LP. Sicer je debata že kr stara, pa se spet pogreva.Nisem nek poznavalec avto-karkol stvari.
1. Zdi se mi brezveze, da se (oz. ste se) neki zbadal, ko en ne verjame (kak hitri so recimo lahko yugeci, na lastne oči doživljal in se čudil kolegovem yugotu-ni noben od teh na forumu), al pa, ko drug doda kak kilometer/ček k max. hitrosti, sej je že en omenu glede te debate (neki kao, da je butasta-spet stvar interesov) skor ziher pa (zarad številnih razlogov) ne morejo bit številke o hitrosti točne.
2. Števci lažejo
3. A je kdo razmišlju o merjenju z GPSom (nimam pojma kakšna bi nej bla njegova natančnost, baje nej bi bli kr točni). Če kdo ne ve kaj je to, mu jst ne morm lih velik povedat (mogoč bo kdo, k se na te stvari bolj spozna, recimo maverick al pa pugi-kot pilota, hotela o tem kaj več povedat). Vseen bom podal mojo predstavo o GPSu: Neki kao s sateliti povezana stvarca, ki s signali, ki jih prejema od satelitov določa pozicijo kjer se ta zadeva nahaja (mislim, da je ta stvar uporabljena tud pri avtomobilskih navigacijah) nekak potem poleg ostalih stvari tud računa hitrost.
Tak smo se z GPSom pred časom mi lotli zadeve (moje mišljenje je blo tako, da če GPS laže, laže pri vseh enako?) In začele so se vožnje po AC. Vsi seveda po isti relaciji. Po vsaki vožnji je bil nek rezultat o max. hitrosti. Tud med nami je bil kak tak, ki je nakladu/pretiravu s končno, no od zdej naprej je tiho. Zdi se mi, da smo potihem vsi bli razočarani nad rezultati nekateri malo bolj, nekateri pač manj, ker so bili rezultati pod pričakovnji. Števci so pri nekaterih avtih lagal od 1 do 30 km/h (moje mnenje, da predvsem zarad gum). Tud, če je blo odstopanje (tist, ko se računa obseg) nameščenih gum od gum, ki jih določi proizvajalec avta, v mejih normale. Na hondi crx so ble namesto original ***/**/14 gor gume 195/50/15 odstopanje obsega minimalno, in tud gume homologirane: števc je lagal za slabih 20 km/h.
4. Mal za hec: Pa se ja nardi naslednje srečanje na kakšnem starem letališču, pa se nekje dobi GPS oz. glede na številčnost končne hitrosti željnih ljudi par GPSov

-najprej se je seveda treba pozanimati o točnosti GPSov, dobi se tudi nekaj neodvisnih sovoznikov (za resničnost rezultatov) in se ganja avtomobile gor in dol. Pol pa se dobi rečmo, da malo bolj oprijemljiv rezultat, s katerim se lahk potem hvalmo po vseh forumih oz. po celem svetu, kdor pa se merjenja hitrosti neb udeležil, pa naj ne bo tako prepričan o končni. JOKE

In tak neb blo kreganja več spljoh. Aja, pa če je koga strah, da bi njegov avto letel več kot bi lahko GPS izmeril, ni panike, v našem primeru, ko smo merili, bi na uporabljenem GPSu lahko izmeril hitrost do 1280 km/h
Drgač pa:
Sovoznik: Honda CRX VTI 240km/h po števcu - 222km/h GPS
Voznik: Renault Clio 16V 210km/h po števcu - 209km/h GPS (zaenkrat

)