pa Clio 1.4, ki sta čist druga svetova, v tretjo skupino pa spet lahko pade Evo s 400 konji, predelanim podvozjem in gumami, zraven pa en 1.4 avto z apex fedri al pa dizl s čipom s 130 namesto 100 konji, ker je kao predelan, v resnici pa lahko tudi najšibkejšemu serijskemu ne seže do kolen. Pač ekstremni primeri tko..)

Uporabniški avatar
seat
Mojster foruma

Kraj: SAVINJSKA DOLINA

Napisal/-a seat To apr 06, 2010 10:58 am

Hm morm danes zvedet kako sem v službi in,če sem fraj bi tole mene zanimalo.Je pa res,da avta še nisem preveč navajen,ker sem komaj zaj začel malo vozit naokol tko,da...sem še amater kar se dirkanja tiče.Bi blo pa fletno mal v galop spravt konje to pa ja.
Do kdaj se pa lahko prijavmo...ko bo polno ali je datum tudi določen.
Drgač so sedeži v Hondi super tui oprijem imajo vrei samo ta default položaj nelagodno vpliva na moja vretenca,ker iz prejšnih avtov drugih znamk nisem bil navajen ležečega sedenja med vožnjo pr hondah pa je to že po defaultu tak nastavljeno,da imaš glavo tam kjer je sovoznik,sprednji vzglavnik je pa tam kjer imajo druge znamke zadnjega.ツ

Uporabniški avatar
pinjas
Novinec

Kraj: Nova Gorica

Napisal/-a pinjas To apr 06, 2010 11:13 am

točno tako clio 1.4 in evo v isto klaso. Pride se dirkaz na čas torej izbira je tvoja s katerim avtomobilom se boš prijavil.

Lahko se razdeli sm na dve klasi še potem FWD in 4WD in ostalo enako glede gum
Kartodrom je problem ker je majhen tako da ni avtomobila ki bil bos vsemu

http://www.youtube.com/watch?v=xM3AnTS1vBw poglejte si. problem je pri nas ker nimamo dirkališč in je treba vporabljat kartodrome.

Uporabniški avatar
W|zz
Poznavalec foruma

Napisal/-a W|zz To apr 06, 2010 11:39 am

seat je napisal/-a:Hm morm danes zvedet kako sem v službi in,če sem fraj bi tole mene zanimalo.Je pa res,da avta še nisem preveč navajen,ker sem komaj zaj začel malo vozit naokol tko,da...sem še amater kar se dirkanja tiče.Bi blo pa fletno mal v galop spravt konje to pa ja.
Do kdaj se pa lahko prijavmo...ko bo polno ali je datum tudi določen.

No, upam da prideš. Podoben avto, podoben voznik :D

pinjas je napisal/-a:točno tako clio 1.4 in evo v isto klaso. Pride se dirkaz na čas torej izbira je tvoja s katerim avtomobilom se boš prijavil.

Lahko s erazdeli smao na dve klasi še potem FWD in 4WD in ostalo enako smao glede gum

http://www.youtube.com/watch?v=xM3AnTS1vBw poglejte si. problem je pri nas ker nimamo dirkališč in je treba vporabljat kartodrome.

Jah sam težko zbiraš, če maš pa samo en avto :D
No anyway, sej nisem proti tem klasam, sam tko.. Itak naj bi bil povdarek na časih, če sem prav razumel, ne pa kdo bo peti in kdo šesti v svoji klasi. Sej to se bo itak videlo glede na najhitrejši čas, tako da če so klase al pa če niso, bo folk primerjal sebe s komerkoli bo hotel. Zdej odvisno kakšni avti bojo, sam recimo jaz bom zaradi čipa verjetno padel med predelane, konkurenco bom pa vseeno morda bolj videl v nepredelanih avtih, ker mi je po performansih doosti bližje nepredelan avto, kot pa enak avto kot moj s predelanim podvozjem in LSDjem recimo. Al pa da ma recimo r888 gor. Tist čip na progi kot je raceland sploh ne pride do izraza, razen tistih 10 metrov po štartno-ciljni ravnini. Iz ovinka ven pa pri 30kmh tam itak ne moreš na polno pospeševat pri fwd, tako da so konji še bolj irelevantni.
Ne rečem da konji nimajo popolnoma nobene veze, sam na racelandu se mi zdi da je pomembno a si fwd/rwd/awd, teža, podvozje, lsd, ...
Če sta v isti klasi evo pa clio, je jasno kdo bo zmagal že brez da se zapeljeta na progo. Jaz bi raje gledal tako, da so v istih klasah čim bolj konkurenčni avti, ker šele potem so smiselna neka mesta. Tisti clio sebe ne bo primerjal z nekonkurenčnim evotom, ampak z drugim cliotom/golfom, ki mu je bližje, ampak je zaradi pravil v drugi klasi.

Uporabniški avatar
X-Hair
Mojster foruma

Kraj: Fant od Fare

Napisal/-a X-Hair To apr 06, 2010 12:40 pm

A se lahko prijavim oops

Mam enga starga golfa, ki mi že "malčk" pije olja. :cry
SlikaSlika

Uporabniški avatar
LoCo
Uporabnik

Napisal/-a LoCo To apr 06, 2010 1:06 pm

Tkole... Pa smo polni. Nabral bom rezerve do 9 komadov rezerv ker se dostikrat folk premisli in potem je komplikacija glede tega kdo je bil prej rezerva. Prva in druga rezerva sta v vsakem primeru dobrodošla na Racelandu - nas bo pa 27 če res vsi pridejo. Ostali pa ste na standby in boste obveščeni nekje 3 dni pred trackdayem.

Upoštevajte tudi možnost slabega vremena - v tem primeru bomo zadevo prestavili na naslednji petek.

X-Hair je napisal/-a:A se lahko prijavim oops

Mam enga starga golfa, ki mi že "malčk" pije olja. :cry

Lahko.
Edmunds.com je napisal/-a:Mitsubishi made a decision when developing its Evo X to go upscale. No longer was it good enough to kick Subaru's ass. Now it wanted to go after the big players in the sport sedan market.

Slika

Uporabniški avatar
rockson
Nov uporabnik

Napisal/-a rockson To apr 06, 2010 2:08 pm

Pišuka delate slona iz teh klas.

Men je povsem vseeno al bodo klase ali ne. Jaz grem tja vozit zaradi sebe. Želim videti česa je sposoben moj avto, v kombinaciji z menoj za volanom. To je pa to. Avto bo pa stock s 155 kobilami in enmu oslom. :lol:

Al bom v klasi 1. ali pa 10. mi pa dol visi. Men bo samo zanimivo videti koga sem po času nažgal in kdo je mene. Tako bom tudi videl ali sem odpeljal dobro ali ne, čeprav imam v glavi nek čas, ki ga želim doseči na tej progi.

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO To apr 06, 2010 2:36 pm

a bojo kake nagrade za prva mesta k se tko bunite za klase?? :D
če jih ni pol vas BK..kateri ste, vozite zase, da vidite kje ste s časom,

če že pol po moje bi jz tko naredu:
kokr sm vidu bo veliko imprec in evotov, ter še kaka zverina, mislim da bi te dali lahko v eno skupino in ostale avte v eno ker je bzv delat 5-6 grupe kjer bojo sam po 3-4 avti.

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _BiStRi_ To apr 06, 2010 2:51 pm

Hamzo

Nagradno uprašanje zate in za tem, če pravilno odgovoriš sledi še eno uprašanje :lol:

Koliko je hitrejši na progi kot je Raceland, avto z slick gumo proti avtu z serijsko gumo?
555

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO To apr 06, 2010 3:03 pm

_BiStRi_ je napisal/-a:Hamzo

Nagradno uprašanje zate in za tem, če pravilno odgovoriš sledi še eno uprašanje :lol:

Koliko je hitrejši na progi kot je Raceland, avto z slick gumo proti avtu z serijsko gumo?

čist na kratko:
vem da je lahko tudi 10sekund hitrejši ali pa lahko tudi 10sekund počasnejši, use je odvisno od avta,voznika in vremena :)

maš primer recimo grobnik ko so z slick gumami vozil slabše kot tisti z 'navadnim' gumami oz semi slick.. :D

a dobim še kako vprašanje :)

Uporabniški avatar
_BiStRi_
Stalni uporabnik

Napisal/-a _BiStRi_ To apr 06, 2010 3:19 pm

Žal nima smisla, že na tega nisi preveč dobro odgovoril, bom jst namesto tebe:

Z približno enako specifikacijo, ter podobno dobrim voznikom, se čas izboljša za vsaj sekundo do dve sekundi.

Torej zakaj bi hotel biti v isti skupini in pristati na 5 mestu, če si lahko v svoji klasi med prvimi tremi...(če pač si dovolj dober).

Čemu si nebi omogočili nek kvazi približek dirkanja, če se že pravega ne moremo privoščiti? To je namen klasiranja, da se lahko nekje pozicioniraš (če se želiš). In si dirkanje vsaj približamo eno stopničko bližje.

Sicer pa itak brezveze da razlagam, če bi bilo za teboj nekaj takšnih eventov bi si želel uradno pomeriti čas in primerjati z nekom ki ima enak ali izredno podoben avto tvojemu, vsekakor nebi želel primerjati z nekom ki ima 40% bolj zmogljiv avto kot ti...seveda se lahko motim, vendar po odzivu na forumih je bilo ugotovljeno da si to ljudje želijo..torej čemu ne, če lahko?

p.s. ko si že omenil vreme, vedno je kak dejavnik (več gume na pisti, dež itd) ravno zato se bomo pa dežju izognili in te evente če se bo le dalo imeli v suhem vremenu...

:D

Hamzo, (evo uprašanje) :D boš pripravil golfa za naslednjo rundo?
555

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO To apr 06, 2010 4:25 pm

golf je takorečeno že pripravljen semi-slick na 18colah, so še dokaj dobre, olje za bremze so zamenjane, ploščice tudi, podvozje tudi, samo kokr mam jz več nesreče kokr sreče bi znal clo totalko tm narest tako da raje ne, prej bi šel na grobnik, tu na raceland itaq nimate možnosti, jz pa moj dsg vas pojemo uf...dok vi prešaltate sm jz že na 2-3 ovina napej, vi kr še mal trenirajte pol se pa bom 1x oglasu :lol: :lol:
hec

da še malo pokomentiram tvoj odgovor:
to kar si napisal maš prov. me prov zanika koliko avtomobilo bo na slickah. morda loco nenad pa še kak, morda tudi ti letos. in to bo to pomojem. mislim da boste mel veliko komplikacj po koncu 'dikre' so se bojo časi vpisovali in mesta.

če boste delal naredite usaj po 5 avtov v skupin oziroma 2 ali 3 da bo bolj zanimivo.

jaz če bi vozil bi se sam prijavil v najmočnejšo skupino, pa magar da sem zadnji, sam da tebe pa locota prehitim :lol:

ugavnem srečno pri teh skupinah ;)

Uporabniški avatar
TurboMan
Novinec

Kraj: Nurburgring Nordschleife

Napisal/-a TurboMan To apr 06, 2010 4:34 pm

predlagam open pa road legal klaso

v open so lahko kakršnekol predelave

v road legal more bit avto tehnično brezhiben (more nardit tehničnega recimo)

znotraj road legal pa klasa do 200 konj (za mini hot hatche), do 260 (za hot hatche) pa nad 260 (za 4wd in m3)

gleda se pa podatek v prometni, s čimer se izogneš ugotavljanju kok ma avto dejansko konjev

+

nagradiš tistega ki je več vložil v avto

GodOfAll
Novinec

Kraj: Fračji dol

Napisal/-a GodOfAll To apr 06, 2010 5:51 pm

HaMzO je napisal/-a:jaz če bi vozil bi se sam prijavil v najmočnejšo skupino, pa magar da sem zadnji, sam da tebe pa locota prehitim :lol:

Skrajn čas da si kupš Avto in se naučiš dobr vozt.
Ne verjamem da se bo bistriju pa lokotu še 15 let dal 'dirkat'.

Uporabniški avatar
HaMzO
Uporabnik

Napisal/-a HaMzO To apr 06, 2010 6:34 pm

GodOfAll je napisal/-a:
HaMzO je napisal/-a:jaz če bi vozil bi se sam prijavil v najmočnejšo skupino, pa magar da sem zadnji, sam da tebe pa locota prehitim :lol:

Skrajn čas da si kupš Avto in se naučiš dobr vozt.
Ne verjamem da se bo bistriju pa lokotu še 15 let dal 'dirkat'.

nism jz kriv če sta ona dva tok v letih :lol:
maš prov, skrajni čas je že :)
Vrni se na Tekmovanja

Kdo je prisoten

Po forumu brska: 0 registriranih uporabnikov in 1 gost